Sonys svar på den åttonde generationens konsol och uppföljaren till Sony Playstation 3. Förutom spel stöds både Blu-ray och DVD. Stödjer både offline- och onlinespelande via kabel eller trådlös anslutning. Lanserades hösten 2013. Stäng
Sonys svar på den åttonde generationens konsol och uppföljaren till Sony Playstation 3. Förutom spel stöds både Blu-ray och DVD. Stödjer både offline- och onlinespelande via kabel... Läs mer
Jämför pris på alla Sony Stationära konsoler (25)
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  Fantastisk! Bästa dosan ever, bra blu-ray spelare och sen kan man spela spel på den oxå ;)

  Nu har jag spelat lite mer på den och måste säga hade de funnits elva stjärnor hade den fått det!
  PS4an är snabb som skabb, att bläddra i menyer går blixtsnabbt, spelen ser underbara ut (och detta är bara början) Och allt funkar allmänt jättebra! :)

  Har nu även sett ett gäng blu-ray filmer och efter att ha hört folk som klagat på blu-ray spelaren så måste jag säga att jag ser inget fel på den. Allt funka smidigt, fläkten är tyst och bilden flyter som sammet.. Tänk även på att sony kommer uppdatera den med så den kommer bara bli bättre liksom ps3ans blu-ray spelare blev :)
  2 år sedan
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  Plus och minus

  + Mycket snabbare respons i kontrollerna jämfört med PS3 och 360, ingen button delay.
  + Skönare handkontroll än PS3 och kanske även bättre än 360 kontrollen.
  + Grafiken känns numera modern, redan på releasespelen.
  + Snabbheten i konsolen märks, det går rätt fort att installera och ladda hem spel och menyerna är snabba.
  + Mycket tyst konsol samt liten och nätt i formen, mindre än min gamla PS3 slim.
  + Party chat äntligen på Sony konsol!

  - Jämfört med PC så känns det som tex BF4 spelas i Medium settings, men det flyter på väldigt bra och har snygga effekter.
  - MS har nog bättre layout med sitt Xbox Live, kan tycka att Sony borde ha gjort lite mer åt sitt Operativsystem, det känns lite fattigt och segt emellanåt när man handlar på PSN store.

  Känns iaf som jag kommer ha PS4 som huvudplattform framöver, tredjepartsspelen är snyggare än på Xbox One. Konsolen är även billigare och har bättre hårdvara än sina konkurrenter.

  Efter en dag med PS4 är jag positivt överraskad och frågan är om inte Sony har lyckats övertyga mig om att PS4 är en bättre plattform än Xbox denna gången.
  Jag vill ha en spelkonsol som är kraftfull och som inte riktar sig in som ett mediacenter med en onödig kamera för 1000kr.
  2 år sedan
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  Hade tidigare ett starkt hat mot PlayStation p g a deras kontroller. Mina aningen stora och grova händer tyckte inte alls om att hålla i dem och tittar man på dem objektivt både ergonomiskt och estetiskt både känns och ser de tidigare handkontrollerna katastrofala ut. Därav valde jag att köpa ett XBOX 360.

  Var helt inriktad på att köpa XBOX One, men hade såklart lite nojja också över deras nya kontroller, så testade dem i butik under ca 30 minuter, och kom fram till att de sammantaget hade fått sämre komfort. Visst, LT och RT är mycket skönare, men kontrollen har krympt, dessutom oproportionerligt.

  Tyckte att PS4:ans kontroll såg lustig ut med sina två långa handtag, men när jag tog den i händerna var det helt uppenbart varför de hade konstruerat den så. Otroligt skön kontroll, bästa kontrollen hittills i min mening vad gäller komfort.

  Enheten i sig var på topp både till utseendet men också sett till komponenterna. Valet var givet. Belåten gick man ut från affären och var smått förbannad över att Microsoft fortfarande inte har hunnit i kapp PS4 ens i komponenterna, trots att de hade ett år extra på sig...

