Microsoft Surface Pro 128GB

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Microsoft Surfplattor (19)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.59)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

  Sorterat efter datum

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Microsoft Surface Pro är en riktigt grym maskin som levererar mer än vad man kan ibland behöva. Det är en blandning mellan surfplatta och bärbar dator med sin riktigt starka processor med inbyggd grafikprocessor som klarar av allt man installerar på den (förutom alla AAA-spel ).

  Microsoft har gjort en produkt som känns bra när man håller den i handen. Kvalitén är grym och dess prestanda likaså. Trots att den har 2 fläktar för kylning så hörs de endast när man kör spel eller mer krävande program. Blir ganska varm dock.

  Jag har alltid använt IOS (Ipad, Iphone) och är väldigt nöjd med det men kände ändå att IOS är för begränsat. Windows 8 ger dig den obegränsade känslan men det kommer tyvärr med sina nackdelar. Det största problemet Surfacen har är tyvärr Windows 8. Det finns för få appar som är anpassade för att användas som enkel surfplatta. Man får trixa lite och läsa tips för att få den som en surfplatta man ( i alla fall jag ) vill ha.

  + Du kan nästan göra allt med den.
  + Känns bra i handen ( den känns dyr ).
  + Skärmen med FullHD samt widescreen är otrolig.
  + Enkel att koppla in tillbehör till (Via bluetooth, usb, wifi).
  + Stället på baksidan är mer användbart än man kan tro.
  + Helt ok batteritid ( ca 5-6 timmar ).
  + Ljudet är ruskigt bra vid film/musik.
  + Mini-displayporten är ett smart val av Microsoft då du kan koppla in hdmi/vga/dvi i samma port.

  - Tung. Jämfört med Ipad 2/3/4 så känns den verkligen i handen.
  - Windows 8 gör den svår att använda som en fullfjädrad surfplatta.
  - Tangentbordet kostar extra.
  - Alldeles för få appar.
  - Endast 1 x USB kontakt.
  - Blir varm när den används (inte obehagligt men det märks).
  - Pennan till är faktiskt rätt värdelös.

  Slutsats.
  För 6700 kr (med dollarn idag) så får du en riktigt bra maskin som kan användas till allt. Blir rätt varm och batteritiden kunde varit bättre. Hade gärna kunnat vara lite lättare. Apparna till Windows 8 måste öka annars tycker inte jag man kan se den som en användarvänlig surfplatta.

  -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Uppföljning efter någon månad med Pro:n.

  + Har hittat många bra appar som gör användandet lättare och roligare än vad det var förut. En hel del finns inte på deras windows store utan går att hitta med lite googlande. Har installerat en hel del spel samt emulatorer och kopplat ihop plattan med en bluetooth kontroll vilket fungerar perfekt. Nu när jag vant mig så känns den inte så förbannat tung längre jämfört med andra modeller. Windows 8 är bättre än förväntat. Löser själv problem som uppstår och startar snabbt om diverse program som ibland hänger sig ( har nog använt ctrl+alt+delete endast en gång vid en programkrasch ).

  - Ett jäkla uppdaterande som sker i tid och otid. Går givetvis att ställa in så man slipper dessa men Microsoft sköter sig och levererar uppdateringar som man behöver för ökad och tillförlitlig prestanda.

  - Har problem med mitt Wifi-kort som lägger av och kräver omstart av hela plattan. Det kan ta 5 minuter innan den startat om och varnar för att en systemkrasch uppstått. Microsoft håller på och fixar detta med uppdateringar så jag håller tummarna att det går vägen.

  Jag rekommenderar ett köp men endast om du kan ta dig till Usa där den är betydligt billigare än här hemma. Intel är på G och ska släppa ännu snabbare processorer med sanslös prestanda i grafikchippen. Jag skulle nog vänta på att Microsoft släpper sin nästa version som förhoppningsvis använder de chippen.

  -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Ny uppdatering kom och tog bort Wifi-problemet. Kom senare ytterligare en till som åter gav problem. Gick då in och ominstallerade/"rullade" tillbaka den gamla, vilket fungerade fint.

