Prisjakt
Annons

Canton Karat Reference 2.2 DC

Canton Karat Reference 2.2 DC

Baselement, storlek: 12.4 tum, Signalseparation: 3.5-vägs, Typ av lådkonstruktion: Sluten/Slav
Jämför

Canton Karat Reference 2.2 DC

Jämför

Produktinformation

Karat Reference-serien har mycket gemensamt med den \\\"vanliga\\\" Karat-serien men är ändå ett kliv upp på en högre nivå både när det gäller ljudet och byggkvalitén.

Reference innebär att kabinettet är tjockare (32 mm MDF) och att det invändigt har delats upp i 3 olika kammare för att elementen inte ska påverka varandra. Vidare är det genomgående bättre komponeter i tex delningsfiltren som dessutom är monterade med vibrationsdämpare. De invändiga kablaget kommer från Fast Audio och håller högsta kvalitet. Resultatet är ett enastående ljud i den högre skolan!

För att få så lätt möblerade högtalare som möjligt har Canton placerat basen på sidan (på de modeller som har separat bas) vilket också bidrar till en stabilare konstruktion. Mellanregister och bas har sina koner upphängda med den nya Wave-tekniken som tillåter en lång slaglängd utan att konerna rör sig i sidled och skapar onödig distortion.

Mellanregistren har koner i aluminium som gör dem vridstyva, lätta och därmed enklare att kontrollera. Diskanterna i aluminium-mangan är framtagna med avancerade datorprogram och spelar klockrent upp till 40.000 Hz (en människa med perfekt hörsel hör upp till ca 20.000 Hz).

Alla modeller (utom 701 och 705) har dubbla guldpläterade kontakter för bi-wiring och bi-amping. Golvhögtalarna har en shock absorber mellan hölje och golvplatta som i princip eliminerar kontakten med golvet. Till golvhögtalarna medföljer spikes.

Karat Reference 2.2 DC tillhör utan att överdriva det absoluta toppskiktet av högtalare som finns att köpa. En separat subwoofer blir överflödig då 2.2 DC spelar ned till 18 hz. Vikten på 63 Kg per högtalare talar också sitt tydliga språk: En gedigen högtalare för den kräsne!

Tillägget DC står för Displacement Control och är enkelt förklarat ett filter som är kopplat till talspolen i elementet och kompenserar när det börjar dista. Detta är en av hemligheterna till att Canton får ut så fet bas ur sina högtalare med full kontroll. De kan köra elementet till bristningsgränsen där DC-filtret \\\"bromsar\\\" elementet innan det är \\\"för sent\\\" och missljud uppstår.

Prisjakt jämför priser och erbjudande från nätbutiker och fysiska butiker.

Varumärke
Baselement, storlek
12.4 tum
Signalseparation
3.5-vägs
Typ av lådkonstruktion
Sluten/Slav
Frekvensomfång (min)
Höjd
1200 mm
Bredd
300 mm
Annons
Annons