2017-11-10


Fenomenet Singles Day etablerar sig i Sverige

Singles day har blivit ett ekonomiskt shoppingfenomen i Kina med tv-shower och världsstjärnor. Shoppingdagen omsätter enorma summor, mycket mer än shoppinghelgen med Black Friday och Cyber Monday.

Foto: iStock.com / Zinkevych

Kinesiska e-handelsgruppen Alibaba Group har varit den stora drivkraften kring Singles Day med fler än 40 000 e-handelsbutiker anslutna till sin handelsplattform. Tillsammans sålde de för 17,8 miljarder dollar under fjolårets Singles Day, vilket kan jämföras med 3,34 miljarder under Black Friday i USA.

Det är en enorm utveckling från det som började med en hyllning till singlar den 11 november varje år i kinesiska studentkretsar och har sen 90-talets spridit sig över Kina som en löpeld de senaste åren. Idag är det den största shoppingdagen i världen.

Har du aldrig hört talas om eller sett något i Sverige om Singles Day så är du inte ensam. Shoppingdagen har hittills inte fått något större genomslag på den svenska marknaden, men i takt med att fler svenska företag uppmärksammar Singles Day är det nu på väg att ändras.

Flera större, väletablerade aktörer i Sverige har uppmärksammat Singles Day med egna erbjudanden och kampanjer. Då Singles Day följs av Black Friday och Cyber Monday finns stora möjligheter att spara pengar på dina köp under november månad.

Vårt tips är att du sätter prisbevakningar på de produkter du vill köpa och då få ett automatiskt mejl när priserna går ner. Missa aldrig när dina favoritprylar blir billigare i butikerna.

Alla erbjudande under Singels Day hittar du i Dagens Deals


Daniel Haaf


 Diskutera denna nyhet i vårt forum