Logitech Z-906

 Lägg i lista  Jämför
Ett komplett och populärt kraftpaket, med fem högtalare och baselement.. Uteffekt på 500 W. Separat kontrollpanel, fjärrkontroll och optisk ingång. Lanserad 2011.
Jämför pris på alla Logitech Datorhögtalare (27)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  Har nu ägt dessa högtalare sedan lanseringen förra året.
  Innan jag införskaffade dessa har jag använt föregångaren Z-5500 sedan dess lansering 2004.
  Tänkte dela med mig av min erfarenhet med dessa paket för er som undrar vilket "som är bäst".

  Design:
  Till att börja med så har Logitech ändrat designen helt. Borta är de silverdetaljer vi såg på Z-5500 och kvar är den enligt mig mer diskreta och inpassande mörkgråa färgen som passar in i de flesta vardagsrum idag.

  Borta är även displayen som nu är ersatt med dioder och färdiga bilder. Mycket praktiskt om man tex sitter en bit ifrån TV'n.

  Tyggallren är borta på satteliterna och nu framhäves högtalarelementen bakom svarta plåtgaller istället. Snyggare och ger ljudet mindre motstånd, vilket gör att ljudet blir aningen klarare.

  Satteliterna har väggfästsmöjlighet. Dessa medföljer dock ej, vilket såklart är ett minus. Undersidan på både satteliterna samt kontrollpanelen och subfoofern har gummiräfflor för att inte glida omkring, vilket är bra.

  Funktion:
  Logitech har försökt att få systemet mer lätthanterligt än Z-5500.
  Här finns endast vad jag märkt 2st nackdelar.

  1.Den tidigare 6-channel eller surround-valet (switchen) via analog ingång har helt slopats. Kvar är alltså endast surround-kopplingen. Varför vet jag ej och i mitt fall spelar det mindre roll, men en liten notis (man kan fortfarande koppla in ytterligare aux-3.5 mm på huvudenheten).

  2. Test-knappen för att se om alla högtalare är inkopplade har också tagits bort. Ytterligare inget livsviktigt, men still. Finns ej där.

  I övrigt finns allt man kan tänkas vilja ha på systemets fjärrkontroll; separat volym för front/center/surround samt sub finns. Mute och On/Off knapp och Effekt samt Ingångsval.

  En ytterligare optisk ingång samt en riktig aux-anslutning har adderats, vilket gör att ingen nu bör ha problem att koppla in sina prylar.

  Prestanda:
  Logitech har sett till att ge mer effekt åt alla satteliter förutom centern som gått bak några watt. Nu kör alla 6 satteliter 67W vardera.
  Ljudet i dessa har förbättrats och detaljer som ej hördes med Z-5500 kommer numer fram. Mellanregistret har en klar förbättring.

  Subwoofern har gått från Z-5500's 188W på 10" till 165W på 8".
  Nu tänker ni säkert "vafalls? Försämring?".
  Jag kan göra er lunga, det är ej en försämring.
  Det hela rör sig om spelrum för själva baselementet. Z-5500 hade helt enkelt en överdiminsionerad bas om man ser till resten av systemet.
  Basen spelade instängt och lät faktiskt ganska ofta bullrig utan kontroll.
  Så är ej fallet med detta system och väldigt djupa bastoner hörs nu helt klart tydligare och med mer kontroll. Ett helt enkelt jämnare ljud.

  Dessa förbättringar kan även delvis ha att göra med att Z-906 systemet kör Klass-D förstärkare, vilket är en heldigital förstärkare och mer kontrollerad. Föregångaren använde sig av Klass-AB som är analog.
  Bytet till Klass-D har även sett till att systemet endast använder sig av 1W vid standby. Z-5500 använder sig av 39W vid standby.
  Detta gör att strömförbrukningen totalt sett blir lägre med Z-906.

  Vill man så går det att spela på 100% volym utan distorsion om man har ett redigt ljudkort (har testat på fest ;)).

  Slutsats:

  Enligt min egen erfarenhet av dessa system skulle jag trots de 3 "bristerna" jag nämnt valt Z-906 över Z-5500 alla dagar i veckan.
  Dessa 3 brister är enligt mig en droppe i havet om man ser till allt som förbättrats.
  Som jag även skrev tidigare är dessa brister inga allvarliga missar utan handlar säkerligen om för systemet andra prioriteringar.

