Hemsida visas ej p.g.a. nedanstående orsak:

Produkt-/prisinformation sknas

Vidare information visas ej p.g.a. nedanstående orsak

Detaljerad information Thomann.de har fått betyget (7.22)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

Sortera efter:
 • Perfekt
  3 mån sedan
  Beställde mina AKG K271 MKII därifrån.

  Bra pris

  Bra hemsida. Bra info om produkten och mycket bra bilder.

  Relativt billig frakt, fast kostnad på €15.

  Beställde på söndag kväll. På torsdag så skulle dom komma med hemleverans men hade oturen att inte vara hemma då. Fick hämta dom på posten lite senare under dagen helt enkelt.

  Gick att följa paketet under hela tiden, mycket bra. Gick att få mail om varje nu händelse osv.

  Bra paketerat, inget att klaga på.
 • Mycket bra
  3 mån sedan
  Har lagt en större beställning efter kontakt med kundtjänst som jag bedömer att i de flesta fall är kunniga, samt inte bara rekommenderar dyra produkter utan vad som passar dina önskemål.

  En del påstår att de lurar till sig mer pengar än vad som anges i kronor på hemsidan. De informerar tydligt om att priset som anges kan skilja sig åt från den kurs man får från sin egen bank med avgifter m m.
  Använder själv Icabanken som tar 1.5% i valutapåslag och utgår ifrån Mastercards egen kurs.

  Tips:
  Alternativet finns att göra en banköverföring och där kan det löna sig vid större belopp om man använder sig av Currency Fair som använder s k Real Rate, d v s bankernas egen kurs.
 • Perfekt
  5 mån sedan
  Gjorde en beställning torsdag förmiddag.
  Paketet var stort och levererades hem på pall av Schenker onsdagen veckan efter.
  Paketeringen bestod av produktemballage med svart skyddsplast ovanpå.
  Mindre saker så som kablage låg i ett eget paket.
  Allt var helt, nytt och fungerade.
  Man beställer i Euro, men även ett svenskt pris visas på hemsidan.
  Dock stämmer inte det svenska priset till 100, då betaltjänsterna ger en sämre växelkurs.
  Detta är inte Thomanns fel utan fungerar på samma sätt på andra siter (ex. Ebay).
  Jag är nöjd med köpet.
 • Dålig
  6 mån sedan
  Uppdaterat: 6 mån sedan
  Köpte ett par stativ och för att nå upp till fri frakt lade jag till en UV-lampa.

  Inga problem med stativen, men sladden på UV-lampan var skadad (ser inte ens ut som en transportskada utan snarare något handhavandefel vid produktion eller liknande - som att någon skurit ned i kabeln med en kniv).

  Har mailat kundtjänst 4 gånger utan något svar. Skickade nu mail till alla adresser på företaget och får se om det blir något svar.

  Tråkigt att behöva ta betyget från 10 till 2 pga kass service för en pryl som kostade 200 kr.

  Köper inget mer här om de inte reder ut det på ett bra sätt. Svårt att tro att kundservicen är bra om något går snett med något dyrare.
 • Perfekt
  7 mån sedan
  Bra butik med snabba leveranser och bra hantering av Skadade produkter/returer m.m.
  Har beställt många gånger nu, och aldrig haft några problem.
 • Utmärkt
  8 mån sedan
  Fick hem använda varor, trots att det inte framgick när köpte dom. Inte heller funkade dom tillfredställande. MEN, deras service var fenomenal. När jag påtalade detta för servicecentret så fick jag väldigt snabbt en retursedel för att gratis returnera varorna och efter ytterligare ett tag, någon vecka, när jag skickat grejerna och dom tagit emot och hanterat det (tar ju ändå ett tag eftersom dom ligger i tyskland) så fick jag pengarna tillbaka, utan några frågor och utan några misstankar, direkt insatta på mitt konto. Det kallar jag bra service. Så nu vågar jag även i fortsättningen beställa prylar från thomann :)
 • Perfekt
  9 mån sedan
  Stort utbud, väldigt bra priser och mycket bra och informativt bemötande av kundtjänsten.
  Bra system med att man kan göra tillägg efter att man lagt beställningen innan den skickats.

  Beställde en "B-stock"-fiol som var i superfint skick, inte några synliga tecken på användning.

