KEF LS50

KEF LS50

  • Signalseparation: 2-vägs
  • Typ av lådkonstruktion: Basreflex
  • Effekt: 100 W
Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Bevaka
Jämför med andra produkter
Jämför

KEF LS50

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Bevaka
Jämför med andra produkter
Jämför
  • Signalseparation: 2-vägs
  • Typ av lådkonstruktion: Basreflex
  • Effekt: 100 W

4.6 av 5 stjärnor

Baserat på 12 omdömen

Sorterat efter datum
2018-08-18
k
kallejy(2 omdömen)
Magiska små stativare. Lite känsliga för placering och rumsstorlek, men har man inte ett jättestort rum och har möjlighet att placera dom på ett bra sätt har jag svårt att se att det kan bli bättre för priset. 10/10.
2017-10-04
j
joccee(19 omdömen)
En av dom bästa högtalare jag hört i den här prisklassen. Spelar såklart inte så mycket bas men i ett mindre rum funkar dom kanon. Skönt med pluggar till portarna ifall man inte har möjlighet att ha dom så långt från vägg som krävs. (gjorde stor skillnad i mitt rum)
2017-07-31
Tomas L(52 omdömen)
Trevlig högtalare med ett balanserad, neutral och öppen ljudbild. Jag är faktiskt lite överraskad över hur "luftigt" ljudet är, man kan nästan tro att man lyssnar på en omnipolär/bipolär högtalare. Basen är det enda som jag kan placera på minuskontot, även om det är en liten högtalare, så är den tunnare än jag förväntat mig. Men det kan också bero på att mitt rum är lite större än vad högtalaren orkar med. Planen var ändå från början att använda en 8" sub för att förbättra basåtergivningen. Med rätt sub så har man en kombination som är svår att slå med samma prislapp. Stereophile har med LS50 på sin A-lista med "recommended components", där de flesta andra kostar 50.000-500.000 kr. Extremt prisvärd. https://www.stereophile.com/content/recommended-components-2017-edition-loudspeakers
2016-01-25
Redigerades 2017-06-27
v
vadhettehan(32 omdömen)
Väldigt klart och rent ljud som överträffar det mesta i denna prisklass. Minus en stjärna för att det är lite svårt att hitta en förstärkare som klarar driva dessa "rättvist".
2017-03-06
d
danielthomas(21 omdömen)
Jag föll för hypen och var till en början inte särskilt imponerad. De kändes väldigt tunna i basen men diskanten och den öppna, lite torra ljudkaraktären i dessa högtalare var som förväntat mycket bra. Det man måste ha i åtanke är att dessa är närfältshögtalare (monitorer) och bör utan tvekan användas som sådana. Annars kommer de helt enkelt inte till sin rätt. De bör alltså placeras maximalt cirka 2.5 meter ifrån lyssningspositionen. Lyssnar man på den längre ifrån än så kan man omöjligt uppskatta dessa högtalare så mycket som jag gör nu när jag har placerat min soffa med "rätt" avstånd emellan. Naturligtvis måste man laborera med mer än så innan man har hittat rätt läge, utifrån ens egna rumsförutsättningar. T.ex. kan man välja att ha skumgummidämpning som följer med i basreflexporten eller inte. Glöm inte att jobba med placeringen! De ÄR känsliga för detta, kanske mer än andra högtalare jag har provat. Jag Har dessa inkopplade till en Arcam FMJ A29 med Mac Mini som kör tidal via Arcam irDAC II. De kräver en bra och kraftfullt förstärkare för att komma helt till sin rätt. 50+ Watt är att rekommendera. Annars är de som sagt helt enastående och rekommenderas varmt till alla som inte har så stort rumt och har möjlighet att sitta nära högtalarna.
Sida 1