Sonys svar på den åttonde generationens konsol och uppföljaren till Sony Playstation 3. Förutom spel stöds både Blu-ray och DVD. Stödjer både offline- och onlinespelande via kabel eller trådlös anslutning. Lanserades hösten 2013. Stäng
Sonys svar på den åttonde generationens konsol och uppföljaren till Sony Playstation 3. Förutom spel stöds både Blu-ray och DVD. Stödjer både offline- och onlinespelande via kabel... Läs mer
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  Fantastisk! Bästa dosan ever, bra blu-ray spelare och sen kan man spela spel på den oxå ;)

  Nu har jag spelat lite mer på den och måste säga hade de funnits elva stjärnor hade den fått det!
  PS4an är snabb som skabb, att bläddra i menyer går blixtsnabbt, spelen ser underbara ut (och detta är bara början) Och allt funkar allmänt jättebra! :)

  Har nu även sett ett gäng blu-ray filmer och efter att ha hört folk som klagat på blu-ray spelaren så måste jag säga att jag ser inget fel på den. Allt funka smidigt, fläkten är tyst och bilden flyter som sammet.. Tänk även på att sony kommer uppdatera den med så den kommer bara bli bättre liksom ps3ans blu-ray spelare blev :)
  1 år sedan
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  Plus och minus

  + Mycket snabbare respons i kontrollerna jämfört med PS3 och 360, ingen button delay.
  + Skönare handkontroll än PS3 och kanske även bättre än 360 kontrollen.
  + Grafiken känns numera modern, redan på releasespelen.
  + Snabbheten i konsolen märks, det går rätt fort att installera och ladda hem spel och menyerna är snabba.
  + Mycket tyst konsol samt liten och nätt i formen, mindre än min gamla PS3 slim.
  + Party chat äntligen på Sony konsol!

  - Jämfört med PC så känns det som tex BF4 spelas i Medium settings, men det flyter på väldigt bra och har snygga effekter.
  - MS har nog bättre layout med sitt Xbox Live, kan tycka att Sony borde ha gjort lite mer åt sitt Operativsystem, det känns lite fattigt och segt emellanåt när man handlar på PSN store.

  Känns iaf som jag kommer ha PS4 som huvudplattform framöver, tredjepartsspelen är snyggare än på Xbox One. Konsolen är även billigare och har bättre hårdvara än sina konkurrenter.

  Efter en dag med PS4 är jag positivt överraskad och frågan är om inte Sony har lyckats övertyga mig om att PS4 är en bättre plattform än Xbox denna gången.
  Jag vill ha en spelkonsol som är kraftfull och som inte riktar sig in som ett mediacenter med en onödig kamera för 1000kr.
  1 år sedan
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  Hade tidigare ett starkt hat mot PlayStation p g a deras kontroller. Mina aningen stora och grova händer tyckte inte alls om att hålla i dem och tittar man på dem objektivt både ergonomiskt och estetiskt både känns och ser de tidigare handkontrollerna katastrofala ut. Därav valde jag att köpa ett XBOX 360.

  Var helt inriktad på att köpa XBOX One, men hade såklart lite nojja också över deras nya kontroller, så testade dem i butik under ca 30 minuter, och kom fram till att de sammantaget hade fått sämre komfort. Visst, LT och RT är mycket skönare, men kontrollen har krympt, dessutom oproportionerligt.

  Tyckte att PS4:ans kontroll såg lustig ut med sina två långa handtag, men när jag tog den i händerna var det helt uppenbart varför de hade konstruerat den så. Otroligt skön kontroll, bästa kontrollen hittills i min mening vad gäller komfort.

  Enheten i sig var på topp både till utseendet men också sett till komponenterna. Valet var givet. Belåten gick man ut från affären och var smått förbannad över att Microsoft fortfarande inte har hunnit i kapp PS4 ens i komponenterna, trots att de hade ett år extra på sig...

