En kompakt klassiker som håller än. Gång efter gång blir den testvinnare i alla kategorier. I 18 år har Porta Pro varit bästsäljare när det gäller portabla lurar. Tack vare Koss unika "comfort zone" kan man lätta på trycket mot öronen när man lyssnar länge. Stödkudden som ligger an mot huvudet ovanför öronen är anpassad för den som använder glasögon. Eftersom hörluren kan vikas ihop, tar man den lätt med sig på alla aktiviteter. Ljudmässigt är hörluren en riktig tungviktare. Med sin överlägsna ljudåtergivning har Koss Porta Pro blivit kultlur. Förvaringspåse ingår. Stäng
En kompakt klassiker som håller än. Gång efter gång blir den testvinnare i alla kategorier. I 18 år har Porta Pro varit bästsäljare när det gäller portabla lurar. Tack vare Koss u... Läs mer
Visa alla Koss Hörlurar (72)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
 • Mest gillade

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  Dessa hörlurar verkar vara som fallet med Apples iPhone, antingen hatar man dem eller så älskar man dem. Så jag ska försöka vara ärlig i mitt omdöme :)

  + Smidig konstruktion, absolut inget problem att ta med dessa på löpturer då in-ear lurar lossnar för vart tredje steg man tar, samtidigt som den tunna bygeln ändå gör att man kan trampa på dem utan att de går sönder.
  + Ljudet är helt okej, men om man jämför med t.ex. Sennheiser märks det att basen är "uppboostad" eftersom mellanregistret inte alltid hänger med, men å andra sidan kostar ett par vettiga Heisers minst dubbelt så mycket.
  + Designen, som många tidningar har klagat på, tycker jag inte alls det är något fel på. De är dessutom väldigt sköna att ha på sig, även under längre stunder.

  - Byggkvaliteten är halvtaskig. T.ex:
  * Efter första månaden var kabeln såpass sönderslaktad så hela hörlurspluggen lossnade, Hifibutiken satte dit en ny kabel för 60 spänn som fortfarande sitter kvar (lurarna köptes i september förra året). Dock ska Koss ha en eloge för kabeln på 1.2 meter, längre sladdar brukar ofta fastna i t.ex. cykelhjul.
  * Ju oftare man stoppar lurarna i en väska, även ihopfällda, desto snabbare lossnar lurarna från bygeln. Tre månader klarade dessa sig, nu är bygeln helt borta och det var 2 månader sedan lurarna användes.
  * Hår har väldigt lätt för att tränga in i luren, vilket medför rassel och irritationer.
  - Ljudisoleringen. Visserligen kan lurarna ge öronorgasm med bra musik, men det studsar ut precis lika mycket ljud som man får höra själv. Detta gör att man aldrig vill skruva upp volymen på bussen till jobbet, om man är en person som tar hänsyn till folk som sover (med ett gäng skrikiga fjortisar på bussen är det dock bara skönt att kunna "dra på" lite grann)

  Trots detta vill jag ändå ge kossarna en 8:a av 10. Det är bra, smidiga lurar med en generös garanti och mysigt ljud för de allra flesta typerna av musik. Köpte var sitt par till mina tre yngre syskon i julas då deras gamla Skullcandylurar gett upp, och det är ingen av dem som på något sätt är missnöjda med lurarna. Tummen upp!
  3 år sedan
 • Alla omdömen

 • Utmärkt
  Har haft min sedan 2008 och dom håller ännu. Jag vet inte om jag bara haft tur med tanke på alla andra som har problem med dessa.

  Lyssnar mycket på rock och tittar på film med dessa lurar och till det är de alldeles utmärkt.

  Bra ljud
  Smidiga i ihopfällt läge
  Kort sladd vilket är ett plus tycker jag

  Ska du använda dom ofta kanske du ska kolla på några med lite bättre byggkvalité, men om du ska lyssna lite mer sporadiskt som jag gör då kan jag inte annat än rekommendera dessa.

