Panasonic Viera TX-P50ST60Y

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Panasonic TV (120)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.71)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Knappt godkänd
  Jag sätter en femma nu så får vi se om jag orkar ändra senare, ifall jag måste fixa en ny.

  Fick hem min och va jätte nöjd över bilden, helt otrolig bild.
  Va dock lite orolig över att den skulle ha för hög inputlag men de spelen jag testa kände jag inte något iaf, det va ju skönt.

  Men sen till det dåliga, buzzing, sitter jag i soffan så hör jag inget av "standard buzzet", det är ju helt okej.
  Men när skärmen är täckt av mycket ljus bild (tex en ishockey match) så buzzar det mycket.
  Då hörs det från soffan om ljudet är lågt eller helt av.

  Edit: Lämna in den, dom skruvade lite på någon bräda, fick tillbaka den och det blev sämre (va fan?!), nu hörs "standard buzzet" mycket tydligare och ingen skillnad på ljusa/vita sekvenser.

  Någon som har några tips? Lämna in igen, kanske höra med Panasonic direkt?
  3 år sedan
 • Acceptabel
  Denna TV har lipsync problem, dvs. att ljudet inte är fullständigt synkroniserat med bilden (gäller HDMI, 1080p). Googla på det. Input lag är ett annat problem som denna TV lider av också.
  3 år sedan
 • Utmärkt
  Har haft denna plasma i två veckor och är mycket nöjd.
  Bildmässigt är färgåtergivningen och svärtan fantastisk - en klar 10 poängare.
  Om du kopplar in en extern USB-disk så fungerar mediaspelaren mycket bra. Filmmässigt klarar den att spela upp det mesta: MKV, MP4, AVI och den klarar att visa både inbyggda och externa textfiler. Den kan inte spela upp DVD ISO och har problem med filstrukturen på VOB-filer men numera är det mesta MKV så för min del gör det inte så mycket.
  Musikmässigt klarar den så klart MP3 men det som överraskade mig positivt var att den även klarade av FLAC.
  Foton har jag knappt testat.
  DLNA-spelaren hittade min Synology NAS utan problem och allt ovan spelas upp. Det som är riktigt synd är filmer med externa textfiler syns inte över DLNA, bara inbyggda textfiler. Har kontaktat Panasonic support som bekräftar detta. Kanske kommer det en uppdatering men det ska man kanske inte hoppas alltför mycket på.
  Har även testat lite Smart-TV appar som YouTube och vimeo och de fungerar helt ok.
  Det hade varit kul att testa Plex-klienten men den saknas (finns hos Samsung och LG men inte Panasonic).

  Allt som allt får denna 9 starka poäng och det är den extremt fina bilden som lyfter betyget rejält.
  Just denna ST-modell ger dig mest "bang for the bucks" så passa på att skaffa en du också innan lagret tar slut!
  3 år sedan
 • Utmärkt
  Köpte min i fredags, och är än så länge mkt nöjd=)
  Underbar bild, mjuk, fin, suverän svärta. Ljudet körs gm mitt Sonossystem så det är kanoners.
  (tog ett tag innan jag hittade hur jag skulle få av TV-ljudet bara...)

  Har alla utgångar jag behöver, snygg att titta på och har inget som helst buzz.
  Smart-Tv har jag ingen synpunkt på eftersom jag bara kör Netflix via Chromecast.
  3D-n har inte testats...

  Fråga: är det verkligen nödvändigt idag att köra in en pdp?

  Rekommenderas varmt!
  3 år sedan
 • Utmärkt
  Kanonbra bild med fina färger och svärta.
  Smart Tv är en bra bonus, men inget större grej för mig och familjen.
  3 år sedan
 • Utmärkt
  Prisvärd plasma tv med framförallt bra bildkvalitet.
  3 år sedan
 • Utmärkt
  Min 42" Samsung plasma från 2004 var redo att pensioneras och en ny plasma kändes givet. Beställde på Dustin som levererade den hem till dörren dagen efter. Kan bara säga att bilden på Panasonic:en är helt fantastisk, i alla fall efter jag stängt av all konstig bildbehandling.