  Hittade för ett tag sedan ett fint program som heter Bluestacks och gör att du kan använda Android på din windows enhet. Fungerar fint som bara den på Surface:en med både touch eller mus. Har du en Surface så måste du i alla fall pröva.

  http://www.bluestacks.com/

  (Får du problem med att programmet ger en felkod innan uppstart så installera istället en äldre version av drivrutinerna till grafikchippet)
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Använder den dels på jobbet kopplat till en extern skärm samt hemma as-is. Även om jag sätter en tia är detta ingen perfekt produkt. (Se minus)

  + Låg vikt, Fantastisk skärm, Byggkvalité bäst på marknaden, Blixtsnabb, Fullt operativ, Formidabelt tangentbordskoncept

  - Måste koppla in förstoring av ikoner alltför ofta vid byte mellan standalone och extern skärm., Svår att använda i knät framför tv:n.

  På det stora hela är dock detta en fantastisk förstagenerationsprodukt om man ser till helheten. Borta är de tillfällen då man måste släpa en tung laptop till och från jobbet. Surface Pro väger som ett mer gediget anteckningsblock, skillnaden är att detta anteckningsblock har en mycket snabb i5 processor i sig. Att man dessutom får fullt Wacom stöd, en fantastisk touchskärm osv. gör inte saken sämre. Som det ser ut nu så finns det ingen konkurrens vad gäller price/performance på marknaden. Jag är faktiskt lite förvånad att denna produkt inte sålt mer än den gjort.
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Suverän hybrid där alla Windows applikationer fungerar. Pennan är perfekt för att ta anteckningar i Onenote. Type cover skriver jag lika bra på som på min gamla Lenovo X220. Grym skärm där film blir i widescreen utan svarta ramar. Office och alla vanliga företagsappar fungerar. Fungerar perfekt som tablet eller laptop. Underbar Ultraportable replacement. windows 8 UI blir väldigt logiskt på denna device. Utbyggbart minne. Smart med Extra USB laddning i poweragget. Perfekt för min Lumia 920 som jag använder för att dela 4G med Surface Pro. Perfekt kombo. Denna device är för den som vill ha en surfplatta som ersätter laptop på riktigt. Inte en leksak som blir spelplatta för barnen som tex iPad... Love the device! Köp!
 • Alla omdömen

  Sorterat efter datum

 • Acceptabel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Hade varit en fantastisk hybrid mellan surfplatta och bärbar dator om det inte vore för ett flertal irriterande fel.

  + Snabb
  + Snabb uppstart
  + Smidig att använda med Windows 8
  + Snygg och bra skärm
  + Klarar flertalet spel på medium-inställning 30-60 FPS inklusive Dota 2, Cannon Brawl och Dead Space (låga inställningar)

  - Har en irriterande Dynamic Contrast som gör att skärmen "blinkar" när man ser på film trots att adaptiv ljusstyrka är avstängd. Går att göra sig av med men är smått komplicerat.
  - När man har låst skärmen kan man inte låsa upp den igen på ca 3 sekunder. Låter petigt men om man vill vara flexibel med lås och påslagning märker man detta.
  - Spökar i bland med diverse smågrejor som gör att man måste starta om den. Exempelvis att internet slutar fungerar men kommer tillbaka efter att man har startat om den.
  - Låg batteritid.
  - Tillhörande tangentbordet fungerar bara i bland.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Köpte den till ett väldigt bra pris, och är nöjd med datorns prestanda och smidighet.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Grymt enkel och smidig att ta med. Gillar Windows 8 och skärmen som har en fantastisk upplösning full HD.

  Jag använder surface som jobbdator varje dag. Det fungerar utmärkt att köra tunga program, SQL Server, Visual Studio, Photoshop m.m. Väldigt enkel att ta med sig. Ett tips är att använda en vanlig mus som kopplas via usb-porten. Type cover går att skriva lika snabbt med som ett vanligt tangentbord.

  Det är en gåta att folk köper dyrare apple produkter/webbläsare när du kan få en komplett snabb dator som surface till ett lägre pris.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Ersatte både min laptop och datorn jag har kopplad till TV:n. Bästa datorköpet jag gjort.

  Negativt:
  -Bara en USB-port. Använder USB-hubb ibland men oftast behöver jag det inte då jag kör bluetooth tangentbord och mus.
  -Windows 8 har inte fullt utvecklat touch-stöd. Vissa program t.ex. Spotify och Adobe Lightroom fixar inte fingerstyrning över huvud taget utan man måste använda pennan för att nåt ska hända vilket är riktigt dåligt.
  -Lite tung och tjock men för en platta har man normalt sett ändå en väska att bära runt den i.
  -Att man inte kan vinkla stödet på baksidan på mer än ett sätt var inte heller bra, jag löste det med ett fodral med fler vinklar.

