Worx Landroid M WG791E

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Worx Robotgräsklippare (19)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.37)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Bra

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Uppdatering 2014-03-16 Maskinen återkallades för uppgradering:
  + Nu med möjlighet till manuell kantklippning!
  + Bättre hjul på 2014 (känns igen på organge däckidor, men det finns mellanmodeller med silverfärgade och vassa hjul också.)
  + Förbättrade krocksensorer
  + Förbättrad lutningshantering
  + Nya packningar = lösningen för dem som haft problem med dagg/regn?

  + klippresultat
  + Tyst, låg ljudnivå
  + lång garanti (3år med registrering påhttp://www.worxlandroid.com/sv inom 30 dagar )
  + bra batterityp (lithium)
  + pris prestanda

  - kräver planering vid installation av begränsningskabeln
  - ej lokal service (dock snabb och välfungerande, de återkallade tex maskiner för förbättringar)
  - ej guidekabel
  - kan störa/störas av andra klippares slingor inom 3,5m enligt tillverkaren
  *** uppdatering 20130714*** samsas bra med hq220 enligt uppgift.

  - hjulspår i kanterna efter en tid (uppdaterat betyg efter en månad -1Stjärna)
  - Fastnar ibland, detta gäller trånga och oslingade områden. Dvs där man ej följt instruktionerna helt. Exempelvis oslingad sandlåda 1m från slingan (instruktionsboken säger minst 2m)

  Om krocksensorn registrerar för många gånger på för kort tid stannar den. Detta är troligen anledningen att det måste finnas ett minimum avstånd. Får roboten bara tillräckligt många sekunder mellan en serie krockar är det inte ett bekymmer. (uppdaterat betyg efter ca 2månader -1 stjärna )

  Uppdatering 2014-03-16

  OBS ovanstående bekymmer med krock sensorerna är åtgärdat numera enligt serviceverkstaden. +1 stjärna igen. Worx tog in enheterna för fri justering/service och detta var en av åtgärderna, numera kan den krocka mot betydligt mer saker innan den ger upp.

  Utmärkt maskin sett till pris/prestanda väl injusterad med korrekt slinga.

  Detta är den klippare som worx marknadsför under namnet "Landroid M". Verkar ännu bättre nu inför 2014!

  Uppdatering 2016-11-25 nu pensionerades den, den vägrar ta laddning och beteer sig underligt på gräsmattan. Möjligen går den att reparera.

  Uppgraderar till automower 420 och utökar gräsmattan. Works är ok sett till priset men inte i samma klass som automower. (Har en i sommarstugan som bara går och går) stora skillnanden verkar vara att works fastnar mycket lättare och att den inte gillar sluttande tomter.

  Bra robot sett till priset! Jag ångrar inte att jag köpte den, bra insteg.

  Bertyg satt med tanke på pris!
 • Alla omdömen

 • Usel
  12 dagar sedan
  Uppdaterat: 12 dagar sedan
  Worx = En av mina sämsta investeringar någonsin!
  Läcker in vatten som ett såll och förstör elektroniken utan att den varit i närheten av vattenslang!
  Läs gärna nedan!

  Från: mattab
  Skickat: den 3 juni 2018 22:26
  Till: Landroidservice HP SCHOU
  Ämne: Fwd: "Worx Landroid Service"?! samt er Faktura: dat.18-05-31

  Rubrik: Protest mot er Faktura dat.18-05-31 samt kritik mot klipparens funktionalitet gentemot regnvatten och allmän luftfuktighet.

