Sony PlayStation 4 500GB

 Lägg i lista  Jämför
Sonys svar på den åttonde generationens konsol och uppföljaren till Sony Playstation 3. Förutom spel stöds både Blu-ray och DVD. Stödjer både offline- och onlinespelande via kabel eller trådlös anslutning. Lanserades hösten 2013. Stäng
Sonys svar på den åttonde generationens konsol och uppföljaren till Sony Playstation 3. Förutom spel stöds både Blu-ray och DVD. Stödjer både offline- och onlinespelande via kabel... Läs mer
Jämför pris på alla Sony Spelkonsoler (41)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.97)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  Fantastisk! Bästa dosan ever, bra blu-ray spelare och sen kan man spela spel på den oxå ;)

  Nu har jag spelat lite mer på den och måste säga hade de funnits elva stjärnor hade den fått det!
  PS4an är snabb som skabb, att bläddra i menyer går blixtsnabbt, spelen ser underbara ut (och detta är bara början) Och allt funkar allmänt jättebra! :)

  Har nu även sett ett gäng blu-ray filmer och efter att ha hört folk som klagat på blu-ray spelaren så måste jag säga att jag ser inget fel på den. Allt funka smidigt, fläkten är tyst och bilden flyter som sammet.. Tänk även på att sony kommer uppdatera den med så den kommer bara bli bättre liksom ps3ans blu-ray spelare blev :)
  3 år sedan
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  Plus och minus

  + Mycket snabbare respons i kontrollerna jämfört med PS3 och 360, ingen button delay.
  + Skönare handkontroll än PS3 och kanske även bättre än 360 kontrollen.
  + Grafiken känns numera modern, redan på releasespelen.
  + Snabbheten i konsolen märks, det går rätt fort att installera och ladda hem spel och menyerna är snabba.
  + Mycket tyst konsol samt liten och nätt i formen, mindre än min gamla PS3 slim.
  + Party chat äntligen på Sony konsol!

  - Jämfört med PC så känns det som tex BF4 spelas i Medium settings, men det flyter på väldigt bra och har snygga effekter.
  - MS har nog bättre layout med sitt Xbox Live, kan tycka att Sony borde ha gjort lite mer åt sitt Operativsystem, det känns lite fattigt och segt emellanåt när man handlar på PSN store.

  Känns iaf som jag kommer ha PS4 som huvudplattform framöver, tredjepartsspelen är snyggare än på Xbox One. Konsolen är även billigare och har bättre hårdvara än sina konkurrenter.

  Efter en dag med PS4 är jag positivt överraskad och frågan är om inte Sony har lyckats övertyga mig om att PS4 är en bättre plattform än Xbox denna gången.
  Jag vill ha en spelkonsol som är kraftfull och som inte riktar sig in som ett mediacenter med en onödig kamera för 1000kr.
  3 år sedan
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  Hade tidigare ett starkt hat mot PlayStation p g a deras kontroller. Mina aningen stora och grova händer tyckte inte alls om att hålla i dem och tittar man på dem objektivt både ergonomiskt och estetiskt både känns och ser de tidigare handkontrollerna katastrofala ut. Därav valde jag att köpa ett XBOX 360.

  Var helt inriktad på att köpa XBOX One, men hade såklart lite nojja också över deras nya kontroller, så testade dem i butik under ca 30 minuter, och kom fram till att de sammantaget hade fått sämre komfort. Visst, LT och RT är mycket skönare, men kontrollen har krympt, dessutom oproportionerligt.

  Tyckte att PS4:ans kontroll såg lustig ut med sina två långa handtag, men när jag tog den i händerna var det helt uppenbart varför de hade konstruerat den så. Otroligt skön kontroll, bästa kontrollen hittills i min mening vad gäller komfort.

  Enheten i sig var på topp både till utseendet men också sett till komponenterna. Valet var givet. Belåten gick man ut från affären och var smått förbannad över att Microsoft fortfarande inte har hunnit i kapp PS4 ens i komponenterna, trots att de hade ett år extra på sig...

