2017-09-07


Fifa 18 släpps den 29 september

Bland nyheterna som du kan glädjas åt finner vi optimeringar kring grafikhanteringen och den spelmotor som används med Fifa 18. Fjolårets Fifa 17 introducerade Frostbite-motorn med stor ökning av bildkvaliteten, nya spelet tar steget längre och finputsar allt ytterligare.

Andra nyheter är att fler spelare med distinkt spelstil, som huvudpersonen Christiano Ronaldo vilken pryder omslaget till Fifa 18, har spelats in med så kallad ”motion capture” för att göra stilarna tydligare. Det gäller bland annat Ronaldo själv, men även Robben och Sterling är några som omfattas.

Vidare har Fifa 18 ett nytt system för att dribbla och som förbättrats tack vare just ”motion capture”-tekniken. Det ska vara lättare att göra mer avancerade dribblingar, friktionen mot marken har stärkts vilket betyder bättre kontroll för spelaren.

Fifa 18 ger också en fortsättning (nästa säsong) på The Journey som är berättarläget från Fifa 17. I första säsongen spelade du Alex Hunter och fick följa hans resa till stjärnstatus. I nya säsongen tar du vid där första spelet slutade, nu med möjligheten att ge Alex nya kläder och hårfrisyrer längs spelets gång.

Spelet släpps i tre versioner - Standard, Ronaldo Edition och Icon Edition - den 29 september till PC, Nintendo Switch, Xbox 360, Xbox One, Playstation 3 och Playstation 4. Det går även att spela på nyare konsoler som Xbox One S, Xbox One X samt Playstation 4 Pro.

Nämnvärt är att inte alla spelkonsoler har tillgång till samtliga nyheter i Fifa 18. Den som skaffar spelet till Nintendo Switch, Xbox 360 eller Playstation 3 kommer exempelvis att missa en del grafiska nyheter då grafikmotorn inte uppgraderats som till de andra konsolerna. Dessa konsoler har inte heller tillgång till The Journey i standardversionen av spelet.

Du kan förhandsboka spelet till din favoritplattform redan idag, eller varför inte lägga en bevakning på Prisjakt så får du ett meddelande när spelet går att köpa i butik.


Daniel Haaf


Foto: EA

 Diskutera denna nyhet i vårt forum