  Jag hänvisar till er Faktura och det kostnadsförslag ni genomfört.
  Klipparen köptes på Clas OOhlsson i Marieberg, Örebro 14-06-04. Redan 14-07-03 fick jag lämna in den för reparation p g a fuktintag i maskinen medförande havererad elektronik. Jag kan vid behov förete Reparationskvitto från Clas Ohlsson visande inlämnande. datum och åtgärder. Efter detta så fungerade klipparen bra resterande säsong och säsongen 2015. Redan under säsongen 2016 fick jag på er garantiåtgärd sända in maskinen till er verkstad i Hässleholm där det återigen konstaterades fuktskador och havererad elektronik. Under säsongen 2017 fungerade den åter utan problem förutom att det röda lampan i laddstationen slutade fungera. Detta medförde dock inga funktionsproblem. Nu efter vintern där maskinen som brukligt vinterförvarats i mitt varmgarage skulle den återinsättas i arbete för säsongen 2018 varvid den klippte två dagar innan den slutade slutade att ladda. Efter en del diskussioner fram och tillbaka med er serviceavdelning där ni trodde att någon del i laddanslutningen slutat fungera. Detta indikerades att kosta c:a 650 kr plus några hundra i arbetskostnad plus de 750 i felsökningskostnad.

  Döm om min förvåning då er tekniker ringde upp mig och förklarade att maskinen återigen var fuktskadad och att reparationskostnaden uppskattades till 5,000-5,500 kr och med tanke på maskinens ålder 4 (FYRA) år inte kunde rekommendera någon reparation.

  Jag vill understryka att maskinen aldrig rengjorts med vatten överhuvudtaget utan rengöring har alltid skett genom mekanisk borstning, lätt skrapning och avtorkning med trasa!

  Under de endast fyra säsonger maskinen använts sedan inköp har den genom regnvatten och normal luftfuktighet skadats av fukt inte mindre än TRE gånger…!

  Jag anser att produkten har påvisat en ytterst dålig kvalitet och har inte på något sätt motsvarat mina förväntningar på funktion över vare sig kort eller lång tid!

  Jag ser fram emot ert motförslag på hur detta skall handläggas ifrån er sida innan jag tar beslut om mitt fortsatta agerande i ärendet. Om ni motsätter er en acceptabel överenskommelse så ämnar jag föra ärendet vidare genom ex. vis konsumentverket eller kommunens konsumentvägledare. Jag hoppas emellertid att ni skriver av och krediterar ovan nämnda faktura,

  Masinen finns hos er för inspektion genom er ref. David R-205889.
  Ser fram emot ert snara svar!
  Hälsningar från en något luttrad och besviken Worx Landroidkund!

  Denna min begäran avslogs pga att DERAS tekniker konstaterat att vatten i den mängd som återfanns i maskinen ej kan ha läckt in som jag beskrivit! Ett enl. mitt förmenande helt grundlöst påstående. Jag vet ju själv hur jag behandlat maskinen.

  Deras Servicepartner HP SCHOU i Hässleholm är enda serviceställe i Sverige och de är näst intill hopplösa på att svara i Telefon. Vid två samtal fick jag vänta 56 resp. 42 min. oacceptabelt!

  KÖP AVRÅDES Å DET BESTÄMDASTE!
 • Usel
  22 dagar sedan
  Har för två år sedan köpt denna Landroid Worx robotgräsklipparen för 8000kr av NetOnNet och den gick för ca tre veckor sönder, ena framhjulet med axel och axels kullagret lossnade och trillade av från sitt fäste i hjulhuset som sitter djupt inne i gräsklipparkroppen. Har skött om maskinen pedantiskt och enligt manual. Endast kört en och en halv säsong. Jag blev därför väldigt förvånad då jag tog ut den för detta årets första klippning och hjul plus axel och axels kullagret plötsligt trillar av. Så för en och en halv säsong gräsklippning blev det en väldigt dyr historia. En dyr kinesisk skräp produkt och usel reklamationsrätt som inte fungerar. Undvik worx!
 • Usel
  9 mån sedan
  Uppdaterat: 9 mån sedan
  Haft worx i tre år nu. Sen har varit inne på service totalt fyra gånger. Sammanlagd tid 2,5 månader. Dålig kvalité. Fick sådär bra första året sen gick det rakt utför. Man måste skicka in gräsklipparen när den går sönder och dom har hutlösa väntetider i verkstaden. Aldrig haft så mycket huvudvärk och ångest för nån produkt. Undvik worx! Nu köper jag en robomow istället
 • Perfekt
  11 mån sedan
  Uppdaterat: 11 mån sedan
  Efter att trimmat in klipptiden (vilket tog ett tag eftersom gräsmattan växer med olika hastigheter under säsongen) så har jag nu en perfekt klippt gräsmatta.Den går ca.3 timmar varje dag.