  *Svar till Slayerkiller:

  Självklart är basen kraftigare i Z-5500, mer effekt samt större konyta. Men då ska man ställa sig frågan: Vill jag spela tokhögt med mindre kontroll eller vill jag ha bättre ljudkvalitét och jämnare ljudbild mot snäppet lägre ljudtryck?
  Själv ser jag hellre ljudkvalitét framför en stor överdiminsionerad bas, vilket även majoriteten förmodligen gör när de köper ett surround-system.

  Du skriver att basen är tyngre på Z-5500. Japp, det stämmer.
  Anledningen? Förstärkaren som är Klass AB analog på Z-5500 mot Z-906 heldigitala Klass-D förstärkare (stor viktskillnad bara här).
  Z-5500 har även kylflänsar på x-antal extra kilo på baksidan för att kyla den analoga förstärkardelen, vilket ej behövs på en Klass-D förstärkare.

  För att vara petig behöver inte heller nödvändigtvis ett baselement på 10KG vara bättre än det på 8KG. Mycket handlar om verkningsgrad, hur lättdriven högtalaren är osv. Magneterna är inte allt.

  Har förövrigt testat båda systemen med mitt Xonar D2X ljudkort.
  4 år sedan
 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  Har haft föregångaren Z-5500 sen lanseringsåret 2004 och har varit sjukt nöjd med det genom åren och är det fortfarande, så förväntningarna på Z-906 va ganska stora.

  Det har varit mkt prat om "Z-5500 vs Z-906" om vilket högtalarsystem som är bäst. Vissa har sagt Z-5500, och vissa har sagt Z-906. Så det va svårt att veta när man inte har båda, så bestämde mig för att köpa det för att se om Z-906 är bättre eller sämre än föregångaren Z-5500.

  Har haft Z-906 i drygt 2 år nu och hårdtestat det mot Z-5500 med mitt Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Music ljudkort, och min slutsats är att Z-5500 går som vinnare ur striden.

  Enligt mig finns det bara två saker som är bättre på Z-906. Det ena är satelliterna. Mellanregistret har blivit mer framträdande och fylligare och upplösningen och tydligheten i diskanten har blivit lite bättre. Ljudkvalitén på satelliterna är alltså lite bättre på Z-906.

  Det andra är att Z-906 inte är lika beroende av ett bra ljudkort som Z-5500 är. Kopplar du Z-5500 tex till TV utan datorn och ljudkortets inblandning så förlorar du 30% av dess potential, minst. Ljudkvaliten blir sämre och är inte alls samma tryck i grejerna då. Detta märker man knappt av på Z-906.

  Men detta är tyvärr allt. Råkraften, spela högt faktorn, den brutala basen och bättre kontrollpanel (där man ändrar volym bla) finns i Z-5500. Dessutom så följer det inte med ett väggmonteringskit till Z-906. Z-5500 känns som ett dyrare och rejälare bygge, vilket det oxå är. Z-906 ger dessutom ett mer plastigt intryck.

  Ljudkvalitén på satelliterna på Z-906 är alltså lite bättre, medans basen är påtagligt kraftigare på Z-5500, som märks speciellt vid högre volymer då basen på Z-906 "ballar ur" betydligt fortare än Z-5500. Z-5500 har en 10" bas på 188 watt och Z-906 har en 8" bas på 165 watt, vilket gör att Z-906 saknar det där sista trycket som Z-5500 har. Märkte oxå en stor viktskillnad på baslådorna. Baslådan på Z-5500 väger 15 kg, medans Z-906 väger bara 8.5 kg. Så basen på Z-5500 har betydligt mer muskler.

  Tillägg: Att basen på Z-5500 skulle spela instängt och bullrigt som "wibbe44" påstår är rent bullshit, detsamma gäller med djupbasen. Djupbasen är bättre på Z-5500. Basen på Z-5500 är dyrare, större, tyngre, har mer kraft, går lägre i frekvens och klarar av högre ljudtryck än Z-906. Att djupbasen skulle va bättre på Z-906 är bara en placeboeffekt då Logitech har av nån anledning gjort gummi upphängningen runt basen på Z-906 mjukare, vilket gör att baselementet rör sig mer, men det behöver inte betyda att det blir mer bas för det.