  Från dess att jag placerade beställningen till att paketet anlände till dörren tog det endast 2 dagar! Så snabbt går det sällan ens för företag som befinner sig i Sverige.

  Inget annat än jättenöjd!
 • Usel
  10 mån sedan
  Uselt bemötande av deras kundtjänst gör att jag avstår att handla från dem igen. Har handlat i många år av dem och för säkert över 100 000 kr totalt, men nu är det slut med det.

  Har hittat en ny bra webbutik med priser som matchar Thomann och även har längre priser på en del produkter. Jag gillar även att gynna lokala handlare (fysiska butiker).
 • 2017-01-19 - Ett år sedan. Omdömen innan denna tid räknas inte med i butikens betyg.

 • Perfekt
  1 år sedan
  Har gjort flertalet beställningar från Thomann och det har aldrig varit några problem. Rekommenderas
 • Usel
  1 år sedan
  Har köpt ett instrument som påstods vara nytt men var använt. I kombination med arrogant kundtjänst blir Thomann stället jag aldrig handlar av igen - än mindre kan rekommendera åt någon annan köpare.
 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Har alltid haft problem varje gång jag köpt något hos thomann. En pedal som inte gick att slå på, ett gitarrcase som tog 5 månader tills det kom och hade två stora hål från kartongens häftstift som hade gått igenom, samt beräknade i-lager-datum som ändrades minst 5 gånger efter beställning. Har du tid och ork att vänta eller skicka tillbaka saker, så för all del, handla här, sortimentet är stort och priserna är låga, men va beredd på att saker och ting går snett med dom hela tiden.
 • Usel
  2 år sedan
  Värsta jag varit med om. De ändrar priserna efter betalning och tar sedan ut pengarna från betalkortet. Och förpackningen brukar vara riktigt usel, oftast är dock tillverkarnas förpackningarna tillräckligt bra för att överleva. Ett digitalpiano gick dock sönder under transporten. Priserna har blivit ganska mycket sämre de senaste åren. Den enda riktiga fördelen är deras enorma sortiment.
 • Usel
  2 år sedan
  Tog 7 dagar för sakerna att komma fram. Då hade de också skickat fel hörlurar och ett trasigt mickställ som dessutom var av deras eget märke. Fick en retursedel av dem och lämnade in paketet på DHL. Returen har ännu inte kommit fram till Thomann och har inte fått igen mina pengar. DHL säger att paketet är på väg utomlands och de ger ingen leveransgaranti så jag kanske aldrig får igen pengarna eller utrustningen. Beställde grejer från en svensk sida istället. Prisskillnaden var obefintlig och hade grejerna på 2 dagar. Aldrig mer Thomann.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Har beställt saker flera gånger ifrån dem, inga problem alls och snabba leveranser utom då jag beställde en reservdel som tog 3 månader från beställning till leverans. De levererar bra produkter och saknas någonting i beställningen så skickade dom iväg en ny, inget hux flux om bevis på att den saknades utan de skickade en med en gång. Thomann har alltid levererat med snabba leveranser på ca 5 dagar.
 • Usel
  2 år sedan
  Köpte ett par aktiva högtalare för ca 8000 kr från denna butik. Efter nästan ett halvår kom de fram. En av de var så klart skadad och brusade jättehögt bara den blev kopplad till eluttaget. Den andre fungerade okej. Försökte få tag på support, men det var väldigt besvärligt och det tog många samtal innan någon hjälpte mig med att skicka tillbaka den skadade högtalaren. Det tog ca en månad och då fick jag tillbaka den. Den brusade fortfarande. Istället för att ge mig en ny, hade de bara försökt fixa den skadade. Jag gav upp därefter, det var helt enkelt inte värt den tiden och energin att försöka göra rätt för sig. Varnar folk från att handla från denna butik. Mitt enda köp hos denna butik slutade med 8000kr rätt ner i sjön.
 • Usel
  3 år sedan
  Servicen på Thomann har gått rakt åt helvetet de sista 2 åren. Varorna paketeras ytterst slarvigt och kommer fram skadade i 90% av fallen.
  När sedan deras kundtjänst kontaktas blir man bemött med misstänksamhet och skadorna bedöms av dem som kommer sedan att själva bestämma ersättning mm.(reglerna gäller oftast inte).
  Jag har fått häromdagen en gitarr-case som kostade 1600kr, de packade den hur slarvigt som helst, det var flera skador på den, efter en evighet av mailväxlande skall de nu (hoppas jag) ersätta detta med 280kr, alltså 280kr på en case som kostat 1600 och kommer fram med hål i vinylen!...alltså det hade varit bättre att beställa den från själva företaget som gör dessa i USA och betala för tull mm, för att Thomann är inte snabba heller för den delen (jag går inte ens in på att de lurades med att säga att vara fanns på lagret men att så snart min betalning var skickat fick jag ett mail som informerade att det skulle ta ca 4 veckor då slut på lager) då Jag beställde i samband med detta en National cone till en resophonic-gitarr, för flera hundra kr, en mycket ömtålig och känslig del, den slängde dem som sopor i samma låda (inte ens i gitarr-casen, hut DUM får man vara?) utan någon som helst skydd, den kom fram platt som en pannkaka, den som har"paketerat" detta måste varit full eller efterbliven. Håller nu på att förhandla ersättning/byte av den Konan och känner att det är långt ifrån slut med den historien...jag ångrar bittert att jag litade på dem.