  Basen kan konstigt nog bli lite övermäktig i dessa små lurar, galen bas i ett litet format (på gott och ont)

  Kvalite ++++
  Pris +++++
  Funktion +++++
  Ljud ++++
  1 mån sedan
 • Ganska dålig
  Bas fanns det gott om i dessa, lite väl mycket nästan. Var mina första lurar som jag köpte år 2001 tror jag det var. Detaljer däremot fanns det inte lika mycket av men bra pris. Gav runt 350:- för dom. Passade riktigt mycket med disco musik minns jag :D
  1 mån sedan
 • Ganska bra
  Helt ok lurar, i synnerhet om man tänker till priset. Kvaliteten och hållbarheten känns dock under all kvalitet. "Livstidsgarantin" gjorde att jag kunde byta ut lurarna de 3 första gångerna de pajade, men den fjärde gången skulle jag visst prompt ha kvitto... vilket jag inte hade kvar. Sket då i att fixa nya, för särskilt bra, bekväma eller snygga tyckte jag aldrig att de var.
  3 mån sedan
 • Acceptabel
  Dessa levererar högt ljud och mycket bas och dessa kriterier är bra ljud för det flesta människor. Ljudet blir ansträngande då basen tar över ganska mycket och ljudet blir kallt. Det som också drar ner betyget är den dåliga byggkvalitén men kabeln som har en kabelstrumpa är bra. Jag skulle välja Sennheiser PX100 då de har en varmare ljudbild, har kabeln bara på en sida och är bättre byggda. Koss Porta Pro känns inte rätt i mina öron helt enkelt och byggkvalitén är inte den bästa men det finns sämre lurar i den här prisklassen.
  3 mån sedan
 • Knappt godkänd
  Höll i en månad, sen blev det glapp i kontakten. Bytte dom i butiken och fick ett par nya. Nu en månad senare är det glapp i kontakten IGEN. Och det enda jag gör med dom är att vara ute och promenera.
  Grymt ljud för pengarna, sköna och smidiga, men kvaliteten är urusel. Ett riktigt skämt.
  Absolut inte värt om du inte har möjlighet att byta ut dom när dom går sönder.

  Köp INTE över internet.
  10 mån sedan ( Uppdaterat: 4 mån sedan )
 • Ganska dålig
  Hade ett par Porta Pro på 90-talet, de var fantastiska. Höll i flera år tills jag tappade bort dom. Kostade då kring 600:- har jag för mig. Köpte ett par nya förra året som jag började använda för någon månad sedan. Måste vara tillverkade som lågprislurar (vilket dom iofs är numera). Glapp i kontakt samt att ena snäckan trillar av hela tiden och nu är plasthållaren så sliten så att den inte går att knäppa tillbaka längre. Skräp!
  5 mån sedan
 • Perfekt
  Köpte mina 2006 för att ha på jobb. Har nu letat efter något att ersätta dessa med, något som är lika sköna att ha på sig en hel dag och så låter lika bra. Dock har jag inte lyckats även om jag har testat lurar för 1500kr. De är grymt sköna att ha på huvudet (har glasögon) och ger ett ljud som man inte blir trött av även om man har dem på under en längre tid. Tydlighet i röster är det som jag tycker utmärker dem mest. Kör tillsammans med en Fiio E7K och med lite extra bas EQ så presterar dessa lurar bra bas. Detta måste vara världen mest prisvärda lur.
  6 mån sedan
 • Utmärkt
  Det man måste göra är att recensera dem efter priset som är under 300:-. Och för de pengar man får betala för dessa så kan man inte kräva så mycket mer. Funkar alldeles utmärkt som träningslurar. Som hemma hörlurar använder jag andra, B&W P7. Som sagt var, recensera efter pris och jämför inte mot dyrare alternativ, (totalt irrelevant).
  6 mån sedan
 • Ganska bra
  Oftast handlar ljudkvalité om att återsträva det verkliga ljudet så gott som möjligt. Detta är tyvärr inget Koss Porta Pro lyckas med alls. Det låter som att det hänger ett skynke framför mellan register och bas vilket är väldigt uppenbart direkt när dessa toner spelas.

  Ljudet är dock inte värdelöst, det går helt klart att lyssna på men jag skulle inte få för mig att använda dem för ren musiklyssning hemma.

  Fördelen är med lurarna är att de är lätta och därmed också sitter lätt på huvudet. Detta gör dem perfekta on the go men som sagt, inga lurar för att sitta o lyssna på musik med lite kvalité.
  7 mån sedan
 • Utmärkt
  Enda lurarna som passar perfekt till mig med glasögon
  7 mån sedan
 • Ganska bra
  Du får bra ljud för liten peng. Dock är ju kvalitén lite si sådär.. Jag har avverkat två exemplar på ganska kort tid och då använder jag dom mest när jag är ute och går. Felet på båda har varit glappande kontakt och dessvärre är jag långt ifrån ensam om att ha samma problem, så det blir inge med Koss för mig.
  8 mån sedan
 • Perfekt
  Har haft mina i flera år och efter en olycka med klämd kabel blir jag nu tvungen att köpa ett nytt headset. Kommer att köpa ett till då jag har varit otroligt nöjd med lurarnas

  1) bekvämlighet
  2) ljudkvalité.