  Jag har Z-5500 och Z-906 basarna i exakt samma hörn i mitt rum, och har testat det med samma ljudkort och samma ljudinställningar och basen är kraftigare på Z-5500. Basen känns i hela kroppen när man spelar med Z-5500, känns nästan som ett knytnävsslag i magen. Kan inte säga detsamma om Z-906. Om man höjer volymen till 50% på båda systemen, och har basen på 100%, så låter basen på Z-906 betydligt mer ansträngt och grötigt än vad det gör på Z-5500. Och det beror på mindre effekt. Det är ingenting man kan snacka sig ifrån. Mer kraft ger mer ljudtryck, punkt slut.
  Z-5500 har max ljudtrycksnivå på 115 dB, Z-906 har 110 dB. Det kanske inte låter så mkt, men skillnad på 5 dB är väldigt stor skillnad när man är över 100 dB, tro mig.

  Så jag säger återigen; basen på Z-5500 ÄR kraftigare än på Z-906. Sen får folk säga vad dom vill om sina placeboeffekter. Men det vägs upp av lite bättre satelliter på Z-906. Vilket ni tycker är viktigast är upp till er.

  Och så då fördel för Z-5500 där det ingår väggmonteringskit och en kontrollpanel som är snyggare och bättre, med LCD skärm och fler inställningar. Kontrollpanelen på Z-906 är bara en svart plastig klump.

  Så skulle jag va tvungen att välja mellan Z-906 och Z-5500 så skulle jag valt Z-5500 utan tvekan. Vitsen med en efterföljare är väl att det ska vara bättre än sin föregångare, inte sämre? Visst, man har gjort satelliterna bättre, men man har å andra sidan bantat ner basen och gjort en sämre kontrollpanel, så jag fattar inte riktigt poängen med att göra en efterföljare om man förbättrar en sak och samtidigt försämrar en annan. Istället för att banta ner basen så hade man kunnat förbättrat den gamla istället, utan att minska effekten.

  Bortser man från att jämföra Z-906 med Z-5500 så är det fortfarande ett förbannat bra ljudsystem! Är svårt att hitta mer ljud för pengarna, gav 2500 kr för mitt. Om du ska köpa ett 5.1 system till TV:en så köp hellre Z-906 än ett annat hemmabiosystem som säljs på Elgiganten, Siba, Expert och såna ställen. Detta hänger med såna system lätt upp till 8000 kr!

  Jag tror att för dom som inte redan har Z-5500 så är basen på Z-906 fullt tillräckligt för dom flesta ändå. Till dom som redan har Z-5500 och är nyfiken (som jag va) på Z-906 så skulle jag avråda er att köpa Z-906. För mig känns Z-906 nu i efterhand ganska överflödigt, då jag väljer Z-5500 alla dagar i veckan framför Z-906. Men till dom som inte har Z-5500 och söker ett bra och billigt 5.1 system så rekommenderar jag Z-906. Oavsett vad jag tycker om Z-906 så är det fortfarande väldigt mkt ljud för pengarna. Det är en dels överdrivna hyllningar till Z-906 och totalsågningarna till Z-5500 på framför allt basarna som jag har invändningar emot.

  Till sist vill jag bara be ursäkt till er som säkert har fått huvudvärk efter att läst både mitt och andras inlägg om dom så olika åsikterna om Z-906. Ni vet säkert varken ut eller in nu. Till er som står i valet och kvalet mellan Z-5500 och Z-906 så är min rekommendation att lyssna på dom olika systemen och själva avgöra vilket ni gillar bäst. Det här med ljud är som sagt väldigt individuellt. Vilket system ni än väljer, så kommer ni inte bli besvikna! Jag har själv en seriös 2.1 Hi-fi anläggning här hemma, där bara golvhögtalarna kostar det fyrdubbla än vad Logitech gör. Dom flesta Hi-fi nördar hade säkert kastat Logitech systemen vid det här laget, men jag står fortfarande för åsikten att Logitech ger förbaskat mkt ljud för pengarna, och jag använder Logitech lika flitigt som innan jag hade köpt min dyrare anläggning. Blir alltid lika glatt överraskad över hur brutalt högt man kan spela med Logitech. Ni som har läst mitt långa inlägg förstår kanske att jag pratar om Z-5500 i första hand ;)

  Slutligen, för att förtydliga och framför allt förkorta mitt onödigt långa omdöme ovan så avslutar jag med att säga: Vill du ha bättre ljudkvalitet på satelliterna, köp Z-906! Vill du ha kraftigare bas köp Z-5500! :)

  Svar på Simonerikssons omdöme: Det går att sänka basen i väldigt många steg på kontrollpanelen, vid dom lägsta stegen är basen väldigt svag. Om detta går in till dina grannar har du knappast "extremt bra ljudisolering".

