Sonys Playstation 4 är uppföljaren till Sony Playstation 3. Konsolen har en optisk enhet (Blu-Ray och DVD) men har samtidigt fokus på nedladdning av spel och annan media. Playstation 4 tillåter också att man använder den offline samt byte av spel. Stäng
Sonys Playstation 4 är uppföljaren till Sony Playstation 3. Konsolen har en optisk enhet (Blu-Ray och DVD) men har samtidigt fokus på nedladdning av spel och annan media. Playstat... Läs mer
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  Fantastisk! Bästa dosan ever, bra blu-ray spelare och sen kan man spela spel på den oxå ;)

  Nu har jag spelat lite mer på den och måste säga hade de funnits elva stjärnor hade den fått det!
  PS4an är snabb som skabb, att bläddra i menyer går blixtsnabbt, spelen ser underbara ut (och detta är bara början) Och allt funkar allmänt jättebra! :)

  Har nu även sett ett gäng blu-ray filmer och efter att ha hört folk som klagat på blu-ray spelaren så måste jag säga att jag ser inget fel på den. Allt funka smidigt, fläkten är tyst och bilden flyter som sammet.. Tänk även på att sony kommer uppdatera den med så den kommer bara bli bättre liksom ps3ans blu-ray spelare blev :)
  1 år sedan ( Uppdaterat: 11 mån sedan )
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  Plus och minus

  + Mycket snabbare respons i kontrollerna jämfört med PS3 och 360, ingen button delay.
  + Skönare handkontroll än PS3 och kanske även bättre än 360 kontrollen.
  + Grafiken känns numera modern, redan på releasespelen.
  + Snabbheten i konsolen märks, det går rätt fort att installera och ladda hem spel och menyerna är snabba.
  + Mycket tyst konsol samt liten och nätt i formen, mindre än min gamla PS3 slim.
  + Party chat äntligen på Sony konsol!

  - Jämfört med PC så känns det som tex BF4 spelas i Medium settings, men det flyter på väldigt bra och har snygga effekter.
  - MS har nog bättre layout med sitt Xbox Live, kan tycka att Sony borde ha gjort lite mer åt sitt Operativsystem, det känns lite fattigt och segt emellanåt när man handlar på PSN store.

  Känns iaf som jag kommer ha PS4 som huvudplattform framöver, tredjepartsspelen är snyggare än på Xbox One. Konsolen är även billigare och har bättre hårdvara än sina konkurrenter.

  Efter en dag med PS4 är jag positivt överraskad och frågan är om inte Sony har lyckats övertyga mig om att PS4 är en bättre plattform än Xbox denna gången.
  Jag vill ha en spelkonsol som är kraftfull och som inte riktar sig in som ett mediacenter med en onödig kamera för 1000kr.
  1 år sedan
 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  Fick hem denna i Fredags från Webhallen och har spelat några dagar nu.

  Första intrycket av själva konsolen är väl mjaoaaa.
  Den är inte så jävla snygg som alla påstår.
  Inte alls lite påkostad och lyxig som den första Ps3an var utan mer som Slim-modellen. Plastig, står ojämt mm.
  Annars designmässigt så gillar jag den pulserande dioden som sträcker sig över hela ovansidan.
  Ändå sammantaget så tycker jag den ser helt ok ut på bänken.

  Handkontrollen är helt makalöst grym. Vill aldrig gå tillbaka till PS3ans igen!
  Den ligger riktigt skönt i handen, knapparna har en perfekt balans och härlig respons.
  Trigger-knapparna är riktig bra!
  Måste säga att DS4an har kommit ikapp och även lite förbi XB1ans som var lite av ett steg tillbaka.
  Nackdelarna då.
  Ja, eftersom lampan lyser hela tiden och det finns högtalare mm så drar den en hel del mer batteri.
  Läste nånstans att DS3 hade runt 30 timmars speltid och DS4an har mellan 6-7 timmar. Kan nog stämma. Inga problem för mig då jag aldrig spelar längre stunder.
  Sen har jag märkt att jag slirar lite på vänstertummens spak när jag springer runt i spel.
  Vet inte om jag är ovan eller om den inte passar mina korta tummar.
  Inget störande egentligen, men kan tänka mig att man kan få problem om man spelar online länge.

