Acer Iconia A510 32GB

 Lägg i lista  Jämför
Iconia A510 är en 10.1-tums surfplatta från Acer med 32 GB lagrinsminne. Den är som så många andra baserad på Android och en Nvidia Tegra 3-processor. Plattan har inte 3G-stöd och således inte någon simkortplats. Lanserad 2012. Stäng
Iconia A510 är en 10.1-tums surfplatta från Acer med 32 GB lagrinsminne. Den är som så många andra baserad på Android och en Nvidia Tegra 3-processor. Plattan har inte 3G-stöd och... Läs mer
Jämför pris på alla Acer Surfplattor (41)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.43)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

  Sorterat efter datum

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Har haft denna i två veckor nu.
  Fantastisk surfplatta! Har sedan tidigare en Archos 101 och en iPad 2 att jämföra med. Har all den frihet en Androidplatta kan förväntas ha i avseende anslutbarhet, filkopiering mm där iPaden kan vara rätt så irriterande. Vill man bara slösurfa och titta på film (i rätt filformat) så duger iPaden, men den här går två steg längre i fråga om kompatibilitet. Med rätt spelare kan man titta på i princip vilket filformat som helst upp till full HD via HDMI eller på skärmen. Och då via inbyggda minnet, microSD-kort, USB-disk eller pinne, streamat.
  Hastigheten är det inte heller något fel på, och batteriet räcker ledigt i 10+ timmar.
  Skärmupplösningen kan jag inte heller klaga på för priset. Det duger gott och väl till vad man behöver på en surfplatta, och högre upplösning -> mer arbete för GPU -> högre strömförbrukning.

  Fördelar:
  + Bra skärmformat för film och surf (widescreen).
  + Batteritiden!
  + HDMI, USB-OTG, microSD.
  +Riktigt bra GPS (bättre än alla mina tidigare enheter inklusive min gamla Mio A701).
  + Fullversion av ett riktigt bra Officekompatibelt program ingår.
  + Inget lagg

  Nackdelar
  - Proprietär 12V laddningskontakt i samma som microUSB-uttaget.
  - Blir varm i högersida om den används intensivt (dock ingen brännvarning).
  - Ingen 3G, men det tar 10 sekunder att slå på WiFi internetdelning på telefonen, och då slipper man ett extra abonnemang.

  Det blir minus en stjärna för den idiotiska laddningslösningen, men å andra sidan behöver den inte laddas så ofta. Edit: Har faktiskt kommit fram till att den kan köra laddning via vanlig USB om skärmen är avslagen. Dock med låg strömstyrka, laddar väl ungefär 4%/timme så det fungerar som nödladdning.
 • Alla omdömen

  Sorterat efter datum

 • Perfekt
  5 år sedan
  Riktigt bra surfplatta och dator:)
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Jag är jäkligt nöjd med den. Snabb på allt, men ibland har webbläsaren kraschat på vissa webbplatser. Tycker att appar kraschar oftare på plattan än på telefonen, vilket kan bero på ics och kompabilitet med appar som kanske inte är helt anpassade till plattor. Bara en gissning.

  En helt ok surfplatta till det priset. Snygg och nätt, förutom en lite trist os-logga på baksidan.
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Har haft min Acer Iconia A510 i ca två veckor nu och är väldigt nöjd med den. Använder den främst till att surfa, film och spela spel. Det är min första surfplatta så jag har inga andra att jämföra mot men tycker att det är otroligt smidigt att kunna slänga fram plattan när man sitter i soffan och man är ute på nätet på nolltid. Kan nämna några fördelar och nackdelar som jag upplevt på dessa två veckor.

  Bra:
  + Surfa funkar toppen.
  + Många appar i butiken.
  + Den tar microSD, köpte ett 32GB kort direkt.
  + Kommer åt min NAS enkelt.
  Dåligt:
  - Skärmen blänker väldigt mycket, man ser lätt spegelbild.
  - Blir lätt fingeravtryck.
  - Baksidan kan kännas lite plastig.

  Jag känner mig nöjd med köpet men p.g.a. de minus jag nämnt så drar de ned betyget en aning. Men annars tummen upp för Acer Iconia A510, kan rekommenderas!
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Kan bara instämma i tidigare betygsättare. Prisvärd och kraftfull tablet med grym batteritid. Enda man kan störa sig på är lite glansig skärm (fingeravtryck och reflektioner i solen) samt usb-kontaktens placering som är i vägen lite vid filmtittande.

  Har bara haft en ett par dagar och inte hunnit testa allting än men multitasking är en lek och att installera 50 appar låter sig göras på en halvtimme utan problem. Ett kanonköp!
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Har haft plattan i 4 dagar nu och jag är riktigt nöjd! Detta är min första surfplatta och jag måste säga att det har överträffat mina förväntningar vad den kan användas till.
  Jag och barnen(2 och 5 år) slåss nästan om den. Filmtittande och spel för min del, rita och spela för barnens del.
  Vad gäller film har den svalt allt jag har testat hittills vilket är mestadels mkv filer(720 och 1080p) med och utan subtitles. Har råkat ut för vissa hack i uppspelningen men då har jag varit långt från min router med betongväggar och ett badrum i vägen. Dessutom är det väldigt många aktiva WLAN där jag bor vilket också ställer till det, så jag tror inte att det är plattans fel.
  Skärmen är bra, betraktningsvinkeln är bra, batteriet är helt outstanding och den känns på det hela taget gedigen. Vissa kanske säger att den är lite tung men se kommentaren om batteri ovan så förstår man var tyngden kommer ifrån.

  Självklart har jag stött på en del problem också men det är uteslutande applikationer som strular. Detta beror till största delen på att de inte är skrivna för plattor och/eller Tegra3 och återigen är det inte plattans fel.
  En sak som vissa klagar över är att den blir varm på baksidan(nedre högra hörnet). Har råkat ut för detta men då har jag kört Tegra3 spel en längre tid samtidigt som Wifi är aktiverat och det har inte resulterat i brännskador utan bara att plattan känns varm. Har haft bärbara som blir mycket varmare än så här vid användning så jag ser inte det som något allvarligt.

  Det blir nio stjärnor eftersom den inte laddas via vanlig USB utan kräver en separat 12V laddare med en proprietär kontakt vilket är irriterande. Men å andra sidan, att ladda detta batteri via USB skulle nog ta alldeles för lång tid så det är en kompromiss från ACER.
  Även tillgången på tillbehör som är specifikt designade för den här modellen är lite tunn just nu men det finns väskor(Golla tex) och annat som passar så det får duga.