QPAD QH-85

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla QPAD Hörlurar (4)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.55)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

  Sorterat efter datum

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Asbra lurar! Fungerar bra till att spela med, musik och film! OBS: de läcker ljud pga av att de är öppna lurar vilket ger enligt mig ett bättre ljud! Men prisvärda och bra!
 • Alla omdömen

  Sorterat efter datum

 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Har haft mina i cirka 1 år nu och de fungerar över förväntan.

  Använder de till spelande samt Skype samtal och hittar inte mycket att klaga på. Ljudet är klart, tydligt och väldigt öppet vilket gillas starkt utav mig, men som möjligtvis leder till de lite svagare lägre frekvenserna (Saknar en mullrigare bas). Det är ju trots allt en öppen hörlur så det är något jag förväntade mig. Många verkar klaga på kvalitén vid musiklyssning, jag håller med till viss mån men tycker inte att de är såpass förskräckliga som vissa får det att låta. Jag använder de dock ytterst sällan till detta ändamålet då jag har ett par AKG K550 som passar bättre till detta.

  Köpte just dessa då jag föredrar just en öppen hörlur. Att kunna höra vad som föregår i huset omkring mig är prioriterat och dessa fungerar utmärkt. Det leder i sin tur att jag hör min egen röst utan problem och samtal känns naturligare. De stänger inte ute något ljud över huvud taget, perfekt!

  Jag har vid flera tillfällen låtit sladden fastna i min kontorsstol vilket leder till hastiga ryck. Trots att jag har gjort detta upprepade gånger har de ännu inte börjat glappa/gå sönder. Jag upplever därför att lurarnas sladd håller god kvalité!

  Det negativa jag kan komma på är att mute-knappen lätt trycks in utav misstag, samt att sladden i hörluren ej är avtagbar.
 • Ganska dålig
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Uppdatering:
  Nu efter några månader till, har även detta headset (2:a QH-85 i rad) valt att sluta fungera i ena hörluren. Konstigt att det ENDAST är dessa lurar som går sönder stup i ett. Mina Audio Technica, Sennheiser och Logitech fungerar lika bra fortfarande och de är alla äldre än dessa - och används oftare.

  Misstolka inte mitt betyg, detta headsetet är väldigt prisvärt med mycket bra ljud för pengarna. QH-85 krossar ju alla andra "gaming-headset" på marknaden - men inte för att det är superbra, utan för att alla andra är katastrofalt dåliga.

  Jag är inne på mitt andra par av dessa, fick nya eftersom mikrofonen på mina förra slutade att fungera, vilket verkar vara ett vanligt problem med dessa lurar. Ett annat problem, som drar ner betyget rejält för min del, är att sladden har en tendens att "skruva" sig. Sladden "skruvar" sig inte som alla andra sladdar, utan mycket värre. Jag har mitt headset kopplat till min amp, då använder jag ingen förlängning utan endast den halvmeter långa sladden på headsetet - eller ja, den som ska vara en halv meter, men som blir 2 dm pga att den skruvar sig något förfärligt.

  Om detta problem fixas är detta en 9/10 utan problem.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Helt ok lurar för gaming

  + Sköna
  + Snygga
  + Öppna dvs man hör sig själv när man pratar
  + Bra mick

  - Lite tunn bas
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Bra lurar. Inte lika mycket bas som QH-90 men skönare att använda vid samtal över internet, eftersom man med QH-85 hör sin egen röst på ett bättre sätt.
 • Bra
  4 år sedan
  Detta är de bästa hörlurar jag använt när det gäller gaming. Ljudet är klart och positioneringen är sällan/aldrig ett problem trots billigt ljudkort. Använde många andra headset innan, Siberia, Logitech G35 och många andra.

  De är också de mest sköna att ha på sig, eftersom de är halvöppna(något jag ville ha eftersom jag har glasögon på mig).

  Så varför endast 7/10? Därför att mikrofonen har dålig kvalité.
  Förstå mig rätt: kvalitén på ljudet man ger ifrån sig från mikrofonen är av hög kvalité. Men hållbarheten på mikrofonen är dålig. Min gick sönder efter enbart 6 månader. Vissa verkar tycka att detta är normalt för headset men det ska det inte vara. Betalar man 700 kr eller mer för ett headset så ska det hålla väl. Dessutom var/är jag relativt försiktig av mig av hanteringen av mikrofonen. Den är nämligen avtagbar, och man kan inte fälla upp den så mycket när den sitter i, vilket gör att den tar en stor del av ditt synfält när du har den fastlåst i headsetet.