  Jag har en plan gräsmatta på 500m2 med en del buskar och hörn. Jag drog slingan endast i ytterkant på gräsmattan och satte hinder runt buskarna.

  En mycket prisvärd gräsklippare.
 • Dålig
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Köpte denna 1/5 i år (2016), installerade och fixade enligt alla anvisningar. Klipparen startade och fungerade väl i ca 2 dagar varefter när jag kom hem från jobbet stod den stilla mitt på gräsmattan med felkod "Hjulmotor blockerad" och den hade helt slutat driva på höger drivhjul. Fick en ny maskin och den gick bra i 2,5 veckor, sedan började den krångla på samma hjul igen, nu stannade det inte helt, utan hoppade igång om det fick lite hjälp på traven. Tillbaka med klippare nr 2 och så fick jag tillbaka den första som nu var reparerad. Funkade i 3 veckor, sen samma fel igen.

  Äger numera en Automower istället. Får i detta berömma Clas Ohlson, inte så mycket den lokala butiken, men den centrala kundtjänsten som varit tillmötesgående och hjälpsamma för att försöka lösa problemet enklast möjligt för mig och som sen inte heller ställt till problem när jag slutligen begärde att häva köpet.

  I övrig: när Landroiden fungerade så var det tillfredsställande. Visst, det märks direkt både på materialkvalité men framförallt på att mjukvaran verkar vara långt mindre förfinad och smart än de dyrare maskinernas, att detta är en lågprismaskin: Denna är verkligen så enkel man kan tänka sig i sin navigering: Den kör i samma fart i en rät linje tills den antingen stöter på ett hinder eller hittar begränsningskabeln, då vänder den mot en slumpvis ny riktning och upprepar processen. När den ska ladda kör den tills den hittar begränsningskabeln och följer denna till basen, detta kan medföra viss spårbildning, beroende på hur noggrann man är. Har man aldrig sett en mer avancerad maskin i drift så upplever man nog inte detta som ett problem, man bör dock vara medveten om att andra maskiner är lite smartare än så här.

  Kvalitén på materialen är trots priset ok, skulle kunna vara mycket värre. Upptäckte att den svarta delen på kåpan drar till sig smuts väldigt lätt, pollen var ett stort problem. Kvalitén i övrigt tror jag exempel som mitt och vissa andras visar på: i de allra flesta fall funkar de förmodligen bra, men det finns riktiga måndagsexemplar och man har förmodligen tagit en hel del genvägar i produktion och QA för att hålla kostnaderna nere. En sak man också ska veta om denna är att den låter en del. Nej, inte i närheten av en motorklippare, men betydligt mer än de riktigt tysta varianterna.

  Sammanfattningsvis; Har man tid och lust att ta risken att få besöka/skicka in till ÅF åtskilliga gånger och inte tycker det är ett stort problem om den exempelvis lägger av när man är på semester och blir stående i två veckor samt kan leva med de mindre bristerna som finns även när den fungerar så är det ett bra köp. Jag hade dock hoppats på mycket mer, att de dyrare varianterna var mer märke och att en såhär billig maskin ändå var ett fullgott alternativ, vilket det enligt mig inte är. Det är en kul pryl som ibland också är nyttig, men jag skulle knappt våga göra mig av med motorgräsklipparen om jag skulle haft kvar denna, åtminstone om jag inte haft en hjälpsam granne att låna av. För mig handlar gräsrobot om att bara kunna glömma allt med gräsklippning utom lite trimming nu och då och då håller inte denna måttet.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Verkar oerhört prisvärd och kompetent. Har installerat den idag och det höga gräs jag inte trodde den skulle fixa är nästan borta efter bara några timmar. Återkommer med mer åsikter.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Valde mellan denna och husqvarna. Tog denna pga halva priset i jämnförelse med husqvarnan samt att denna har alla nödvändiga funktioner jag ville ha.

