2017-09-12


Apple presenterar iPhone X, iPhone 8 och iPhone 8 Plus

Apple har presenterat tre nya mobiltelefoner. Precis som väntat är det iPhone X, iPhone 8 samt iPhone 8 Plus som äntligen offentliggjorts. Tre omtalade telefoner som genom stora läckor nästan avslöjats i sin helhet redan före Apples presentation.

Om vi ska börja med iPhone X som är flaggskeppet av de tre kan nämnas att telefonen har en 5,8-tums OLED-skärm. Det är helt nytt för Apple och ett stort steg upp från dagens LCD-skärmar i bildkvalitet. Inte minst med stödet för HDR10 och Dolby Vision. Under skärmen sitter nya generationens Apple A11-processor och telefonen blir först att använda Face ID-tekniken för identifiering av användaren.

Med iPhone X får vi också första Apple-telefonen med skärm som går helt från kant till kant och har True Tone-funktionalitet. Det finns ingen hemknapp och därmed ingen fingeravtrycksläsare. På baksidan sitter dubbla 12-megapixelkameror, på framsidan en ensam 7-megapixelkamera.

Då iPhone X har ett instegspris på 11 495 kronor lär många titta närmare på iPhone 8 och iPhone 8 Plus istället. Två telefoner som är efterföljare till befintliga iPhone 7 samt iPhone 7 Plus med flera förbättringar.

iPhone 8. Foto: Apple


iPhone 8 och iPhone 8 Plus

Designen på nya och gamla telefonerna är i det närmaste identisk men med skillnaden att de senaste modellerna har baksida av glas. Anledningen till materialvalet är att iPhone 8 och iPhone 8 Plus har stöd för trådlös laddning.

Innanför chassit sitter en liknande Apple A11-processor som i iPhone X med 25 procent högre prestanda än fjolårets Apple A10-processor. Skärmarna är traditionella LCD-varianter i storlekarna 4,7 och 5,5 tum. Vidare har kamerorna blivit bättre med förbättrad optik, bättre kamerasensorer och snabbare videoinspelning i 4K-upplösning.

Prislapparna för iPhone 8 och iPhone 8 Plus börjar på 7 995 kronor respektive 9 095 kronor. Då med 64 gigabyte lagringsutrymme. Det går att få 256 gigabyte men då ökar priserna rejält till 9 695 kronor och 10 795 kronor.

Vi har bara nämnt några av de större nyheterna i väldigt enkla drag. För mer information kan du besöka Apples officiella sajt.


Här kan du prisbevaka alla lanseringar som Apple gjorde


Förutom att lansera nya iPhone-telefoner så visades även nya Apple TV 4K och Apple Watch Series 3. Klicka på länkarna här under för att se pris och bevaka släpp till butik.Daniel Haaf


iPhone X. Foto: Apple

 Diskutera denna nyhet i vårt forum 1 kommentar