  Positivt:
  +Bra processor. Kör allt utom de nyare spelen. Alla program jag kört går mycket bra.
  +Stabil grafikprestanda. Fallout New Vegas och Divinity Original Sin har jag spelat och de fungerar tillräckligt bra för min smak.
  +128 gb räcker långt om du har nån annan lagring för större filer, extern hårddisk, en server eller en NAS t.ex. Stoppar man dessutom i ett minneskort på t.ex. 64 GB så kommer man riktigt långt. Jag installerar bara program och spel på inbyggda SSD och sparar alla egna filer på Micro SD-kortet med synkning mot OneDrive.
  +Fungerar för allt vardagsbruk utom high-end spel. Dessutom fungerar bildbehandling och programmering bra.
  +Mini-DVI utgången är kanon, jag kör via adapter till HDMI till min TV och styr med trådlös mus och tangentbord och trivs kanon.

  Har inte haft problem med batteriprestanda för min användning ännu efter 3 månader men efterföljande Surface generationer ska vara bättre.

  Köpt på rea för 3990, ett pris som kanske aldrig dyker upp igen men som skulle sälja sjuuuukt mycket plattor tror jag. För 4-6000 är det ingen som helst tvekan, för 10.000+ är det inte säkert att Surface ens överlver i längden tyvärr.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Riktigt bra! För 3990 kr från elgiganten så är det bästa fyndet på länge. Pennan är grym och barnen älskar den.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Efter upd av mjukvara i surface så kan jag bara skriva att om man väljer en ipad air 16gb 4290:- före surface 64gb 4990:- , så är man förståndshandikappad.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Älskar recensioner och omdömen om produkter som är skrivna av användare, dem hjälper mig otroligt mycket när jag står mellan valet och kvalet.
  Vad kan man skriva om denna platta :) Ni kan inte ana vilket leende jag har på läpparna.
  Negativa
  -tung
  -lite större än vad man är van vid ipad air, note 10.1
  -ingen 3g / 4g
  -att man inte kan trycka in pennan i plattan, risken att man tappar den är stor, text igen känningen si så, finns bara på engelska bör tilläggas
  och där slutar det negativa som jag ser det

  Positiv
  Allt annat du kan tänka dig och lite till, för första gången en platta som man inte blir irriterad över att det inte funkar som man hade inte tänkt sig, hemsidor ser ut som dem borde och kraften som sitter i denna underbara lilla maskin gör att man känner sig fri, har använt den till för Photoshop, Adobe indesign, illustrator och annat krävande.

  Sen kanske man inte skall jämföra den med ipad air och note 10.1, eftersom det är lite som att jämföra päron och äpplen, båda är frukt men ända inte jämförbara.
  Om man jämför vad Surface pro kostar idag jämfört med ipad air och note 10.1 så finns det ingen tvekan på vad man bör välja.

  Hade man haft en bättre lösning för pennan så är det en klart 10
 • Perfekt
  4 år sedan
  En extrem dator som surf Plata.
  Kör allt plus Android spel i helskärm utan problem med hjälp av Start BlueStacks.
  Prövade 2 men ingen större skillnad, kan trots det vara värt att köpa grafikkortet är aningen bättre, även har de modeller med mer hårddisk även mer minne.

  256Gb sd kort kommer snart finns redan 128gb Maximal kapacitet för SDXC är 2 TB
  Det är även USB 3 så och finns väldigt små USB det lär ju komma fler

  Negativt är faktiskt bara att batteriet och ssd samt ram minne inte går att uppdatera för normalpersonen
  Men som dator ger jag den 150 procent av en motsvarande dator i samma format, den är vassare en många av de mindre datorerna, detta är den extra fördelen med denna, den är inte sämre en lika stora datorer, som surf platta det finns lättare och med bättre batteritid även med 3g vilket saknas.

