Sigma 18-35/1,8 DC HSM Art for Nikon

Sigma 18-35/1,8 DC HSM Art for Nikon

 • System: Nikon F
 • Konstruktion: Zoom
 • Format: APS-C (crop)
Rank 133 i Objektiv
Jämför pris på alla Sigma Objektiv
Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Bevaka
Jämför med andra produkter
Jämför

Sigma 18-35/1,8 DC HSM Art for Nikon

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Bevaka
Jämför med andra produkter
Jämför
 • System: Nikon F
 • Konstruktion: Zoom
 • Format: APS-C (crop)

4 av 5 stjärnor

Baserat på 5 omdömen

Sorterat efter datum
2019-05-21
  H
  Hampus Lindman(3 omdömen)
  Riktigt skarpt och välbyggt objektiv. Avsaknad av bildstabilisering och problemet med fokus, vilket gör att usb-dockan måste köpas till, drar ner betyget från 10.
  2017-01-04
  Redigerades 2017-03-01
   P
   Pelle_N(14 omdömen)
   Visst, objektivet är otroligt skarpt – när den väl hittar fokus. Beroende på brännvidd och avstånd till motivet kan fokus hoppa vilt, vilket gör att AF-justeringen i kameran hjälper föga. Istället fick jag lägga till 400kr för en USB-adapter som dessutom kräver såväl tålamod som mängder med tid för att kalibrera. I min värld ska konsumenten inte behöva rätta till en produkt i den här prisklassen, eller behöva köpa till ytterligare verktyg för att kunna fungera normalt. Tillägg: Har nu fått hyfsad ordning på fokus. Men fokuserar med LiveView för att få 100-procentigt resultat. Fantastiskt objektiv när det går som planerat.
   2016-06-16
    Meganeoman(60 omdömen)
    Prisvärdaste objektivet till APS-C kameror! Grymt skarpt och ljusstarkt! Enda nackdelen är att man inte använder några andra objektiv efter man provat detta! Känns mycket välbyggt och ser snyggt ut, tyvärr ej vädertätat. Jag beställde även med usb dockan bara för att man har möjlighet att uppgradera firmwaren i objektivet framöver om man skulle vilja. Använder objektivet till en Nikon D7000. Rekommenderas! KÖP
    2016-05-21
     M
     Micke O(29 omdömen)
     Otroligt skarp (efter kalibrering)! Överlägset roligaste gluggen jag har. Nackdelen är att man tycker att andra gluggar ger halvdana bilder... Mitt exemplar bakfokuserade ca 1-2dm vid avstånd runt 2m @ 35mm. Blev tvungen att skaffa Sigmas USB-dock för att kunna kalibrera (ca 400:- och lite tid och tålamod) men det var helt klart värt det! Jag skulle kunna tänka mig att det är det som gör att många recensenter tycker att skärpan är lite osäker, dvs missar ibland. Det upplevde jag mycket oftare innan kalibrering (inte helt otippat). Nu sitter skärpan nästan alltid, man får ju vara extra nogrann när man använder extremt stor bländare (kort skärpedjup) eftersom minsta lilla felfokus kommer att förstöra bilden, men det gäller ju alla ljusstarka objektiv. Gjorde även några pyttejusteringar i ett par andra brännvidds/avstånds -intervaller och det lönade sig. +skärpan (efter kalibrering), helt galet bra, särskilt med tanke på att det är en mycket ljusstark zoom +färgåtergivning/kontrast +obefintlig vinjettering (ser ingen alls oavsett bländare) +ljusstyrkan +byggkvaliteten! +snygg bokeh +kul att kunna ta vidvinkelbilder med kort skärpedjup! -verkar i princip kräva att man köper Sigmas USB-dock för att kunna kalibrera just sitt exemplar. -storleken/vikten -resten av objektiven i väskan framstår som lite oskarpa...
     2014-03-05
      m
      mananaweb
      Lens är super skarp vid alla öppningar. Även vid vidöppna vid F1.8. Köpte den från Auckland Kamera och fick rådet att få Sigma Dockningsstation samtidigt. Jag håller med om att dockningsstationen är förmodligen behövs om du vill få ut det mesta av din lins. Jag använder den med D7100. Det finns definitivt vissa problem med AF, men om det beror på objektivet eller på grund av kamerorna autofokus kan jag inte säga. Min gissning är att kamerans AF-punkter är för stora och därför att kameran inte vet exakt vad jag vill fokusera på om punkten omsluter mer än ett objekt som finns på olika avstånd. Med objektivet breda öppna DOF är så grunt att dessa felaktigheter blir ganska uppenbart. Stoppa ner till F2.8 leder i allmänhet super skarpa bilder 90% av tiden.

      Google

      Sida 1