  Har kört den i en månad nu och installationen gick väldigt lätt, tog sin stund då jag var väldigt nogrann med kabeln vilket man ska vara för att få den perfekta funktionaliteten.
  Den har klippt felfritt utan ett enda stopp, gräsmattan är välklippt och kanterna är klippta (så gott det går, det blir alltid en bit intill husvägg etc som den inte kommer åt såklart).

  Regnsensorn trodde jag inte skulle fungera då jag läst att folk har haft problem, men min fungerar finfint. Det regnar just nu och den står i boet men är inställd på att köras nu egentligen.

  Gjorde en gång i ett hörn mellan buskarna och ett träd, så gångne bara blev 40cm, trodde inte den skulle klara av att åka in och runda där men det gör den utan problem.

  + BILLIG
  + Tyst
  + Enkel installation
  + Gör jobbet felfritt

  - Hittar faktiskt inget att klaga på hitills.
 • Ganska bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Uppdatering 18/4:
  Jag har nu kört den hela sommaren och har konstaterat fler och fler brister med denna.

  - Klippresultatet: Den ska klara upp till 1000m2, men jag får ett bristfälligt klippresultat trots att jag låter den klippa dubbelt så många timmar. Resultatet blir fläckvis tovigt och ojämt.

  - Mjukvara: Massor med märkliga buggar. Forumet på byggahus.se svämmar över av negativa erfarenheter. Jag har själv erfarat flera av dessa.

  - Regnsensorn: Fungerar uselt. Märkligt konstruerad, inte ett ens mycket kraftigt regn får den att reagera.

  Det positiva:
  + Snygg
  + Tyst
  + Lättmanövrerad
  + Billig
  + Servicen

  Sänker betyget från 10 till 6.
 • Ganska bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Funkar ganska bra, när den väl kör som den ska klipper den fint

  Regnsensorn verkar inte reagera även vid kraftigt regn, den klipper dock på fint även i regn så spelar väl ingen roll egentligen

  Den fastnat gärna på märkliga ställen, kan krocka med ex. altanen och istället för att vända som den ska kör den framåt och felar med "hjul blockerat" eller "fångad"

  Har fått gjort om hörnen en del gånger, och nu börjar det fungera bra, tidigare kunde den smita iväg och ex. svänga höger när tråden gick åt vänster.

  Räkna med att det tar några dagars finjustering för att få till allt, grannen(arna) har husqvarna klippare och de verkar inte störa varandra

  Tro dock inte att den är speciellt smart på att ta sig fram vid krångliga/smala ställen, den studsar med samma korkade vinklar, tyvärr finns det 0 inställningsmöjligheter, hade man kunnat välja så hade man valt att den ska försöka med ex. 12, 24, 45, 90, 180 grader när den träffar en tråd, nu studsar den gärna fram och tillbaka tills den fastnar, tänk om det hade varit en open source mjukvara i den, så man kunde justerat till lite parametrar, vad bra klipparen hade blivit då!
 • Usel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Grymt besviken på denna klippare efter att ha läst så många positiva omdömen!

  Min tomt är ca 800 m2 och gräsmattan går som en hästsko runt huset, där tomten bara lutar några grader bort från huset (handlar om ca 2-3 grader), så jag trodde verkligen inte det skulle bli några problem.