  Har du ens fattat vitsen med en bas? Varför ens köpa ett ljudsystem med kraftig baslåda om du bara ska sänka den för att du bor i lägenhet? Låter väldigt bortkastat. Basen är nämligen till för att ge just bas. Ett system utan bas eller hörlurar är väl nånting man ska ha i såna fall. Att ge omdömet knappt godkänt för att det är för kraftigt och/eller p.g.a ditt boende förhindrar användandet av systemet låter inte helt rättvist. Mkt märkligt omdöme för en "basälskare".

  Ett annat tips är att köpa dämpkuddar från Sonic Design som man sätter under baslådan om man vill minska vibrationerna till grannarna.
  4 år sedan ( Uppdaterat: 2 år sedan )
 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  ~VARNING angående väggmontering!~
  De här jäkla högtalarna är nästan omöjliga att montera på väggen! Det följer inte med några fästen och skruvhålen är av den amerikanska storleken "quarter-inch" (1/4"), vilket är väldigt svårt att få tag på utanför USA. Jag kan köpa att Logitech inte skickar med väggfästen, men de kunde gott ha skickat med skruv eller släppt en icke-amerikansk version; särskilt som de har ett rekpris på 3799 kr!
  Efter kontakt med Logitechs support ryker ytterligare en stjärna. Deras lösning är att man beställer deras väggmonteringskit, som kostar 100 kr + 130 kr frakt!

  ~ Allmänt ~
  Har nu använt högtalarna mer eller mindre konstant i två dagar och är verkligen jättenöjd! Har spelat upp olika material (Spotify HQ, .flac-musik, 1080p-filmer, 720p-serier) från olika källor/över olika kopplingar (ASUS XonarDX via optiskt/Toslink samt laptop via HDMI>TV>RCA). Det finns nog med recensioner kring ljudet så jag kommer fokusera på detaljerna nedan.
  ~ Jämförelse med Z-623 ~
  Bytte upp mig från ett par Logitech Z-623 (2.1) som jag också varit väldigt nöjd med (bara för att få surround och fjärrkontroll/panel) men dessa ligger helt klart på en ännu högre nivå även ljudmässigt. Z-623 ger något högre diskant och mellanregister
  ~ Bas ~
  Precis som med Z-623 tycker jag att basen är väldigt överdimensionerad. Jag kör den på 10% (steg 5/50) både när jag kör via HDMI>TV>RCA och XonarDX>optiskt/Toslink.
  ~ Kontrollpanel ~
  Över förväntan! Vid en första anblick kan den se väldigt tråkig ut - särskilt jämfört med den hos föregångaren Z-5500 - men den har fler finesser än man kan tro: Lätt att avläsa från soffan. Låg nog att få plats under TV-kanten. Hela 50(!) steg för varje volymnivå; varje lysdiod representerar 5 steg med hjälp av varierande ljusstyrka. Endast de mest relevanta dioderna lyser vid användning (när man inte ändrar inställningarna).
  ~ Fjärrkontroll ~
  Kanske inte den mest eleganta, men smidig och täcker faktiskt alla inställningsmöjligheterna! Duracell-batterier ingår.
  ~ Saknar ~
  Equalizer. Väggfästen. Anslutningskablar (endast 1st 3x3,5mm medföljer). HDMI-ingång. Möjlighet att helt släcka kontrollpanelen.
  3 år sedan ( Uppdaterat: 1 år sedan )
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  Bytte ut mitt "riktiga" hemmabiosystem från Yamaha och tycker detta låter helt ok. Återger inte ljudet lika bra men jag slipper spela lika högt för att få "biokänslan".
  1 mån sedan
 • Bra
  Köpte för 1600kr

  Tycker inte den är värd mer än 1600kr nu när den är så gammal och ny är på gång.
  Men jätte bra ljud för priset.
  Saknar dock HDMI.
  Det kommer komma ut en efterföljare om ca: 6månader
  2 mån sedan
 • Perfekt
  Köpte dessa högtalarna under black friday för 1600 kr vilket är ett väldigt bra pris
  +rent ljud
  +bra bas
  +stilrena
  +bra inställningsmöjligheter
  +enkel fjärrkontroll
  +många anslutningar
  +fungerar både bra till tv som dator eller vad man nu vill koppla in de till
  +tydlig display

  -/+mycket och långa sladdar kan både vara bra för en del och sämre för andra
  4 mån sedan
 • Perfekt
  I grund o botten är detta PC högtalare! Logitech Z-906 är ett system som funnits på marknaden sedan 2011! Systemet har recenserats i bland annat Ljud&Bild samt Hemmabiotidningen!