  Jag kollade runt rätt länge på olika inställningar och knappade till slut in D-Nices värden från: http://www.controlcal.com/forum/showpost.php?p=6914&postcount=2
  Jag körde inga slides eller annat utan såg bara till att köra bra hd-film i helskärm från Netflix de första dagarna. Den största skillnaderna efter att jag ändrat inställningarna är mer naturlig färgåtergivning, bättre vitbalans och att fördröjningen på bilden jämfört med ljudet minskade ordentligt.

  Jag använder min ST60 bara som en skärm, dvs kör inget ljud, smart-tv eller 3D på den, utan allt via en HDMI från min Yamaha RX-V771 som jag kopplat min Humax-tvbox och AppleTV 3 till. För att ljudet ska stämma med bilden har jag 50ms fördröjning inställt på receivern.

  TVn är helt tyst för mig, och har inte haft något problem alls första månaden. En stjärna borttaget för att jag tycker smart-tv är värdelöst och att 3D-glasögonen och den lilla pinnen som följer med är helt onödiga. Kan inte heller kolla på min gamla Samsung längre, den bilden ser förskräcklig ut i jämförelse.
  3 år sedan
 • Utmärkt
  Fick tag i sista exemplaret i lokala Siba-varuhuset! Efter allt gott omdöme om denna tv blev jag själv sugen på att kolla upp den.
  Ljudet är inte alls så dåligt som många påstår, bra botten och med inställningar får du även fram klart mellanregister så med lite inställningar får man bra ljud för en platt-tv!
  Annars tycker jag att bilden är helt fantastisk, det är min första plasma efter att ha använt både LED och LCD, och jag säger som många andra - synd att dem ska sluta tillverka plasmor!
  Jag har inte kalibrerat den ännu då den ej är inkörd, men jag tycker själv att de förinställda bildvalen är kanon! Ska bli kul och se resultatet efter lite egna inställningar :)

  Det är även min första 3Dtv så jag har ingen erfarenhet av t ex passiv teknik eller de andra tillverkarnas 3D kvalité. Kan dock säga att jag tycker denna tv har mycket bra och fin bild i 3D, det är riktigt trevligt att spela PS3 spel i 3D. Kan även tillägga att jag köpte extra Samsung glasögon som kostade 199:- st och funkar utmärkt till denna tvn. Lite synd att bilden upplevs mörkare med glasögonen men jag antar att dagens 3D teknik är så. Har inte märkt av flimmer än sålänge.
  Bra är också att man har seperata bildinställningar för 3D läget där du kan ställa in allt man kan tänka sig.

  Det man saknar i denna tv är ev. PVR via USB. Apparna som t ex Netflix upplever jag segt och trist så den biten får PS3 fortfarande stå för :)
  Även lite trist att varje gång man startar tvn så kommer det upp en liten "meny" överst som talar om att man kan använda snabbknappar på fjärren för att komma åt andra funktioner (går kanske att ta bort, har ej hittat det isåfall).

  Slutligen: Det bästa med denna tv är den fantastiska bilden med otroliga färger och svärta!
  3 år sedan
 • Utmärkt
  Vad ska man säga.. kan bara hålla med alla som prisar denna tv. Är jättenöjd med bilden och det känns som att man får en väldigt bra tv för pengen. Ångrar mig inte en sekund!
  3 år sedan
 • Perfekt
  Grymt bra TV!

  Har INGET dåligt att säga om den!
  Bilden är sjuukt verklig och färgerna är perfekt.
  Viera smart är faktiskt ganska smidigt och funkar bra.
  Film är uuuunderbart och jag kanske har för små krav men ljudet är faktiskt helt ok för mig. Högt och riktas inte bakåt som med vissa andra tv apparater.

  Buzzing hörs ENDAST om jag lägger örat mot baksidan av tv:n. Alltså är man 20cm ifrån tvn hörs det inte alls. Kanske jag som fått ett bra exemplar men det är mitt exemplar jag bedömer.

