Sonys svar på den åttonde generationens konsol och uppföljaren till Sony Playstation 3. Förutom spel stöds både Blu-ray och DVD. Stödjer både offline- och onlinespelande via kabel eller trådlös anslutning. Lanserades hösten 2013. Stäng
Sonys svar på den åttonde generationens konsol och uppföljaren till Sony Playstation 3. Förutom spel stöds både Blu-ray och DVD. Stödjer både offline- och onlinespelande via kabel... Läs mer
Jämför pris på alla Sony Stationära konsoler (30)
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  Fantastisk! Bästa dosan ever, bra blu-ray spelare och sen kan man spela spel på den oxå ;)

  Nu har jag spelat lite mer på den och måste säga hade de funnits elva stjärnor hade den fått det!
  PS4an är snabb som skabb, att bläddra i menyer går blixtsnabbt, spelen ser underbara ut (och detta är bara början) Och allt funkar allmänt jättebra! :)

  Har nu även sett ett gäng blu-ray filmer och efter att ha hört folk som klagat på blu-ray spelaren så måste jag säga att jag ser inget fel på den. Allt funka smidigt, fläkten är tyst och bilden flyter som sammet.. Tänk även på att sony kommer uppdatera den med så den kommer bara bli bättre liksom ps3ans blu-ray spelare blev :)
  2 år sedan
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  Plus och minus

  + Mycket snabbare respons i kontrollerna jämfört med PS3 och 360, ingen button delay.
  + Skönare handkontroll än PS3 och kanske även bättre än 360 kontrollen.
  + Grafiken känns numera modern, redan på releasespelen.
  + Snabbheten i konsolen märks, det går rätt fort att installera och ladda hem spel och menyerna är snabba.
  + Mycket tyst konsol samt liten och nätt i formen, mindre än min gamla PS3 slim.
  + Party chat äntligen på Sony konsol!

  - Jämfört med PC så känns det som tex BF4 spelas i Medium settings, men det flyter på väldigt bra och har snygga effekter.
  - MS har nog bättre layout med sitt Xbox Live, kan tycka att Sony borde ha gjort lite mer åt sitt Operativsystem, det känns lite fattigt och segt emellanåt när man handlar på PSN store.

  Känns iaf som jag kommer ha PS4 som huvudplattform framöver, tredjepartsspelen är snyggare än på Xbox One. Konsolen är även billigare och har bättre hårdvara än sina konkurrenter.

  Efter en dag med PS4 är jag positivt överraskad och frågan är om inte Sony har lyckats övertyga mig om att PS4 är en bättre plattform än Xbox denna gången.
  Jag vill ha en spelkonsol som är kraftfull och som inte riktar sig in som ett mediacenter med en onödig kamera för 1000kr.
  2 år sedan
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  Hade tidigare ett starkt hat mot PlayStation p g a deras kontroller. Mina aningen stora och grova händer tyckte inte alls om att hålla i dem och tittar man på dem objektivt både ergonomiskt och estetiskt både känns och ser de tidigare handkontrollerna katastrofala ut. Därav valde jag att köpa ett XBOX 360.

  Var helt inriktad på att köpa XBOX One, men hade såklart lite nojja också över deras nya kontroller, så testade dem i butik under ca 30 minuter, och kom fram till att de sammantaget hade fått sämre komfort. Visst, LT och RT är mycket skönare, men kontrollen har krympt, dessutom oproportionerligt.

  Tyckte att PS4:ans kontroll såg lustig ut med sina två långa handtag, men när jag tog den i händerna var det helt uppenbart varför de hade konstruerat den så. Otroligt skön kontroll, bästa kontrollen hittills i min mening vad gäller komfort.

  Enheten i sig var på topp både till utseendet men också sett till komponenterna. Valet var givet. Belåten gick man ut från affären och var smått förbannad över att Microsoft fortfarande inte har hunnit i kapp PS4 ens i komponenterna, trots att de hade ett år extra på sig...

