Sony CyberShot DSC-RX100 II

Sony CyberShot DSC-RX100 II

  • Design: Kompakt
  • Optisk zoom: 3.6 x
  • Sensorformat: 1"
Rank 86 i Kompaktkameror
Jämför pris på alla Sony Kompaktkameror
Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Bevaka
Jämför med andra produkter
Jämför

Sony CyberShot DSC-RX100 II

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Bevaka
Jämför med andra produkter
Jämför
  • Design: Kompakt
  • Optisk zoom: 3.6 x
  • Sensorformat: 1"

4.3 av 5 stjärnor

Baserat på 9 omdömen

Sorterat efter datum
2015-09-22
kattbjorn(37 omdömen)
Utmärkt kamera som nu dessutom ligger väldigt bra i pris. Tar riktigt fina bilder i ett kompakt paket som håller extremt hög kvalité. Kan bara rekommendera denna.
2015-08-12
d
danne63(47 omdömen)
Har nu haft den sen julen 2014 och kan bara säga att det var ett kanon köp.Tar mycket bra bilder ,har avancerade funktioner men är endå lätt att använda .Den har bla wi-fi och nfc tankade just över lite bilder till mobilen.Har haft den med till Mallorca och Korfu och den gör mig inte besviken.Sony blir farliga i framtiden.jag kör Nikon D750 i system annars .
2014-01-05
Redigerades 2015-07-06
U
Unregistered30026(172 omdömen)
Har allt man kan tänka sig att en kompaktkamera kan ha plus en hel del mer. Enda nackdelen är som jag ser det vikten, den väger ganska mycket mer än vad M1 gör och den är också något större än M1. Planerar man dock filma med kameran så är det ingen snack om att det är M2 man ska ha. Vinklade skärm gör skillnad och den stöder lite mer funktioner för filmning. Att föra över allt till datorn via WiFi är verkligen smidigt. Jag hade dock önskat att man hade kunnat koppla ihop mobil och kamera på enklare vis än NFC som inte fungerar med Sonys orginal case. Istället måste man mata in lösenord och grejer när man ska koppla ihop dem vilket inte är särskilt smidigt. Jag har jämfört RX100M1 och RX100M2 sida vid sida och M1 är helt klart en smidigare kamera, den är något mindre och väger en hel del mindre. Men ska man filma med kameran så är valet ganska enkelt. Sålde min Canon HF200(ny pris 8000 kr för ett par år sen) video kamera och ersatte den med RX100M2 vilket faktiskt ger bättre bild inomhus än vad HF200 klarade av. Uppdatering 20150706 - Kameran är riktigt bra, väldigt nöjd med den fortfarande, har inte haft någon kamera som håller batteriet så länge som denna gör! Det ända jag egentligen kan klaga på är att överföringen via Wifi är väldigt ostabil, ofta låser den sig som resulterar i att man får ta till sladden.
2015-02-16
M
Mikael222(8 omdömen)
Jag har haft min RX100 M2 i ett år men redan efter par månader så började den då och då låsa sig efter tagit kort, efter 10 månader blev det glapp i displayen som dog när man vinklade ut den. Kvalitén motsvara inte prisnivån och jag har sett på diverse foto forum att problem med Rx100 och Rx100 M2 inte är ovanliga. Om man för ett ögonblick bortser från kvalitetsproblemen så tar den grymma kort men till ett häftigt pris. Idag skulle jag överväga en Canon S120 som är en nättare kamera för knappt 3000:- och den tar riktigt bra kort men når inte helt upp till Sonyn. Jag har den lite äldre Canon S100 och det är en riktigt bra kamera för sin storlek och en detalj som är klart bättre på S100 är kontrollringen med sina små klicksteg, klart lättare att hantera än Sonys tröga utan klicksteg. Men är det bara bästa foto kvalitet som gäller så är det Sonyn som gäller och då förhoppningsvis utan kvalitetsproblem. Hade det inte varit för kvalitetsproblemen så skulle jag gett den 8 av 10 där en poäng går bort p.g.a. kontrollringen, och en poäng för att den saknar 24mm vidvinkel och att den något stor för min pocket smak. DP-review har gjort en bra sammanställning på det kompakta high end segmentet. http://www.dpreview.com/articles/6657172030/high-end-pocketable-compacts-2014-roundup
2014-11-26
F
FrippeD(3 omdömen)
Vad mer kan man förvänta sig av en kompakt kamera? Tom en systemkamera måste du kunna hantera väldigt bra för att få till så här bra bilder. Dess ISO kapabilitet (nästan brusfritt upp till 3200) gör att du kan använda kortare slutartider och få till hyfsade mörkerbilder även på rörliga föremål. Utökar man slutartiden kan man med ganska låg ISO få mörkerbilder som tar andan ur en. Vilken upplösning - men man måste ha en bra skärm för att se det. Bra film också med bra ljud, olikt många andra kompakter. Har dock bara använt mp4 (alternativet är AVCHD, vilket är lite svårhanterat). Så även om den är dyr, ändå prisvärd.
Sida 1