Prisjakt
ANNONS från NetOnNet

Vilket kylskåp passar dig?

Frukost. Mellis. Middag. Nattmacka. Kylskåpet är viktigt – dygnet runt. Vilken modell passar din vardag? NetOnNet guidar dig rätt.

Kvinna framför ett öppet kylskåp.

För de flesta är kylskåpet en mycket viktig vitvara i vardagslivet. Visst går det knappast att föreställa sig ett kök utan kylskåp? Vi har höga förväntningar på det, och när det plötsligt går sönder springer stressen i väg. Är det dags för dig att köpa ett nytt kylskåp? Oavsett om du bor själv, eller om ni är många i hushållet har NetOnNet ett kylskåp som passar dig. I denna guide får du hjälp att hitta rätt modell.

NetOnNets logotyp

Sedan 1999 säljer NetOnNet hemelektronik från både egna och välkända varumärken direkt från lagerhyllan. Vårt fokus är att förenkla allt vi kan för att erbjuda hemelektronik billigare än andra. NetOnNet säljer till konsumenter och företag genom e-handel och ca 30 Lagershoppar i Sverige och Norge.

netonnet.se

Vilken modell passar dig?

Idag finns det inte bara en modell på kylskåp, numera kan du hitta allt från traditionella fristående kylskåp, till integrerade kylskåp, kylskåp med frysskåp och exklusiva side-by-side skåp. Det finns helt enkelt mängder att välja mellan. Vill du ha ett stilrent kök kan ett intergrerat kylskåp vara den bästa lösningen. Har du ont om plats kan en kombinerad kylfrys vara smart. Låt oss ta en titt på de olika varianterna.

Fristående kylskåp

Ett fristående kylskåp är designat för att stå fritt i köket, till skillnad mot ett integrerat kylskåp. Ett fristående kylskåp behöver inte kläs in i köksluckor utan har redan front och sidobeklädnad för att se snyggt ut. Det passar perfekt när du inte vill ha det integrerat och behöver kapaciteten av ett fullstort kylskåp.

Integrerade kylskåp

Integrerade kylskåp har ingen frontpanel och måste därför kompletteras med det. Med ett integrerat kylskåp får du en enhetlig och snygg design i hela köket. De är designade för att kamoufleras med en frontpanel som matchar dina övriga köksluckor. Dock har ofta integrerade kylskåp en något lägre förvaringskapacitet.

Kombinerad kylfrys

Har du inte plats för två fullstora kyl- och frysskåp i ditt kök eller behöver du inte hela den kapaciteten? Då är en kombinerad kylfrys det optimala valet för dig. En kombinerad kylfrys är helt enkelt en kombination av ett kylskåp och en frys. Frysdelen är oftast placerad undertill med kyldelen ovanpå. Tänk på att fryssektionen ofta är begränsad i hur mycket den rymmer, vilket gör att den är mest optimal till dig som har ett mindre behov av frys eller som kan komplettera med en frysbox i till exempel förråd eller källare.

Side-by-side kylskåp

Ett side-by-side kylskåp är något större än den europeiska standarden och består av en hel kyl och frys som byggs ihop till en enhet bredvid varandra. Dessa är ofta lite mer exklusiva i modellerna och de flesta är även utrustade med vatten- och is dispenser och en mängd andra finesser och funktioner.

Kylskåp i köksmiljö

Hur stort kylskåp behöver du?

Kapaciteten är en av de viktigaste funktionerna när du köper kylskåp. Ju fler personer ni är i hushållet och ju mer matvaror ni handlar, desto större behöver också kylskåpets kapacitet vara. En riktlinje man brukar gå efter är att en person behöver ungefär 100 liter, därefter kan du lägga till 50 liter per person i hushållet. Om du ofta storhandlar kan kapaciteten behöva ökas litegrann.

Funktioner att hålla utkik efter

Smarta förvaringslösningar

Titta gärna efter hur förvaringen och inredningen i kylskåpet ser ut. Många kylskåp idag har en flexibel inredning som gör att du enkelt kan justera höjden på hyllplan och flytta om lådor.

Hålla frukt och grönt extra fräscht

Kanske storhandlar du ofta och vill att maten ska hålla sig fräsch under en längre tid? En ventilerad kyl håller en jämn temperatur och luftfuktighet. Denna funktion är perfekt när du vill förvara matvaror som normalt har kort hållbarhet.

Digital temperaturinställning

På äldre kylskåp finns det ofta ett litet vred där du ställer in temperaturen, men på nyare modeller finns en digital variant istället. En del kylskåp har dessutom en display som gör att du smidigt kan hålla koll på temperaturen.

Automatisk avfrostning

NoFrost eller LowFrost: två fantastiska funktioner som möjliggör för dig att slippa frosta av ditt kylskåp.

Ljudnivå

Beroende på var du planerar att ställa ditt kylskåp kan det vara klokt att ha ljudnivån i åtanke. Har du öppen planlösning i ditt hem, eller går det att stänga till köket? Numera är de flesta kylskåp ganska tysta och har en ljudnivå om cirka 40 dB.

Energimärkningsetikett

Energimärkning

Energimärkningen är obligatorisk och gemensam för EU-länderna. Tidigare har märkningen visats i en skala från A+++ – D, men från och med 1 mars 2021 har det kommit en ny skala som istället sträcker sig från A till G, där A är mest energieffektiv. Den nya energimärkningen kommer att fortsätta driva på produktutvecklingen, så att konsumenter kan göra välgrundade val. Den nya energimärkningen ändras inte för alla produktgrupper samtidigt, utan kommer att införas för fler produkter allt eftersom.

ANNONS från NetOnNet: Innehållet är inte skrivet av och behöver inte nödvändigtvis reflektera Prisjakts-redaktionens åsikter.