  Jag köpte dom för 499:- och nu när dom kostar 2-300kr är det en no brainer.
  8 mån sedan
 • Utmärkt
  Ägt mina i 2 års tid. Fungerar fortfarande prima och kan inte motivera ett inköp av nya hörlurar.

  + Riktigt bra ljud
  + Tar liten plats
  + Perfekt passform för de med glasögon
  + Behaglig även vid långvarig användning

  - Inga
  11 mån sedan
 • Mycket bra
  Jag har använt dessa lurar i många år och vill nu passa på att ge ett omdöme.

  + Som namnet antyder mer portabla än många andra lurar
  + Bra, fylligt ljud med tanke på priset
  + Mycket bas, om man nu gillar det

  - Byggkvaliten är tyvärr inte den bästa. I ett par av mina har plasten spruckit, i ett annat glappar kontakten.
  - Kan bli lite väl bastungt ljud ibland
  - Ingen isolering, personer runt omkring hör din musik mer än vad du själv gör

  På det stora hela är Koss Porta Pro ett par mycket trevliga och prisvärda lurar, som gör sig bra till exempelvis mobiltelefoner och mp3-spelare.
  1 år sedan
 • Bra
  Väldigt mycket ljud för de ynka kronor de kostar! Tveksamt om det finns några lurar som är mer prisvärda. Mitt första par höll väldigt bra i några år innan kontakten började glappa men utbytesparen jag fått sen dess har bara hållit i ett par månader styck trots att jag är extremt försiktig med dem och aldrig har kontakten i trånga fickor. Det är visserligen livstidsgaranti på dem men det är ändå jäkligt tjatigt att byta ut dem gång på gång. Jag ser att det är fler som skrivit samma sak vilket nästan borde betyda att det är sämre kvalitet på ersättningslurarna man får hemskickade.

  Även jag har haft problem med att de fastnar i håret lite titt som tätt. Inte hela världen men det drar ändå ner kvalitetskänslan.

  Hade det inte varit för att de går sönder så ofta hade jag övervägt en 10a med tanke på vad de kostar. Nu är det istället en svag 7a.
  1 år sedan
 • Bra
  Mycket bra hörlurar, smidiga att ta med eftersom dom går att fälla ihop.
  Jag är inne på mina fjärde lurar nu, antigen är det högtalarna som pajar eller så glappar 3.5mm jacket.

  Har köpt till extra "muffar" så att man kan byta ut, för dom blir slitna i kanterna.

  .
  1 år sedan
 • Perfekt
  I den här prisklassen klart bäst ljud för pengarna, i mina öron.
  Mjukt rundad bas, och tydligt mellanregister. Bra diskant.
  Numera okej hörlurskabel (om du har tygversionen).
  Varning för hårtrassel och enstaka smärtsamma justeringar av bygeln.
  1 år sedan
 • Dålig
  Första paret höll i 5 år och överlevde bl.a. lumpen. Övriga par har glappat inom ett år. Skulle betala mer om de höll! Ljudet är bra (för priset)
  1 år sedan
 • Bra
  Fantastiska, men kvaliten är ingen vidare tyvärr! Går sönder för fort!
  1 år sedan
 • Mycket bra
  Självklart finns det bättre hörlurar, men de är väldigt bra för priset.
  1 år sedan
 • Mycket bra
  MKT bra ljud för de pengar dem kostar.

  Helt ok kvalité och komfort (det finns en liten knapp som lättar på trycket mot öronen vilket innebär stort skillnad i komfort när det gäller långtidslyssnande..)
  1 år sedan
 • Utmärkt
  + Mycket bra ljud per kr
  + Har hållt i flera år

  - Ont i öronen efter flera timmar pga konstruktion
  - Fastnar i håret ibland vilket gör ont
  1 år sedan
 • Utmärkt
  Bäst lurar för det priset. Bra basåtergivning och bra diskant. Sitter skönt också.
  Det enda minus är hållbarheten, men mycket hänger också på hur de används.

  KÖP
  1 år sedan
 • Perfekt
  Förstår inte hur folk har mage att klaga på dessa hörlurar. Jag har ägt ungefär 4 st av dessa under ca 6 år så visst, hållbarheten är inte den bästa.
  Men herregud, om man inte orkar med att lösa ut nya på garantin så kostar de 199 kr.
  Och med den grymma ljudkvalitén så finns det absolut inget att gnälla på.
  Jag lyssnar mest på Death Metal och House och lurarna klarar utan problem av det.
  1 år sedan
 • Ganska bra
  Jag kan börja med att poängtera att det är mycket bra ljud för att vara i den här prisklassen. Bygeln fastnar ibland i håret, vilket kan göra ganska ont ibland och designen/kvalitén är väl inte den bästa.