  Det finns en förklaring till detta! Man får förbannat bra ljud för pengen. Jag använder systemet i mitt vardagsrum på ca 20kvm. En optisk kabel rakt in i min PS4 för bästa prestanda!

  Vid uppspelning av Netflix, spel, musik och inte minst en DVD/Blu-Ray skiva så bjuder Logitech Z-906 på ett spektakulärt bioljud som låter som ett system i 8000kr klassen. Det är dynamiskt och riktig punch i ljudet! Godkänd klarhet i ljudet likaså.
  Nya James Bond filmen SPECTRE på Blu-Ray låter lika hårdhänt som jag minns upplevelsen hos SF bio!
  Musik via CD/Streaming låter behagligt samtidigt som basen krämar på med bra djup.
  Ett 5.1 system som kommer leva länge! Ett superbt hemmabio!
  4 år sedan ( Uppdaterat: 5 mån sedan )
 • Utmärkt
  Bra system, det enda jag saknar är HDMI för full pott!
  6 mån sedan
 • Perfekt
  Väldigt kraftigt ljud. Fett kraftig bas och bra sorrund. Viktigt är att ha bra kvalitet på aux kabeln mellan högtalarna och telefonen eller tvn. Annars blir ljudet mycket sämre.Väggmontering är dock helt omöjligt och hitta typ.
  1 år sedan ( Uppdaterat: 7 mån sedan )
 • Ganska bra
  Mycket bra ljud för den som gillar bas men inget för filmer eller musik där sången skall framgå tydligt. Skulle vilja sett en till coaxial ingång.
  8 mån sedan
 • Perfekt
  Jag har haft detta högtalarpaket i 2 år och jag kan inte vara mer nöjd.
  Ett bra och kraftfullt ljud med härlig bas för musik, film och spel.

  Jag använder dessa högtalare till både datorn, Tv:n och till spelkonsolen, detta system levererar alltid. Kostnaden för systemet sett till vad man får, gör detta högtalarpaket mycket prisvärt.

  Jag har nästan aldrig ljudet på max, då låter det alldeles för mycket, samt då skulle grannarna klaga jämt och ständigt. Hälften på ljudnivån räcker långa vägar.
  8 mån sedan
 • Mycket bra
  Kan inte säga så mycket mer än att det är väldigt bra ljud i detta system, ända minuset jag har är att det inte går att höja/sänka basen som föregångaren, vilket blir jobbigt ibland vid film då basen kan överrösta rätt bra.
  1 år sedan
 • Bra
  Håller inte med om att ljudet är bättre på Logitech Z906 än Logitech Z5500. Inte på film med DTS 5.1 från XBMC. Tycker Logitech sänkt ribban en halv cm. Dock utmärkt för mig med en extra optisk ingång och att ha ingångarna i subben istället för panelen.

  Uselt att inte skick med väggfästen. Lät de bakre högtalarna från Z5500 hänga kvar på väggen pga detta. Kör alltså med en blandning. Original väggfästen är också svåra att få tag på.
  1 år sedan
 • Mycket bra
  Hej jag är jätte nöjd med själva z906 högtalarna men visste inte vart jag skulle vända mig då jag skrivit till supporten men verkar ta tid och vet inte om det blir rätt. problemet är så att jag köpte väggfästet till z906 och satte upp det på väggen och var riktigt nöjd men dagen efter så tyckte jag den satt lite löst så jag försökte vrida åt den lite men vips så var gängningen från botgenplattan borta och satt fast i andra delen och undrar då hur jag kan få en ny. Hade den på väggen i ett dygn så måste varit ett måndagsexemplar. Tack för hjälp med detta / Kristofer
  1 år sedan
 • Mycket bra
  + bra och klart ljud
  + perfekt för film och tv-konsol
  - inte riktigt den grova bas och basviberation jag hade hoppats på men den håller grym klass ändå.
  + väldigt prisvärd för ett sånt bra ljud
  2 år sedan
 • Knappt godkänd
  Plus:
  + Mycket snygg design
  + Bra kablar, enkel installation
  + Mycket bra ljud, tydligt som tusan. Har man lite bra musik igång, kommer man verkligen få höra en ny sida av dem.

