Kategorier
Prisjakt

Nokia Lumia 800

Nokia Lumia 800

  • Operativsystem: Windows Phone 7.8
  • Skärmstorlek: 3.7 tum
  • Lanseringsår: 2011
Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Bevaka
Jämför med andra produkter
Jämför

Nokia Lumia 800

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Jämför med andra produkter

Användaromdömen

Sorterat efter datum
t
the_avatar

23 omdömen

9 år sedan*
Har ägt denna telefonen i ca 1 år nu. Bästa telefon jag ägt! Är mycket glad att jag vågade prova nåt helt nytt efter min iPhone. Har aldrig ens tittat tillbaka. Dom viktigaste apparna finns där. Speciellt i denna då Nokia är riktigt duktiga på att utveckla egna appar för sina telefoner (Navigation, Musik, Kartor etc.) bilnavigeringsappen är helt suverän. Flytet i telefonen liknar inget annat jag provat. Bra tyngd i handen och produkten andas verkligen kvalitet. Batteritiden kunde väl vara något bättre men det beror givetvis på hur mycket du sitter och leker med den på dagarna. För mig räcker det i genomsnitt en hel dag och då använder jag den ganska mycket med. Bra jobbat Nokia. Kommer nog byta upp mig till Windows Phone 8 när det kommer och då blir det definitivt en Nokia igen.
*Redigerades 9 år sedan
t
trakktor

2 omdömen

9 år sedan*
Kanontelefon till kanonpris....tänkte köpa en iphone när jag istället blev rekommenderad att köpa denna istället....ångrar inte det valet...inte en enda bugg eller lagg nånstans...allt flyter på i en enda symbios i programmen...och till ett pris som man nästan skäms för att ha betalat...
*Redigerades 9 år sedan
i
ioushephf

13 omdömen

9 år sedan*
Windows phone 7 är bra, mycket bra. Microsoft har lagt en god grund för att kunna definiera hur mobilgränssnitt ska se ut i framtiden. Tyvärr känns inte WP7 100% färdigt än. Nokias implementation däremot är väl ömsom vin, ömsom vatten. Neutralt: Det är en ganska stor och tung telefon. det bidrar till kvalitetskänslan, men det gör den ganska obehaglig att hålla. positivt: Telefonen känns gediget byggd, hårdvaran är mer än nog för att ge ett bra flyt i menyer och dagligt användande, och trots att allt är plast känns det riktigt robust, till skillnad från t.ex samsungs sladdriga lurar. Den är snygg. negativt: Batteritiden är värdelös. Laddar jag inte mobilen på kontoret har jag 10 procent kvar när jag lämnar jobbet. Skärmen är sådär. ganska låg upplösning, och ganska oprecis touchregistrering. Nu gör det inte så mycket eftersom att alla tiles är stora. Men när man ska mata in text är det väldigt enerverande, eftersom att onscreentangentbordet inte har några funktioner liknande SWYPE, och lyckas med att vara förvånansvärt litet när telefonen är så stor i övrigt. dessutom finns ingen numpad. Högtalaren är urusel. mikrofonerna är ännu sämre. många gånger klagar de jag pratar med att det låter som att jag har telefonen en bra bit bort. Uppgraderingsprocessen. Zune berättar att alla uppdateringar är kumulativa. ändå måste jag göra tre uppdateringar efter varandra. som tar 45 minuter var att installera.
*Redigerades 9 år sedan
d
dataka

30 omdömen

9 år sedan*
Snabb och lättanvänd - tänk att den lyckades sy ihop alla mina olika kontaktlistor och presentera på ett vettigt sätt! Lätt och snabbt att hitta appar... Skärmen är bra - verkar tålig och drar inte åt sig smuts så farligt som min gamla telefon. Jättenöjd än så länge. ----- Update: efter 6 månader är jag fortfarande jättenöjd, var lite irriterad på att de aldrig fick internetdelning att fungera men i senaste uppdateringen kom det äntligen, lagom till semestern var slut. Andra saker jag uppskattat med tiden är de medföljande "bonusprogrammen" - Nokias musiktjänst med gratis spotifyliknande tillgång till musik, där nu även offlineläget verkar funka bätytre än i början. Den snabba och GPS-programvaran (Nokia kör och Nokia kartor) (som dock kunde haft lite mer finesser t ex att kunna välja delmål när man är ute och kör bil). Tycker nu också att de flesta viktiga apparna verkar finnas för wp, något Androidentusiasterna annars ofta anmärkt på.
*Redigerades 9 år sedan
m
mladenbr

20 omdömen

9 år sedan*
Positiva med telefonen: Fin gränssnitt, Snabb Snygg och känns kvalité när man håller i telefonen Nokia kör Europa. GPS Navigator ingår helt gratis! Skärmen, Storleken, Kvalitetskänslan,Batteri-tiden Det negativa med telefonen: Musikspelaren går ej snabb spola. Man får hålla in >> för att spola i låten. Kontakt funktionen i mobilen är verkligen dålig, kameran är verkligen dålig och långsam. Iphone 4 har bättre kamera än Nokias 8mp. Min Nokia gick sönder efter i månad, fick en ny i utbyte.
*Redigerades 9 år sedan
Splinter Snake
Splinter Snake