  Mjukvaran är också riktigt bra.
  Allt flyter smidigt och är blixtrande snabbt!
  Helt underbart att kunna spela, trycka på PS knappen och gå in i Butiken och ändå flyter allt hur bra som helst.
  Nerladdningar mm sker smidigt i bakgrunden och du märker inte ens av att spel installeras innan du är inne och spelar.
  Jag satte i FIFA 14 och gick in och spelade direkt.
  Kom in i en match med en gång. Ok tänkte jag och spelade matchen. Efter det fick jag ett meddelande att spelet var installerat och alla menyer och lägen gick att välja. T
  änkte inte ens på att det behövde installeras! ^ ^
  Det som är negativt med mjukvaran och hela konsolen är Sonys snålhet att inte låta oss använda DNLA och streama filer från datorn.
  Endast för att dom vill ha in pengar från deras egna tjänster Video/Music unlimited förmodligen.
  Och att man inte kan ansluta en extern HDD då spelen kräver otroligt mycket utrymme.
  Dessa grejer borde enkelt kunna fixas i framtida uppdateringar och det hoppas jag dom gör. Jag älskar PS3ans möjligheter som mediaspelare mm.
  Använt den flitigt sen release och vill gärna kunna göra det på PS4 med.
  Otroliga möjligheter med den här hårdvaran.

  Kameran som jag köpte till tyckte jag var helt meningslös just nu. Playroom är värdelöst. Endast kul att testa en gång och egentligen inget att spela där utan bara "en kul grej".
  Kommer kanske bättre funktioner och spel senare men sitter man inte på twitch och streamar så klarar man sig utan den.

  Spelen till release är väl inte jättebra. Har FIFA 14 och AC4 som iofs är riktigt bra och bättre än sina motparter på PS3, men inget som egentligen säljer konsoler.
  Har Killzone och ett spel till på ingång.
  Sen finns det ju några utmärkta titlar för gratis nerladdning på PSN i form av Resogun, Contrast och Flower för en mindre peng och dom väger upp en hel del!
  Resogun är riktigt bra!
  Men man går egentligen bara och väntar på spelvåren då Infamous, Destiny och FF15 mm släpps.
  Och inte minst Uncharted 4.

  Sammantaget så är jag grymt imponerad vad Sony har åstadkommit.
  Trots att dom inte har en killerhit i spelväg på releasen så springer vartenda kotte till affärerna och sliter åt sig vartenda PS4.
  Och det gör vi rätt i.
  PS4 är en fantastisk maskin som bara kommer bli bättre och bättre.
  Fixar dom till lite fler funktioner såsom DNLA mm och när fler spel kommer ut till våren så är detta en solklar 10/10.
  Just nu ger jag den 8/10. Den ultimata spelmaskinen.
  1 år sedan
 • Alla omdömen

 • Ganska dålig
  Man kan inte ansluta några som helst egna media, inte ens CD-skivor. Dessutom kan man inte koppla upp sig till media i nätverket. Formatstödet är till och med sämre än på PS3. Om du vill spela online måste du betala årsavgift och grafiken är inte mycket bättre än PS3. Blu-ray i 3D funkar inte heller, det har kommit många klagomål att spelen hänger sig eller laggar och batteri håller inte lång tid som PS3, det finns säkert många fler klagomål.

  Fortsätt spela PS3 den är helt gratis på online, inte värt slänga flera tusenlappar på konsol och spel plus betala för online, jag betalar redan internet, vissa tjänar stora pengar vissa slösar detta är konsol bara för barn för att mamma kommer betala.....PS4 NEJ TACK
  1 dag sedan
 • Usel
  Dåligt spelutbud. Sega ladtider. Buggar ur ofta.
  1 dag sedan
 • Perfekt
  Hade tidigare ett starkt hat mot PlayStation p g a deras kontroller. Mina aningen stora och grova händer tyckte inte alls om att hålla i dem och tittar man på dem objektivt både ergonomiskt och estetiskt både känns och ser de tidigare handkontrollerna katastrofala ut. Därav valde jag att köpa ett XBOX 360.

  Var helt inriktad på att köpa XBOX One, men hade såklart lite nojja också över deras nya kontroller, så testade dem i butik under ca 30 minuter, och kom fram till att de sammantaget hade fått sämre komfort. Visst, LT och RT är mycket skönare, men kontrollen har krympt, dessutom oproportionerligt.

  Tyckte att PS4:ans kontroll såg lustig ut med sina två långa handtag, men när jag tog den i händerna var det helt uppenbart varför de hade konstruerat den så. Otroligt skön kontroll, bästa kontrollen hittills i min mening vad gäller komfort.

  Enheten i sig var på topp både till utseendet men också sett till komponenterna. Valet var givet. Belåten gick man ut från affären och var smått förbannad över att Microsoft fortfarande inte har hunnit i kapp PS4 ens i komponenterna, trots att de hade ett år extra på sig...