  Minus:
  - Jag gillar bas. Men inte så här mycket bas. Basen var så massiv att jag måste välja ett skit dåligt program i deras programvara för att inte grannarna ska starta eldar, och då har jag extremt schyssta grannar och extremt bra ljudisolering mellan oss. Bor du i en lägenhet? Köp inte dessa.
  - Basen är så hög, att vi måste använda ljudet på tv:n till filmer.

  Slutsats:
  Jag älskar bas, men kom igen. Rummet vibrerar. Ångrar mitt köp, önskar jag köpt något med mindre bas. Saknar mina gamla :(
  2 år sedan
 • Perfekt
  väldigt nöjd
  4 år sedan ( Uppdaterat: 2 år sedan )
 • Utmärkt
  Nu har jag ett ljudsystem, förut hade jag bara bra högtalare. Det är skillnaden!

  Hade varit 10 poäng om den hade haft Bluetooth också.
  2 år sedan
 • Perfekt
  Fantastiska högtalare med högklassig bas. För dig som känner sig osäker, bara köp detta. Tveka inte.
  2 år sedan
 • Perfekt
  Har haft detta högtalarsystemet i ungefär 1 månad nu och jag älskar verkligen det!

  Ljudet är fenomenalt, inställningarna man kan göra och självklart BASEN ÄR GRYM!
  2 år sedan
 • Perfekt
  Skitbra!

  Lite surt att dom inte kommer med väggfäste ...
  2 år sedan
 • Utmärkt
  Jävlit bra drag för pengarna
  2 år sedan
 • Perfekt
  +Underbart ljud
  +Grym Bas
  +Få inställningar/funktioner vilket betyder att man inte behöver vara Ljudtekniker för att få bra ljud.

  -Lite korta kablar
  -Ej medföljande skruvar till högtalarna (ifall man skulle vilja sätta fast dom i väggfäste så hade varit bra med medföljande då det är tum storlek)

  För strax över 2000kr så helt klart prisvärt
  3 år sedan
 • Perfekt
  Kanon bra
  3 år sedan
 • Perfekt
  Logitech Z906
  Jag köpte mina på Elgiganten så jag har garanti kvar :)
  Riktig bra ljud, riktig bra och lyssna på disco musik riktig bra dunkad skaka hela lägenheten :D bra diskant måste man säga THX klarljud, hade innan det var Z-5500 inget skillnad mellan dem,

  Kontrollpanel, liten fjärrkontroll - tycker bra med det,
  3 år sedan
 • Utmärkt
  Mkt prisvärt system!
  Och även praktiskt
  3 år sedan
 • Perfekt
  Andra har redan detajlerat beskrivet ljudet och det finns flera produktrecensioner av "experter". Jag vill kan bara säga att jag håller med med att man bör köpa detta system för max 1999kr, minst var tredje månad är det någon butik som säljer systemet för det priset.
  3 år sedan
 • Utmärkt
  Utifrån pris och högtalarnas storlek kan man inte förvänta sig mer. Väldigt bra bas. Det enda man saknar är HDMI, vilket innebär att du måste ha en PS3 eller annan dyrare blu-ray-spelare med digital optisk utgång för att få äkta 5.1 ljud.
  4 år sedan ( Uppdaterat: 3 år sedan )
 • Mycket bra
  Använder Z-906 för hemmabio-ljud till mediaspelare & Telia's bredbands-TV.

  Har även använt Z-5500. När jag läser omdömen här och på andra ställen så är många överens om att Z-906 inte är 'helt 100' och många nämner att de saknar HDMI-passthrough, och att kontrollenheten är lite StarTrek med blinkande lampor.

  5500 hade aluminiumratt och gav ett bättre intryck - Z-906 är i jämförelse plastig och....ja...blinkig. Och lysdiodern går inte att dimma, vilket jag finner irriterande.

  Ljudmässigt finns dock inget att klaga på - monsterbra tryck i bas, tydlig luftig diskant och genomgående klarhet i ljudet. Avkodning av DolbyDigital / DTS klockren, och "syntestisk 5.1" av stereosignal funkar bra.

  Detta är helt klart en "hemmabio 5.1 för datorer & mediaspelare" - inte en receiver med HDMI för din blu-ray spelare och dreambox'en. Dubbla optiska in, en digital coax, och 3.5mm från iPhone/Android nallen. Riktigt bra ljud och funktionalitet för en helt hanterbar prislapp.
  3 år sedan
 • Utmärkt
  Klockrena, har haft föregångarna och har varit nöjd med allihop.
  3 år sedan
 • Utmärkt
  otroligt bra system, dock brusar det till snabbt och högt på vissa låter, inte ofta med det händer :)
  3 år sedan
 • Utmärkt
  Riktigt bra ljud för pengarna!
  3 år sedan
 • Perfekt
  Jag köpte den här via kampanjen Dustin Expo och jag måste säga att det är ju lätt ett av mina bästa köp jag gjort. Detta högtalarsystem är av hög kvalité, speciellt högtalarna. Basen ger ut 165 W,vilket är tillräckligt för att till och med dina grannar kommer bli galna på dig.

