Telldus TellStick Duo

Telldus TellStick Duo

 • Operativsystem: Android, iOS, Blackberry
 • Kommunikationsstandard: 433MHz
 • Styrning via app
Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Bevaka
Jämför med andra produkter
Jämför

Telldus TellStick Duo

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Bevaka
Jämför med andra produkter
Jämför
 • Operativsystem: Android, iOS, Blackberry
 • Kommunikationsstandard: 433MHz
 • Styrning via app

3.9 av 5 stjärnor

Baserat på 10 omdömen

Sorterat efter datum
2015-03-18
Redigerades 2017-11-19
  L
  Lasse-HIFI(87 omdömen)
  En riktigt kul leksak för den teknikintresserade "hemma-automatiseraren". Har uppgraderat från en vanlig Tellstick och märker ingen skillnad i räckvidd. Tycker den är något snabbare i kommandon. För er som har dålig räckvidd är den enklaste lösningen att skaffa en skarvkabel och flytta antennen en bit från Tellsticken. Uppdaterat 2017-11-19: Idag en sämre produkt pga. Telldus sedan länge slutat uppdatera firmware och den stödjer långt ifrån alla 433MHz-enheter. Kan vara prisvärd som begagnad om man nöjer sig med att styra Nexa-kompatibla enheter. Annars rekommenderar jag RFXCOM433E.
  2014-01-16
  Redigerades 2017-10-17
   S
   Shapelinexl(6 omdömen)
   Gör det den skall, varken mer eller mindre! Har nu haft denna för att styra en luftvärmepump samt en del belysning. Får dock vara noga med att kolla att mottagarna inte störs ut, så signalerna verkligen kommer fram från denna sändare Uppdatering: efter några års användning så tycker jag den fortfarande fungerar ok MEN förvånad att den inte har fått en bättre App. Och tillförlitligheten känns tyvärr inte bättre idag än för 2 år sedan. Alltför ofta Telldus site går ner för att detta skall kännas stabilt. En av mina enheter var "borta" i ca två veckor, utan åtgärd så kom den plötsligt tillbaks igen men värden osv
   2015-12-14
    j
    jotia(25 omdömen)
    Gör det den skall, kört den länge med en windowsserver men då den nu gav upp så har jag skaffat en raspberry pi2 och funkar smidigt även mot den. Ända jag funderat på är att byta antenn men det är inte gjort ännu, får se vad jag kommer fram till om det behövs eller att dess nya position sitter mer centralt och når enheterna bättre.
    2015-03-01
     Proneer(102 omdömen)
     Uppgraderade till denna från min "original" tellstick TS001 batch 6 Duon är lite rappare i att skicka ut signaler, lampan tänds fortare än med den gamla. Den tar alla strömbrytade i lägenheten, men min motorvärmare har den svårt att nå ibland, så den verkar vara en aningens svagare utsignal eller ha sämre antenn. Originalmjukvaran skulle kunna vara lite bättre, finns ju många bra 3djepartsprogram, men många av dem känns lite för avancerade nybörjare.
     2014-10-23
      E
      EB#1(77 omdömen)
      Hårdvaran fungerar riktigt bra, jag håller inte med om att räckvidden är kort, den är helt ok. Självklart finns det system som är helt överlägsna rent tekniskt med bl a dubbelriktad kommunikation men då pratar vi också helt andra pengar. Det som förstör kalaset lite grann är att den medföljande mjukvaran är allt för primitiv och inte har utvecklats på länge. Visst är det bra att man öppnar upp för tredje-parts-leverantörer men jag tycker ändå att produkten ska levereras med en programvara av som är tillräckligt bra för normalanvändaren. Ska man bara tända och släcka lampor via ett musklick så är den ok men vill man schemalägga det så blir det värre. Inte nog med att det är tillkrånglat, det saknas också självklara funktioner som att t ex kunna tända lampor vid solens nedgång. Funktioner för att använda data som läses från t ex temperatursensorer saknas också, allt man kan göra är att titta på informationen i programvaran eller telldus live. Det finns som sagt tredje-parts-program som klarar allt detta men de är antingen också för begränsade, fungerar dåligt eller är till för oss nördar som gillar att ägna veckor och månader till att få det att fungera.
      Sida 1