  Så därför tar jag av den när jag inte talar med någon i skype eller teamspeak(eller liknande program).

  Jag har hört av folk på olika forum som inte har tagit av mikrofonen och de har haft liknande problem så det är en kvalitésfråga.

  Nu är Qpad snälla nog att skicka en ny mikrofon till mig, gratis och fraktfritt, så borde jag inte höja betyget? Problemet är att alla kanske inte får det erbjudandet som jag fick och även om de fick det, så måste betygsätter jag inte Qpads service(som jag hade gett 9/10) utan deras produkt, som den är.

  Det är dock viktigt att notera att om man är van att headset byts ut ofta så skulle jag ha gett det 10/10. Men jag förväntar mig att det håller längre.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Som gaminghörlurar betraktat är detta de bästa jag testat. Körde Qpad 1339 innan som rent tekniskt sätt säkert har en bättre ljudbild om man är audiofil, men för mig som snart medelålders hobbygamer är dessa helt fantastiska.

  Ljudet i spel är tungt och välanpassat för FSP-spel och för mitt huvud sitter dessa så naturligt att jag inte tänker på att de sitter där. Testade QH-90, men dess slutna konstruktion fungerar inget vidare när man skall hålla koll på om barnen vaknar under en spelsession - även om jag gillade den ljudbilden ännu mer.

  Mitt råd är att testa butik som tillåter det. Välj de som passar just dig då smaken är som baken - men inkludera dessa lurar i din jakt på nya då de i mina ögon är de bästa lurar jag haft. (Då inkluderar jag CM Sirus, Corsair Vengeance 1500, Qpad QH-1339 och Creatives Fatal1ty-lurar i jämförelsen - samtliga dessa har förpassats till förrådet).
 • Knappt godkänd
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Nu efter 2 veckor när alla intryck lagt sig så tänkte jag försöka ge er som går i köpes tankar lite mer kött på benen.

  Om ni väger mellan qh-90 och Qh-85 så är ju skillnaden ENORM skulle jag vilja påstå allt från hur dom sitter på huvudet och hur dom låter. Jag läste ganska många recensioner där det sägs att skillnaden inte är så stor, vilket den tyvärr är.

  Qh-90 , har skinn muffar och är slutna vilket Qh-85 inte har och är öppna, byggkvalitén är densamma och den är toppen! Här tycker jag att QH-85 satt bättre på huvudet, man kände inte att dom satt på öronen, lite som Siberia V1:orna. Då Qh-90 nästan gör så att det slår lock om öronen när man tar på dem (slutna konstruktionen).

  Jag införskaffade mig först Qh-90 och var inte riktigt nöjd av den enkla anledningen att dom var slutna, det blev ganska jobbigt att prata med folk på vent/skype då det låter som man pratar i huvudet och man måste skrika för att själv höra vad man tror är en bra nivå. Därför införskaffade jag också Qh-85, efter jag provat dom på plats för att konstatera att dom inte tar bort medhörningen, GREAT! tänkte jag och var glad då ljudkvalitén var underbar i Qh-90.
  Kommer hem och kopplar in lurarna i datorn, slår igång lite musik och sitter som ett frågetecken och undrar vad det var som hände? har det blivit något konstigt med inställningarna på ljudkortet? Lät så himla klent, basen fanns inte där alls, visst det var ett öppnare ljud men till vilken kostnad? Kopplade in Siberia lurarna för att göra en jämnförelse och konstaterade att Qh-85 har ett mycket renare ljud och den bas som finns inte smetar sig ut över de andra registrerna som jag tycker att siberia gör.

  Ljudkvalitén på qh-90 är härlig, skön punch i basen bättre att det är lite för mkt bas för då kan man iaf dra ner på den till skillnad mot qh-85 där man inte kan göra något åt det alls, ökar man den så förstör man de andra registrerna så pass mycket att det inte är värt det.

  Sitter man och lyssnar på musik genom qh-90 så glömmer man ganska snart att det faktiskt är ett par gaming hörlurar man har på sig.

  Kom till saken!?

  Qh-90 passar såväl till film,musik och spel. Ett par j*vligt grymma allround lurar vars enda negativa egentligen är att man tappar medhörningen , känns som ett par studiolurar.