  + Grafiken är absolut grym (för att vara konsol). Spelen ser ut som att köra BF3 på PC på High, vilket jag tycker är ett grymt betyg för en konsol.
  + Kontrollen.
  + Ljudjacket i kontrollen, man slipper köpa särskilda hörlurar som man kanske inte ens tycker om. Med 3,5 mm jacket i kontrollen använder du vilka lurar du vill.
  + Estetiskt tilltalande. Har en fräck ljusrand ovanpå ;)

  Vad är då tråkigt med den, jo:

  - Den blir snabbt varm, rejält varm. Dock inget problem om man inte planerar att kyla ölen på den. Har aldrig upplevt minsta lagg efter flera timmars spelande i sträck.
  - Om du vill spela flera timmar i sträck måste du antingen ha två kontroller eller ha kablen tillkopplad för att inte tappa ström. Har du hörlurar inkopplade försvinner strömmen ännu fortare. (XBOX har batteripack vilket jag anser är att föredra.)
  - Menysystemet saknar möjlighet till modifiering. Tycker det ser väldigt stökigt ut (är vän av ordning) när alla saker sorteras in i identiskt stora fyrkanter, oavsett kategori (spel, film etc.)
  - Inga USB-portar på baksidan. 2 portar räcker oftast men ibland inte. Dessutom är det snyggare att ha laddkabeln inkopplad baktill.
  - Ingen bakåtkompabilitet.

  BILSPELSENTUSIASTER

  BRIST PÅ SPEL
  Vi är då rökta. Det mest realistiska spel som finns på marknaden i dagsläget är DriveClub, vilket är ett kul spel med extremt detaljerad grafik och möjlighet till rattstyrning, dock är det absolut inget man kan kalla simulator.

  RATTAR
  De finns förhållandevis få rattar som är kompatibla med PS4. G27 är INTE kompatibel, vilket kom som en chock för de flesta av oss. Däremot är Thrustmasters T80, T300RS, T500RS, samt ev. några få till kompatibla. Eftersom jag kör simulator och vill ha en ratt med koppling tänkte jag köpa en T500RS, då det är den enda ratten som kommer med koppling som standard. Men vips, den ratten är nu 3 år gammal och det finns inte längre någon som säljer den.

  SLUTSATS
  Är du bilspelare och köper PS4 så gör du bort dig ganska rejält, eftersom de vare sig finns riktiga spel eller rattar att köpa. Om du däremot kör andra spel är detta ett klockrent val.

  OBJEKTIV BEDÖMNING
  Absolut värd att köpa.
  1 år sedan
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  Fantastisk konsol, alla menyer flyter på fint och allt fungerar snabbt och smidigt. PS4 har också det största spelutbudet bland konsolerna.
  1 dag sedan
 • Ganska bra
  En otrolig konsol. Förutom en sak: Ljudnivån är helt oacceptabel. Makalöst högljudd. Fick sälja och köpa en Xbox One. Hade PS4 varit tyst hade jag dock inte sålt.
  8 dagar sedan
 • Ganska dålig
  Tycker Ps4an gör sitt jobb den är tyst snabb snygg och en riktig konsol best ! Men den mäter sig inte mot en ren pc rigg nä aldrig mer Playstation känner inte den där glädjen vid användandet. Smaken är olika. Den känns begränsad på något sätt.
  1 år sedan ( Uppdaterat: 9 dagar sedan )
 • Utmärkt
  Grym underhållningsmaskin
  13 dagar sedan
 • Mycket bra
  Perfekt! Gillar den skarpt, tycker dock det är lite få appar så blir att jag använder min Apple tv istället för youtube osv.

  Tycker grafiken är "ok" inget speciellt, känns som Sony borde släppa en ny version med en kraftigare apu.
  19 dagar sedan
 • Perfekt
  Love it!
  21 dagar sedan
 • Perfekt
  Fantastisk maskin. Använder den främst till spel och bluray emellanåt.
  23 dagar sedan
 • Utmärkt
  Jag använder den enbart för spel (föredrar AppleTV för Netflix osv), och spelar väldigt lite, men gillar konsolen starkt.
  Min tidigare PS3 förvandlade mitt rum till en högljudd bastu, men nu är det ju komfortabelt att spela.
  29 dagar sedan
 • Perfekt
  Har haft konsolen i snart ett halv år. Är super nöjd med med den. Har aldrig märkt av att den låter något fruktansvärt eller nått sånt. Enda jag känner är att r1 och r2 knapparna är nått extremt känsliga, t ex om jag slänger på en film och lägger dosan på bordet så börjar det spola och så. Men det är nog bara dosan som är lite för använd. Hehe Barnen ser på blu-ray och vi använder viaplay och netflix dagligen och funkar klockrent. (har även streamat från swefilm.tv och har nog stött på ca 2 filmer bara vars format inte har funkat) hade x1 innan och gillar dess operativsystem mer mycket mycket snyggare än ps4an. Roligare och kunna lägga i ordning allt som på ett "skrivbord" men vek mej när 98% av vännerna har ps4a. Absolut inget jag ångrar. Kör fallout 4 och The whitcher och det ser riktigt Nice ut och flyter på bra. Dosan är tusen gånger bättre än ps3 som bara var för liten och otymplig. Hoppas på appen så man kan streama spelen till t ex laptop skärm snart. Skulle vara guld värt för en två barns far och kunna spela när ungarna ser på barnprogram eller kärringa på idol eller nått skit. Hur som helst så gillar jag ps4an som gaming maskin över lag. Är du ute efter mer media maskinen och har barn som får spela så skulle jag nog rekommendera x1an istället.
  1 mån sedan
 • Perfekt
  Två års användande och hittills har bara ett fel uppstått. Den matar ut skivorna lite hur som helst. Dvs den kan vara avstängd (ej standby) och helt plötsligt vilken tid på dygnet som helst startar den och matar ut skivan som en tok. Och fortsätter mata ur tills man stänger av den igen. För att lösa detta ska man antingen lämna in på service eller ställa upp med te.x lego ps4:an en bit i luften. Nu med legolösningen har den aldrig matat ut skivorna. Detta hände efter ca. 1½ år efter jag köpte den. Köpte min konsoll samma dag som den släpptes i Sverige. Jag älskar ändå den. Några småsaker man irriterar sej mej.