  Klockrent panasonic! 10/10
  3 år sedan
 • Bra
  Blir lite förvånad när jag läser alla positiva omdömen om denna teve. Själv är jag extremt kräsen när det gäller bild och ljud, men helhetsintrycket av denna teve är dessvärre ganska dåligt. Min gamla Panasonic Viera TH-42PX80 plasma började bli till åren och nu kände jag att det var dags att uppgradera. Tyvärr kan jag bara konstatera att min nya teve på flera punkter är sämre än min gamla!

  + Bra möjligheter att kalibrera bilden. Tyvärr är insträllningsmöjligheterna så omfattande att det närmast krävs mätinstrument för att få till en riktigt bra bild.

  + Bra anslutningsmöjligheter med t.ex. 3 st HDMI, S/PDIF ut, USB, Wifi

  - Kontrastfiltret förstör hela bilden. Visst, det blir bättre svärta, men det gör samtidigt att mycket av detaljerna i det mörka försvinner och går inte att få tillbaka hur mycket man än pillar med inställningarna

  - Ljudet är mycket dåligt. Kanske inte så konstigt då det knappt finns plats för högtalare, men jämfört med min gamla Panasonic är ljudet direkt uselt och duger knappt ens för att se nyheter.

  - Fjärrkontrollen. Ganska bra, med ett undantag, HOME-knappen. Sitter precis ovanför navigeringspilkapparna och så tätt att man lätt kommer åt knappen när man matar in text eller navigerar i menyerna. Nuddar man vid HOME så kastas man rakt in i nästa elände.

  - Smart Viera. Hel oanvändbart och segt. Den inbyggda Internet browsern är inte bara irriterande långsam, den kraschar hela tiden. Du kan glömma att gå in på aftonbladet. Den hinner inte ens ladda färdigt sidan innan den kraschar. Dessutom finns inget stöd för flash så många playtjänster kommer inte fungera. SVTPlay fungerar dock utan flash, men du får nöja det med lågupplöst bild och det går inte att köra i fullskärmsläge. Det mesta av apparna är mer eller mindre meningslösa och kräver i vissa fall att man registrerar ett konto hos Panasonic. Konceptet med egna hemskärmar är också helt meningslöst. Vem behöver en smart-tv när man redan har allt i sin telefon? Mediafuntionerna fungerar sådär, men mediaspelaren klarar inte NTFS och FAT-32 stödjer inte filer större än 4GB så blir det lite begränsat. Detta kommer man dock runt om man delar ut sina filer från datorn via DLNA. Tyvärr kan inte spelaren spela alla mkv filer. Får bara, okänt fel, kunde inte spela upp filen.

  - Menysystemet (ej Smart Viera). Varför ha två helt separata menysystem? Menyerna ändrar sig beroende på om man kör i tv-läge eller HDMI. Ologiskt och förvirrande.

  - Irriterande buzzing. Känns som att Panasonic har snålat in för mycket på spänningsdelen.

  - Penna? Helt obegripligt att Panasonic skickar med en totalt meningslös penna som ingen någonsin kommer att använda. Skulle hellre ha ett par extra 3D glassögon istället.

  - 3D funktionen övertygar inte helt. Visst, det är 3D, men kontrastfiltret i kombination med glasögonen gör att bilden blir alldeles för mörk.

  - Mycket flimmer i vita områden

  - Extrem banding. Mycket värre än min gamla plasma

  - Hög fördröjning via HDMI

  - TV-modulen. Teven klarar formaten DVB-T (inkl.HD), DVB-C (inkl.HD) och analoga kanaler. MEN! Du kan glömma att kombinera t.ex. DVB-C med analoga kanaler. I mitt fall har jag bara vissa kanaler tillgängliga i DVB-C och resten analogt, men varje gång man ska se en digitalkanal måste man först ändra till DVB-C läge och sedan välja kanal. Sedan ändra läge till analog mottagning och kanal. Det är fullständigt korkat och inte vad man förväntar av en teve från år 2013!

  - Teven stör sig själv. Teven genererar så mycket digitala störningar att det skickas med en massa avstörningsfilter som man ska montera på externa kablar(!?). Tyvärr räcker det inte. De digitala störningarna ger trots detta en del störningar i den analoga bilden och nu har jag väsentligt sämre bild än vad jag hade med min gamla teve.

