2017-07-12


Allt du behöver till frukosten

För en bättre start på dagen.

Hotellfrukost i all ära, men inget kan väl egentligen slå en helt egenkomponerad frukostbuffé? Att laga riktigt god och nyttig frukost behöver inte vara tidskrävande eller omständigt. Rätt köksmaskiner och väl valda ingredienser är receptet. 
 
En färskpressad juice är både lyxigt och läskande. Att göra egen apelsinjuice funkar alltid, men bär, grönsaker och mycket annan frukt är också gott att hiva ner i juicepressen eller råsaftcentrifugen. Ett tips är att göra lite extra apelsinjuice och ha det som bas i en smoothie. Till exempel den här:
 
Till 2 personer 

  • 4 dl apelsinjuice
  • 2 passionsfrukter 
  • 2 dl hallon
  • 2 dl jordgubbar
  • 1 stor banan  
Lägg i alla ingredienser utom passionsfrukten i en mixer och mixa tills smoothien är slät. Gröp ur passionsfrukterna och toppa med dem vid servering. För extra lyxkänsla, servera i fina glas! 
 
Till smoothien och juicen kan det vara gott med något lite matigare och med en smörgåsgrill blir den vardagliga ostmackan genast lite roligare. Lägg i en klick pesto och en tomatskiva eller två, och du tar din frukost till en helt ny nivå. 
 
Ett sista tips är att plocka fram våffeljärnet lite oftare, våffeldagen behöver faktiskt inte vara den enda dagen man äter våfflor på. Gör det smidigt och förbered smeten i en kanna, så kan var och en som vill ha, grädda sina egna våfflor. 

Smaklig spis!Emma Cedell


Foto: iStock.com / shoot_nik

 Diskutera denna nyhet i vårt forum 2 kommentarer