  Men välja mellan Xbox one och PS4 så väljer jag min PS4 varje dag i veckan.
  1 mån sedan
 • Knappt godkänd
  Värsta programvaran nånsin för en konsol. orkar inte med dem tråkiga menyerna och alla rader av grejer...och sen var det ljudet... Den låter som ett ******* jetplan.vill du ha en konsol som är så tyst att du inte ens kommer märka att den är på när du går in i rummet och som har programvara som faktiskt fungerar då ska du köpa ett xbox one för jag lovar att det kommer göra dig gladare än den har saken.
  1 mån sedan
 • Utmärkt
  Grym kul spelmaskin
  1 mån sedan
 • Perfekt
  Väldigt bra!
  köpte 1Terabite maskinen.För cirka 1 månad sedan.
  1 mån sedan
 • Utmärkt
  Bra konsoll, dock minus för att det inte finns några bilspel med splitscreen.
  1 mån sedan
 • Perfekt
  Inte Xbox ;/
  1 mån sedan
 • Perfekt
  .
  2 mån sedan
 • Perfekt
  Den rockar och rockar och rockar lite till <3
  2 mån sedan
 • Ganska bra
  Tid i min ägo: 1 v
  Spel jag testat: Fallout 4

  LJUD
  Ok till att börja med. Playstation 4 låter fortfarande en del. Inte lika mycket som mitt gamla tröskelverk PS3, men det låter och sitter du helt själv en sen kväll och kör så blir i alla fall jag lite störd av ljudet.

  GRAFIK
  Grafiken är inte Sååå imponerande. Det är bättre än PS3, men jag är inte imponerad av den, men jag har som nämnts ovan bara spelat Fallout4. Kanske inte det mest imponerande spelet grafikmässigt.

  KONTROLLEN
  Märker inte så stor skillnad med kontrollen. Spakarna har en annan känsla, men jag hade vant mig med PS3an och tyckte de var ok, känslan känner man igen här.
  Irriterande att man måste ladda den efter bara några timmars spelande (ok 5-6h)
  Jävligt irriterande med lampan/ljusskiten längst fram på kontrollen, varför, kan man stänga av den?

  APPAR:
  Jag kör mina appar från telefon, platta till ljudsystemet/TVn hemma via Chromecast. Med PS4an har jag möjlighet att istället använda det systemet, då de appar jag använder även finns till PS4. HBO, ViaPlay, Netflixh och Spotify.

  Frågan är bara varför jag ska använda apparna i PS4an i stället för Chromecast.
  Jag hittar ingen anledning till detta. Chromecast är överlägset, smidigare och inte minst tystare!

  GRÄNSSNITT
  Gränssnittet känns faktiskt sämre än i PS3an, men man kanske vänjer sig.

  SPELKÄNSLA
  Nya generation lika irriterande långa laddtider...

  NÄTVERK
  Kostar att spela, ej provat, ett sätt för Sony att få lite tick, inga klagomål egentligen även om jag inte tycker det är värt det för tillfället.

  SAMMANFATTNING
  Känns absolut inte som nya generationens spelkonsol, så stor skillnad från PS3 är det inte.