  + Grafiken är absolut grym (för att vara konsol). Spelen ser ut som att köra BF3 på PC på High, vilket jag tycker är ett grymt betyg för en konsol.
  + Kontrollen.
  + Ljudjacket i kontrollen, man slipper köpa särskilda hörlurar som man kanske inte ens tycker om. Med 3,5 mm jacket i kontrollen använder du vilka lurar du vill.
  + Estetiskt tilltalande. Har en fräck ljusrand ovanpå ;)

  Vad är då tråkigt med den, jo:

  - Den blir snabbt varm, rejält varm. Dock inget problem om man inte planerar att kyla ölen på den. Har aldrig upplevt minsta lagg efter flera timmars spelande i sträck.
  - Om du vill spela flera timmar i sträck måste du antingen ha två kontroller eller ha kablen tillkopplad för att inte tappa ström. Har du hörlurar inkopplade försvinner strömmen ännu fortare. (XBOX har batteripack vilket jag anser är att föredra.)
  - Menysystemet saknar möjlighet till modifiering. Tycker det ser väldigt stökigt ut (är vän av ordning) när alla saker sorteras in i identiskt stora fyrkanter, oavsett kategori (spel, film etc.)
  - Inga USB-portar på baksidan. 2 portar räcker oftast men ibland inte. Dessutom är det snyggare att ha laddkabeln inkopplad baktill.
  - Ingen bakåtkompabilitet.

  BILSPELSENTUSIASTER

  BRIST PÅ SPEL
  Vi är då rökta. Det mest realistiska spel som finns på marknaden i dagsläget är DriveClub, vilket är ett kul spel med extremt detaljerad grafik och möjlighet till rattstyrning, dock är det absolut inget man kan kalla simulator.

  RATTAR
  De finns förhållandevis få rattar som är kompatibla med PS4. G27 är INTE kompatibel, vilket kom som en chock för de flesta av oss. Däremot är Thrustmasters T80, T300RS, T500RS, samt ev. några få till kompatibla. Eftersom jag kör simulator och vill ha en ratt med koppling tänkte jag köpa en T500RS, då det är den enda ratten som kommer med koppling som standard. Men vips, den ratten är nu 3 år gammal och det finns inte längre någon som säljer den.

  SLUTSATS
  Är du bilspelare och köper PS4 så gör du bort dig ganska rejält, eftersom de vare sig finns riktiga spel eller rattar att köpa. Om du däremot kör andra spel är detta ett klockrent val.

  OBJEKTIV BEDÖMNING
  Absolut värd att köpa.
  4 mån sedan
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  Bästa konsol
  20 dagar sedan
 • Utmärkt
  Handkontrollen är en rejäl uppgradering jämfört med tidigare Dual Shock. Vet inte om jag tycker att det är marknadens bästa, men en mycket bra handkontroll. Batteritiden hade kunnat vara bättre i handkontrollerna, får hoppas att det kommer i framtida revisioner.

  Nu när PS4 har varit ute ett tag börjar mjukvaran bli mer mogen och spelbiblioteket börjar ta sig. Med Uncharted 4 m.fl. på ingång känns det som ett måste att äga PS4 snart.

  Många bra funktioner nu när mjukvaran har putsats till, pausfunktionen för spel gillar jag skarpt. Det går att pausa ett spel och sätta PS4 i viloläge, sedan vid nästa tillfälle man startar konsollen går det att hoppa in på precis samma ställe i spelet blixtsnabbt. Mycket bra.

  Att PS+ är ett måste för online-spelande är lite av ett aber, kanske inte så mycket kostnadsmässigt då lite andra saker så som att sparfiler sparas i "molnet" etc. Men ändock.
  28 dagar sedan
 • Mycket bra
  Gillar verkligen dom nya handkontrollerna. Är ett rejält lyft från PS2 samt PS3.
  Nackdelen är ju att batteridriften på dessa inte är någon höjdare.