  De är inte lika sugna idag som de var för några år sedan att drar in kunder, så de skiter fullständigt i hur du känner dig som kund.
  Jag kommer i framtiden att köpa från mina lokala affärer igen, samt från andra musikaffärer i Sverige.
  De är skurkar som varit bra en gång i tiden men ny lever på sitt namn och sina "låga" priser, för att jag kan bekräfta att de är inte alltid låga, sök bland handlare i Sverige du kommer att bli förvånad och själv förstå att det är inte värt att ge sig i en riskabel affär med dessa typer oavsett summan du handlar för.
  Jag har fått skadade paket 5 gger på raken och har tom åkt själv åkt på och blivit lurad på att betala frakten tillbaka en gång...så öppet köp finns INTE, inte när man själv måste betala något, Jag betalade alltså frakten till mig och frakten tillbaka...de lovar att frakten tillbaka står de för om varan är skadat, det gör dem inte alltid! Detta sker enbart efter deras "egen bedömning". Skall själv se till i framtiden att varna folk på vad som väntar på dem när de handlar därifrån...dvs ingen trygghet, urdålig service, ingen tillit till dig som kund, nonchalans, slarviga utförda förpackningar, och knappast de lägsta priserna i europa nuförtiden.
  Har du lust efter allt detta att ge dig in i en affär med dem tänk då 2 gger, och kolla upp dina lokala handlare eller andra affärer på nätet inom Sverige innan du slår till, det är bättre att i värsta fall betala några kronor till och inte blir utsatt för de riskerna de utsätter en till.
  Jag har försökt efter allt detta att kontakta en ansvarig person på plats ( jag talar inte om pajasarna som svarar på deras låtsas kundtjänst eller hanterar varorna, jag har då ist enbart blivit bemött av svin som bara jiddrar på tyska och vägrar att prata engelska och som sedan bara lägger på luren!
  Som sagt, gå och kolla någon annanstans!
  Jag har handlat med musikinstrument i snart 35 år, har aldrig sett maken till slarv och dålig service, när priserna idag är såpass bra samt går oftast att förhandla lokalt så fattar jag inte att de finns kvar än idag!
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Låga priser om man jämför med butiker här i Sverige. Trevlig och lättanvänd hemsida. Priserna står i kronor. Telefonnummer till svensktalande kundtjänst. Snabbt utskickad från deras lager i Tyskland. Skickades med DHL fram till Sverige där posten tog över.
  Rekommenderas
 • Perfekt
  3 år sedan
  Bra gränssnitt, överskådlig produktsida, bra profilsida, lätt att följa beställningsflödet och snabb leverans!
 • Usel
  3 år sedan
  Jag vill varna er på denna återförsäljare!
  Jag köpte 2 gitarrer av dem men de hade några problem så jag skickade gitarrerna tillbaka efter överenskommelse med dem och massa bilder som jag fick skicka via e-mail för att bevisa felet.
  De skickade 2 retursedlar för varsin gitarr och skickade jag dem via DHL enligt deras anvisningar. En gitarr kom fram men inte den andra och då började min mardröm:
  Efter mycket tjafs fick jag bara hälften av återbetalningen i väntan på en utredning i DHL. Nu skall det bli nästan en och halv månad och det hände ingenting. De bara säger att det är bara att vänta på utan vidare förklaringar.
  Nu gäller för min sida att fixa en polis anmälan och att anmäla dem på ARN.
  Mitt råd till er är: Betala lite mer här i Sverige och få alla garantier och säkerhet som vi får här. Om något blir fel med Thomann när ni returnerar någon vara blir det kört och säg bara hej då till dina sparade pengar och en del av summan som du betalade för varan (i bästa fallet)
 • Perfekt
  3 år sedan
  Beställde ett par hörlurar på en lördag, paketet var framme på tisdag veckan efter (från Tyskland!). Hörlurarna levde dock inte upp till mina förväntningar så jag skickade tillbaka dem och fick pengarna tillbaka insatta på mitt konto igen. Snabbt och smärtfritt.
 • Ganska bra
  3 år sedan
  Snabba på att skicka iväg försändelser (inom ca 14 timmar)
  Mail svar fr Supporten brukar ta 2 dagar.
  Vill varna för deras Dhl paket som tar över en 1 vecka att leverera.
  Som kommer att stå still i Hamburg i ca 5 dagar även om det står annat.
  Så jag rekomenderar Ups som fraktlösning samt UNDVIK Dhl.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Snabb leverans (2 dagar). Fraktfritt över 300 euro. Svensktalande och trevlig kundtjänst som svarar i telefon. Kommer definitivt att handla där igen.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Aldrig haft några problem.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Solklar 10:a!