  ---- Varje gång jag startar teven så poppar det upp en slags reklambanner för Panasonic längst ner i bilden. Denna ligger kvar i några sekunder innan den försvinner och under denna tid kan du t.ex. inte ändra volymen. Lagom kul om volymen är hög och du måste vänta.

  Jag hade väldigt höga förväntningar på denna teve. Inte minst efter att ha läst alla positiva omdömen här och på andra sidor. Tyvärr kan jag bara konstatera att folk i största allmänhet har väldigt olika uppfattningar om vad som är en bra bild. Jag kunde inte i min vildaste fantasi tro att min fem år gamla plasma, på flera punkter utklassar en av Panasonics senaste modeller.

  Uppdatering: Efter att ha haft teven i några månader så höjer jag betyget lite, framför allt för att det faktiskt går att få till en riktigt bra bild om man bara tar sig tid att pilla med alla inställningar. Jag önskar dock att man på något sätt kunde stänga av alla menyer och funktioner som Panasonic kallar för smarta, för det är just dessa som förstör hela upplevelsen på en annars ganska okej teve.
  4 år sedan ( Uppdaterat: 3 år sedan )
 • Utmärkt
  Så nöjd med denna TV.
  Har sedan tidigare en Panasonic plasma. Varför byta?
  Bilden är enligt mig som lekman otroligt bra. Jag kör ComHem med blandat HD och digital kanaler. HD ger mkt bra bild medan vanlig digital är bra!
  Netflix är mycket bra bild. Jag kör via ATV, ,men appen i TVn funkar också.
  Med blu-ray är det som att titta ut genom fönstret.

  Jag kör dessa inställningar:
  POST CALIBRATION PICTURE SETTINGS
  Picture Mode
  Custom
  Contrast
  90
  Brightness
  +1
  Color
  41
  Tint
  -2
  Sharpness
  15
  Color Temp
  Warm2
  Vivid Color
  Off
  CATS
  Off
  Video NR
  Off
  MPEG NR
  Off
  Motion Smoother
  Off

  ADVANCED SETTINGS
  Panel Brightness
  Mid
  AGC
  0
  Black Extension
  5
  Color Gamut
  Native
  Game Mode
  Off
  24p Direct
  n/a
  3:2 Pulldownn/a
  1080 Pixel Direct
  Off
  HDMI Content Type
  Auto
  HDMI/DVI RGB Range
  Standard (16-235)
  Black Level
  Light

  SCREEN SETTINGS
  Screen Format
  Full
  Overscan
  Off
  H Size
  Size 1
  HDMI Black Level
  Low
  W/B ADJUSTMENT
  W/B High Red
  -4
  W/B High Green
  0
  W/B High Blue
  9
  W/B Low Red
  6
  W/B Low Green
  0
  W/B Low Blue
  -3

  MORE DETAIL ADJUSTMENT
  IRE
  Red
  Green
  Blue
  10
  -50
  0
  50
  20
  -2
  0
  26
  30
  0
  0
  3
  40
  7
  0
  -8
  50
  10
  0
  -9
  60
  5
  0
  -8
  70
  6
  0
  -3
  80
  -3
  -2
  0
  90
  5
  3
  -6
  100
  20
  2
  -6
  3 år sedan
 • Utmärkt
  +mycket bra bild (2D, använder inte 3D), både SD o HD
  +kontrasten, svärtan, ljusstyrkan.
  +pris/bildkvalite

  -pennan att skiva/rita på skärmen med. varför?

  jag bryr mej inte om 3D eller "smartfunktionerna", betyget avser endast bildkvaliten/priset.
  inga problem med buzz/banding eller dylikt.
  tidigare TV var panansonic plasma G10, fungerar fortfarande bra men denna är en klar uppgradering.
  3 år sedan
 • Perfekt
  +bildkvaliteten överlag ser riktigt bra ut både för 1080p och sd-sändningar
  +pris
  +svärtan
  +följsamhet i bilden
  +3d-funktionen

  -apparna
  -endast ett par 3dglasögon medföljer
  3 år sedan
 • Utmärkt
  Har inte gjort några bildinställningar/kalibrering ännu, men bilden är vanvettigt bra redan nu, så lär knappast bli sämre framöver. Inser att min recension innehåller betydligt fler minus än plus, i min använding har dock TVn egentligen bara en huvuduppgift och det är att visa en bra bild, allt annat är sekundärt.