  Kombinerat man allt denna dator är och platta så går det inte att ge mer än högsta betyg, skärmen ger ytterligare stjärnor den är riktigt bra, efter som den är två maskiner i en så tycke jag inte vikten är negativ, mycket nöjd med att köra Android spel på den med.
  Finns inget annat alternativ om man kan tänka sig att betala för det. För det kostar lite mer och man skall så klart gå på behovet. Glöm inte att en det är Windows 8 inte någon app. modell du skall, de går inte att använda de större sd SDXC och vist priset men är långt ifrån samma sak,
 • Perfekt
  4 år sedan
  Bästa IT-köpet jag gjort på 20 år. PC och surfplatta i ett! Kör Adobe CS6 och andra tunga program, otroligt smidig på jobbet och hemma slåss hela familjen om den. Ser på undervisning och föredrag när jag tränar på löpband eller crosstrainer och lyssnar via blutooth. Passar perfekt i en löparryggsäck av Haglöfs "Ace, Small". Det ska finnas 128 gb microSD-kort som fungerar bra till denna. FullHD-skärmen har mycket bra betraktningsvinklar och ljusstyrka - som även kan sänkas så att det inte stör i sovrummet. Att kombinera pekskärm och type cover-keyboard var något nytt för mig. Mycket smidigt och effektivt med alla smarta pekfunktioner. Batteritiden har räckt till bra. Har ingen erfarenhet av andra plattor. Kommer att köpa en Windows-telefon så snart som möjligt.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Jag har även en iPad3 och en billig 7" "Kina-android". Jämfört med dom tycker jag Surface har följande styrkor och svagheter.

  Outstanding:
  + Detta ÄR en riktig dator!
  + Kraft nog för att köra tex full Cubase med bra funktionallitet för tex tracking
  + Riktigt Office (köpte Office 2013)
  + Riktig filhantering i nätverk mm mm
  + Metro/modern UI (jag är kanske en av få som verkligen gillar detta. Tycker faktiskt det är klart bättre än både iOS och Android).
  + Nästan alla medföljande appar är överlag minst en nivå bättre än motsvarande i iOS/Android (ex webläsaren, kontakter, nyheter, sport, ekonomi mm mm)
  + Pennan. Väldigt bra tryck-känslighet och storlek.
  + Touchskärmen är oerhört responsiv och exakt. Upplösningen är visserligen ej "retina" som på min iPad men mer än OK. Skärmen är klart bäst av de Windowsplattor jag sett.
  + Tangentbordet (har sk Type Cover). Väldigt bra. Skriver snabbare på detta än på min HP-laptop.
  + Galet stabilt kvalitets-bygge. Känns som en stridsvagn (det enda som inte är av maximal kvalitetskänsla är power-knappen som är av lite glappig plast)...

  Mindre bra:
  - Skrivbordsläget känns lite konstigt. Att vanliga program vill köras där är naturlig men skärmen har väl hög upplösning för detta och det finns ingen smidig "pinch zoom" etc.
  - Pennan har inget "hål" i plattan utan är lätt att tappa bort...
  - Appar... Det fattas faktiskt en del trevliga appar från 3'e partsleverantörer. Jag saknar tex Swedbank, Cubase IC Pro, tidningen Studio (via Papertons app). Min son saknar en hel del spel mm
  - Vikten. Den är påtagligt tyngre än min iPad och Kina-android
  - Batteritiden. Ganska logiskt men den är inte så lång som man önskar på en platta (Förmodligen blir detta bättre för gen 2 med Haswell)
  - Få anslutningar. Ska man ha den som "dator" så behöver man hub/docka
  - Kalenderappan har inte full realtids google-integrering (vilket man har i iOS). Skärpning MS/Google!

  Sammantaget:
  Detta är en fantastisk "pryl". Den tilltalar verkligen nörden i mig. Skulle app-utbudet öka (läs spel till barnen), så skulle jag kunna ersätta ipaden (fast Surface Pro har avgjort sämre batteritid och är klumpigare). Jag hoppas att IT-avdelningen låter mig använda den som en BYOD och installera SAP mm i höst. Ska då även testa att köra den som arbetsdator (mail, office, SAP, mm med extern skärm på kontoret).