  Supersnabb leverans och mycket bra priser.
 • Dålig
  4 år sedan
  Det som drar ner betyget så mycket är deras sätt att hantera priserna, katastrofalt dåligt. När man lägger sin beställning får man ett pris i kronor och ett i euro, men det i kronor stämmer inte! Det upptäcker man när dom dragit pengarna på kontot. För mig handlade det om en skillnad på 400kr. Det var alltså 400kr dyrare än vad som stod på skärmen, tänk på det när ni handlar här, det blir dyrare än vad varukorgen anger.

  Jag vet att de extra pengarna är pga av valutaomväxlingen, men då ska dom inte skriva ut kronor i varukorgen, det förvirrar bara. Annars bra priser, snabb leverans och godkänd service, även om de är långsamma på email. Om thomann tar bort de svenska priserna kommer jag höja betyget rejält.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Riktigt nöjd! Detta var första gången jag handlat från Thomann och det lär absolut inte bli sista.

  Beställde ny elgitarr, case, förstärkar-topp & låda samt massa småprylar (plektrum, strängar, kablar, gitarrställ, vägghängare).

  La ordern på en söndag, skickades på måndag & idag (fredag) anlände allting så det är jag helnöjd med (bor i en mindre by utanför Kiruna; t.ex. så tar ett mindre paket som passerar Luleå normalt två dagar extra bara där).

  Billigare än de svenska försäljarna.
  Bra förpackat & inget saknades eller var skadat.
  Lätt att följa leveransen på internet (dock så slutar den uppdatera när det kommit till Sverige så där är det ett litet minus) // Har läst att det går att ringa posten och be dom omvandla det sändnings-nr man fått till ett Svenskt kolli-nr (för den nyfikne).

  Frakten till Sverige hamnar alltid på 15 euro, vilket i mitt fall blev en struntsumma, ska man bara beställa ett par strängar eller plektrum så blir det ju ganska ovärt men vid större köp så är det skönt att det är en fast summa.

  En till fördel är att de har ALLT, i Sverige fanns det bara 1 som sålde den online & då var det dyrare, plus att dom inte hade de andra sakerna jag skulle beställa.

  Rekommenderar Thomann till alla från och med nu!

  Edit: Så, förstärkaren visade sig ha en trasig preamp tub, hittade det själv och skrev till Thomann som nu skickar mig en ny. Supporten är inte så snabb jag hade velat, får vänta en dag mellan mailen.
  Den jag var i kontakt med tog min beskrivning och frågor till gitarr-avdelningen där de höll med om att jag hade rätt och erbjöd att skicka mig en liknande & ny, skönt att slippa skicka tillbaka hela förstärkaren (vet inte hur många andra företag jag varit med om som sätter sig på tvären bara för en sån sak eller för att visa sig veta bäst hit och dit).