  Det som drar ned betyget är ju att man nu måste ha PSN+ för att spela online (blir jobbigt när inte kompisar har detta), samt batteritiden på handkontrollerna. Annars är den helt ok.
  1 mån sedan
 • Perfekt
  Jättenöjd med PS4:an.
  1 mån sedan
 • Mycket bra
  Bättre grafik, snabbare och tillräckligt tyst, men med ett sämre stöd för olika format.
  1 mån sedan
 • Perfekt
  Toppenkonsol, rysligt snabb och smidig och med imponerande prestanda, ägde Xbone tidigare och oj vilken skillnad, allt fungerar på direkten utan en massa väntetider. Mycket prisvärd! finns en anledning till att PS4an sålt så bra =)
  1 mån sedan
 • Bra
  Playstation 4 är en bra konsol. För mig, däremot som är van vid PC så är det en lättnad att sätta sig vid datorn och starta CS. Laddningstiderna på PS4 gör mig galen (dock har jag SSD i datorn så är väl lite bortskämd). Visst, om du inte kan skaffa en dator pga kostnad osv så är detta rätt bra!

  Men säg inte att PS4 är har bäst grafik och är snabbast. För det är den VERKLIGEN inte. Den kan inte mäta sig med en dator i varken grafik eller prestanda.

  Slutsatsen är vill du spela på riktigt och har pengarna, bygg ihop en dator. Men om du inte spelar så ofta och bara vill softa med några kompisar i soffan så kan en konsol vara okej. Det allra bästa är dock en bra dator och ett Wii U. Det bästa av två världar.
  1 mån sedan
 • Utmärkt
  En utmärkt tevespelskonsoll med riktigt bra handkontroller
  1 mån sedan
 • Perfekt
  Jag hade tänkt ge min åsikt angående denna fantastiska konsol.

  Under dom senaste 10 åren har jag haft ett gäng med konsoler. Har haft Playstation 1(som grabb), 2, 3, Nintendo Wii och Xbox 360. Nu dom senaste två åren har jag haft Xbox 360, Nintendo Wii U och Xbox One. Jag trodde verkligen på att Xbox One var konsolen för mig men oj så fel jag hade. Sålde den efter att ha haft den i 2 månader och köpte en Playstation 4 istället. Man märker verkligen vilka skillnaderna är och jag har haft min Playstation 4 i två veckor men älskar den verkligen mer än mina tidigare konsoler.

  Den är snabb, smidig och kontrollen sitter som gjuten i handen redan vid första beröring. Xbox Ones kontroll kändes bara stor och klumpig. Sen är menyerna på Playstation 4 likt det på Playstation 3 i utseendet men jag tycker att dom är lättare att förstå på Playstation 4 och snyggare.

  Jag har som sagt bara haft konsolen i snart 2 veckor men man märker att Sony slår Microsoft på händerna. Det är så lätt att dela videoklipp genom Share knappen i jämförelse med Xbox One där jag aldrig kunde hitta där man redigerar klipp. Sen när man redigerar klippen på Playstation 4 tog det mindre än 2 minuter att trimma klippet som man ville ha. Resterna tar man enkelt och snabbt bort.

  En annan sak jag märkte med Xbox One var att när jag installera den och spelen jag hade första dagen(4 stycken) tog det över 1 timme att installera alla spelen plus att dom tog väldigt mycket utrymme på hårddisken. På Playstation 4 tog mina tre första spel mindre än 5 minuter(tillsammans) att installera och tar inte alls lika mycket utrymme på hårddisken som på Xbox One. Lägg det också på minnet så att ni inte blir besvikna.

  Summering: Playstation 4 är den bästa spelmaskinen på marknaden just nu och kommer så vara ett bra tag framöver. Har inte hittat ett ända problem med den. Dualshock 4 är den bästa handkontrollen som legat i mina händer. Allt flyter på riktigt bra och jag är jätte nöjd med konsolen.

