Bilbarnstolar, bälteskuddar och babyskydd. Rekommendationen är att barn ska sitta bakåtvänt upp till åtminstone fyra års ålder. Välj fästanordning, bakåt- eller framåtvänd design och typ av bälte. Vissa butiker skriver inte ut årsmodell på sina bilbarnstolar, därför kan dessa ibland ligga som en variant på priserna. Stäng
Bilbarnstolar, bälteskuddar och babyskydd. Rekommendationen är att barn ska sitta bakåtvänt upp till åtminstone fyra års ålder. Välj fästanordning, bakåt- eller framåtvänd design och typ av bälte. Vissa butiker skriver inte ut årsmodell på sina bilb... Läs mer
Jämför priser från 65 butiker i denna kategori.

Vi hjälper dig välja bilbarnstol

När det gäller bilbarnstolar finns ett par saker som är avgörande: ålder på barnet är viktigt, men framför allt längd och vikt. Glöm inte heller att du inte får montera bilbarnstol fram utan att först avaktivera eventuella krockkuddar.


Vilken typ av stol?

Spelar ingen roll

Barn under ett år sitter bäst i babyskydd, men redan efter sex till nio månader kan du byta till bilbarnstol. Där kan barnet sitta upp till fyra eller fem år i bakåtvänd position. Efter det går det bra att använda antingen en bältesstol eller bälteskudde.

Vad har du för budget?

Spelar ingen roll

En barnstol behöver inte kosta hur mycket som helst, men det är inte heller läge att snåla. Spara inte heller in på säkerhetsstandarder eller fästanordningar som underlättar vardagen.

  • Billigare
    80 kr
  • Vanligast:
    600 kr - 2500 kr
  • Dyrare
    20000 kr

Hur mycket väger ditt barn?

Spelar ingen roll

Olika stolar tål olika mycket vikt. I en krock ska stolen hålla för all extra belastning som uppstår.

Hur gammalt är ditt barn?

Spelar ingen roll

Stolar är också anpassade efter ålder, vilket oftast är kopplat till barnets längd.

Hur vill du fästa stolen?

Spelar ingen roll

Har bilen Isofix eller kommer du att fästa enbart med bilbälten? Isofix förenklar montering, men behöver inte betyda ökad säkerhet.

Vilken säkerhetsklass?

Spelar ingen roll

Stolen bör vara  E-godkänd (ECE), det vill säga godkänd för bruk i Europa. Det finns även en T-märkning som Transportstyrelsen utfärdar och som gäller för produkter som testats i Sverige.

Åt vilket håll ska barnet sitta?

Spelar ingen roll

Stolen bör inte vara framåtvänd om barnet väger mindre än 15 kilogram eller är yngre än fyra år. Helst ska barnet väga 18 kilogram innan det får åka framlänges.

Några särskilda funktioner?

Spelar ingen roll

Att kunna tvätta klädseln är ovärderligt efter illamående eller spilld dryck.

Vill du filtrera listan ännu mer?
Visa samtliga filtreringsmöjligheter

Mina val