179 omdömen

9 år sedan*
Fantastisk mobil, enormt bra byggkvalitet, bra operativsystem. Minus - Skärmen ej i glas, en vän tappade sin och den fick lätt repor, dock är repor att föredra framför en sprucken skärm. - Pentile, jag stör mig enormt på Pentile, jag kan inte se på skärmen utan att bli irriterad tyvärr, verkligen synd på en så bra mobil i övrigt. - Relaterat till OS:et är att man måste använda Zune, det är inte värre än iTunes med allvarligt, jag hatar dessa program och skulle vilja ha möjlighet att lägga in musik och film genom att dra allt i mappar. Jag kör Android nu och även om både WP7 och iOS har enorma fördelar jämfört med Android är dessa punkter dealbreakers för mig. Med min Desire HD kan jag enkelt ta bort de bilder från mobilen jag inte vill ha kvar genom att dra dem till skrivbordet, jag kan lägga in precis den musik jag vill ha, göra en spellista i datorns Winamp och sedan spela upp på mobilen. Stenålders-sätt, ja, men det är så jag vill ha det. Tveka inte att köpa denna, den är fantastisk. Alla nackdelar väger som luft jämfört med alla fördelar och köper du Lumia 800 har du gjort en bra affär, så enkelt är det.
*Redigerades 9 år sedan
9 år sedan*
Min första smart-phone, tidigare hade jag gammal SE med knappar. Min sambos telefon (SE xperia X10) har jag varit på lite då och då men har som inte riktigt fattat galoppen med "sk" smart-phones då hela layouten i mitt tycke inte känns så speciellt smart. Android förvirrar mig som ny användare och jag känner mig lika borttappad som när jag sätter mig bakom en linux eller OS-X dator (jag är gammal PC användare med mycket stor datorvana). Lumian känns väldigt nordisk, med enkelt, begripligt, intuitivt och stilrent interface. Jag hittar ju allt direkt efter några enkla knapptryckningar. Inom 5 från jag hade köpt telefonen var jag redan uppkopplad med wi-fi och hade synkat hela min telefonbok över blutooth över till nya Lumia 800. Inget trams att exportera via en PC för att sen importera kontakterna till nya telefonen, bara tuta och kör. Finns en förinstallerad app som Nokia har gjort. Den heter helt enkelt "kontaktöverföring" och funkar skitbra! AMOLED skärmen är i toppklass, mycket bra läsbarhet även utomhus i fullt solsken. Min sambo envisas med android och har idag precis köpt en ny Samsug Galaxy S2, den också med AMOLED men jag tycker nog Nokias skärm är snäppet vassare. Zune tycker jag funkar lika enkelt som själva telefonen. Det är bara plug & play. På jobbet i morse tog det mig väl hela 3 minuter att logga in mig på vårt låsta Wi-fi samt att konfigurera Outlook. Telefonen har ett helt Officepaket förinstallerat med word, excel, outlook och powerpoint. Inte illa. Bra funkar det också. Batteritiden är väl inte så mycket att säga om, för mig räcker den gott och väl en hel dag. Gamla goda tiden (Nokia 3110) är över. Men å andra sidan gör vi ju desto mer med telefonerna idag. Man får tänka till, ha en extra laddare på kontoret, sätta in en laddare i 12V uttaget i bilen. Inget märkvärdigt. På tal om bilen, navigatorn i Lumia funkar mycket bra. Ladda ner vilken landskara du vill och sen är det bara och köra :) Kan nog skriva mer, men kortfattat, jag är mycket nöjd. Oerhört nöjd med min första smarta telefon. Lumia 800 förenklar vardagen på ett utmärkt sätt!
*Redigerades 9 år sedan
e
erve

13 omdömen

9 år sedan*
Snygg och snabb telefon, stilrent gränssnitt! Grym svärta i skärmen. Bra batteritid. SNABB. Dock lite för lite appar än!
*Redigerades 9 år sedan
S
Sunrazor

69 omdömen

9 år sedan*
Bättre än såhär blir det inte. Snabb, snygg och stabil. Ljudet är det bästa jag hört från en telefon. Med tanke på att jag arbetade med att reparera telefoner tidigare kan jag säga att det är ett bra betyg ;) Till er som tycker att ljudet är dåligt i hörlurar, Nokia lumia 800 behöver högimpedans lurar för att komma till sin rätt. T ex ett par stora heltäckande. Då lyfter ljudet och framkallar gåshud. Jag lovar. Produkten känns lyxig och beter sig som en high end produkt ska. JAg kan varmt rekommendera den till alla som värdesätter enkelhet, snabbhet och en oöverträffad kvalitet på hårdvaran.
*Redigerades 9 år sedan
F
Fusecon

13 omdömen

9 år sedan*
Bästa telefonen jag ägt, bytte till denna efter nästan 2 år med Android (2.1, 2.3, 4.0) och är väldigt nöjd med hur snabb och smidig den är att använda. + Formen Skärmen Storleken Kvalitetskänslan Gränssnittet Kvaliteten på apparna Det medföljande skyddet Batteri-tiden
*Redigerades 9 år sedan
Sida 3