  + Grafiken är absolut grym (för att vara konsol). Spelen ser ut som att köra BF3 på PC på High, vilket jag tycker är ett grymt betyg för en konsol.
  + Kontrollen.
  + Ljudjacket i kontrollen, man slipper köpa särskilda hörlurar som man kanske inte ens tycker om. Med 3,5 mm jacket i kontrollen använder du vilka lurar du vill.
  + Estetiskt tilltalande. Har en fräck ljusrand ovanpå ;)

  Vad är då tråkigt med den, jo:

  - Den blir snabbt varm, rejält varm. Dock inget problem om man inte planerar att kyla ölen på den. Har aldrig upplevt minsta lagg efter flera timmars spelande i sträck.
  - Om du vill spela flera timmar i sträck måste du antingen ha två kontroller eller ha kablen tillkopplad för att inte tappa ström. Har du hörlurar inkopplade försvinner strömmen ännu fortare. (XBOX har batteripack vilket jag anser är att föredra.)
  - Menysystemet saknar möjlighet till modifiering. Tycker det ser väldigt stökigt ut (är vän av ordning) när alla saker sorteras in i identiskt stora fyrkanter, oavsett kategori (spel, film etc.)
  - Inga USB-portar på baksidan. 2 portar räcker oftast men ibland inte. Dessutom är det snyggare att ha laddkabeln inkopplad baktill.
  - Ingen bakåtkompabilitet.

  BILSPELSENTUSIASTER

  BRIST PÅ SPEL
  Vi är då rökta. Det mest realistiska spel som finns på marknaden i dagsläget är DriveClub, vilket är ett kul spel med extremt detaljerad grafik och möjlighet till rattstyrning, dock är det absolut inget man kan kalla simulator.

  RATTAR
  De finns förhållandevis få rattar som är kompatibla med PS4. G27 är INTE kompatibel, vilket kom som en chock för de flesta av oss. Däremot är Thrustmasters T80, T300RS, T500RS, samt ev. några få till kompatibla. Eftersom jag kör simulator och vill ha en ratt med koppling tänkte jag köpa en T500RS, då det är den enda ratten som kommer med koppling som standard. Men vips, den ratten är nu 3 år gammal och det finns inte längre någon som säljer den.

  SLUTSATS
  Är du bilspelare och köper PS4 så gör du bort dig ganska rejält, eftersom de vare sig finns riktiga spel eller rattar att köpa. Om du däremot kör andra spel är detta ett klockrent val.

  OBJEKTIV BEDÖMNING
  Absolut värd att köpa.
  4 dagar sedan
 • Perfekt
  Bra
  8 dagar sedan
 • Perfekt
  Grym maskin! har skådat "next-gen" och det är Underbart, snabb, smidig bra interface och framförallt inget krångel men grym grafik!
  Ett måste i var gamers näste.
  9 dagar sedan
 • Perfekt
  Bästa prylen 2013/14/15! Finns inte många negativa saker att säga om denna box!
  Snabbheten, designen, prestandan osv är perfekt.

  Dom kunde ändrar interfacet lite (just nu är de identiskt med PS3) men det är bara ett I-land problem.

  Älskar verkligen denna maskin!
  10 dagar sedan
 • Utmärkt
  Haft PS4 sen februari 2014. Tycker det är en bra maskin att spela på.

  + Både Netflix och Viaplay stöd
  + Röstchatten funkar bra
  + Smart med hörlur/mikrofonkontankt på kontrollen
  + Priset. Inte mycket pengar om den håller många år.

  Dock finns några minus
  - Ingen möjlighet till stereaming från dator, utan du får lita på Netflix, Viaplay. Finns nog en tjänst från Sony också men det har jag inte provat.
  - Tar jättelång tid att skicka meddelanden till vänner, konstigt då röstchatten funkar så bra
  - Inte imponerad av batteritiden i kontrollen. Sämre än PS3 kontrollen
  16 dagar sedan
 • Utmärkt
  Helt underbar spelmaskin, vilket lyft jmf med ps3.
  I det stora hela så förbättrade dom det mesta, inklusive få till rätt storlek på kontrollern.
  Enda minuset är batteritiden för kontrollern - håller kanske 60-70% jmf med ps3ans kontroller. Fixar ni detta sony via någon firmwareuppgradering så får ni en välförtjänt 10a!
  17 dagar sedan
 • Perfekt
  Betyg för mig är en solklar 10/10.
  Fick min Playstation 4 i början på november och kunde inte vara mer nöjd.
  Designen på konsolen är riktigt stilren enligt mig hälften matt och andra halvan blank piano lack. Ser snyggt ut.

  Spelen som jag har till konsolen är FIFA 15 & Outlast och dom flyter på riktigt bra, stor skillnad om man jämför mot Playstation 3.
  Kommer skaffa Far Cry 4 och GTA V, eventuellt Alien Isolation senare runt julen.

  Handkontrollen är även den riktig skön att hålla i samt spela med.
  Jag tycker att den är väldigt snygg dessutom, håller någon mer med.