  Negativa: Något som jag tycker dem skulle gjort är att ändra på fjärrkontrollen, den ser billig & plastig ut, nått som logitech inte bör ha på sin värstingmodell

  Sammanfattning: Ett 5.1 system som har hög kvalité som ger ut ett mycket bra ljud ifrån sig, plus att den är mycket prisvärd! Du kommer inte ångra dig!
  3 år sedan
 • Utmärkt
  Igår kväll hade vi premiär för vårat Z-906.
  Vi köpte det på elgiganten för 1690kr.Vi är mycket nöjda med detta system.
  Ljudet upplevdes som väldigt "stort" fast det var så små högtalare.
  Vi använder systemet till tv och film.
  Basen är djup och fyllig.
  Satelliterna gör sitt jobb med lite avsaknad av diskant.
  3 år sedan
 • Utmärkt
  Mycket bra! Hade Z-5500 tidigare och är ej besviken med mitt byte.
  3 år sedan
 • Utmärkt
  Bra ljud till ett mycket bra pris!
  För denna peng får du ett riktigt kompetent ljudsystem som räcker åt de allra flesta.
  Bra med ikonerna som visar högtalaruppsättning om man sitter långt ifrån tv:n.
  Många anslutningar: Två spdif och en coaxial digital ingång.
  Jag blev positivt överraskad!
  3 år sedan
 • Utmärkt
  Utmärkt!

  Mitt system är inkopplat till datorn, TVn och Xbox 360n och det funkar mycket bra. Ljudet är riktigt bra och till det här priset går det nog inte få något bättre.
  3 år sedan
 • Perfekt
  Hade tidigare ett äldre Logitech system (Z-5400) men det gick plötsligt sönder.
  Dock var jag ändå så nöjd med det så jag köpte detta system istället och vilket lyft!
  Verkligen ett kanon system med grymt ljud och ljuvlig finish! Hade nästan kunnat betala dubbla pris för detta ljud!
  3 år sedan
 • Perfekt
  Wow! Helt klart ett prisvärt system, allting fungerar super! Använder det till TV:n, datorn och mobilen ibland. Grymt ljud och väldigt lätta att använda.
  4 år sedan
 • Perfekt
  Ägt dessa i 7månader nu, aldrig några problem. Och dom kan verkligen "pack a punch" så att säga. Jag tror jag aldrig haft basen över 60%!

  Och står du imellan dessa och Z5500, ta dessa, du kommer inte ångra dej!
  4 år sedan
 • Perfekt
  Köpte dessa för ett par dagar sedan och är sjukt nöjd. Använder dem till både tv'n och datorn, funkar perfekt. Riktigt skönt med många ingångar.

  Ljudet är hur bra som helst för prislappen. Behövs inte mer kräm till ett vardagsrum. Köp!
  4 år sedan
 • Perfekt
  Har haft dessa högtalare sen i julas nu och kan bara säga att jag är hel nöjd! De används till datorn och funkar bra så. Har testat att lyssna på en hel del musik med de och det enda jag har kommit fram till är att de låter väldigt bra. Väldigt snygg design också, passar in vid min skärm (BenQ G2220HD). Nöjd helt enkelt.
  4 år sedan
 • Perfekt
  Bra ljud snygg design.
  4 år sedan
 • Utmärkt
  Har haft dom nu i 2 månader och är riktigt nöjd. Har haft z-5500 innan och tycker att det är bättre surroundljud i z906. Men det som gör att det inte blir full pott är att musik låter lite bättre i z-5500.
  4 år sedan
 • Mycket bra
  Jag köpte Z-906 förra veckan och blev genast besviken på diskanten. Det lät riktigt dassigt, nästan som i en telefon.

  Jag bytte till digital överföring istället (från samma ljudkort) och ljudet blev helt annorlunda. Det är faktiskt bra diskant nu. Det finns nog ingen inbyggd equalizer, utan z-906 litar helt på ljudkortet.

  ANVÄND DIGITAL ÖVERFÖRING!

