2017-11-14


Var en smart jultomte i år

Vi på Prisjakt vet hur man shoppar smart. Vi guidar dagligen tusentals personer i åtta länder, i deras jakt på rätt produkt till rätt pris. Inför jul är det många som handlar på internet och det är många som vill hitta bra erbjudanden för att ha råd med ännu fler klappar, eller för att kunna unna sig lite vardagslyx i julstressen.

Foto: iStock / Memorystockphoto 

Vi har samlat fem tips till dig som vill optimera din julklappsshopping. 

1. Var ute i god tid


Fråga dina nära och kära redan nu vad de önskar sig i julklapp. Då har du möjlighet att handla julklappar till rabatterat pris under Black Friday, den 24 november. Om du dessutom bevakar priser på de prylar du ska köpa, får du ett mejl av oss om priset sjunker.

Leta efter den här symbolen på produktsidor för att bevaka:


2. Jämför priser på allt


Det är vanligt att man jämför priser på dyra saker som laptops, mobiltelefoner och kameror. Ett tips är att också jämföra priser på produkter som kostar mindre, som parfym och lego. Sparar du hundra kronor på parfymen och en femtiolapp på legot kanske du sparat ihop till hela farmors julklapp?

Jämför du priser på ett populärt lego kan det skilja så mycket som 916 kronor.

3. Jämför prylars egenskaper


Vet din syster inte exakt vilken mobiltelefon hon önskar sig? Fråga henne vilka funktioner hon vill att telefonen ska ha och använd Prisjakts filter för att få fram telefoner som matchar kriterierna. Telefonerna kan du sedan jämföra sida vid sida och se hur pris och egenskaperna skiljer sig åt. På så sätt hitta telefonen som passar bäst. 

Här finns ett exempel där vi jämför Samsungs och Apples senaste mobiltelefoner. 

4. Håll reda på vad alla önskar sig med listor

Organisera din julklappsshopping med listor på Prisjakt. Med listor på Prisjakt slipper du hålla koll på lappar och anteckningar i mobilen. Du kan enkelt skapa en lista för varje person du ska köpa presenter till. För att skapa listor behöver du vara inloggad på Prisjakt. Det enklaste är att ladda ner Prisjakts app och skapa listor i den. I appen finns en en symbol i menyn som heter listor. Klicka på den så är du igång. 

Exempel på listor:

5. Blir det ändå stressigt?


Hann du inte handla alla julklappar i god tid? Ingen fara. När julafton närmar sig kommer vi visa julgranar fältet för lagerstatus. Det betyder att butiken lovar leverans före julafton. Det är alltså säkert att handla på internet och ändå få hem klapparna före jul.

Så här ser julgranen ut: 
Linnea Kleen


 Diskutera denna nyhet i vårt forum