  Får hoppas att den levereras snabbt så jag kan få mina grannar att hata mig snart!
  Fortfarande starkt nöjd, synd bara att jag inte kollade upp det tidigare :/
 • Perfekt
  4 år sedan
  Tänka sig att handla billigt från utlandet kan vara så enkelt!

  Lade en beställning på ett par AKG K550 tidigt fredag morgon 15/2.
  Handlar vanligtvis med e-kort och detta skapade ett mindre problem, som med ett snabbt samtal till Mikael(!) löstes! En halvtimma efter det att betalningen gått igenom fick jag ett mail som uppgav att paketet var på väg.

  Vanligt folk tenderar att vara på jobbet kl. 12.03 onsdagar, något som Posten inte verkar känna till då jag tydligen fått påhälsning av brevbärarn för utlämning av hörlurarna. Sen tar det ytterligare en dag innan kartonghelvetet går att hämta ut hos närmsta ombud... Skulle man inte kunna fara och lämna paketet där direkt, när ombudet ligger 50m bort?

  Ska nu i eftermiddag hämta ut paketet, så det var absolut inte sista gången jag gjorde mina inköp hos Thomann.

  Förbaskat bra service och leveranstider från utlandet, med paketföljning dessutom. Nämnde jag att de har fantastiska priser också?
 • Perfekt
  4 år sedan
  Otroligt bra affär!

  Köpt gitarrer och förstärkare här utan problem, även beställt strängar, plektrum, keyboardställ, slutsteg, med mera och det har alltid fungerat problemfritt :)

  rekommenderas starkt!

  (se dock till att få det skickat direkt till ditt postombud och inte hemkörning, här i karlstad så åker de tillbaka till örebro om man inte är hemma under utkörningen och får då vänta en extra dag! kanske är liknande på andra orter!)
 • Perfekt
  5 år sedan
  All cred till denna butik.
  Bra service, bra uppföljning, bra produkter.
  Allt detta till otroligt bra priser och 3 års garanti!
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Bra service o snabb leverans.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Snabbt, billigt och smidigt.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Snabb leverans, vettiga priser.
 • Bra
  5 år sedan
  Har handlat från Thomann ett flertal ggr, har alltid fungerat bra. Det dåliga är att deras emailsupport är väldigt långsam, kan ta 4-5 dagar att få svar på en fråga eller en ändring i sin beställning.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Snabb leverans!
 • Perfekt
  5 år sedan
  snabba med lev.. 2-3 dagar!
 • Perfekt
  5 år sedan
  snabba leveranser
 • Usel
  5 år sedan
  Tog en vecka innan jag fick min mick. Vilket är förståerligt. Micken funkade inte så jag skickade tillbaks den. Jag har nu väntat i sex veckor och ännu inte fått tillbaka den.

  Det står att varan inte kan skickas pga varubrist. Det har gjort det nu i fyra veckor. Jag ringde och frågade vad som stod på och de sade att fick helt enkelt vänta. Jag får ingen kompensation för att ha väntat i SEX veckor på en liten mikrofon.

  Min brorsa köpte en förstärkare där förut och de skickade helt fel förstärkare, så även han fick vänta i över en månad på att få den rätta.

  Thomann är en jättekrånglig butik. Om ni hittar samma produkt någon annanstans så är det helt klart värt att betala några hundringar extra än att krångla med thomann.