  + Grafiken är absolut grym (för att vara konsol). Spelen ser ut som att köra BF3 på PC på High, vilket jag tycker är ett grymt betyg för en konsol.
  + Kontrollen.
  + Ljudjacket i kontrollen, man slipper köpa särskilda hörlurar som man kanske inte ens tycker om. Med 3,5 mm jacket i kontrollen använder du vilka lurar du vill.
  + Estetiskt tilltalande. Har en fräck ljusrand ovanpå ;)

  Vad är då tråkigt med den, jo:

  - Den blir snabbt varm, rejält varm. Dock inget problem om man inte planerar att kyla ölen på den. Har aldrig upplevt minsta lagg efter flera timmars spelande i sträck.
  - Om du vill spela flera timmar i sträck måste du antingen ha två kontroller eller ha kablen tillkopplad för att inte tappa ström. Har du hörlurar inkopplade försvinner strömmen ännu fortare. (XBOX har batteripack vilket jag anser är att föredra.)
  - Menysystemet saknar möjlighet till modifiering. Tycker det ser väldigt stökigt ut (är vän av ordning) när alla saker sorteras in i identiskt stora fyrkanter, oavsett kategori (spel, film etc.)
  - Inga USB-portar på baksidan. 2 portar räcker oftast men ibland inte. Dessutom är det snyggare att ha laddkabeln inkopplad baktill.
  - Ingen bakåtkompabilitet.

  BILSPELSENTUSIASTER

  BRIST PÅ SPEL
  Vi är då rökta. Det mest realistiska spel som finns på marknaden i dagsläget är DriveClub, vilket är ett kul spel med extremt detaljerad grafik och möjlighet till rattstyrning, dock är det absolut inget man kan kalla simulator.

  RATTAR
  De finns förhållandevis få rattar som är kompatibla med PS4. G27 är INTE kompatibel, vilket kom som en chock för de flesta av oss. Däremot är Thrustmasters T80, T300RS, T500RS, samt ev. några få till kompatibla. Eftersom jag kör simulator och vill ha en ratt med koppling tänkte jag köpa en T500RS, då det är den enda ratten som kommer med koppling som standard. Men vips, den ratten är nu 3 år gammal och det finns inte längre någon som säljer den.

  SLUTSATS
  Är du bilspelare och köper PS4 så gör du bort dig ganska rejält, eftersom de vare sig finns riktiga spel eller rattar att köpa. Om du däremot kör andra spel är detta ett klockrent val.

  OBJEKTIV BEDÖMNING
  Absolut värd att köpa.
  1 år sedan
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  En riktigt bra spelkonsol där spel flyter på fint, blu-rayfilmer fungerar felfritt och ser bra ut. Den är väldigt tyst också (CUH-1206A). Verkligen nöjd!
  9 dagar sedan
 • Knappt godkänd
  Deras ständiga ovilja att inte för nya eller göra sina handkontroller mer ergonomiska och mindre hårda/plastiga drar ner betyget rätt bra. OS i maskin och menysystem är fruktansvärt rörigt. I övrig en bra maskin med bra spel.
  12 dagar sedan
 • Bra
  Fördelar:
  + Snabb och smidig meny
  + Galet bra grafik (Slår dock inte PC)
  + Den bästa och skönaste kontrollen jag har varit med om med grymma nya funktioner (Du kan också plugga in den i datorn)
  + Snygg design

  Nackdelar:
  - PSplus är sämst (Jämfört med Xbox Guld)
  - 2 usb portar (Endast på framsidan)
  - Ingen egen bakgrund eller profilbild (Så länge du inte är nära vän med någon)
  13 dagar sedan
 • Bra
  Det är en bra Konsol men den här väldigt dålig i grafik och fps.

  Fördelar.
  Relatift Billig
  Bra mjukvara
  Smart system för att lått få vänner
  Spotify

  Nackdelar.
  Svagt grafikkort/apu
  Kan bli högljud vid en del spel
  Bara två USB portar
  Kommer med håddisk och inte SSD
  24 dagar sedan
 • Perfekt
  Fantastisk maskin. Har haft min några år nu. Kommer ständigt dlc och uppdateringar på spel/appar och till konsolen. Underbart att de släppte en media spelare för ett tag sen med. Streamar allt från min NAS utan minsta tecken på att den inte skulle orka med det.
  1 mån sedan
 • Mycket bra
  Bra grafik och bättre kontroller än ps3. Kunde ha gått lite tystare bara.
  1 mån sedan
 • Perfekt
  Extremt bra produkt. Kan rekommendera till andra. 5 stjärnor
  1 mån sedan
 • Perfekt
  allt är bättre än konkurenterna
  1 mån sedan
 • Utmärkt
  Bra maskin, kontrollen är fantastisk. Avdrag för plastig kvalité. I övrigt inget att anmärka på.
  1 mån sedan
 • Perfekt
  Bästa konsolen! Har haft min nu i två år och den fungerar klockrent =)