  + Grafiken är absolut grym (för att vara konsol). Spelen ser ut som att köra BF3 på PC på High, vilket jag tycker är ett grymt betyg för en konsol.
  + Kontrollen.
  + Ljudjacket i kontrollen, man slipper köpa särskilda hörlurar som man kanske inte ens tycker om. Med 3,5 mm jacket i kontrollen använder du vilka lurar du vill.
  + Estetiskt tilltalande. Har en fräck ljusrand ovanpå ;)

  Vad är då tråkigt med den, jo:

  - Den blir snabbt varm, rejält varm. Dock inget problem om man inte planerar att kyla ölen på den. Har aldrig upplevt minsta lagg efter flera timmars spelande i sträck.
  - Om du vill spela flera timmar i sträck måste du antingen ha två kontroller eller ha kablen tillkopplad för att inte tappa ström. Har du hörlurar inkopplade försvinner strömmen ännu fortare. (XBOX har batteripack vilket jag anser är att föredra.)
  - Menysystemet saknar möjlighet till modifiering. Tycker det ser väldigt stökigt ut (är vän av ordning) när alla saker sorteras in i identiskt stora fyrkanter, oavsett kategori (spel, film etc.)
  - Inga USB-portar på baksidan. 2 portar räcker oftast men ibland inte. Dessutom är det snyggare att ha laddkabeln inkopplad baktill.
  - Ingen bakåtkompabilitet.

  BILSPELSENTUSIASTER

  BRIST PÅ SPEL
  Vi är då rökta. Det mest realistiska spel som finns på marknaden i dagsläget är DriveClub, vilket är ett kul spel med extremt detaljerad grafik och möjlighet till rattstyrning, dock är det absolut inget man kan kalla simulator.

  RATTAR
  De finns förhållandevis få rattar som är kompatibla med PS4. G27 är INTE kompatibel, vilket kom som en chock för de flesta av oss. Däremot är Thrustmasters T80, T300RS, T500RS, samt ev. några få till kompatibla. Eftersom jag kör simulator och vill ha en ratt med koppling tänkte jag köpa en T500RS, då det är den enda ratten som kommer med koppling som standard. Men vips, den ratten är nu 3 år gammal och det finns inte längre någon som säljer den.

  SLUTSATS
  Är du bilspelare och köper PS4 så gör du bort dig ganska rejält, eftersom de vare sig finns riktiga spel eller rattar att köpa. Om du däremot kör andra spel är detta ett klockrent val.

  OBJEKTIV BEDÖMNING
  Absolut värd att köpa.
  2 år sedan
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  Bra konsoll. Snygg och tar inte speciellt mycket plats. Förutom spel är den också klockren att använda som media dator för att spela upp filmer via lagring eller Netflix.

  Enda minus Playstation får är att man i fyran nu likt Xbox måste betala för att spela multiplayer. Något man inte behövde på trean vilket drar ned betyget något.
  2 mån sedan
 • Mycket bra
  I bra skick. Fungerar felfritt
  2 mån sedan
 • Perfekt
  Grym spelmaskin.
  Mycket bra grafik
  Äntligen bra handkontroller
  3 mån sedan
 • Utmärkt
  Första konsolen jag äger sedan PS2.

  Riktigt bra handkontroll, snygg design och tycker dessutom den är tyst.

  Grafiken känns även den bra, även om jag är kräsen PC-spelare.
  4 mån sedan
 • Perfekt
  Marknadsledande den här generationen vilket oftast leder till bättre 3:e-parts-spel.
  5 mån sedan
 • Perfekt
  Efter PS3 som inte riktigt föll mig i smaken har Sony tagit ett steg närmare storhetstiden PS2 med PS4. Ska bli intressant att se vad PS5 levererar.
  6 mån sedan
 • Utmärkt
  Bra konsoll! Allt funkar som det ska, installerat en SSD och det flyter på bra.