  Jag rekommendera Playstation 4 till alla som är ute efter den bästa stationära konsollen på marknaden! 10/10

  // iWeman
  24 dagar sedan
 • Utmärkt
  Vilket lyft rent grafiskt på spel! Om man väljer rätt spel ;)
  1 mån sedan
 • Mycket bra
  Helskotta vilken maskin! Att gå från ps3 till ps4 är väldigt prisvärt. Köpte min på Game för 3.7k för tre dagar sen.

  Den är snabb, spelen ser underbara ut.

  Spelen tar ENORMT stor plats om man laddar ner dom från PS-store.
  de flesta Mellan 40-50GB

  Playstation plus är ett skämt. Betala för att spela online. Det alla älskade med PS3 och hatade med XBOX, har nu anlänt till PS4

  +
  Kontrollerns ergonomi.
  konsolenssnabbhet
  UI:n
  Snabb

  -
  Högljudd,
  låg batteritid på kontrollen jämfört med DS3,
  Svindyra spel vid realese.

  Helt klart värt ett köp. Hoppas dock man kommer kunna stänga av lampan på baksidan av kontrollen, den drar verkligen mycket batteri.

  -en stjärna för högljudd, batteritiden och svindrya spel
  -en till stjärna för att man måste betala för att spela online.
  1 mån sedan
 • Bra
  Spelmässigt så är den mycket bra (därav ett ok betyg), något annat duger den f**n inte till alls så här långt.
  Inget DLNA och inget stöd för musik/film via USB/hårddisk alls!??
  Musikstreaming tjänsten fungerar väldigt dåligt, får meddelande att den ligger nere för maintenance ungefär varannan gång jag försöker använda den.
  Som blu-ray spelare tex är den under all kritik, bilden (när den fungerar) är ok, men det är ju helt värdelöst med:
  *1 Ficklampa i handkontrollen (löst med eltejp...på en sprillans ny pryl :-( ).
  *2 Växling av upplösning och ljudformat och syncen med HDMI fungerar inte bra, projektorn jag har tappar ofta bilden (hände aldrig med PS3).
  *3 I går kväll låste den sig när jag skulle se film, gick inte ens att stänga av den!? (efter 1 timme gav jag upp den filmkvällen).
  *4 3D fungerar inte alls
  *5 handkontrollen är usel när man ska se på film, pga "avtryckar" knapparna L2 och R2:s utformning den går knappt att lägga ner utan att den börjar spola i filmen.
  *6 Hade ca 2 sekunders lagerbyte (tror jag det var iaf, frös till )i filmen Looper härom dagen.
  *7 Satt härom kvällen och fick en 15-20 meddelanden om att jag tappade WiFi uppkopplingen under uppspelningen av en Blu-ray film, hyffsat störande vill jag lova.
  *8 Kräver nätuppkoppling för att kunna spela upp första gången.
  *9 sämre bild av allt som inte är 24fps baserat

  Och tja typ alla andra funktioner som var bra med PS3 saknas på PS4.

  *edit* Bluray spelaren har iaf varit stabilare på slutet utan hängningar osv.

  Sammanfattning: Ska ni BARA spela=KÖP, förväntar ni er att använda den för media och film= vänta tills den blivit bättre (PS3:an är fortfarande långt bättre på allt utom spel)
  *edit 2* Nu stöd för musik från hårddisk till slut, uppar betyget 2 snäpp
  12 mån sedan ( Uppdaterat: 1 mån sedan )
 • Utmärkt
  Vill inte ge 10/10 pga:

  Kom IGEN utvecklare, Full-HD(1080P) och 60FPS borde väl vara standard vid det här laget då det varit det på PC i gott och väl 4 års tid.

  + Sonys interface på PS4 är mycket, mycket bra. Det flyter på väldigt bra och är användarvänligt.

  + PS4 kontrollen är bättre än PS3:ans. Bra ergonomi och feedback.

  - Priserna på konsollernas spel är fortfarande åt skogen, 600kr för ett spel är alldeles för mycket för att kunna åtnjuta ett eller två nya spel per månad. Jag anser att spel borde kosta uppemot 400kr på release och sedan gå nedåt efterhand som spelet åldras.

  Slutbetyg: En väldigt bra konsoll med många spel och bra spelglädje, dock drar priset på spelen ner betyget med 1 poäng.
  1 mån sedan
 • Perfekt
  Underbar konsol

  Sony har gjort en förbättrad version av sin föregångare, men mycket snabbare. Vad jag gillar bäst är hur man utan ansträngning kan pendla mellan PSN-Store och annan media: film, spel osv.