  Intressant sammanträffande btw att de få personer som ger PS4 lågt betyg här samtidigt ger Xbone 10/10, typiskt fanboy-beteende? ;)
  2 mån sedan
 • Ganska bra
  Har ägt min andra ps4:a i 4 månader nu. Det är den senaste modellen CUH-1216 som marknadsförs som den tysta modellen. Det är långt ifrån tyst kan jag konstatera, beroende på vilka spel man kör. AAA titlar med krävande grafik får fläkten att nästan låta som en hårtork vid längre spelsessioner. Utöver det får jag liksom många andra felkoden CE-34878 vilket gör att spelet kraschar och behöver startas om till den senaste sparpunkten man har.

  Konstruktionen är verkligen inte genomtänkt genom att sätta in strömadaptern i konsolen för att det ska ta mindre plats får man istället en varm maskin som låter fruktansvärt och kraschar sporadiskt.

  Nej! jag sätter aldrig denna konsol före min knäpptysta och problemfria Xbox One och förstår än idag inte varför den säljer bättre?
  2 mån sedan
 • Utmärkt
  Bästa spelkonsolen på marknade utan tvekan. Längtar till Uncharted 4
  2 mån sedan
 • Perfekt
  Underbar spelmaskin!
  2 mån sedan
 • Utmärkt
  Love it!....
  2 mån sedan
 • Utmärkt
  Haft den lite över 6 månader nu. Full pott om inte batteriet till handkontrollen var så dåligt!
  PS3's handkontroll räckte betydligt längre.

  Uppdatering:
  mer än 1 år sedan och fungerar fortfarande klanderfritt. Nu med möjligheten att streama Spotify samtidigt som man spelar så kan det inte bli bättre. (förutom stycket ovan då)
  12 mån sedan ( Uppdaterat: 2 mån sedan )
 • Detta omdöme är under utredning
  3 mån sedan
 • Perfekt
  Ruggigt bra konsol, smidiga menyer och lätt att använda med enormt spelutbud. Inte helt förvånande att Sony fullkomligt krossar konkurrenterna i försäljning just nu.
  3 mån sedan
 • Perfekt
  bästa
  3 mån sedan
 • Ganska bra
  Nöjd med prestandan, dock haft extrema problem med oväntade kraschar i nästan alla spel utom bloodborne och långa fördröjningar på dlc i europa (alla EA-spel jag spelat har haft fördröjda dlc-släpp på eu ps store). Ett problem jag haft flertalet gånger som är riktigt irriterande är att mina sparfiler i flera spel blivit korrupta, jag har blivit ombedd att installera om, starta om och kontakta support och det börjar bli tröttsamt. Maskinen är även riktigt högljudd ibland, vilket kan förstöra i atmosfäriska spel, så ha hörlurar till hands just in case. That being said, när spelen funkat som de ska, har de funkat grymt och grafiken är extremt bra.
  3 mån sedan
 • Ganska dålig
  helt ok dåligt med spel, dåliga serverar osv, skulle ta en xbox one framför ps4 alla dagar i veckan.
  3 mån sedan
 • Perfekt
  Har haft konsolen i snart ett halv år. Är super nöjd med med den. Har aldrig märkt av att den låter något fruktansvärt eller nått sånt. Enda jag känner är att l2 och r2 knapparna är nått extremt känsliga, t ex om jag slänger på en film och lägger dosan på bordet så börjar det spola och så. Men det är nog bara dosan som är lite för använd. Hehe Barnen ser på blu-ray och vi använder viaplay och netflix dagligen och funkar klockrent. (har även streamat från swefilm.tv och har nog stött på ca 2 filmer bara vars format inte har funkat) hade x1 innan och gillar dess operativsystem mer mycket mycket snyggare än ps4an. Roligare och kunna lägga i ordning allt som på ett "skrivbord" men vek mej när 98% av vännerna har ps4a. Absolut inget jag ångrar. Kör fallout 4 och The whitcher och det ser riktigt Nice ut och flyter på bra. Dosan är tusen gånger bättre än ps3 som bara var för liten och otymplig. Hoppas på appen så man kan streama spelen till t ex laptop skärm snart. Skulle vara guld värt för en två barns far och kunna spela när ungarna ser på barnprogram eller kärringa på idol eller nått skit. Hur som helst så gillar jag ps4an som gaming maskin över lag. Är du ute efter mer media maskinen och har barn som får spela så skulle jag nog rekommendera x1an istället.
  4 mån sedan ( Uppdaterat: 3 mån sedan )
 • Perfekt
  Grymt bra spelkonsol. Bäst spelutbudet. Skönt handkontroll.
  3 mån sedan
 • Acceptabel
  Det är en jävligt bra konsol. Men jag kan spela alla spel jag bryr mig om på min ännu bättre PC. Jag önskar att jag hade köpt en Wii U istället, eftersom Nintendo har flera exklusiva spel. Så för de flesta är den värd 9/10, för mig förtjänar den nog en 5:a.
  3 mån sedan
 • Perfekt
  Fantastisk konsol, alla menyer flyter på fint och allt fungerar snabbt och smidigt. PS4 har också det största spelutbudet bland konsolerna.
  3 mån sedan
 • Ganska bra
  En otrolig konsol. Förutom en sak: Ljudnivån är helt oacceptabel. Makalöst högljudd. Fick sälja och köpa en Xbox One. Hade PS4 varit tyst hade jag dock inte sålt.
  3 mån sedan
 • Ganska dålig
  Tycker Ps4an gör sitt jobb den är tyst snabb snygg och en riktig konsol best ! Men den mäter sig inte mot en ren pc rigg nä aldrig mer Playstation känner inte den där glädjen vid användandet. Smaken är olika. Den känns begränsad på något sätt.
  1 år sedan ( Uppdaterat: 4 mån sedan )
 • Utmärkt
  Grym underhållningsmaskin
  4 mån sedan
 • Mycket bra
  Perfekt! Gillar den skarpt, tycker dock det är lite få appar så blir att jag använder min Apple tv istället för youtube osv.