  Köpte Worx Landroid 2.0 (oranga däcksidor) med mjukvaran 0.62 och lät den gå ett antal veckor. Resultatet blev en gräsmatta med många oklippta fläckar och nästan helt oklippt gräsmatta närmast huset! Ändå ställde jag in klipparen på att gå från 08.00-22.00 alla dagar i veckan vilket är väldigt mycket mer än vad som ska krävas för min tomt. Jag noterade ganska snabbt att klipparen nästan alltid kör i en båge åt det hållet som tomten lutar vilket gör att den sällan kommer i närheten av huset. Dessutom klipptes ena sidan på tomten betydligt sämre än den andra, så jag testade funktionen för driftområde som gör att man kan ställa in var längs kabeln den ska börja klippa, men dock ingen större skillnad. Jag testade även att kalibrera om klipparen, men inte heller det gjorde någon skillnad.

  Missnöjd som jag var felanmälde jag detta till Clas Ohlson och lämna jag in den för att få det åtgärdat. Efter några veckor på deras verkstad fick jag tillbaka den och det ända man gjort är att kalibrera om den (vilket jag redan hade gjort). Testade några dagar för att konstatera att problemet kvarstår!

  Felanmälde klipparen på nytt och lämnade in den och då skickades den vidare till Worx i Tyskland. Denna gången fick jag en låneklippare som var en Worx Landroid 2.0 (gråa däcksidor) med mjukvaran 0.60. Om möjligt funkade den klipparen ännu sämre, fastnade väldigt ofta i mindre lutningar samt hörn. Den stod ofta och slirade så att den förstörde gräsmattan vilket slutade med att jag ställde klipparen i garaget och klippte på gammalt traditionellt sätt istället. :(

  Nu har jag 3 månader senare fått tillbaka min Worx Landroid 2.0 med en uppgraderad mjukvara, version 0.64. Testat några dagar och tycker fortfarande att klippresultatet är riktigt dåligt!

  Jag avråder alla som inte har en helt plan tomt från att köpa denna budgetklippare!

  Åker och lämnar tillbaka skräpet imorrn!
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Fungerar långt över förväntan!

  Jag har nu låtit min klippare få gå dagligen i en månad och är grymt imponerad.

  Min tomt är ganska problematisk med en öppning i staket där du är ca. 70cm mellan slingorna, flera trånga partier och en brant slänt.
  Slänten är enda stället som jag har haft lite bekymmer med att klipparen har glidit när den har klippt längs med i sidled.
  Jag har den äldre varianten av däck så den nya uppdaterade Landroid med orange hjulsidor är säkert bättre.

  + Den är riktigt tyst.
  + Den är motorstark och klarar tuff uppförsbacke.
  + Den känns gedigen och andas kvalitet.
  + Den har dubbla sensorer som gör att den alltid svänger ut åt rätt håll när den "studsar" mot slinga vilket gör att den klarar smala passager.
  + 3 års garanti (om man registrerar produkten på deras hemsida).
  + Mycket enkel programmering på Svenska.
  + Mycket bra pris!

  - Glidrisk i sidled i sluttande gräsmatta om gräset är blött.
  - I instruktionsboken rekommenderar de lite väl långa avstånd för slingan vilket gör att den då lämnar oklippt gräs i kanterna. (Jag har tex. ca 27cm mellan husvägg och slinga och då blir det bra.)
  - Jag behövde mer av både spik och tråd än det som följde med.

  Jag ångrar mig verkligen inte att jag köpte en Landroid!
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Efter 3 veckor med den här roboten är jag mycket nöjd. Har 700 m2 gräsmatta som ser ut som ett U, med 10 större träd och 4 mindre plus några buskar. Har inte gjort några öar, fungerar bra iallafall. Sex av träden står i en slänt, vid regn blir det lite halt i gräset där, men hittills inga stopp där. Har haft två stopp , bägge var mitt fel då jag dragit tråden lite för tight.
  Plus
  Tyst.
  Priset.
  Två års garanti plus ett tredje år om du reggar dig på Worx Sverige.
  Min gräsmatta är snyggare än förra året.