  REKOMMENDERAR EJ DENNA BUTIK!
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  köpte två gitarrer och mycket annat i två omgångar. De är mycket serviceinriktade, de lyssnar och hjälper och är inte stelbenta. Oftast svarar på telefon direkt och pratar på svenska. Jag är mycket nöjd. Prisskillnaden var några tusen. Numera prisskillnaden är mindre, i vissa sammanhang kanske tom dyrare, men man kan fynda fortfarande. Leveransen kan dröja men felet ligger oftast på den svenska sidan. Varorna kommer till Sverige på 1-2 dagar sen här åker de fram och tillbaks i flera dagar
 • Perfekt
  5 år sedan
  Kanonbutik med snabb leverans
 • Perfekt
  5 år sedan
  Äntligen bestämde jag mig för att köpa en gitarr och börja spela. Från början gick jag till min lokala 4Sound butik men gitarren jag ville ha fanns inte i lager och det skulle ta en vecka / 5 arbetsdagar att få hem den. Observera att jag beställde gitarren den 30/05/2012 och jag har ännu inte hört något ifrån dem. Jävla amatörer! Då hittade jag på den här butiken som också hade gitarren jag vela ha. Så jag gjorde en beställning den 14/06/2012. En dag senare hade paketet både packats, skickats och anlänt hela vägen till Svenska gränsen. Väl inne i Sverige slutade orderstatusen att uppdateras. Det lustiga är att just nu när jag skriver detta omdöme så anlände paketet! Helt otroligt att det kan gå så fort hela vägen från Tyskland. Jag har dock ännu inte hört något ifrån 4Sound men där lär jag då aldrig beställa något igen. Lustigt att en affär som säljer ljudinstrument kan vara så "ljudlös". Denna butik får av mig 10/10 för trevlig service, snabb frakt och billigare produkter!
 • Perfekt
  5 år sedan
  La min andra beställning hos thomann i söndagskväll, idag onsdag så kom posten och lämnade paketet, mycket snabb och bra leverans.

  Sakerna var väldigt bra packade med mycket bubbelplast så inte sakerna i åkte omkring. Thomann är kanske inte billigast på allt, men dom har allt, beställde ljudkort, högtalarkabel och en 3.5mm->XLR adapter. Thomann hade allt medan jag hade fått beställa från olika ställen i sverige.

  Frakten på alltid 15€ är väl ibland bra och ibland dåligt, vill man beställa en liten sak så är det jobbigt om frakten är mer än saken kostar, men beställer man mycket så är det ett bra pris med tanke på hur snabbt det går att få hem sakerna.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Har köpt för säkert omkring 50000 kr totalt hos Thomann uppdelat på flera köp sedan 2006 och kan bara rekommendera dem, jag har använt dem i princip exklusivt sedan dess för inköp av musikutrustning.

  I de få fall det har varit något att anmärka på har de alltid varit både snabba att hantera detta och generösa i sin bedömning.

  Förr inte minst innan internet så brukade jag alltid köpa i fysisk butik, men som gammal stamkund i en av de mest kända butikerna i Stockholm som numera ingår i en stor kedja så blev jag till slut förbannad på deras dryga attityd och slutade handla där. Vad som var den främsta orsaken var att de försökte pracka på mig saker som jag inte ville ha istället för det som jag redan bestämt mig för efter noggrannt efterforskande, förmodligen för att de tjänade mer pengar på dessa produkter. Att handla på nätet passar mig utmärkt då jag ju får det jag ska ha utan onödigt tjafs och dessutom hem till dörren.

  Jag har spelat gitarr i 30 år nu och spelar in skivor och giggar (lever dock inte på det vilket är mycket få förunnat) och uppskattar verkligen Thomanns professionalitet och kan även rekommendera en del av deras egna produkter som kan vara löjligt prisvärda t ex mikrofonen "T.bone MB85 Beta" som i mitt och även en del andras tycke låter mycket bättre än Shure SM58, men kostar mycket mindre än hälften.

  Jag brukar ytterst sällan skriva såna här omdömen, men i detta fall tycker jag det är motiverat, då jag vet att jag sparat tusentals kronor jämfört med om jag skulle köpt från fysiska butiker i Sverige och dessutom fått 3 års garanti på allt utom rena förbrukningsvaror.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Hjälpsamma, snabb leverans, bra priser. Inget att klaga på.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Överraskande snabb leveranstid, beställde söndag kväll och skickades på måndag morgon. Inte bara snabb leverans utan lätt att följa + att paketet ankom till Sverige efter 1 dygn.

  Fick hem paketen idag efter ca 3 och en halv arbetsdag och jag bor i Kiruna.