  Tänkte som avslutning göra en lista på mina favorit konsoler genom åren:

  1. Playstation 4
  2. Xbox 360
  3. Nintendo Wii U
  4. NES/SNES/N64
  5. Xbox One
  1 mån sedan
 • Mycket bra
  + Grym spelmotor
  + Grafiken
  + Handkontrollen

  - Inget stöd för extern hårddisk
  - Inget stöd för uppdelning av video från USB
  - Går inte stänga av lampan på handkontrollen
  - Multiplayer kostar
  1 mån sedan
 • Mycket bra
  Kannon för spel, men irriterande att den inte går att styra med annan fjärrkontroll.
  1 mån sedan
 • Mycket bra
  Vad kan man säga som inte redan sagts?

  Är i det stora hela mycket nöjd med denna pjäs, anledningarna är
  + Du kan spela en massa spel på den
  + Klarar för dom flestas krav filmer på ett bra sätt
  + Den känns väldigt framtidssäkrad, kommer utan problem hänga i utvecklingen i många år framåt

  Vad är då enligt mitt tycke sämre?
  - Är det bara jag som skulle vilja ha knappar som är lätt upplysta?!
  - Designen
  - Om man har väldigt fin hemmabio utrustning så vinner man mycket på att byta ut den
  - Väldigt B att den inte vill läsa vanliga CD-skivor
  - Mitt exemplar låter dessutom väldigt mycket, inte nåt man vill spela på kvällen/natten när frugan sover

  Mer minus än plus alltså, men samtidigt är den ju en helt brutal spelmaskin så allt förlåtet Sony!
  2 mån sedan
 • Perfekt
  Bästa konsolen, helt otrolig grafik +++++
  2 mån sedan
 • Usel
  Uppdatering mer än 1 år efter köp,fortfarande inget stöd för extern hårddisk.vilket tvingar mig att se mina video filmer på ps3.Riktigt uselt av Sony.Ps3 perfekt som media spelare och spel konzol,säljer snart denna

  PLUS..snygg grafik
  Mycket bättre hand kontroll än till PS3
  Snabb och bra flyt i menyerna

  MINUS..gillar inte alls menyerna jämfört med ps3
  INGET STÖD FÖR EXTERN HÅRDDISK,fixa det och mer spel så blir det full pott
  PS3an överlägsen som media spelare..
  PS3an får stanna kvar tills dom löst det
  1 år sedan ( Uppdaterat: 2 mån sedan )
 • Utmärkt
  Riktigt bra konsol! Funkar bra och har sköna handkontroller! Bästa konsollen någonsin!

  Bara synd att online kostar...
  2 mån sedan
 • Perfekt
  Bästa konsolen någonsin!
  Ångrar ej mitt köp!
  2 mån sedan
 • Perfekt
  Bara köp!
  2 mån sedan
 • Perfekt
  Klockren. Aldrig några fel på den, är det något som hänger sig så är det spelen och inte enheten.
  2 mån sedan
 • Perfekt
  Är rysligt nöjd! Har nyss skaffat denna efter att ha sålt min XBone, och vilken skillnad, allt flyter på smidigt och snabbt och i äkta 1080p. Två tummar upp!
  2 mån sedan
 • Utmärkt
  En extrem bra konsoll byttet från xbox 360 till ps4 och jag är nöjd med den det ända som jag e lite missnöjd med var support men annars e den en extrem bra konsoll
  2 mån sedan
 • Perfekt
  Fungerar Utmärkt!
  3 mån sedan
 • Perfekt
  Har inget mer att säga än att ps4 är den bästa konsolen i modern tid.
  3 mån sedan
 • Mycket bra
  En uppdatering mot PS3:an.
  +bättre grafik
  +skönare handkontroller