  I övrigt riktigt bra system. Man kan kräma på ordentligt om man vill utan att det låter som skräp. Basen låter bra redan på låga volymer.
  4 år sedan
 • Perfekt
  Köpte, även jag, dessa på dustin expo för 999:- och nu kostar dem 2179:-. Jag gjorde nog ett bra klipp :)
  Före dess hade jag högtalare från sent 90-tal! Jag kan säga att det blev lite skillnad (dock var det förvånansvärt bra ljud i de relikerna), speciellt härligt med 5.1-ljud. Jag har hunnit spela igenom något spel och lyssnat på en hel del musik och kan inte göra annat än att ge detta paket tummen upp.
  4 år sedan
 • Perfekt
  + Du kan få systemet att låta precis som du vill (lätta på basen så man inte blir vräkt mm). Dessa låter bra för att vara 5.1 system och jag är nöjd med mitt köp!
  +/- Det man skulle kunna kritisera är att sateliterna känns undergivna mot baslådan. Det känns att de inte har tillräckligt med bas! Men även detta går att justera i ljudkorts inställningarna!

  Har svårt att se bättre ljudsystem för dessa peng! Tummen upp då logitech valde att förbättra z5500 och det märks!
  4 år sedan
 • Utmärkt
  Gör det de ska mycket bra men saknar HDMI bypass och basen kunde haft lite mer punch!
  4 år sedan
 • Perfekt
  köpte dem på dustin expo för 999 kr. jäklar vilket ljud för pengarna! har testat dom på musik, film och spel. och det är en riktigt stor uppgradering från mina gamla dell högtalare.
  om du behöver väggfäste för högtalarna kan jag rekommendera dom från Clas Ohlson för 99 kr. hade jag vetat att det här systemet spelar så här bra hade jag köpt det när det kom ut.
  4 år sedan
 • Utmärkt
  Har nyligen fått hem systemet och är mycket nöjd. bra tryck, bra ljud, snabb leverans av dustin home och bra pris 1950:- ink frakt!
  4 år sedan
 • Perfekt
  Hej allihop!

  Har äntligen fått mitt system och har nu packat upp grejerna och testkört massvis med låtar! Har läst mycket negativ kritik om dessa högtalare eftersom jag gärna läser diverse forum. Hur som helst ska man ta det man läser i olika trådar med en nypa salt, det är lätt att bli attackerad av audiofilen som påstår att detta endast duger till meningslöst fjortisdunk och låter som "sönderspelade kinahögtalare från 80-talet".

  Självklart finns det bättre ljud än detta. Men i prisklassen 1800-2500 för system med 5.1 upplägg så är dessa bland det bästa som går att få tag i, om inte bäst.

  Jag köpte dessa för att:
  - Prisvärdhet (1890:- för tillfället)
  - 5.1 ljud
  - Bra anslutningsmöjligheter (aux, 2 optisk, coax osv)
  - Fjärrkontroll

  Blev imponerad av designen! Dessa högtalare gör sig bättre i verkligheten än på bild :) Var även respektingivande vikt i satelliterna. Det jag är mindre imponerad av är väl basen, trodde att den skulle vara mindre "bullrig". Det imponerande mellanregistret samt att det är 5 högtalare gör att det går att spela rätt låg musik som ändå fyller upp rummet och skapar en skön miljö där man ändå kan prata anspråkslöst samt kika på TV eller vad som behagar!
  4 år sedan
 • Utmärkt
  Har haft dom en vecka. Och jag är nöjd. Jag hadde Z 5500 innan, och tycker inte det är mycket skillnad. Det finns fördelar och nackdelar med båda system, men i slut ändan er dom bra båda två. Mina z 5500 var gamla och jag hade på känn att de hade sett sina bättre dager så jag ville få ny garanti osv. Sålde dom for vad dom här kostade:)
  4 år sedan
 • Perfekt
  Har testat så länge med stereo output (2.1), men vilket ljud! grymt bra tryck i basen och djupa bas toner, riktigt klart ljud från satteliterna.
  för övrigt har den en riktigt bra kontrollstation och mycket väl byggd! På runt 40% volym skakar alla fönster.. var rädd där ett tag att fönsterna skulle gå sönder.

  Har beställt ett 5.1 ljudkort, ska bli intressant och testa ljudet med den.(Uppdaterar sen)

  Rekommenderas starkt! Mycket ljud för pengarna!

  Köp, köp ,köp!
  4 år sedan