Surfplattor kan i det närmaste beskrivas som förstorade mobiltelefoner, men utan möjligheten att ringa traditionella samtal över mobilnätet. Surfplattor finns med Android, iOS eller Windows. En del modeller har stöd för 4G-anslutning och vanligt är storlekar kring sju tum och uppåt. En del modeller kan användas med aktiv styluspenna och extra tangentbord underlättar vid skrivande. Stäng
Surfplattor kan i det närmaste beskrivas som förstorade mobiltelefoner, men utan möjligheten att ringa traditionella samtal över mobilnätet. Surfplattor finns med Android, iOS eller Windows. En del modeller har stöd för 4G-anslutning och vanligt är ... Läs mer
Jämför priser från 178 butiker i denna kategori.

Vi hjälper dig välja surfplatta

Smidig och lättanvänd blir surfplattan ofta en trogen följeslagare. I vår guide hjälper vi dig att välja vilken surfplatta du ska köpa.


Hur stor budget?

Spelar ingen roll

Surfplattor kostar allt från några hundralappar till ett par månadslöner.

 • Billigast
  0 kr
 • Vanligast:
  3000 kr - 30000 kr
 • Dyrast
  100000 kr

Surfa via mobilnätet?

Spelar ingen roll

Många surfplattor kan ansluta till internet via ett eget mobilabonnemang. Annars får du hålla dig till wifi. Eller koppla ihop surfplattan med din mobil och surfa på ditt vanliga mobilabonnemang.

 

Vill du ha 4G?

Spelar ingen roll

Fjärde generationens mobilnät är tio gånger snabbare än 3G. Än så länge finns det inte över allt i Sverige.

 

Hur stor skärm?

Spelar ingen roll

Mer en smaksak än något annat. Ta fram tumstocken och fundera på vad som är viktigast - stor skärm eller mobilitet. Tänk också på att olika skärmar har olika upplösning, som avgör hur mycket som får plats på skärmen. I dag håller 1080x1920 på att ersätta 720x1280.

 • Minst
  3 tum
 • Vanligast:
  9 tum - 15 tum
 • Störst
  33 tum

Hur stort lagringsminne?

Spelar ingen roll

En normalanvändare klarar sig på 16 GB, men mycket musik och stora appar tar plats. Kolla även om surfplattan har plats för extra minneskort. Då kan du bygga ut om du behöver mer.

 • Minst
  0 GB
 • Vanligast:
  16 GB - 64 GB
 • Störst
  4096 GB

Ett riktigt tangentbord?

Spelar ingen roll

Det finns surfplattor med tillhörande tangentbord som kan vikas undan eller plockas bort helt. Ett alternativ är annars att köpa ett vanligt, trådlöst, externt tangentbord och ansluta via bluetooth.

 

Innan du bestämmer dig, tänk även på att olika surfplattor kör olika operativsystem, alltså det program som kontrollerar alla andra program. De heter bland annat Windows, Apple Ios och Android. Många väljer samma operativsystem som på sin dator eller mobiltelefon, men mest av allt är det en smaksak. Lycka till med ditt köp!


Vill du filtrera listan ännu mer?
Visa samtliga filtreringsmöjligheter

Mina val