  Minus
  Hittills ingenting.
 • Ganska bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Mycket robot för pengarna men ej driftsäker.
  - klarar ej av dagg, åker då utanför kabeln
  - kör utanför programmerad tid, antagligen för att kompensera driftstopp under dagen
  + Klipper lätt ytan på ca 800 m2 med enbart nattskift.
  + Stabil och tyst gång, klarar av många hinder utan att ge upp, manövrerar effektivt utan betänketid även vid svårigheter.
  + Gedigen konstruktion med gummiavvibrerade plastkåpor
  - efter 4 mån körning har min fått fel på detekteringen av stopp mot fasta objekt, den stannar och ger felmeddelande om fastlåst drivhjul
 • Knappt godkänd
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Klipper bra

  Tyst

  Stark

  Bra pris

  Men minsta fukt på gräset och det blir problem...gillar inte detta, speciellt nu på hösten.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Är mycket nöjd med Worx. Lätt att instalera och testköra.
  Där det var problem med kabeln och hemgången för robotten lät jag den gå där fllera gånger tills det var OK utan att den behövde gå hela rundan för att testa.

  + Håller var den lovar mot andra klippare

  + Bra pris
 • Bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Har inte haft den så länge än, men observationerna hittills, utöver vad de andra kommentarerna redan pekat ut:

  + Klarar relativt branta lutningar

  - Klarar inte sidolutning så bra när lutningen är nära gränskabeln, särskilt inte vid hemgång (då den följer begränsningkabeln och lutningen är direkt vinkelrät)

  Annars väldigt nöjd med den hittills (några dagar in).

  ==

  En månad in, sänker betyget en stjärna. Hamnar alldeles för ofta utanför gränsen vid ett område där gräsmattan går lite som en bred kil och har en backe. Kan gå ett par meter utanför innan den upptäcker att den gått fel.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Mycket klippare för pengarna. Fuska inte med gränskabeln utan följ manualen. Går dock minska till 25cm om det inte lutar bredvid gränskabeln. Jag fuskade även med de 80cm utanför hörn på huset, då hoppar den över och går över till kabeln mitt emot och börjar om för att gå till laddning. Annars bra klippresultat och låg ljudnivå.
 • Ganska bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Klipper fint och bra men ballar ur så fort det blir blött, den åker på tider som jag ej programmerat in och den åker utanför gränskabeln så fort det blir fukt.
 • Bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Positiva :
  - Tyst, den knappt märks
  - Klipper riktig bra
  - Lätt att programmera (finns inte så mycket att välja i menyerna)
  - Billig (i jämförelse med andra klippare)

  Negativa :
  - *** Störs av andra roboter ***
  - Lämna en 35cm oklippt kant runt trädgården och den måste trimmas då & då
  - Den kan åker runt hela trädgården innan den hittar laddstation

  Jag hade min i ca. 2 veckor, den klippte riktig bra men fick stora problem med störning, troligvis från grannens Husqvarna klippare, min Worx hamnade mitt i grannens trädgård och utanför gränsen flera gånger om dagen och inte alltid backade när den träffade något, utan grävde djupa gropar innan den stannade.
  Jag köpt den från GIZ.se och måste säger att de var väldig hjälpsamma men jag fick skicka tillbaka roboten och fick tillbaka pengarna men måste erkänner att det var tråkig att lämna tillbaka den på posten.

  Om grännen har inte redan skaffat en Robot, är denna robot en bra köp och kan rekommenderas !
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Bästa köp utan tvekan. Har haft den i två veckor och är helt nöjd.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Beställde den hos Giz i fredags. Den kom i går tisdag. Nu är den installerad o testad ett dygn. Efter att guidekabeln justerats lite så funkar den utmärkt. Nu sitter jag på landet och hoppas att gräsmattan ska vara lika fin som i dag även på måndag när jag kommer hem och kollar resultatet. Kommer att uppgradera omdömet på måndag när den visar att den klarat en knapp vecka ensam i trädgården.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Landroid 2.0 har nu gått fyra veckor med perfekt resultat på min ca 800 kvm gräsmatta. Viktigt att göra grundligt arbete när kabeln ska läggas. Efter att ha justerat kabeln ett par gånger och nu fungerar allt perfekt. Lätt att programmera, skär bra och mycket tyst.