2017-08-02


Apple Pay kommer till Sverige — här är produkterna som fungerar

Apple Pay kommer till Sverige och ska gå att använda innan 2017 når sitt slut. Det bekräftar den Cupertino-baserade tillverkaren under en presskonferens där företaget presenterade sin senaste kvartalsrapport.

Det är ännu inte officiellt vilka butiker som kommer att erbjuda stöd för Apple Pay i vårt avlånga land. Med all sannolikhet kommer åtminstone Apples egna butiker att ha stöd för Apple Pay, och även McDonalds som redan erbjuder möjligheten till Pay-betalningar i andra länder.

För att Apple Pay ska fungera i butik krävs en kompatibel mobiltelefon, surfplatta eller smartklocka. Betalningsmetoden fungerar även i webbläsaren och kan då även användas med utvalda Mac-datorer. Här under finner ni alla telefoner, surfplattor, smartklockor och datorer som kan användas med Apple Pay idag.

Mobiltelefonerna som fungerar med Apple Pay:(Om du har en Apple Watch fungerar även iPhone 5, 5C och 5S).

Surfplattorna som fungerar med Apple Pay:


iPad (5:e generationens)

Smarta klockorna som fungerar med Apple Pay:


Apple Watch (1:a generationens)

Datorerna som fungerar med Apple Pay:


Alla Mac-datorer från 2012 eller senare med en Apple Pay-kompatibel iPhone eller Apple Watch.

När Apple presenterar de väntade mobiltelefonerna iPhone 8, iPhone 7s och iPhone 7s Plus kommer även dessa att kunna användas med Apple Pay. Vi rekommenderar att du kontrollerar enheterna som har stöd via denna sida om du är osäker på vad som fungerar med Apple Pay just nu.


Daniel Haaf


Foto:Apple

 Diskutera denna nyhet i vårt forum 4 kommentarer