  + Bilden är fantastisk, även SD-material ser förhållandevis bra ut trots storleken.
  + Snygg, väntade in ST60 då jag tyckte ST50 var riktigt ful.

  Sen några små minus som jag gladeligen lever med tack vare bildkvaliteten;
  - Har lite strul med HDMI-CEC, När HTPCn går igång slår den på TVn och Receivern, men något i timingen går snett och ljudet går till TVn istället för recievern, startar jag om recievern blir det rätt. Vet inte riktigt vart det går snett, men en inställning där man kan bestämma vilken apparat som ska hantera vad hade inte varit helt fel.
  - Pennan är en gimmick jag hade kunnat vara utan, att skicka med något som i princip ingen kommer använda känns lite onödigt både miljömässigt och ekonomiskt.
  - Hört lite svag buzzing när jag lyssnat noga sent på kvällen och haft helt tyst i lägenheten, men inget jag tänkt på vid vanlig användning.
  - Från HTPCn kan jag i dagsläget enbart köra 3D som SBS, det är lite segt att TVn trots att den fattar att den får en 3D-signal kräver att jag går in och ställer den i SBS-läge varje gång. Kan den inte bara ta för givet att signalen är samma som förra gången om den inte fattar vad det är för en signal själv?

  Uppdaterar med ytterligare minus;
  - Banding, har på sistone lagt märke till kraftig banding när jag navigerar runt i menyerna på XBMC, dock inget jag lagt märke till vid vanligt tittande.
  - Gillar inte att man får se en menylist när man sätter på TVn. Petigt kanske, men jag använder TVn uteslutande som en skärm till min HTPC, vill helst att den precis som en skärm inte ska göra något som helst väsen av sig utan bara visa den signal den blir matad med.

  Tycker mig också uppleva att svärtan blivit sämre med tiden, vet inte om det är inbillning, att jag har mer dämpad allmänbelysning än tidigare eller om signalen från HTPCn är annorlunda (vet att den plötsligt gick från Limited till Full RGB vid en uppdatering). Dock är den fortfarande riktigt bra så det gör inte så mycket.
  4 år sedan ( Uppdaterat: 3 år sedan )
 • Perfekt
  Håller med altair4:
  "Oslagbar bild i prisklassen"
  Förstår inte riktigt MagicC, om man är "extremt kräsen på bild" då köper man väl inte en plasma i denna prisklass, då ska man väl satsa på VT eller ZT serien :)
  Som sagt för de här pengarna finns det absolut ingenting bättre att köpa :)
  3 år sedan
 • Perfekt
  Otroligt bra bild. Har absolut inga problem med att rummet är lite ljust heller som många varnar för med plasma. Väldigt bra ljud också.

  Det enda jag inte gillar är smart-tv:n men den delen låter jag apple-tv sköta istället.
  3 år sedan
 • Utmärkt
  Klassledande plasma med konsumentvänligt pris. Tror inte att det blir så nämnvärt stor skillnad att gå högre i pris för en fetare modell, men den psykologiska aspekten kontra den ekonomiska är ju som alltid högst subjektiv. Personligen anser jag att panelen är enastående och TVn i sig riktigt smäcker och upplevs definitivt inte som en 50'' i storlek, men det kan bero på jämförelser med äldre plasmamodeller.
  3Dn överraskade mig och det var riktigt nice att köra Wipeout HD med 3D-stöd exempelvis. Kanske återkommer mer om det när 3D-blurayen får sin plats i mediabänken.
  Det som finns att nämna i negativa aspekter är inte mycket, det skulle i så fall vara GUIn för smartfunktionerna men det är ingen dealbreaker.
  Eftersom Panasonic förmodligen avvecklar sin plasmadivision snart så kändes det som ett strategiskt bra val att plocka upp en habilt prissatt maskin som får servera kvalitativ bild fram till nästa evolutionära steg.
  Har man gott om deg i madrassen kan man definitivt köpa dyrare och ändå byta upp sig om ett år eller två men den här lär fungera skitbra fram tills nästa teknik är på en konsumentvänlig prisnivå.
  4 år sedan
 • Utmärkt
  Jag är jättenöjd med teven.
  Jag använder den till DVB-C, serieavsnitt på usb-minne i 720p med srt-undertext och filmer av olika format (DVD till 1080p) via dator inkopplad med HDMI. Lite XBOX360 också. Allt (!) ser riktigt, riktigt bra ut.

