2016-11-30


Då var tävlingen där över 3 800 nätbutiker gör upp om om titeln Årets Nätbutik 2016 avgjord. Efter rekordmånga röster kan vi nu kora årets vinnare!

En check på 100 000 kronor gavs till Rädda Barnen som tack från Prisjakt till alla som röstade.


Vinnare av huvudpriset Årets Nätbutik 2016 är Apotea!

"Årets Nätbutik 2016 är Apotea. Detta är tredje året i rad Apotea tar hem Prisjakts största utmärkelse. Det är även andra året de vinner Bästa kundservice. Det är svårt att vinna men kanske ännu svårare att hålla sig kvar på toppen, men det är kanske inte så överraskande med betyget 9,65 av 10 efter drygt 9 300 omdömen. "

Förutom huvudpriset vinner Apotea sin kategori Skönhet 2016. Butiken är inte bara försäljare av läkemedel utan erbjuder även skönhetsprodukter på så bra sätt och till så låga priser att Prisjakts användare ger dem segern i skönhetskategorin 2016 och Bäst Kundservice

Webhallen - Onlinevaruhus 2016
Webhallen vinner priset som Årets Onlinevaruhus 2016. Denna kategori utmärks av ett brett sortiment vilket ställer höga krav på butiken. Här har Webhallen lyckats både ge kunderna god service och bra priser men även engagerat med medlemskap där engagemang belönats på ett unikt sätt."


Inet - Datorer och mobilt 2016
"Inet vinner kategorin Datorer och mobilt 2016. Detta året är Inet tillbaka i absoluta toppen efter att ha dominerat ett flertal år. Att ge bra service till bra pris ger lojala kunder och därmed första pris i kategorin Datorer och mobilt 2016."


CDON - Film, spel och bok 2016
“CDON står som segrare i kategorin Film, spel och bok 2016. Det massiva utbudet och de låga priserna når långt och har du även bra service räcker det hela vägen. CDON visar som veteran var skåpet ska stå även i år.”


Proffsmagasinet - Hem, trädgård och vitvaror 2016
"Proffsmagasinet tar hem guldet i kategorin Hem, trädgård och vitvaror 2016. Bra priser, god service och detaljerad produktinformation gör kräsna hemmafixare och proffs nöjda och glada. De har i sin tur belönat Proffsmagasinet med vinst i en tuff kategori."


Lekmer - Leksaker, barn och baby 2016
"Lekmer vinner i kategorin Leksaker, barn och baby 2016. Det är tredje året i rad vilket inte är en lätt match men med ett brett urval, snabba leveranser och god service är vinsten säkrad i år igen."Elgiganten - Ljud, bild och foto 2016
"Elgiganten vinner i kategorin Ljud, bild och foto 2016. Förra året vann de Ljud och bild men levererar alltså ypperlig service även när det kommer till kameror. För teknikintresserade och entusiaster är alltså Elgiganten en butik i särklass."


IKEA  - Möbel och heminredning 2016
"IKEA är en gigant i möbel- och heminredningsbranschen och kan numera även titulera sig vinnare i kategorin Möbler och heminredning 2016. IKEA är med andra ord inte bara butiken du kör till utan en nätbutik som levererar snabbt, enkelt och framför allt till ett bra pris."


Zalando - Skor, kläder och accessoarer 2016
"Zalando är vinnare i kategorin Skor, kläder och accessoarer 2016. Denna kategori utmärker sig med väldigt höga krav på leveransduglighet då skor och kläder köpta på distans kan skickas fram och tillbaka innan det blir helt rätt. Det menar Prisjakts användare att Zalando klarar med bravur och belönar dem med vinst år 2016."


Unisportstore - Sport, hälsa och fritid 2016
"Unisportstore har konsekvent levererat bra produkter till bra priser och snabba leveranser. De har ett mycket gott kundbemötande och bra kunnande inom sin fotbollsnisch."
 


Däck365 - Bil och garage 2016
"Däck365 vinner i kategorin Bil och garage 2016. Det är nu tredje året i rad som Däck365 tar hem vinsten. Att leverera i tid och erbjuda god service är A och O när det ska bytas däck och Däck365 har i detta användarnas fulla förtroende."
 

Däck365.se

Nordicbox - Årets nykomling 2016
"Nordicbox vinner Årets nykomling 2016. Butiken erbjuder sina kunder en bra och enkel navigering i djungeln av mobiltillbehör. Med konkurrenskraftiga priser och god service har Nordicbox kunder snabbt fattat tycke för butiken och även tagit hem segern i nykomlingskategorin."
 


Så här har omröstningen gått till:
Omröstning: Mellan 1:e november och 30:e november kunde medlemmar och besökare på Prisjakt rösta på sina favoritbutiker för årets utmärkelse inom varje utvald kategori. Kategorierna fördelades utifrån hur stor andel av sitt sortiment som butiken har inom respektive kategori, samt hur stor andel av besöken de hade inom respektive kategori från Prisjakt under året som gått.

Den butik som fick flest antal röster totalt sett vann utöver sin kategori priset Årets Nätbutik 2016.
Förutom årets kategorier och huvudutmärkelsen Årets nätbutik 2016 delar Prisjakt ut pris till årets Online varuhus, Årets Nykomling och Bäst Kundservice. Dessa utmärkelser får sina röster indirekt utifrån huvudkategorierna.

I årets Online varuhus deltar butiker med många produkter och stor spridning i Prisjakts produktkategorier. Butikerna ska ha över 10 000 produkter fördelade på minst 4 produktkategorier (minst 400 produkter i varje). De ska även ha mindre än 40% av utbudet i en enskild kategori och ett omdöme på Prisjakt på över 7.

Årets Nykomling delas ut bland butiker som tillkommit efter efter den 15 oktober 2015, har ett omdömessnitt på minst 7 och minst 10 omdömen.

De 25 butiker som har högst omdömessnitt, och minst 10 omdömen, tävlar i kategorin Bäst Kundservice.
   
   

 Diskutera denna nyhet i vårt forum 5 kommentarer