  Spel/Grafik: Det märks väl att denna konsol tillhör den nyare generationen. De nyare spelmotorerna kommer till sin rätt. Figurer i spel får en mer nyanserad motorik/kroppsspråk, vidare syns mer av ansiktsuttryck. Texturer i allt ifrån olika material: kläder, natur, byggnader har fått en djupare realism. Vid synliga närbilder på ansikten kan man numera ana: porer, variationer i ljus osv.

  Vad jag inte gillar: Gränssnittet har blivit plottrigare med en meny som behandlar senaste aktiviteter, denna frånskild från den över som tar hand om inställningar. Det kan vara förvirrande att gå från PS3 till PS4 när det kommer till individuella inställningar. Spontant känns det fortfarande lättare att detaljstyra PS3, vad beträffar: media, ljud, bild.

  När jag skriver detta har det ännu inte lanserats en patch som möjliggör uppspelning av egen media på USB eller extern HDD. Som det är nu kan jag varken spela musik eller film från USB, och inte heller skapa egna teman/bakgrunder till min PS4. Detta tycker jag drar ned betyget en aning eftersom jag tror att fler uppskattar att ge sin konsol sin individuella särprägel med egna bakgrundsbilder osv. Jag antar att en patch kommer, men just nu är det inte en lika flexibel mediamaskin som sin föregångare. Sedan lanseringen har PSN varit överbelastat, vilket skapat lite problem med online-gaming, men antar att de löser detta genom att effektivisera PS4:s servers.
  1 mån sedan
 • Acceptabel
  Istället för att skriva ett långt intro tänkte jag börja med lista för- och nackdelar. Detta är mätt på dagens datum. 141027
  (Vet att många av nackdelarna inte är Sony's problem, men Sony behöver sätta fart på industrin)

  +Betydligt bättre kontroll än PS3. Skön, 3.5mm uttag, touch (för skrift funkar det bra). bästa kontrollen från Sony någonsin.
  +1080 @ 60 hz
  +Snabb och responsive, både kontroll och konsol
  +Bra användargränssnitt

  -Kontrollens joysticks borde vara i hårdare gummi istället för plast. (man halkar fortfarande). Kontrollen borde inte bara ha touch utan även touchscreen för att man lättare skall kunna skriva online.
  -För litet utbud av spel. Framförallt co-op som liknar borderlands, super mario, ratchet, crash bandicoot
  -För lite appar att ladda ner. Saknar framförallt Skype
  -Tvungen att köpa PS4 Plus för att köra online (ca 600kr om året)
  -Sämre än en dator. (pga att konsollen saknar mycket av det ovanstående)
  -Ingen DLNA
  -Laggar ibland

  Slutsats. Om Sony ligger på spelutvecklarna att skapa roliga innovativa spel som inte är Lego eller seriösa zombiespel ser jag en ljus framtid. Jag vill kunna spela spel som New Super Mario (eller liknande) och prata på Skype samtidigt som polarna länkar roliga youtubeklipp som man kan kolla i pauserna. I dagsläget är spelkonsoler för otympliga för detta, vilket det inte borde vara då vi lyckas inom telefonindustrin.

  Det viktiga för mig är dock själva spelen och Skype. Jag förstår att Zombiespel säljer otroligt bra och alla som läser detta är säkert stora fans av FIFA och zombies, men jag hade gärna sett mer avslappnande roliga spel (som inte är för 3 åringar). Ge oss den tiden jag hade som liten. Super Mario, Golden EYE 64, Tekken, Crash Bandicoot, Toy Story, Sonic etc. Det enda spelet som är i närheten idag är Rayman, som jag inte varit fan av från första början på 90 talet. Jag vill kunna sitta med tjejen och köra ett spel vi båda tycker om. Som det ser ut nu sitter jag hellre vid datorn och spelar World of Warcraft och Skypar med polarna än att sjunka ner i en dvala av zombies själv i soffan.

  För att konkurrera med dator behöver användargränssnittet bli ännu bättre än det är idag. Jag känner mig hindrad då det går snabbare att ta upp mobiltelefonen för att kommunicera. Just nu känns Playstation 4 som en svart låda under TVn som jag inte vet vad jag skall ha den till förutom när polarna kommer över en fredag för FIFA turnering och ett par bärs.

  +Potential finns.
  -Idag är Playstation 4 bara en annan låda under TVn för helgdagar med polare.
  1 mån sedan
 • Perfekt
  Jag är riktigt nöjd slår alla konsoler lätt.
  Riktigt bra grafik, bättre handkontroll än ps3 jag är så nöjd :D
  1 mån sedan
 • Perfekt
  Använder den varje dag till att spela och streama TV!
  1 mån sedan
 • Perfekt
  Bästa konsolen just nu! (Har ej Wii U eller Xbox One ännu!)
  1 mån sedan
 • Utmärkt
  Kraftpaket I litet format! Saknar dock DLNA.
  2 mån sedan
 • Perfekt
  Halloj!