  Jag reagerar på omdömet som MagicC skrev och vill vädra mina åsikter.
  Jag håller inte med honom eller henne om att:
  - "Ljudet är mycket dåligt." Självklart så kan man få avsevärt bättre ljud genom att använda andra högtalare men för mig (och alla mina gäster hittills) duger de inbyggda till film, serier och TV.
  - "Mediafuntionerna fungerar sådär". Jag tycker att det är jättebra. När det kommer till filer större än 4GB har jag tyvärr inte testat men teven klarar faktiskt att läsa filsystemet exFAT, där filer kan vara större än 4GB.
  - "Kontrastfiltret förstör hela bilden." Skärpan är enligt mig superbra.

  Dessutom så stör jag mig inte alls på:
  "Menysystemet, fjärrkontrollen, flimmer, bandning, hög fördröjing via HDMI, TV-modulen, teven stör sig själv" som MagicC reagerar på. Jag vet inte om det är att jag är en okunnig idiot, mindre kräsen eller har fått ett bättre exemplar än MagicC.

  Jag har använt mig att följande bildinställningar och fick då en bild som jag tycker ser riktigt bra ut. Om jag jämför med de andra bildprofilerna så ser det faktiskt verkligt ut. Hudtoner ser ut som de ser ut i verkligen osv.
  http://www.av-blog.dk/anbefalede-indstillinger/anbefalede-indstillinger-til-panasonic-plasma-tv-tx-p50st60/

  En sak som jag faktiskt tycker är dåligt med teven är att när jag sveper med blicken över skärmen så ser jag pixlarnas färg. Det är svårt att förklara men man ser det lätt när det är svartvit bild. När jag sveper med blicken så ser jag plötsligt massa färger helt enkelt. Är detta ett oundvikligt fenomen med plasma-TV? Jag vet inte. Hur som helst: Jag är nöjd med köpet och tycker överlag att det är en fenomenal teve.
  4 år sedan
 • Perfekt
  Väldigt bra bild!
  Krävs lite inställningar innan man når toppbild, men sedan finns det inget att klaga på.

  Till det priset är det ett givet köp.

  Däremot är hela den här smart-tv grejen lite överskattad, men det är nog mer generellt än specifikt för denna TV.
  4 år sedan
 • Utmärkt
  Förstår inte riktigt vad vyrs och MagicC käkat till frukost.

  Riktigt bra bild med korrekta färger och extremt djup svärta är vad du får om du köper denna TV.
  Till det priset den dessutom går för så finns det inte mycket att fundera på.

  Rekommenderar starkt denna TV, både för filmtittaren och konsolspelaren.
  Inbränning behöver du inte vara orolig för, jag har testat att ha samma bild stilla på TV'n ett längre tag för att undersöka detta, så den borde fungera relativt bra även att köra som PC-skärm.

  Köp nu medan de finns kvar. Plasmorna är på väg ut och bättre bild än dagens plasmor kommer vi inte få se på 4k-skärmarna som kör LED. Sedan med tanke på att OLED har extremt dålig yeld och fruktansvärt högt pris så kommer det ta många år innan den tekniken når medelsvensson på allvar. Möjligen till år 2020.
  4 år sedan
 • Utmärkt
  Oslagbar bild i prisklassen.

