2017-07-27


Välj rätt skolväska

Med bara några veckor kvar till skolstart är det dags att planera shoppingen. Det är mycket som ska förberedas och med lite framförhållning är det lättare att undvika felköp. Att välja rätt skolväska kan vara svårt, därför har vi samlat lite tips som kan vara värda att tänka på innan man shoppar loss till sina barn.

Det är många barn som önskar sig en axelväska. Nackdelen med en axelväska är att kroppen lätt utsätts för ensidig belastning, då majoriteten som bär på en axelväska tenderar att endast bära den på ena sidan av kroppen. Detta är inte bra för barn som växer, att utsättas för en sådan ojämn belastning. På grund av detta är det bättre att välja en ryggsäck där tyngden kan fördelas på ett jämnare sätt. 

Det är också viktigt att försöka tänka på vad som ska få plats i väskan. Är det bara skolböcker och pennskrin, eller är det även gympakläder och handduk? Försök att välja en väska som är tillräckligt stor, men inte för stor. En onödigt stor väska riskerar att bli onödigt tungt belastad då det finns utrymme för fler saker. Ett tips är att välja en mindre ryggsäck och sedan även skaffa en gympapåse där all extra packning kan få plats.  

På Prisjakt hjälper vi dig att välja rätt ryggsäck. I vår köpguide kan du anpassa din sökning efter dina önskemål och alternativ som du kan filtrera på är bland annat pris, storlek och färg. Populära modeller just nu är Fjällrävens “Kånken” och väskor från Sandqvist och Haglöfs. 

Här hittar du alla ryggsäckar på Prisjakt.Emma Cedell


Foto: iStock.com / monkeybusinessimages 

 Diskutera denna nyhet i vårt forum