De hörlurar och headsets som följer med de flesta mediaspelare och smartphones är sällan några akustiska mästerverk. Passa på att skaffa bättre pluggar med egenskaper som motsvarar kvaliteten på din dyra telefon eller mp3-spelare. Populära hörlurar är Porta Pro från Koss, Sennheiser, AKG och Skullcandy och Beats by Dr. Dre. Vald till Årets julklapp 2012. Stäng
De hörlurar och headsets som följer med de flesta mediaspelare och smartphones är sällan några akustiska mästerverk. Passa på att skaffa bättre pluggar med egenskaper som motsvarar kvaliteten på din dyra telefon eller mp3-spelare. Populära hörlurar ... Läs mer
Jämför priser från 554 butiker i denna kategori.

Vi hjälper dig välja hörlurar

Hur får man favoritmusiken att låta allra bäst? Troligen med ett par favorithörlurar. Men att nå dit kan vara tufft. Men lugn. I vår guide hjälper vi dig att välja vilka hörlurar du ska köpa.


Hur stor budget?

Spelar ingen roll

Välj hur mycket hörlurarna får kosta.

  • Billigast
    0 kr
  • Vanligast:
    100 kr - 1000 kr
  • Dyrast
    100000 kr

Vilken form?

Spelar ingen roll

Over-ear (heltäckande)
Omsluter hela örat. Stora, men har bra förutsättningar att ge bra ljud.

On-ear (halvtäckande)
Omsluter inte örat, men är stora och sitter utanpå. Bra förutsättningar att ge bra ljud.

In-ear
Du stoppar in dem i hörselgången där de fastnar, vilket gör dem diskreta. Förutsättningarna att ge bra ljud är sämre, även om det finns riktigt bra modeller.

Slutna eller öppna?

Spelar ingen roll

Sluten
Slutna hörlurar är ljudisolerade. De släpper varken in eller ut ljud. Det gör att omvärlden slipper din musik och att du slipper omvärldens oljud.

Öppen
Öppna hörlurar är inte ljudisolerade. De släpper både in och ut ljud. Även om du lyssnar på normala ljudnivåer kan det bli störande för omgivningen när du spelar dina tyrolerhits. Finlyssnare menar att de ger ett luftigare och mer naturligt ljud.

Halvöppen
Halvöppna hörlurar är delvis ljudisolerade. Tanken är att kombinera det bästa av två världar - viss ljudisolering med luftigt ljud.

Trådlösa?

Spelar ingen roll

Trådlösa hörlurar är smidiga eftersom du inte behöver trassla med någon kabel. Tyvärr ger de inte lika bra ljud som trådbundna. Det finns några olika tekniker att välja mellan:

Bluetooth är den vanligaste och fungerar med de flesta mobiltelefoner, surfplattor och datorer.

Radio (RF) kräver att du kopplar en radiosändare till ett USB-uttag på exempelvis din dator.

DECT är en lösning med basenhet som hörlurarna kommunicerar med.

USB-kontakt?

Spelar ingen roll

Om du inte vill ha trådlösa hörlurar, fundera ett slag på hur du vill ansluta dem. 3,5-millimetersplugg är det absolut vanligaste. Men vissa föredrar att stoppa in dem i USB-uttaget på datorn. Tänk bara på att det finns olika USB-typer, bland annat en ovanligare men lite mindre micro-USB.

 

Specialdesignade för spelkonsol?

Spelar ingen roll

Några få lurar är specialanpassade för att ge extra funktioner tillsammans med vissa spelkonsoler eller datorer. Viss coolhetsfaktor, men inget krav. Utbudet är som sagt relativt magert.

Mikrofon?

Spelar ingen roll

För datorspelare och telefonpratare är mikrofon ett måste. För andra är det onödigt dyrt. Och ofta fult.

 

Använder du Iphone?

Spelar ingen roll

Iphone kräver anpassade hörlurar om eventuella knappar ska fungera.

 

Knappar?

Spelar ingen roll

Välj om du vill ha några särskilda knappar på dina hörlurar.

Extra superkrafter?

Spelar ingen roll

En del av hörlurarna på marknaden har specialfunktioner. Aktiv brusreducering är en sådan. Det innebär att en mikrofon fångar upp ljudet omkring dig och skickar ut en ohörbar signal på rätt frekvenser som desarmerar det störande ljudet. Nackdelen är att det kräver batterier och gör lurarna dyrare.

Lycka till med ditt köp!


Vill du filtrera listan ännu mer?
Visa samtliga filtreringsmöjligheter

Mina val