  Ni som har den och säger den är fantastisk berätta gärna för mig vad jag missat.
  Må gott!
  2 mån sedan
 • Mycket bra
  Är sjukt nöjd med min PS4 efter 2 år! Men det är inte intressant hur jävla bra den är (för det är common knowledge). Det finns fortfarande några små irriterande saker som gör att den inte når upp hela vägen på 10/10.

  - Allt som lovats vid release finns inte ännu i Sverige (ex streama spel).
  - Dualshock4 joystick slitaget är pinsamt (greppet trillar av).
  - Dåligt med uppdateringar, enkla saker som att byta psn-namn går fortfarande inte.
  2 mån sedan
 • Utmärkt
  Tycker gränssnittet är otydligare på Playstation 4 än Playstation 3. Lite väl känsliga knappar för skivan och av/på. Lätt att komma åt dom när man sätter i något i USB. Hade gärna sett fler USB portar också. I övrigt mycket bra!
  2 mån sedan
 • Mycket bra
  Har haft konsolen sedan releasen och är väldigt nöjd.
  Kan verkligen rekommendera den.
  2 år sedan ( Uppdaterat: 2 mån sedan )
 • Perfekt
  Bäst of all time
  1 år sedan ( Uppdaterat: 2 mån sedan )
 • Perfekt
  Bästa konsol som finns !
  2 mån sedan
 • Utmärkt
  Kanon konsol men tappar den sista stjärnan pga dyra spel...
  2 mån sedan
 • Utmärkt
  Nöjd
  2 mån sedan
 • Utmärkt
  Laggar ibland och har inga vettiga mediafunktioner än.

  Edit, nu finns plex mm.

  Men tycker den är dålig på att uppdatera i viloläge.
  1 år sedan ( Uppdaterat: 3 mån sedan )
 • Perfekt
  The one and only
  3 mån sedan
 • Perfekt
  Fantastisk spelkonsol, allt funkar snabbt och smidigt. Det självklara valet denna generation.

  Piddeman_86 här nedan måste ha blandat ihop PS4 med XBONE...
  3 mån sedan
 • Utmärkt
  En mycket trevlig maskin. Den är snabb och med många fina funktioner. Samtidigt känner jag att skillnaden från PS3:an inte är lika stort som jag hoppats. UI:et har samma eller liknande tanke som det bygger på, funktionerna i övrigt är inte heller revolutionerande med tanke på hur många år det gått. En sak jag saknar är snabbare WIFI. Det skulle inte varit helt fel med Dual band AC-nät, framförallt när de nyligen gjort en ny utgåva.

  Som många andra påpekat är kontrollen helt fantastisk. Det är helt klart en fantastisk konsoll även om den inte räcker hela vägen till en 10:a
  3 mån sedan
 • Perfekt
  Helt utan motstånd i dagsläget.
  3 mån sedan
 • Perfekt
  Otroligt bra och trevlig underhållningsmaskin
  3 mån sedan
 • Perfekt
  Ord är överflödiga. Har du av någon anledning missat att köpa en PS4'a så gör det. NU.
  3 mån sedan
 • Mycket bra
  Snygg som fan. Skön kontroll. Grymt bra för Netflix och Spotify, där ljudet via optisk kabel låter bättre än ljudet med asynkron usb från pc. Spelen har väl kanske inte briljerat än.

  Däremot är gränssnittet är helt fruktansvärt. Det måste de verkligen förändra. Som användare har man inga möjligheter att flytta ikoner eller ta bort sånt man inte använder. Blä!
  3 mån sedan
 • Perfekt
  vad kan man säga, underbar! Lätt att använda, tyst och smidig. Bra grafik i spelen och användbara appar.
  3 mån sedan
 • Acceptabel
  *OBS*
  Detta betyg är satt under de 24 första timmarna, ett uppdaterat betyg kommer
  ***

  Jag måste säga att jag förväntade mig lite mer av nästa generations konsoller, de långa laddningstiderna är kvar fast man förväntade sig att bättre hårdvara gjorde sakerna snabbare.
  När vi endå är inne på mjukvaran så måste jag säga att den enkla menyn som fanns på PS3 har blivit aning för kompliserad (Men ej på Xbox One nivå) för mitt tycke. Det är för många steg för att komma dit man vill.

  Jag förväntade mig även att när jag köpt en konsoll för flera tusen, att Sony skulle kunna skicka med prova på PS Plus, istället fick jag med VIAPLAY som jag känner är helt meningslöst, det är en spelkonsoll jag köpt. Inte en surfplatta.