  Tycker grafiken är "ok" inget speciellt, känns som Sony borde släppa en ny version med en kraftigare apu.
  4 mån sedan
 • Perfekt
  Love it!
  4 mån sedan
 • Perfekt
  Fantastisk maskin. Använder den främst till spel och bluray emellanåt.
  4 mån sedan
 • Utmärkt
  Jag använder den enbart för spel (föredrar AppleTV för Netflix osv), och spelar väldigt lite, men gillar konsolen starkt.
  Min tidigare PS3 förvandlade mitt rum till en högljudd bastu, men nu är det ju komfortabelt att spela.
  4 mån sedan
 • Perfekt
  Två års användande och hittills har bara ett fel uppstått. Den matar ut skivorna lite hur som helst. Dvs den kan vara avstängd (ej standby) och helt plötsligt vilken tid på dygnet som helst startar den och matar ut skivan som en tok. Och fortsätter mata ur tills man stänger av den igen. För att lösa detta ska man antingen lämna in på service eller ställa upp med te.x lego ps4:an en bit i luften. Nu med legolösningen har den aldrig matat ut skivorna. Detta hände efter ca. 1½ år efter jag köpte den. Köpte min konsoll samma dag som den släpptes i Sverige. Jag älskar ändå den. Några småsaker man irriterar sej mej.

  Men välja mellan Xbox one och PS4 så väljer jag min PS4 varje dag i veckan.
  4 mån sedan
 • Knappt godkänd
  Värsta programvaran nånsin för en konsol. orkar inte med dem tråkiga menyerna och alla rader av grejer...och sen var det ljudet... Den låter som ett ******* jetplan.vill du ha en konsol som är så tyst att du inte ens kommer märka att den är på när du går in i rummet och som har programvara som faktiskt fungerar då ska du köpa ett xbox one för jag lovar att det kommer göra dig gladare än den har saken.
  5 mån sedan
 • Utmärkt
  Grym kul spelmaskin
  5 mån sedan
 • Perfekt
  Väldigt bra!
  köpte 1Terabite maskinen.För cirka 1 månad sedan.
  5 mån sedan
 • Utmärkt
  Bra konsoll, dock minus för att det inte finns några bilspel med splitscreen.
  5 mån sedan
 • Perfekt
  Inte Xbox ;/
  5 mån sedan
 • Perfekt
  .
  5 mån sedan
 • Perfekt
  Den rockar och rockar och rockar lite till <3
  6 mån sedan
 • Ganska bra
  Tid i min ägo: 1 v
  Spel jag testat: Fallout 4

  LJUD
  Ok till att börja med. Playstation 4 låter fortfarande en del. Inte lika mycket som mitt gamla tröskelverk PS3, men det låter och sitter du helt själv en sen kväll och kör så blir i alla fall jag lite störd av ljudet.