  -Saknar att det inte går att spela CD-skivor.
  -onlinespelande kostar
  3 mån sedan
 • Mycket bra
  Snabb och smidig
  3 mån sedan
 • Perfekt
  Jag kan inte ge annat än full pott, även om det finns några "nackldelar" om man jämför med PS3.
  -Det kostar att spela online, men samtidigt borde detta medföra att Sony kan lägga pengar på bättre servrar och snabbare service vilket för mig som spelare är ett stort plus.
  -Mediafunktionerna som finns är under all kritik det borde ha samma funktioner som de flesta externa mediaspelare. Men med tanke på hur pass bra Sony är på denna typen av funktioner så tror jag det kommer inom en snar framtid och det kommer vara betydligt bättre än PS3.
  Det hade också varit trevlig med ac på wifi, men man kan inte få allt.
  Jag har inget annat negativt att säga om PS4.
  Handkontrollen är underbar och PS4an ger mig allt jag önskar när jag spelar och varar den lika länge som min PS3 är det utan tvekan mina bäst spenderade pengar år 2014.
  3 mån sedan
 • Utmärkt
  Snygg design, snabb, tyst och kraftfull, men minus för betalande online läge, och klent med spel som utnyttjar konsollens fulla potential.
  3 mån sedan
 • Perfekt
  Helt enkelt det självklara valet i denna konsolgenerationen.
  3 mån sedan
 • Perfekt
  Den enda konsollen som överträffar PS3
  3 mån sedan
 • Utmärkt
  Bra, snabb konsol.

  Jävligt skön handkontroll, dock med tveksam kvalité. analoga reglagens gummihöljen går sönder väldigt snabbt.
  3 mån sedan
 • Perfekt
  Vilken otrolig liten maskin. Litet format och extrem prestanda i Full-Hd kommer inte göra någon besviken. Kommer från konkurrenten och ångrar inte mitt val. Behöver inte skriva mer då toppomdömena har fångat upp allt.
  3 mån sedan
 • Perfekt
  Klart bäst av de nya konsolerna, otroligt prisvärd, kraftfullast och med störst spelutbud. Rekommenderas varmt!
  3 mån sedan
 • Utmärkt
  Klockren konsoll om det inte hade varit för sugiga PSN
  3 mån sedan
 • Acceptabel
  Nä, nu får det bli ett Xbox one istället. Tröttnat på kontrollen. Även mycket buggar i många spel.
  3 mån sedan
 • Utmärkt
  Fantastisk konsoll som solkas ner av ett trögt och dyrt PSN network.
  3 mån sedan
 • Perfekt
  Riktigt bra!

  Bra interface, roliga nya funktioner gentemot PS3 och kraftfull hårdvara.

  Trots att jag bara spelar urpsrungliga PS3 spel på PS4 (GTA V och The Last Of Us Remastered) så är det värt varenda krona.
  3 mån sedan
 • Bra
  Playstation 4 är ett bevis på att Sony vet hur man designar hårdvara. Enheten är kompakt, energisnål och sval, samtidigt som den levererar mest prestanda av generationens konsoler.

  Handkontrollen Dual Shock 4 är riktigt bra, dock inte lika bra som Xbox One's.

  + Prestanda
  + Design
  + Handkontroll

  - Dålig batteritid i handkontroll
  - Begränsat spelutbud
  - PS Plus levererar inte i förhållande till kostnaden.
  3 mån sedan
 • Perfekt
  Jag säger bara "Sopa mattan!"
  3 mån sedan
 • Utmärkt
  Fick den vita varianten i julklapp, riktigt snygg!

  Kommer från en PS3a som jag köpte den när den släpptes och har fungerat i alla dessa år!

  Ingenting negativt att säga, funkar bra till spel, handkontrollen känns bättre.
  Låter mycket mindre än min PS3a!
  3 mån sedan
 • Acceptabel
  Bästa konsollen på marknaden idag. Allt en xbox one har, har ps4an, fast bättre.

  Kostnadsfritt online var något playstation var bra för, nu kan de ge sig fan på att jag betalar för online. Sålde den blocket för 2500kr. Bättre att gamea på datorn ifall man ska betala, köp spel och kör online gratis.
  3 mån sedan
 • Utmärkt
  Minuset för passformen på handkontrollen, tycker den är aningen klumpig. Är van vid Xbox-360 sedan tidigare.
  3 mån sedan
 • Perfekt
  Bästa konsolen genom tiderna så långt.