  Att jag inte heller kommer ut på Playstation Network ger inte ett superbra första intryck för mig om man jämför med T ex Wii U eller med min PC där det funkar direkt.

  Än så länge är jag inte imponerad över vad denna maskin har gett mig.
  3 mån sedan
 • Perfekt
  bäst
  4 mån sedan
 • Utmärkt
  Fyra toasy
  4 mån sedan
 • Perfekt
  Det här är en konsol som kommer gå ner i historien som en gud. Nästan lika bra som NES!
  4 mån sedan
 • Bra
  I allmänhet är det en bra konsol!

  + Den är snabb
  + Bra grafik om man jämför med tidigare generationer
  + Skön handkontroll
  + det går snabbt att komma igenom alla inställningar

  - Den blir lätt varm
  - Fläkten låter ibland som en dammsugare vilket gör det nästan omöjligt att spela eller kolla på film med en låg ljudnivå på TV:n
  - Handkontrollens batteritid är dålig
  1 år sedan ( Uppdaterat: 4 mån sedan )
 • Perfekt
  Detta är den bästa konsolen som tillverkas hittills. Finns inget som är negativt med en helt underbar ps4. Aldrig krånglat med mina Sony produkter.
  5 mån sedan
 • Detta omdöme är under utredning
  5 mån sedan
 • Utmärkt
  Införskaffats för alla ps4 exklusiva titlar som kommer komma med åren, gta och batman arkham Knight va fantastiska, bra konsol som börjar nosa på Pc nivåerna !
  5 mån sedan
 • Utmärkt
  Egentligen klockren om man inte jämför den med något annat för det är aldrig några fel på den. Är det något som hänger sig så är det spelen och inte enheten.

  Har nu gått över till Xbox One pga att spelutbudet där passar mig bättre.

  PS4 var dock stabiliteten själv i jämförelse med Xbox One, men Xbox One startar spelen snabbare, är tystare och handkontrollerna känns mer gedigna. Så båda har sina fördelar och ingen är bäst på allt.

  Vem man väljer tror jag främst beror på vilka spela man vill spela och vad ens vänner har för konsol.
  1 år sedan ( Uppdaterat: 5 mån sedan )
 • Utmärkt
  PLUS..snygg grafikMycket bättre hand kontroll än till PS3Snabb och bra flyt i menyernaMINUS..gillar inte alls menyerna jämfört med ps3INGET STÖD FÖR EXTERN HÅRDDISK,fixa det och mer spel så blir det full pottPS3an överlägsen som media spelare..PS3an får stanna kvar tills dom löst det...Edit.nu när man kan se filmer och foton från extern hårddisk så är den toppen,,behövs dock mer fil stöd ex .mpg
  2 år sedan ( Uppdaterat: 5 mån sedan )
 • Perfekt
  Bästa spelkonsolen någonsin! Mycket trevligt med Spotify Connect nu också!
  5 mån sedan
 • Perfekt
  Bästa konsolen jag ägt. Har inget att klaga på.
  6 mån sedan
 • Utmärkt
  Love this! :-)

  Bra även som Blueray spelare

  Har råkat ut för synkningsproblem mellan kontrollen och maskinen men fick en ny kontroll via supporten så nu kör den som det förväntas
  6 mån sedan
 • Detta omdöme är under utredning
  6 mån sedan
 • Utmärkt
  Det som xbox one inte har är att man kan använda helt vanliga hörlurar i dosan chatta/lyssna på musik när man inte vill störa andra????
  6 mån sedan
 • Perfekt
  Finns ingen anledning att köpa en Xbone när PS4 är så pass mycket bättre på i stort sett allt till ungefär samma pris.

  Funkat fint sen inköp när den släpptes. Hyffsat tyst, snygg design, och har alltid bättre upplösning/prestanda/fps än xbone.

  Det sämsta är att du måste betala dyrt för att spela online och då få "gratis" spel, vilket du såklart är just det du betalar för (samma med Xbone).
  Och PS+ Playstation Plus spelen du måste betala för är i 99% av fallen skräp och "indie" med kass 8-bitars grafik från 1984.

  Har såklart en Wii-U också, men den har mest stått avstängd i brist på bra spel.

  En stationär PC är självklart att föredra att spela på och slår allt, men vill du softa i soffan nån timme här och där som "casual gamer", så är PS4 just nu det givna valet.
  6 mån sedan