  GRAFIK
  Grafiken är inte Sååå imponerande. Det är bättre än PS3, men jag är inte imponerad av den, men jag har som nämnts ovan bara spelat Fallout4. Kanske inte det mest imponerande spelet grafikmässigt.

  KONTROLLEN
  Märker inte så stor skillnad med kontrollen. Spakarna har en annan känsla, men jag hade vant mig med PS3an och tyckte de var ok, känslan känner man igen här.
  Irriterande att man måste ladda den efter bara några timmars spelande (ok 5-6h)
  Jävligt irriterande med lampan/ljusskiten längst fram på kontrollen, varför, kan man stänga av den?

  APPAR:
  Jag kör mina appar från telefon, platta till ljudsystemet/TVn hemma via Chromecast. Med PS4an har jag möjlighet att istället använda det systemet, då de appar jag använder även finns till PS4. HBO, ViaPlay, Netflixh och Spotify.

  Frågan är bara varför jag ska använda apparna i PS4an i stället för Chromecast.
  Jag hittar ingen anledning till detta. Chromecast är överlägset, smidigare och inte minst tystare!

  GRÄNSSNITT
  Gränssnittet känns faktiskt sämre än i PS3an, men man kanske vänjer sig.

  SPELKÄNSLA
  Nya generation lika irriterande långa laddtider...

  NÄTVERK
  Kostar att spela, ej provat, ett sätt för Sony att få lite tick, inga klagomål egentligen även om jag inte tycker det är värt det för tillfället.

  SAMMANFATTNING
  Känns absolut inte som nya generationens spelkonsol, så stor skillnad från PS3 är det inte.

  Ni som har den och säger den är fantastisk berätta gärna för mig vad jag missat.
  Må gott!
  6 mån sedan
 • Mycket bra
  Är sjukt nöjd med min PS4 efter 2 år! Men det är inte intressant hur jävla bra den är (för det är common knowledge). Det finns fortfarande några små irriterande saker som gör att den inte når upp hela vägen på 10/10.

  - Allt som lovats vid release finns inte ännu i Sverige (ex streama spel).
  - Dualshock4 joystick slitaget är pinsamt (greppet trillar av).
  - Dåligt med uppdateringar, enkla saker som att byta psn-namn går fortfarande inte.
  6 mån sedan
 • Utmärkt
  Tycker gränssnittet är otydligare på Playstation 4 än Playstation 3. Lite väl känsliga knappar för skivan och av/på. Lätt att komma åt dom när man sätter i något i USB. Hade gärna sett fler USB portar också. I övrigt mycket bra!
  6 mån sedan
 • Mycket bra
  Har haft konsolen sedan releasen och är väldigt nöjd.
  Kan verkligen rekommendera den.
  2 år sedan ( Uppdaterat: 6 mån sedan )
 • Perfekt
  Bäst of all time
  1 år sedan ( Uppdaterat: 6 mån sedan )
 • Perfekt
  Bästa konsol som finns !
  6 mån sedan
 • Utmärkt
  Kanon konsol men tappar den sista stjärnan pga dyra spel...
  6 mån sedan
 • Utmärkt
  Nöjd
  6 mån sedan
 • Utmärkt
  Laggar ibland och har inga vettiga mediafunktioner än.

  Edit, nu finns plex mm.

  Men tycker den är dålig på att uppdatera i viloläge.
  1 år sedan ( Uppdaterat: 6 mån sedan )
 • Perfekt
  The one and only
  6 mån sedan
 • Perfekt
  Fantastisk spelkonsol, allt funkar snabbt och smidigt. Det självklara valet denna generation.

  Piddeman_86 här nedan måste ha blandat ihop PS4 med XBONE...
  6 mån sedan