  Jag kan inte förstå hur företag kan köpa en begränsad iPad istället för en Surface Pro med alla de möjligheter den har. Som sagt, detta är en fantastisk platta OCH en bra dator!
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Jag har nu haft min Surface Pro 128 sedan mitten av april och måste säga att jag är rätt nöjd med den. Min tanke var att ersätta min bärbara Windows-dator så en surfplatta med Android eller iOS var inget alternativ. Det går bra att jobba på den då den är hyfsat snabb och den är väldigt enkel att ta med till möten och på arbetsresor.
  Har även kompletterat plattan med en USB3-baserad dockningsstation (Targus USB3 Dual Video Docking Station) och kan med hjälp av den och genom att använda mini displayporten på plattan ha en bra arbetsplats med tre skärmar (2560x1600 + 1920x1080 + 1920x1080) och vanligt tangentord & mus vilket fungerar kanon när man som jag sysslar mest sysslar med programmering. Det är lite omständigare än en vanlig dockningsstation till en bärbar dator, men jag tycker det går bra att koppla in tre sladdar (USB + mini DP + laddare) när man kommer in på morgonen. Strömsladden kan man även hoppa över om man har batteriet laddat. En typisk dag kopplar jag in laddaren när jag går på lunch och kör på batteri resten av tiden.
  Alla vanliga program i Windows fungerar som det ska och även om det finns en hel del appar till Modern UI använder jag mest de desktop-program jag är van vid. Det är ingen grafisk supermaskin med PC-mått, men om man jämför med dagens Ultrabooks är den i paritet med dem och jämfört med surfplattor är den jättebra. Om man som jag använder Steam fungerar de flesta spel hyggligt även om man behöver fila lite på grafikinställningarna.
  Om man vill ligga i soffan och surfa eller kolla film går det utmärkt genom att fälla bak tangentbordet och använda det som stöd för kickstandet. Om man vill jobba med datorn i knät så är den fasta kickstand-vinkeln lite begränsande, men det fungerar hjälpligt och själv gör jag det extremt sällan.

  Det som är bra:
  * Man kan köra vanliga desktop-applikationer
  * Lätt och smidig
  * Jättebra tangentbord i type- och touchcover.
  * Plattan har en hyfsad Wacom-digitizer och en hyfsad penna ingår.
  * Plats för Micro SDXC-kort
  * Bra liten strömadapter med extra USB-anslutning så man t.ex. kan använda för att ladda mobilen
  * Det går att jobba på "riktigt" med den

  Mindre bra saker
  * Laddkontakten är av och till lite bökig att få på plats
  * Batteritiden kan ibland upplevas som begränsande om man inte har tillgång till ström under längre perioder
  * Även i sitt högst specade utförande känns lagring och minnesmängd i minsta laget för en arbetsdator.

  Det hade varit trevligt om det funnits en högre specad variant med 8GB minne och kanske 256GB SSD, men den nuvarande modellen funkar fint så länge man avlastar data av och till på nätverksdiskar och externa diskar.

  Om man bara bara skall surfa, kolla mail, läsa dokument och spela "pek-spel" skulle jag rekommendera en hyfsat ny surfplatta istället för Surface Pro. Android och iOS har ett större utbud av pek-appar än Windows RT och appar kommer oftast till dessa innan de kommer till Windows RT (om de alls kommer till Windows RT). Om man har behov av tyngre applikationer och vill kunna skapa en ordentlig arbetsplats kring enheten är det Surface Pro, någon av de nyare Ultrabooksdatorerna eller rent utav en rejäl bärbar som gäller.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Importerade min från USA i början av året, riktigt nöjd, ersatt min vanliga laptop.

  Enda jag saknar är en officiell dockningsstation men min USB belking fungerar utmärkt för det
 • Ganska bra
  4 år sedan
  Köpte den från Bazula för att få den före alla andra :)

  + Riktigt bra fart i hårdvaran.
  + TypeCover-tangentbordet är riktigt bra. Lätt att skriva på, fullstora tangenter etc
  + Ingen jävla inlåsning á lá apple där alla program måste köpas från app store.
  + Så vitt jag märkt är det inga som helst problem med bakåtkompatibilitet. Alla vanliga gamla program funkar.

  - Windows 8 känns lite ogenomtänkt (men mycket bättre än utan touch-skärm där det ju är närmast plågsamt). hoppa fram och tillbaka mellan desktop & metro-läge är bökigt
  - Lite tung
  - Lite få appar än så länge
  - Svår att använda i vissa lägen (eftersom stödet bara kan ha en vinkel), t ex i sängen
  - F-knapparna på tangentbordet är endast åtkomliga genom att samtidigt hålla nere Fn, vilket gör det onödigt bökigt att göra seriöst jobb på den. Korkat.
  - Rätt ofta så har batteriet tagit slut när man lämnat den idle.
  - Skarpa kanter gör den onödigt obekväm att hålla i

  Jag kan tänka mig att nästa version är betydligt bättre, men just nu kan jag inte riktigt rekommendera den.