  - Gummit på spakarna blir utslitet för snabbt.
  - Skulle vilja streama videos i 4K.
  6 mån sedan
 • Mycket bra
  :)
  7 mån sedan
 • Perfekt
  Bättre än xbox
  8 mån sedan
 • Acceptabel
  Min konsol väsnas mycket vid spelande alltid gjort..
  Dosan är bra dock dåligt batteri.

  Skulle velat returnera den då jag tror det är något fel med sensor/fläcktstyrningen

  Grafiken är också bara ok

  Väldigt sega download hastigheter sitter på fiber och hastigheten kommer typ max 6mb/s sitter på 250....

  Nja inte jättenöjd overall

  Ljudet på fläkten är det sämsta.. Ska inte överrösta tv/headset
  10 mån sedan ( Uppdaterat: 8 mån sedan )
 • Perfekt
  Otroligt bra konsol, men ska du köpa en PS4 idag så är det bättre att satsa på den något dyrare PS4 PRO.
  8 mån sedan
 • Ganska bra
  Harry hunted .har du kontrollerat så det inte är kopieringsskydd som spökar??
  8 mån sedan
 • Dålig
  Haft playstation från 1an tills nu. 4an har komplicerade menyer och allmänt krångligare. Och att betala 450spänn/året för att få spela online känns sådär, speciellt som det inte fungerar värst bra. Helt plötsligt är det mer krångligt och kostsamt att spela ett playstationspel än att spela ett på sin pc och iom detta förlorar det sin funktion.
  Väsnas mer än min ps3a och laddningstider är det inte heller någon förbättring på. Batteriet i handkontrollen är inte imponerande och jag är inte exhalterad av den överlag heller.
  8 mån sedan
 • Bra
  Saknar gratis ONline. Tycker de har gått ner sig jämfört med PS3. Snålt
  9 mån sedan
 • Utmärkt
  Love it!
  1 år sedan ( Uppdaterat: 9 mån sedan )
 • Usel
  Hdmi kontakt fungera inte. Får ingen hjälp den Sony!
  3 år sedan ( Uppdaterat: 9 mån sedan )
 • Utmärkt
  Sjukt nöjd. Har roat barnen många timmar. Kul för hela familjen.
  10 mån sedan
 • Perfekt
  Är jättebra om man hade spelat lite mer!
  10 mån sedan
 • Utmärkt
  Fungerar fint att spela spel och media på
  10 mån sedan
 • Mycket bra
  Bra men låter mycket.
  10 mån sedan
 • Utmärkt
  Använder den huvudsakligen som Bluray-spelare och till Netflix & HBO, men även en hel del spel. Väldigt nöjd och inte mycket att klaga på. En nackdel skulle vara att det bara finns USB på framsidan, tycket det borde finnas minst 1st även på baksidan.
  11 mån sedan
 • Utmärkt
  Kanon
  11 mån sedan
 • Perfekt
  Utmärkt spelmaskin.
  11 mån sedan
 • Utmärkt
  Gör det den ska med spelen och kan användas till olika former av mer "passiv" underhållning (twitch, viaplay, utube, netflix).

  Tar bort en stjärna för att batteritiden på kontrollerna tycks ha mer än halverats sedan ps3an. Anledningen är den lysande VR-grunkan där fram på kontrollen säger Sony, men jag önskar att man kunde stänga av den på kontrollen.
  1 år sedan
 • Acceptabel
  Låter som ett tröskvärk kontrollen är vidrig men spelen ser bra ut.
  1 år sedan
 • Utmärkt
  Jättebra! Fick det 14 februari och det har fungerat sedan dess. Dock var det ett fel på min DUALSHOCK 4 som gjorde att den "vibrerade" väldigt svagt. Provade allt och googlade och startade om kontrollen ett par gånger. Fast jag åkte till butiken och fick en ny.

  Sedan så "gnisslar" L2 respektive R2 när jag trycker ner dem. Hände på båda kontrollerna och det försvann bara med lite smörjolja.

  Annars är konsollen helt utmärkt. Det laggar inte i XMB - menyn (som på PS3) och grafiken på spel är enastående. Dock är HHD:n lite liten. Får bara rum med ung. 8 spel totalt.

