Philips Avance Collection HD9380 1L

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Philips Vattenkokare (18)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.22)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Knappt godkänd

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Uppdaterad information:
  Efter cirka 1 1/2 år så gick denna vattenkokare sönder. När man ska starta kokaren så slår den direkt ifrån, spelar ingen roll vilken knapp man trycker på.
  Eftersom jag hade 2 års garanti och de inte kunde få fram en ny förrän om 3 månader så fick jag mina pengar tillbaka. Har ändrat betyget från 9 stjärnor till endast 4 stjärnor.
  _______________________________________________________________________

  Efter att ha haft denna vattenkokare nu i några veckor, kan jag nu ge ett någorlunda rättvist omdöme. Jag köpte den mycket tackvare att man kan värma så lite som 1 kopp. Det känns väldigt onödigt att behöva värma en stor mängd vatten då man oftast inte behöver den mängden.

  Denna modell finns även i större modeller:
  Philips HD9384, HD9385 och HD9386.
  Philips HD9386 har även en display där man kan utläsa temperatur.
  För mitt behov räcker dock Philips HD9380.

  Jag tycker att den kokar ganska så snabbt upp 1 liter vatten till 100 grader (återger sedan tider på olika mängd vatten). Den ger ifrån sig ett lågt ej störande ljud när vattnet nått sin temperatur. Det finns även möjlighet att hålla vattnet den angivna temperaturen i 30 minuter. När man ska fylla en kopp så rinner det mycket bra ut ur hällpipen och inget rinner någon annan stans. Det går även utmärkt att fylla på vatten från kranen den vägen utan att behöva lyfta upp locket. Tycker heller inte att den blir allt för varm på utsidan som annars många andra modeller av vattenkokare kan bli. Det finns även ett kalkfilter som sitter bra. Det är mycket lätt att se vattennivån, då det finns möjlighet för både vänster och högerhänta att utläsa detta.
  En stor nackdel är ändå att har man lyft av vattenkokare så nollställs även varmhållningfunktionen. Smartast vore nog om Philips kunde göra så att man hade denna möjlighet kvar även om man lyft av vattenkokare och ställt tillbaka den på plats igen. Det händer ju ibland att man vill ha mera än 1 kopp kaffe eller te. Men det går ju utmärkt att trycka in knappen för din valda temperatur igen och att sedan trycka på varmhållningsknappen för att få de 30 minuterna.
  En annan sak som de borde gjort bättre är att två av temperaturknapparna ger båda 100 gradigt vatten, varför inte gjort en knapp programerbar till att själv välja temperatur som en del andra modeller av Philips har? Hoppas att den här modellen inte börjar att läcka vatten efter något års användning, Philips har haft en del problem med andra vattenkokare.

  Tider för att värma 1 liter vatten: (Tiderna är ungefärliga och kan skiilja mellan olika vattenkokare).
  40 gr - 1.25 minuter
  80 gr - 2.40 minuter
  90 gr - 3.00 minuter
  100 gr - 3.30 minuter

  Tider för att värma 1 kopp vatten:
  40 gr - 24 sekunder
  80 gr - 39 sekunder
  90 gr - 41 sekunder
  100 gr - 1.08 minuter
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Kokar en liter kallt vatten på 3 minuter 20 sekunder. Sensorn som ska märka att vattnet kokar är dock lite i segaste laget så den stor och tokkokar i 4-5 sekunder i onödan vilket resulterar i att den matar ut mycket ånga ur pipen. Har den under ett överskåp så blir en våt yta under skåpen av ångan. Föredrar därför att köra med 95 graders programmet och då slår den av precis innan det börjar koka rejält vilket funkar fint för te + sparar tid/energi.
  Observera även att bilderna som visas här inte stämmer helt. Bredvid varje knapp står det numera även vilken temperatur du väljer.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Har den större versionen men det är justbara storleken som skiljer. Haft i två år nu och funkar perfekt och få använder vi den 1-2ggr dag. Varmhållningsfunktionen är bra, och de temp man behöver finns även om knapparna är lite kryptiska men man lär sig.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Fick vattenkokaren igår så har inte testat den mer än några gånger ännu.
  Jag köpte just denna kokare då det var den enda som värmde vattnet till just 40 grader (för modermjölksersättning till min son).
  Det tar typ 5 sekunder att värma den mängden vatten och temperaturen blir exakt 40 enligt min termometer, kunde inte gå snabbare eller vara lättare. Rekommenderas.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Detta är min första egna Vattenkokare och jag köpte den då jag ville ha en som passade ett singelhushåll och där man kunde styra temperaturen ganska exakt.

  har nu haft den i 6 månader och den fungerar kladerfritt, och knapparna för styrning av temp är perfekta, den är relativt lite och smidig, bra på alla sätt!
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Full pott, äntligen en kokare med funktioner.
  Snygg, lagom stor, 1 liter och snabb.
  Perfekt med varmhållningsfunktion.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Haft den här vattenkokaren i några veckor nu, mycket bra. Min första vattenkokare och jag är riktigt nöjd.
  De olika knapparna med olika temperaturinställningar uppskattas, funkar felfritt. Två årsgaranti från Philips.
  Jag tycker att det är ett bra köp, betalade 599:-
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Ganska dålig
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  5 temperaturinställningar, även för bullar (40c) som det finns inte många vattenkokare med. Håll varm funktion. Dålig kapacitet begränsar användningen mycket. Vattenkokaren är relativt liten och lätt, men en stor och tjock bas gör det möjligt att vara ganska stort av str. ändå.

  Dålig kvalitet och verkar knarrig och billig. Den fjäderbelastade lock var lösare och lösare och slutade fungera efter två månader. och locket hade lättat upp med spik. Det var tillbaka på garanti på NetOnNet som gav god service och bytte till en annan vattenkokare av ett annat märke. Kan spekulera att de har gjort en stor pip som du kan hälla vatten för att lindra dålig design på locket?