  Rekommenderar helt enkelt Thomann!
 • Utmärkt
  6 år sedan
  + Snabb svarstid (vid fel)
  + Snabb frakt!
  + Stort utbud
  + BILLIGA

  - Synd om det Svenska musik butikerna

  Fick mitt paket vätska skadat (beställde effektpedal + "Fretbord conditioner" gick inte så bra på posten tydligen ^^). Men fick lätt kontakt med Thomann's kundservis som lika snabbt (2dagar från Tyskland) knackade på dörren med nya RENA varor.
 • Dålig
  6 år sedan
  Varning för Thomann!
  Fick det här svaret från Thomann.de, som ju är en web-butik lokaliserad i Tyskland:

  På mitt mail som lyder:
  "Jag har personligen aldrig varit med om någon förstärkare i den relativt låga effektklassen som har fläktar. Du måste väl ändå hålla med om att det vore på sin plats att ni anger den informationen på hemsidan?! Det är ju högintressant med en sådan förstärkare för det användningsområde jag tänkt mig, om det inte vore för fläktarna, så det är ju bara en tidsfråga innan nästa potentiella kund gör samma misstag som jag och sedan blir irriterad för att den informationen inte fanns angiven. Jag kan därför tycka att ni för en relativt liten kostnad skulle kunna ge mig - en potentiell framtida kund och personlig reklampelare - en väldigt god uppfattning om ert företag. "

  Fick jag följande svar:
  "Tack för ditt svar. Som jag sa så är det normalt att det sitter fläktar i förstärkare och denna modell har vi inte haft några andra som klagat på att fläktljudet är störande då dom förmodligen använder dom i andra miljöer. Då din fråga är väldigt speciell så hade du innan köpet kunnat höra med våra säljare om detta och på så sätt undvikit att köpa fel produkt. Det är av den anledningen vi inte står för returen. Jag beklagar men vi står inte för returen."

  Så de anser att man år 2011 skall ringa till tyskland för dyra pengar, i stället för att de helt enkelt anger information på sin hemsida?!?!

  Häpnadsväckande dåligt tycker jag!
  Ärendet gäller en t.amp E-400 effektförstärkare som jag köpte av Thomann.
  Stelbent och småsnålt skulle jag vilja säga!
 • Perfekt
  6 år sedan
  Thomann är exemplariska när det kommer till bra service! Snabba svar på frågor (på svenska också) och alltid bra leveranser till rimliga priser, även till Sverige.

  Har gjort två beställningar, varav en innehöll en akustisk gitarr för närmare 8000 SEK. Detta var inga som helst problem och allting var i bra skick!

  Hade nog aldrig vågat beställa ett instrument över internet om det inte varit för alla varma omdömen man läst, vilket också inkluderat förstklassig service vid de tillfällen skavanker har uppstått.

  Sammanfattningsvis: Thomann tar service på allvar och tar ansvar för din beställning. Det är min erfarenhet i alla fall!
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Toppen priser på mycket. Beställde en elgitarr samt utrustning. Då priserna vart så pass mycket lägre än i de svenska butikerna så kunde jag lägga till fler varor av högre kvalité i min beställning. Jag fick ständigt mail med information om statusen på min order. Då Thomann hade allt hemma i lagret så fick jag mail med kontaktuppgifter på den person som packade min order. Perfekt tycker jag då man snabbt kan nå honom/henne om något skulle fattas. Frakten gick sedan iväg med tyska DHL och jag kunde följa paketet hela vägen via mitt Kundcenter på hemsidan. 2 dagar efter beställningen så vart allt i Sverige, därefter tog det inte mer än någon dag innan varorna dök upp hemma.
  Då Thomann erbjuder alla sina kunder(även svenska) 30dagars nöjd garanti så känns det mindre riskabelt att beställa därifrån. Det är bara att skicka tillbaka varan om man inte skulle vara nöjd med den.
  Har många vänner som sysslar med musik som beställer nästan allt ifrån Thomann så det vart på den vägen jag fick tips om dem. Självklart får man räkna med den längre leverans tiden beroende på hur stort paketet är man beställer. Men det kan det vara värt.
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Snabb frakt och fick besked vid varje tillfälle paketet kom till en ny "station". Superb!
 • Perfekt
  6 år sedan
  Har hanlat här ett par gånger och det går alltid bra. 3 års garanti på alla produkter är nått man ser välldigt sällan och är värt en hel del om man tänker efter.

  Rekomenderas varmt!