2017-04-14


Spara tusenlappar när du köper Galaxy S8 & Galaxy S8 Plus

Visste du att det finns tusenlappar att spara när du köper din nästa mobiltelefon med mobilabonnemang? Det kan skilja ordentligt i pris beroende på vilken mobiltelefon du väljer, vilken mobiloperatör du köper ifrån och det valda abonnemanget.

Det märks inte minst på flaggskeppstelefonerna Samsung Galaxy S8 och Galaxy S8 Plus som släpps den 18 april. Två telefoner som kostar mellan 8 000 kronor och 9 000 kronor beroende på modell utan abonnemang.

Två telefoner som med tillhörande abonnemang får en betydligt högre slutkostnad om man binder upp sig i ett eller två år. Och här finns mycket pengar att spara om man väljer ett abonnemang som ligger så nära egna behovet som möjligt.

Det kan skilja så mycket som 400 kronor i månaden mellan abonnemangen hos samma mobiloperatör. Beroende på vilken surfmängd, antal SMS/MMS och hur många samtal som ska ingå i priset.

Betala inte för mer än du behöver


Prisfakta gjorde för några år sedan en undersökning som visade att 96 procent av konsumenterna betalar för mycket när de köper mobiltelefon och abonnemang. I genomsnitt 54 procent mer än de faktiskt hade behövt.

Det kan betyda så mycket som 9 000 kronor i extra kostnad över två år om man väljer fel mobiloperatör. Det är skillnaden på det billigaste och dyraste abonnemanget med en bindningstid på två år. Lika mycket som en Samsung Galaxy S8 Plus kostar idag.

Här är några praktiska tips inför valet av abonnemang:

  • Kolla i förväg hur mycket surf du behöver till abonnemanget. Om du bara ska surfa i mobiltelefonen, titta lite på YouTube och strömma musik räcker det ofta med några gigabyte. De stora surfpaketen på 40 gigabyte eller mer är bäst för film och dylikt.
  • Prisjämför på Prisjakt. Det är lättare att jämföra priser när du har alla alternativen på samlade på ett ställe. Du slipper surfa runt hos alla mobiloperatörer och kan med några få klick få reda på vad ett köp kostar dig. 
  • Har två mobiloperatörer liknande prissättning kan det vara värt att höra om de har någon speciellt bonus som lockar. Det kan vara gratis musiktjänst i några månader eller rabatter som kan minska månadskostnaden. Ring och hör med kundtjänsten, kolla inte bara på deras hemsidor.
Besök vår mobilkategori för att se alla telefonmodeller på Prisjakt. Tänk på att du kan spara en hel del pengar även när du köper utan mobilabonnemang. Både Galaxy S8 och Galaxy S8 Plus skiljer en hel tusenlapp i pris mellan billigaste och dyraste butiken.

Daniel Haaf

Foto: Samsung

 Diskutera denna nyhet i vårt forum