de Buyer Mineral B Element Stekpanna 28cm

de Buyer Mineral B Element Stekpanna 28cm

  • Typ: Stekpanna
  • Induktion
  • Handtagstyp: Handtag
Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Bevaka
Jämför med andra produkter
Jämför

de Buyer Mineral B Element Stekpanna 28cm

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Jämför med andra produkter
3.9 / 5
(19 omdömen)
5
(13)4
(2)3
(0)2
(2)1
(2)
Sorterat efter datum
18 dagar sedan
Det här är den bästa stekpannan jag haft, men du ska veta vad du köper. Mitt främsta argumentet var att jag var så less på att skaffa en ny stekpanna varje till vartannat år. Den här kommer jag aldrig behöva byta. • Den kräver underhåll, inte jobbigt när man kommer in i det men mer än en ny med non stick beläggning. Du kan inte bara dra av den med diskborsten och diskmedel efter. Om möjligt torkar jag bara ur den. Är det sås eller något dylikt som lagats får man köra varmt vatten. • Det tar ett tag innan den blir bra, om man inte kör på nån metod för att steka in den. Jag lagade mat i den tills den blev bra. • Du behöver mer matfett (smör eller olja) än med non stick, men det blir ju samtidigt godare. Det är inga stora mängder, men du kan inte steka en pannkaka utan något smör alls. • Den är tung och har handtag av stål. På min gasspis blir handtaget ibland för varmt att hålla i. • Den kommer bli svart, eller väldigt mörkbrun i alla fall. Kan du leva med detta är det en i övrigt fantastiskt stekpanna som du kommer kunna ha livet ut.
2 månader sedan
Kräver inbränning, vilket var lite mer energikrävande än vad jag trodde. Men nu har man en stekpanna som har naturlig nonstick och kommer hålla livet ut.
4 månader sedan
Riktigt bra panna, se bara till att bränna in den ordentligt: -Sätt på fläkten/öppna fönster (blir mycket rök) - Sätt på spisen, på lite över medel (4/6 på min spis) - Låt pannan värma upp - Lägg på ett tunt lager med olja med hjälp av t ex ordentligt hushållspapper (enbart på botten om du inte har en gasolspis) - Vänta tills det att oljan blir inbränt (det kommer att ryka mycket) -Upprepa tills det att botten är helt svart (Jag körde ca 6-7 omgångar) Det fanns andra betydligt mer komplicerade metoder, så jag valde istället denna simpla och det funkade utmärkt. Tvätta enbart med varmt vatten och en borste, och lägg på ett nytt lager med olja (jag är väl lite lat och gör det inte efter varje användning). Torka även av pannan direkt för att undvika rost. Denna panna är dock inte för alla, den är ganska tung så ha det i åtanke, folk som vill ha en "clean" aesthetic på sitt kök passar den inte heller till då pannan kommer att se "skitig" ut. Dom som skriver att mat fastnar har antagligen inte bränt in den ordentligt eller använder pannan på allt för hög värme.
5 månader sedan
Fantastisk panna! Kräver lite inkörningstid, men sen blir den som vilken non-stick-panna som helst och dessutom giftfri. Håller i evigheter. Köp!
6 månader sedan
Gillar du när mat bränner fast? Köp! Sämsta stekpannan någonsin, gjutjärn ska det vara.
ett år sedan
En bra investering
2 år sedan
Det här är min dyrgrip i köket som bara blir bättre efter varje användning. Ingenting fastnar; den funkar till såväl pannkakor som grönsaker eller sås. Den är robust och ett riktigt kvalitetsbygge. Visst behöver den lite omvårdnad men det är inga bekymmer i förhållande till resultatet man får. Utan tvekan den bästa stekpanna jag haft!
3 år sedan
Tröttnat på teflon och alla andra fantasifulla namn på beläggningar, inget håller i längden trots att man är väldigt rädd om järnen. Till slut chansade vi på detta istället och vilken ågren att man inte köpte ett sådant från början! Ingenting har fastnat, helt underbart att använda, beställde nu även ett 32cm och ett pankaksjärn, aldrig mer järn med beläggning i vårt hus :)
3 år sedan
Köp den inte om du inte är beredd på att tillägna pannan lite kärlek och omsorg. Inte lika mycket underhåll som att putsa skor, men nästintill. Går man däremot in med den insikten kommer pannan säkerligen skapa många fantastiska stekytor många år framöver, definitivt det bästa köksinköp jag gjort i mitt liv efter de japanska kock-knivarna! Rekommenderar att bränna in via ugn istället för på stekhäll om man inte har gas-spis för en trevligare och mer jämn yta / patina.
3 år sedan
Som en del skriver - den behöver vård och omsorg. Du kan inte göra vad som helst i den och är du bortskämd med en teflon-panna så kommer du gå en grym insikt tillmötes. Jag brände fast mkt och jag gjorde säkert en massa fel med uppvärmningen osv, men jag har varken intresse eller tålamod i köket. Det ska funka utan strul. Så min åkte i soporna.
Sida 1