  Men vänta....

  man betalar för konsolen - visst
  man betalar för spelen - ok
  man betalar för uppkopplingen - rättvist

  - men nytt är att man numera ska betala ytterligare nån avgift för att kunna spela online, ööööhh - nej tack.

  Kommer inte köpa PS4 så länge det gäller, men sätter ändå högsta betyg :)
  3 mån sedan
 • Perfekt
  Tyst som en katt
  4 mån sedan
 • Mycket bra
  Klart lyft från PS3:an

  Nerladdade spel tar väldigt mycket minnesutrymmer på HDD så man fyller lätt upp HDD.

  Mindre bra kvalitet på handkontrollerna
  4 mån sedan
 • Mycket bra
  Jag fick ett vitt ps4 i födelsedagspresent, jag blev överlycklig när jag fick se förpackningen och ville genast plocka upp det. Jag tog upp dosan Ur förpackningen och för genast syn på en liten brun fläck som inte är borttagbar. Detta gör mig ganska ledsen för att jag brukar aldrig få sådana fina presenter. Redan efter ej dag käns dosan som om jag har använt den i flera är R2 knappen gnisslar och man kan flytta den ungefär 0,3 cm åt sidan och tillbaka. Jag har behandlat min dosa som w prins men den började att knaka. Så dosan kan flyga åt helvete. Men resten blir jag tårögd när jag ser på det så himla snyggt

  Några plus
  +snygg som in i norden

  +snygga grafiker och hanterar spel galant

  -dålig kvalitet på dosan
  -ps4:at käns lite plastigt
  Skulle gett detta ett tio stjärnigt betyg om inte dosan var er sån besvikelsen
  4 mån sedan
 • Mycket bra
  Mycket bra. Dock så nöts spakarna på kontrollen upp alldeles för snabbt.
  4 mån sedan
 • Ganska dålig
  Man kan inte ansluta några som helst egna media, inte ens CD-skivor. Dessutom kan man inte koppla upp sig till media i nätverket. Formatstödet är till och med sämre än på PS3. Om du vill spela online måste du betala årsavgift och grafiken är inte mycket bättre än PS3. Blu-ray i 3D funkar inte heller, det har kommit många klagomål att spelen hänger sig eller laggar och batteri håller inte lång tid som PS3, det finns säkert många fler klagomål.

  Fortsätt spela PS3 den är helt gratis på online, inte värt slänga flera tusenlappar på konsol och spel plus betala för online, jag betalar redan internet, vissa tjänar stora pengar vissa slösar detta är konsol bara för barn för att mamma kommer betala.....PS4 NEJ TACK
  4 mån sedan
 • Perfekt
  Bra
  4 mån sedan
 • Perfekt
  Grym maskin! har skådat "next-gen" och det är Underbart, snabb, smidig bra interface och framförallt inget krångel men grym grafik!
  Ett måste i var gamers näste.
  4 mån sedan
 • Perfekt
  Bästa prylen 2013/14/15! Finns inte många negativa saker att säga om denna box!
  Snabbheten, designen, prestandan osv är perfekt.

  Dom kunde ändrar interfacet lite (just nu är de identiskt med PS3) men det är bara ett I-land problem.

  Älskar verkligen denna maskin!
  4 mån sedan
 • Utmärkt
  Haft PS4 sen februari 2014. Tycker det är en bra maskin att spela på.

  + Både Netflix och Viaplay stöd
  + Röstchatten funkar bra
  + Smart med hörlur/mikrofonkontankt på kontrollen
  + Priset. Inte mycket pengar om den håller många år.

  Dock finns några minus
  - Ingen möjlighet till stereaming från dator, utan du får lita på Netflix, Viaplay. Finns nog en tjänst från Sony också men det har jag inte provat.
  - Tar jättelång tid att skicka meddelanden till vänner, konstigt då röstchatten funkar så bra
  - Inte imponerad av batteritiden i kontrollen. Sämre än PS3 kontrollen
  4 mån sedan