  Jag är ingen supergamer, men tänkte köra ett omdöme på detta ändå. Har haft konsolen i en vecka snart och enbart spelat Battlefield och Driveclub på den. Båda spelen flyter på väldigt bra, trodde jag skulle ha problem att spela över det trådlösa nätet när jag tog med mig Playstationet till stugan över helgen men det var inga problem alls!

  + Bra UI, enkelt användargränssnitt och snygga menyer.
  + Netflix hehe
  + Blu-Ray
  + Kontrollen, ligger väldigt bra i armen. Har inte märkt någon delay.

  +/- Kontrollens batteritid, den är bra men inte åtta timmar.

  Har egentligen inga minus. Självklart saknar man en del appar men det har ingenting med omdömet att göra.
  2 mån sedan
 • Perfekt
  Bäst
  2 mån sedan
 • Bra
  Hittills har jag lite blandade känslor. Det är ju en skön konsol, dock har jag bara FIFA 15 på den än så länge men det går mycket snabbare än ps3 vilket kanske inte är helt oväntat.
  Snygg och stilren tycker jag också att den är dessutom, mindre än ps3 slim ska tilläggas!

  Det jag är väldigt besviken på hur segt PSN är trådlöst, jag vet att någon här kmr tycka ja men det klart att trådlöst aldrig är bra.
  Då ska jag säga att med min skitmobil Xperia S får jag ut en snabbare hastighet ifrån samma avstånd som PS4.

  Det känns som att Sony installerat ett riktigt billigt trådlöst kort trots att den ska ha stöd för .N standard men fortfarande är den i klass med ps3's trådlösa nätverkskort vilket är oacceptabelt.
  Verkar som att jag blir tvungen att pröjsa för en homeplug!
  Även haft mycket strul med EAservern och detta har enligt EA själva endast drabbat playstation kunder. Känns som att Microsoft är ljusår före i deras onlinetjänst.

  Men allt som allt är det ändå en hyfsat bra konsol för spel åtminstone!
  Handkontrollen är underbar! Bara att testa och se!
  Väntar in fler spel så ska det bli väldigt intressant att också följa konsolens utveckling.
  2 mån sedan
 • Perfekt
  Har inte kört så mycket men fantastisk bild på min LG

  Nu har jag kört lite mer, Ghost i 1080p på 90" är en fröjd.
  Även kört en del blu-ray på den men gillar inte pcm, alla inställningar på förstärkaren funkar inte så jag kör med Htpc´n istället.
  9 mån sedan ( Uppdaterat: 2 mån sedan )
 • Perfekt
  Fantastisk spelkonsoll.
  3 mån sedan
 • Perfekt
  Äntligen party chatt och nu snart 1 år efter release kan man äntligen börja använda den också! :)
  3 mån sedan
 • Perfekt
  PS4 är bäst.
  3 mån sedan
 • Perfekt
  Har just skaffat den här sammtidigt med en samsung curved man kan spela blu-ray och 3D

  Minus: Det finns inte så många spel som jag tycker är specielt bra, väntar till Gta V eller något sånt kommer. :D
  3 mån sedan
 • Mycket bra
  Vilken konsol! Jag ser att några tycker att den låter mycket men jag kan faktiskt inte hålla med. Det är klart att den låter men absolut inte mer än jag förväntade mig. Det enda negativa jag kan se med PS4 är väl egentligen handkontrollernas batteritid. Där hade jag nog förväntat mig något mer. Men jag köpte långa sladdar så man kan ladda kontrollerna samtidigt som man spelar så jag stör mig inte så mycket på just det längre.
  Allt som allt en riktigt trevlig konsol, hoppas bara stödet för dlna kommer snart, då kan jag tänka mig att höja betyget ytterligare.
  3 mån sedan
 • Perfekt
  Mycket bra, snabb konsol och spelen ser riktigt bra ut..
  3 mån sedan
 • Utmärkt
  Mycket nöjd hittils! :)
  3 mån sedan
 • Knappt godkänd
  Spelmässigt är det en väldigt bra konsol men jag gillar absolut inte UI:t och jag gillar inte handkontrollen heller. Jag tycker den känns för "fattig". Tycker att sony borde lagt ner mer tid på OS:et då det känns väldigt snålt till skillnad från xbox live och utbudet är ju fortfarande väldigt klent men det blir säkert bättre med tiden. Var väl ungefär vad jag hade förväntat mig, helt ok att spela spel på.