  + Nästan referensbild
  + Suverän svärta
  + Istort sett ingen IR
  + Ljusstark
  + Bra antireflektionsfilter
  + Prisvärdhet
  + Ingen vertical banding som 2012 modellerna led av

  - Buzzar en hel del, dock inte samma outhärdliga surr mitt framför TVn som på ST50.
  - Lite onödigt mycket input lag, dock fortfarande spelbart.
  - En del flimmer i vissa ljusa scener
  - Svärtan är grå om rummet är ljust
  4 år sedan
 • Utmärkt
  Bästa Tv:n på marknaden sett till vad man får för pengarna!
  4 år sedan
 • Perfekt
  Testade först en LED 55" för 15.000 som skulle vara riktigt bra enligt säljare. Kört plasma tidigare. Inte nöjd med bilden på LED-tv:n. Platt bild. Tom min testrulle True Romance såg ut som en videoinspelning. Vid SD-sänding blir det hack vid snabba rörelser och brus kring håriga huvuden på led-tvn. Byte till denna plasma från Panasonic. Nästan lika stor skärm och en fantastisk bild på SD, DVD och HD-filer.

  Man ligger bara i soffan och tackar gudarna man fick byta ut LED-skräpet mot denna hos Media Markt. Tragiskt att man lägger ned plasma-tillverkningen. Funderar på att köpa en till som back-up.

  Perfekt för priset. Inget brusljud och svärtan är underbar. Bio.
  4 år sedan
 • Perfekt
  Suverän Tv! Har aldrig sett bättre bild! Mycket nöjd med denna TV
  4 år sedan
 • Utmärkt
  Otroligt bra bild!

  +Levande bild med härligt flyt.
  +Inga överdrivna färger som hos dom flesta led.
  +Det svarta är verkligen svart.
  Ingen i familjen hör någon buzzing från vårt ex

  -Lite flimmer i vita partier ibland, men inget som stör direkt.
  4 år sedan
 • Perfekt
  Fantastisk Tv , Grym bild
  4 år sedan
 • Bra
  Snygg design och bra bild (än så länge bara testat med 720p och TV/HDTV).
  Anar lite "black crush" men jag har inte kört något tillräckligt bra material eller kalibreringsbilder ännu så det behöver inte vara sant.

  Jag har inte sett någon känslighet för "image retention" hittills, den verkar vara mycket mindre känslig än min gamla plasma, Panasonic PZ85.

  Problemet är att den "buzzar". Det varierar med bildens innehåll och till viss del med bildläge/kontrastinställning. Ersättnings-TV är på väg. Uppdaterar betyget beroende på om den har samma bekymmer. Om den låter lika mycket blir det ingen ST60 för mig...

  Betyg: utan "buzzing" 9/10, med "buzzing" 4/10

  Uppdatering: Har fått TV:n utbytt. Den nya buzzar också ganska friskt men kanske något mindre. Knepet verkar vara att låta bli att tänka på det...
  Jag har provat med material av högre kvalitet (1080p) och 3D och bilden är verkligen bra!
  4 år sedan
 • Utmärkt
  +Stilren & tunn
  +imponerande bild med tanke på priset!
  +menyerna
  +Fick bra bild på marksända nätet (boxer)
  +Goda anslutningsmöjligheter
  + ytterst lite buzzz, verkar som jag har haft tur,

  -Följde med någon elektronisk penna som man kunde "måla på tv" känns meninglöst och skulle aldrig låta barnen kladda...
  -Snålt med ett par 3d glasögon,
  -Smart VIERA segt och inget att ha! Köp en android sticka istället

  =Köp
  4 år sedan
 • Omdömen från andra länder

 • Utmärkt
  I mina ögon en mycket bra TV. Beläget framför skärmar med LED på samma prisnivå och en bit när det gäller bildkvalitet. Stora svarta nivåer, utmärkt detaljåtergivning och en tilltalande bild. Skärmen är tillräckligt bra för de flesta - vanliga TV (både SD och HD), film, spel och SMART TV.

  Efter tre veckor av den här skärmen, jag har svårt att hitta de stora problem med det. Ljudet kunde verkligen varit några hack högre, men vad kan man förvänta sig från en lägenhet?