  Qh-85 är ett par "ok" lurar som gör sig bäst till Spel och där man tyvärr inte sätter på en skön låt och bara vill ha mer, musik lyssningen blir en ganska tråkig upplevelse.

  I min smak hade den bästa kombon varit ett par Qh-90 med tyg muffar som släppt igenom lite mer, alternativt en lösning på medhörning som TB x41 har vilket är grymt, windows monitor funkar inte då lagget är för stort för att göra det till en naturlig upplevelse och man slutar oftast med att lyssna på sig själv och undrar vad man kommer säga härnäst.

  Värt att tänka på är också att lurarna är 60Ohm mot de "vanliga" 32Ohm så vet inte om det kan behövas en hörlursförstärkare för att få ut det mesta av det, kan ingenting om sådant, värt att påpeka är att jag har kört via ett Xonar DX vilket INTE har hörlursförstärkare och det låter prima bra.

  Ljud/musik/läten är en upplevelse som är olika från person till person så det egentliga sättet att få reda på vad som passar just dig är att prova, dock så har man inte alltid chansen till de. Men med tanke på att Qh-90 bara är 50kr dyrare så faller det glasklart på QH-90 i mitt tycke, hade det dock handlat om en skillnad på 400kr så hade läget kanske varit annorlunda.
 • Ganska bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  QPAD QH-85 levereras med riktigt hög premiumkänsla. Allt från lådan till det att du sätter hörlurarna över öronen osar kvalite. Oinspelat så känns ljudet helt ok. Ofta glömmer man spelljudet då häpnansväckande grafiken oftast står i centrum, med QH-85 kan man enkelt förhöja spelkänslan till en ny nivå.

  + Byggkvaliten!
  + Avtagbar mic
  + Sköna (kan användas i timmar utan obehag)
  + Lååång kabel

  - Skarp diskant
  - Kabel-materialet känns lite märkligt
  - Lite lite bas

  Byggmaterialen känns riktigt stabila med aluminium som grund. Kåporna kommer i matt plast, vilket känns väldigt bra och ser riktigt snyggt ut. De sitter skönt på huvudet utan att klämma öronen. Har suttit med dem i flera timmar i sträck utan att känna obehag. Det är faktiskt så att man knappt tänker på att man har dem på sig. Tygpaddningen känns helt ok även om jag föredrar "läder". All in all om byggkvaliten så känns det som att dessa kommer hålla ett bra tag. Själva kabeln från lurarna är inte så överdrivet lång, men det kommer till en förlängningskabel och en kontrollenhet som ökar längden med ytterligare några meter (95+110+210cm).

  Till det viktigaste vad det gäller hörlurar: Ljudet!
  Direkt ur lådan känns basen underdimensionerad och diskanten en aningen för vass (återkommer om detta när de har spelat in dem mer :)). Den öppna designen ger väldigt luftigt och stort ljud, dock försvinner väldigt mycket av basen pga designen. Jag blir lite förvånad över hur lite det faktiskt låter utåt när jag spelar med riktigt hög volym, inte alls lika irriterande högt som många andra hörlurar. Jag fick ta av mig lurarna flera gånger under ett spel för att jag trodde mig höra lägenheten knaka, ljudet visade sig komma från spelet och inte huset.
  Det jag kommit fram till i testandet är att de passar hur bra som helst till spel, och det är väl det som är huvudsyftet, men till musik så blir det väldigt magert.
  Jag hade lite problem med brus från micken på min dator hemma, men har uteslutit detta till att vara ett jordningsproblem, har inga problem på jobbet.

  Kolla även in brodern QH-90. Samma lurar fast med sluten design. Personligen föredrar jag dem för att ljudet blir mer balanserat :), beror ju helt på vad man gillar.
 • Ganska dålig
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Välbyggda och ger ett trevligt kvalitétsintryck men när det kommer till ljudet vid musiklyssnande är det inte lika roligt längre.
  Platt och tråkig ljudbild med dålig bas gör att man inte är sugen på att lyssna på musik speciellt länge med dessa. Passformen på huvudet är helt ok men inte mer än så.

  Det medföljer förlängningskabel till lurarna vilket ju är bra.

  Möjligt att de fungerar bättre till spel som Jarbo skrev här i sitt omdöme men till musik skulle jag undvika denna model.

  Har inte testat headsetfunktionen.