  *edit*

  Har lust att sänka betyget ytterligare, på båda mina kontroller är gummit nu helt borta efter att ha spelat i 3månader. Det är en skandal hur man kan göra en kontroll med så dålig kvalite. Visserligen får jag byta ut dom men jag tycker det är fruktansvärt dåligt.
  12 mån sedan ( Uppdaterat: 3 mån sedan )
 • Perfekt
  Mycket bättre än xbox one, helt klart
  4 mån sedan
 • Perfekt
  Grym maskin. Steget från PS3 till PS4 är skillnaden enorm. Jämför man spel som the last ouf us på båda maskinerna så är flytet rent på PS4. På PS3 blev man alltid besviken över frame-rate issue/fps drops. Nu slipper man detta. Ångrar inte mitt val.

  + Snygg design
  + Bra hårdvara
  + Bra design på handkontrollen
  + Snabba menyer
  + Det går snabbt att komma igång
  4 mån sedan
 • Perfekt
  Grym grafik. Dosan är helt fantastisk!
  4 mån sedan
 • Perfekt
  Köpte min för ett par månader sedan och är otroligt nöjd! Allt som jag testat fungerar snabbt och utan problem.
  4 mån sedan
 • Perfekt
  Detta gillar jag!
  4 mån sedan
 • Utmärkt
  Mycket bra konsol - Tycker att handkontrollen inte är jättebra som alla säger , är van vid 360 kontrollen, men man vänjer sig väl , men handkontrollen är mycket bättre än till ps3:an.
  Efter ett tags spelande är denna maskin med dess kontroll perfekt!
  Det enda minuset är dock att den fläkten låter lite när man spelar ibland.
  6 mån sedan ( Uppdaterat: 4 mån sedan )
 • Bra
  I allmänhet är det en bra konsol!

  + Den är snabb
  + Bra grafik om man jämför med tidigare generationer
  + Skön handkontroll
  + det går snabbt att komma igenom alla inställningar

  - Den blir lätt varm
  - Fläkten låter ibland som en dammsugare vilket gör det nästan omöjligt att spela eller kolla på film med en låg ljudnivå på TV:n
  - Handkontrollens batteritid är rätt dålig
  4 mån sedan
 • Mycket bra
  + Designen
  + Snabba menyer och installationer
  + Grafiken
  + Trigger-knapparna (resten av kontrollen gillade jag bättre på ps3)
  + Laddning av kontroll i standby-läge
  + 60+ fps på flesta spel
  - Tyst i inaktivt läge men högljudd i spelläge
  - Mediafunktionerna
  - ingen ändring av XMB som på PS3.
  4 mån sedan
 • Perfekt
  Klockren spelkontroll och grafik! Alltid spelat Xbox annars, men den nya DS4-kontrollen är faktiskt riktigt bra, där One-kontrollen känns för liten i mina händer. Sen skadar det ju inte att PS4:a är lite kraftfullare grafiskt vilket bådar gott för framtiden.

  Ang. dioden på kontrollen så kan man sänka den i inställningar. Konsolen i sig är inte ostabil som många påpekar, titta under maskinen så ser ni enbart 3st gummitassar.
  6 mån sedan ( Uppdaterat: 4 mån sedan )
 • Perfekt
  Jag gick från Xbox 360 till Playstation 4 och ångrar verkligen inte det beslutet.

  Dual Shock 4:
  Det första som slog mig var kontrollen, som passar perfekt i händerna och knapparna känns mindre stumma än på Xbox 360 kontrollen. De analoga triggers (L2, R2) känns också grymma, helt klart lika bra (om inte bättre!) än Xbox 360 kontrollen. Jag kan dock inte uttala mig om Xbox One kontrollen då jag inte testat den.

  Interface:
  Väldigt snyggt interface, om än väldigt annorlunda det jag är van vid (Xbox 360 dashboard).

  Spel:
  Just nu har jag bara lirat The Last of US, och det är väldigt imponerande ur story-synpunkt. Flyter också på riktigt bra, men eftersom det är ett PS3-spel från grunden känns det orättvist att prata om grafiken (som förvisso är riktigt bra, om än inte så imponerande som vissa PS4 exklusiva spel säkerligen är.) Just nu ser jag fram emot Destiny och The Order 1886.

  Kvalitetsintryck:
  Mycket fin design på konsolen, känns som en genomtänkt och kompakt maskin. Skönt att slippa en extern powerbrick också!

  Slutsats:
  Givet köp, inget att tveka på!
  4 mån sedan
 • Utmärkt
  Allt jag söker hos en konsol. Saknar större utbud på PSN men det är inte konsolens fel utan det problemet ligger mer hos Sony som företag.
  4 mån sedan
 • Utmärkt
  Tycker Ps4an gör sitt jobb den är tyst snabb snygg och en riktig konsol best !
  4 mån sedan
 • Bra
  Bra:

  * Kraftfullare än tidigare generationer (nähä?)