  Trots det och att det behövs ett PS+ medlemskap för att spela online (som är värt vartenda öre med tanke på alla gratisspel) så ger jag den 10/10.

  + Snygg design, litet, smidigt
  + Skön handkontroll
  + Stabilare gameplay med bättre grafik
  + Bättre online servrar
  + Möjlighet att spela nya spel ;)

  - PS+ är ett måste för att kunna spela online
  - R2 och L2 "gnisslar"
  - PSN är ofta nere
  - Få spel
  3 år sedan ( Uppdaterat: 1 år sedan )
 • Knappt godkänd
  (edit: 2016-07-03) Jag förstår inte hur denna recension har kunnat få så dåligt betyg. Se bara playstation 4.5, konsoler kommer att behöva ett rejält prestandalyft för att hänga med dagens spel. PS4an har inte den hårdvaran, punkt slut.

  Vi det här laget vet alla vad en ps4 är för något. Men det få vet är att prestandamässigt har ps4 samma prestanda som en 3 år gammal dator. När ps3an kom ut var det absolut det snabbaste man kunde få på marknaden, därför klarade den att leverera så pass länge. Ps4an kommer vara död inom 3 år och små datorer kommer att ta över. Köp inte ett ps4, spelen kostar betydligt mycket mer än på PC och prestandan räcker inte i längden. Om något, köp en liten snabb tyst dator med Bluetooth. Sen köper du en ps4 kontroller. Tack för mig! :)
  2 år sedan ( Uppdaterat: 1 år sedan )
 • Ganska bra
  Toppen system. MEN fläktarna låter förjävligt och har hört och sett många andra med samma problem. Innan ni dislickar denna omdömme jag har tömnt allt damm och det hjälper inte. Men det är värst på varma sommardagar
  1 år sedan
 • Perfekt
  Grym konsol
  1 år sedan
 • Perfekt
  Har inget att klaga på. Fungerar perfekt. Värdig uppföljare till PS3.
  1 år sedan
 • Utmärkt
  (Y)
  1 år sedan
 • Perfekt
  En riktigt bra spelkonsol där spel flyter på fint, blu-rayfilmer fungerar felfritt och ser bra ut. Den är väldigt tyst också (CUH-1206A). Verkligen nöjd!
  1 år sedan
 • Bra
  Det är en bra Konsol men den här väldigt dålig i grafik och fps.

  Fördelar.
  Relatift Billig
  Bra mjukvara
  Smart system för att lått få vänner
  Spotify

  Nackdelar.
  Svagt grafikkort/apu
  Kan bli högljud vid en del spel
  Bara två USB portar
  Kommer med håddisk och inte SSD
  1 år sedan
 • Perfekt
  Fantastisk maskin. Har haft min några år nu. Kommer ständigt dlc och uppdateringar på spel/appar och till konsolen. Underbart att de släppte en media spelare för ett tag sen med. Streamar allt från min NAS utan minsta tecken på att den inte skulle orka med det.
  1 år sedan
 • Mycket bra
  Bra grafik och bättre kontroller än ps3. Kunde ha gått lite tystare bara.
  1 år sedan
 • Perfekt
  Extremt bra produkt. Kan rekommendera till andra. 5 stjärnor
  1 år sedan
 • Perfekt
  allt är bättre än konkurenterna
  1 år sedan
 • Utmärkt
  Bra maskin, kontrollen är fantastisk. Avdrag för plastig kvalité. I övrigt inget att anmärka på.
  1 år sedan
 • Perfekt
  Bästa konsolen! Har haft min nu i två år och den fungerar klockrent =)

  Intressant sammanträffande btw att de få personer som ger PS4 lågt betyg här samtidigt ger Xbone 10/10, typiskt fanboy-beteende? ;)
  1 år sedan
 • Ganska bra
  Har ägt min andra ps4:a i 4 månader nu. Det är den senaste modellen CUH-1216 som marknadsförs som den tysta modellen. Det är långt ifrån tyst kan jag konstatera, beroende på vilka spel man kör. AAA titlar med krävande grafik får fläkten att nästan låta som en hårtork vid längre spelsessioner. Utöver det får jag liksom många andra felkoden CE-34878 vilket gör att spelet kraschar och behöver startas om till den senaste sparpunkten man har.

