2017-04-21


Grillsäsongen är här!

Våren är här och vissa har säkert grillat i flera månader redan. För er som precis plockat fram grillen och inser att det skulle vara kul med en ny, kommer här en liten guide till vår grillkategori

Först föreslår vi att du använder vårt filter för att sortera på vilken typ av grill du vill ha; gasol, kol eller el. Grillar man på en balkong brukar elgrill vara det enda alternativet. Har man istället trädgård eller uteplats har man ofta lite större svängrum i sitt val. En gasolgrill är ofta en dyrare initial kostnad men är billigare i drift, att fylla på gasol kostar mindre än att köpa kol eller briketter. Däremot är kolgrillen oftare billigare i inköp.

Att tänka på är också att de billigaste grillarna på marknaden inte alltid är av samma kvalitet som de lite dyrare, vill man ha en grill som håller mer än en säsong kan det alltså vara bra att gå upp lite i pris. På Prisjakt går det bra att jämföra olika grillar från olika märken och prisklasser, eller som här, där vi jämfört en kolgrill och en gasolgrill.  

Nästa steg är att undersöka hur stor grill som lämpar sig för dina behov. Till exempel går det bra att filtrera på alla grillar med en grillyta på över 60 cm, eller under 50 cm om det passar bättre.  

Vidare är det bra att kika på om du vill att grillen ska ha några extra funktioner, som termometer eller att den ska fungera för rökning.

Självklart går det också bra att sortera på varumärke, alla grillar från Weber hittar du här.  

Det finns alltså lite att undersöka för att du ska hitta grillen som passar just dig. 

Lycka till med grillningen!Linnea Kleen


Foto: iStock.com / shalamov 

 Diskutera denna nyhet i vårt forum