  * Handkontrolen är bättre än till PS3

  Dåligt:

  * Mycket högljudd! Stängde av den och satte direkt på min 360, det var svårt att höra att den ens var igång. Samma med PS3'an, som är något mer högljudd än 360 men inte så illa som här. Trodde först att det var pg.a att en skiva satt i, men det gör ingen skillnad. Man vänjer sig, men det är skönt när man stänger av den för man märker hur tyst det plötsligt blev.

  * Även om handkontrollen är något bättre än till PS3 så tycker jag designen fortfarande är ganska dålig vad gäller de analoga spakarna. Man håller ju handkontrollen i en vinkel när man sitter ner och spelar, så det blir att man pressar tummarna mot kanten på spakarna, spakarna borde naturligtvis luta lite i en vinkel mot spelaren, hade varit mycket bekvämare. Samma designfel på 360, men tycker det känns något bättre där.

  * Blu-ray spelaren är nedgraderad enligt de utfröliga tester som jag hittat på nätet. Inte för att jag provat ännu själv, men tycker det dåligt. Köper man någonting nytt förväntar man sig inte ett steg tillbaka i funktioner eller i kvalité.

  * Trots en mycket kraftfullare maskin så verkar det som att den inte är tillräckligt snabb för att rendera med 4x Anti-Aliasing. Mycket flimmer i geometrin pg.a detta, så oavsett hur bra artwork, texturer och annat man skapat så ser det onaturligt ut med allt flimrande och krypande i bilden. Hade det varit film hade det varit totalt oacceptablet, men konsolfolk är tyvärr vana vid detta så de klagar inte heller, utvecklarna prioriterar det inte utan väljer istället att satsa på andra grafiska funktioner.
  4 mån sedan
 • Mycket bra
  Plus och minus

  + Mycket snabbare respons i kontrollerna jämfört med PS3 och 360.
  + Grafiken känns numera modern, redan på releasespelen.
  + Snabbheten i konsolen märks, det går rätt fort att installera och ladda hem spel
  + Mycket tyst konsol samt liten och nätt i formen, mindre än min gamla PS3 slim.

  - MS har nog bättre layout med sitt Xbox Live, kan tycka att Sony borde ha gjort lite mer åt sitt Operativsystem, det känns lite fattigt och segt emellanåt när man handlar på PSN store.

  Känns iaf som jag kommer ha PS4 som huvudplattform framöver, tredjepartsspelen är snyggare än på Xbox One. Konsolen är även billigare och har bättre hårdvara än sina konkurrenter.

  Efter en dag med PS4 är jag positivt överraskad och frågan är om inte Sony har lyckats övertyga mig om att PS4 är en bättre plattform än Xbox denna gången.
  4 mån sedan
 • Perfekt
  Vad kan man säga, älskar den!
  4 mån sedan
 • Mycket bra
  Laggar ibland och har inga vettiga mediafunktioner än.
  4 mån sedan
 • Utmärkt
  Oerhört kompetent maskin. Den gör vad den lovar och det känns verkligen som en bra uppföljare till PS3:an.
  4 mån sedan
 • Perfekt
  Sony levererar. Som vanligt :)
  Skön handkontroll, snabba menyer och spelen flyter på VÄLDIGT bra. Spelmässigt så är inte grafiken banbrytande men åas: Hur lång tid tog det inte för PS3:an innan den verkligen visade vad den kunde prestera rent grafikmässigt?
  Det enda jag kan sätta minus på är:

  1) Att man inte kan streama filmer/musik/bilder från datorn. Totalt värdelös.
  2) Lampan på handkontrollen (nej, jag vet inte vad den heter) är totalt onödig och har kunnat slopats helt, om du frågar mig.

  Värt ett köp? Absolut. Agera vettigt, skit i Xbox One och köp dig en PS4:a istället ;)
  4 mån sedan
 • Perfekt
  Mycket trevlig konsoll ! =)

  Har bara spelat lite än så länge.
  De spel jag testat är Tomb Raider Definetive Edition så jäkla ursnyggt spel :D
  Sen Infamous second son också magiskt snygggt med massa detaljer dock kanske lite intetsägande handling. Men dessa summerar en sak , Ögongodis ! :D stor skillnad från ps3.

  Konsollen är också väldigt snabb och smidig i menyer och att installera och starta spelen tar endast nån minut , grymt !

  Kontrollen är fin med :)

  Låter kanske lite mer än väntat , men viktigt att ha den i ett välväntilerat utrymme och inte i ett skåp eller lucka under bänken. Den blir tystare då.

  Annars kan jag inget annat än att rekommendera =)
  7 mån sedan ( Uppdaterat: 4 mån sedan )