  Konstruktionen är verkligen inte genomtänkt genom att sätta in strömadaptern i konsolen för att det ska ta mindre plats får man istället en varm maskin som låter fruktansvärt och kraschar sporadiskt.

  Nej! jag sätter aldrig denna konsol före min knäpptysta och problemfria Xbox One och förstår än idag inte varför den säljer bättre?
  1 år sedan
 • Utmärkt
  Bästa spelkonsolen på marknade utan tvekan. Längtar till Uncharted 4
  1 år sedan
 • Perfekt
  Underbar spelmaskin!
  1 år sedan
 • Utmärkt
  Love it!....
  1 år sedan
 • Utmärkt
  Haft den lite över 6 månader nu. Full pott om inte batteriet till handkontrollen var så dåligt!
  PS3's handkontroll räckte betydligt längre.

  Uppdatering:
  mer än 1 år sedan och fungerar fortfarande klanderfritt. Nu med möjligheten att streama Spotify samtidigt som man spelar så kan det inte bli bättre. (förutom stycket ovan då)
  2 år sedan ( Uppdaterat: 1 år sedan )
 • Detta omdöme är under utredning
  1 år sedan
 • Perfekt
  Ruggigt bra konsol, smidiga menyer och lätt att använda med enormt spelutbud. Inte helt förvånande att Sony fullkomligt krossar konkurrenterna i försäljning just nu.
  1 år sedan
 • Perfekt
  bästa
  1 år sedan
 • Ganska bra
  Nöjd med prestandan, dock haft extrema problem med oväntade kraschar i nästan alla spel utom bloodborne och långa fördröjningar på dlc i europa (alla EA-spel jag spelat har haft fördröjda dlc-släpp på eu ps store). Ett problem jag haft flertalet gånger som är riktigt irriterande är att mina sparfiler i flera spel blivit korrupta, jag har blivit ombedd att installera om, starta om och kontakta support och det börjar bli tröttsamt. Maskinen är även riktigt högljudd ibland, vilket kan förstöra i atmosfäriska spel, så ha hörlurar till hands just in case. That being said, när spelen funkat som de ska, har de funkat grymt och grafiken är extremt bra.
  1 år sedan
 • Ganska dålig
  helt ok dåligt med spel, dåliga serverar osv, skulle ta en xbox one framför ps4 alla dagar i veckan.
  1 år sedan
 • Perfekt
  Har haft konsolen i snart ett halv år. Är super nöjd med med den. Har aldrig märkt av att den låter något fruktansvärt eller nått sånt. Enda jag känner är att l2 och r2 knapparna är nått extremt känsliga, t ex om jag slänger på en film och lägger dosan på bordet så börjar det spola och så. Men det är nog bara dosan som är lite för använd. Hehe Barnen ser på blu-ray och vi använder viaplay och netflix dagligen och funkar klockrent. (har även streamat från swefilm.tv och har nog stött på ca 2 filmer bara vars format inte har funkat) hade x1 innan och gillar dess operativsystem mer mycket mycket snyggare än ps4an. Roligare och kunna lägga i ordning allt som på ett "skrivbord" men vek mej när 98% av vännerna har ps4a. Absolut inget jag ångrar. Kör fallout 4 och The whitcher och det ser riktigt Nice ut och flyter på bra. Dosan är tusen gånger bättre än ps3 som bara var för liten och otymplig. Hoppas på appen så man kan streama spelen till t ex laptop skärm snart. Skulle vara guld värt för en två barns far och kunna spela när ungarna ser på barnprogram eller kärringa på idol eller nått skit. Hur som helst så gillar jag ps4an som gaming maskin över lag. Är du ute efter mer media maskinen och har barn som får spela så skulle jag nog rekommendera x1an istället.
  1 år sedan