  Det allra sämsta med de här hörlurarna är att kontakten glappar, är av sämsta kvalité. Har sammanlagt ägt 4 st olika porta pro hörlurar och alla har glappat i kontakten.
  Jag tror att anledningen till att det är så pass dålig kvalité är att koss hörlurar inte tillverkas av koss själva utan hörlurarna tillverkas sedan år 2000 i Kina. Billigare och sämre kvalité.

  Använder andra hörlurar idag.

  + Ljudet
  + Basen*
  + Garantin

  - Kvalitén
  - Designen
  - Kabeln
  - Hörs mycket utåt
  - Kuddarna lossnar lätt
  - lite för mycket bas ibland, överröstar andra frekvenser
  1 år sedan
 • Bra
  Fann mitt par vid en elektronikåtervinning med trasig kontakt för några år sen, tydligen ett vanligt fel på dessa om man läser omdömena. Att löda på ny kontakt var inte så svårt - det finns en röd (höger) och en grön (vänster) koppartråd i kabeln, samt en jordtråd. Sen dess har jag lött på ny kontakt 1-2 gånger, varje gång blir kabeln lite kortare.

  Hade de varit garanti på lurarna hade jag nyttjat Koss-livstidsgarantin som ger nya membran mot porto - mycket bra service. En bekant har nyttjat denna tjänst, gick fint.

  Som lurar att ha hemma är de bra tycker jag. Levererar bra bas och fint ljud i övrigt. Vill jag höra en låt väl plockar jag fram mina Koss Porta Pro. Mången favoritlåt har diggats till dessa.

  Många har redan nämnt problemen med dessa lurar redan, dels läcker de ljud som ett såll och dels är det lite klen konstruktion. Har sett folk gå på stan med Porta Pro:s, det är inget jag rekommenderar. Visserligen är det mycket smakfull design anno 1984 (må de inte ändra den), men inte vidare kul att dela hela sin musiksmak med omgivningen.

  En klenod från 1980-talet man bör ha redo hemma, men inget att gå på stan med. Rekommenderar köp för den som uppskattar musik med bra bas.

  Viktigt! Får du dem i present så se till att få kvittot för att kunna nyttja garantitjänsten om de går sönder.
  1 år sedan
 • Dålig
  Det hjälper inte att ljudet är bra när lurarna inte håller. Andra paret lurar har nu gått sönder och börjat glappa inom loppet av ett år och de har inte utsatts för något annat än normal användning! Hade ett annat par för några år sedan som också började glappa efter något år och uppenbarligen har kvalitén inte blivit bättre.
  1 år sedan
 • Mycket bra
  Generellt mycket nöjd med dessa lurar. Är ingen ljudexpert även om jag lyssnar på en hel del musik och ser på mycket film med krav på ljudet, men trivs väldigt bra med det ljud som dessa ger. Egentligen det enda som drar ner helhetsbetyget är att det senaste paret jag sliter på glappar intill kontakten.
  1 år sedan
 • Perfekt
  Jag hittade mina Porta Pro ute på en bänk när snön hade töat bort här på gården. De har alltså legat utomhus ända sen i November förra året, upplevt ett antal nätter med -30 grader, och utan en enda skråma - inte ens lite rost på huvudbandet. Visst handlar det säkert om lite tur också, men visst borgar det för dessa lurars nästan felfria kvalitet :)

  Ljud, komfort och pris är såklart helt godkänt. En nästintill oslagbar kompromiss för den som vill ha bra lurar som inte tar nån plats.
  1 år sedan
 • Mycket bra
  Klockren för det priset. Rejäl bas. Är troget fan, inne på mitt tredje par (hållbarheten är 1-2 år max om man är lite klumpig)
  Betyg: 9

  EDIT:
  Ovan rekommendation är ca 4år gammal.

  2013-02-28:
  Nu är jag lite trött på att dessa alltid går sönder och sänker från 9 till 8.
  Jag köper AKG 403 och Sennheiser PX100-II för att se om jag kan hitta ngn ersättare... Se mina recensioner där för att se hur det gick.

  Ljud: 10/10 - Referensljud i denna prisklass. Det är inte för att de är fula som de vart bestsellers sen 1986

  Komfort: 9/10 - Håret fastnar ibland men de har en nice inställningsmöjlighet vid tinningarna ("Comfort Zone"). Känns knappt att de är på, går att ha på hela dagen.

  Kvalitet: 7/10 - Ett ord: Sladdbrott. Bara våga råka rycka lite i sladden eller klämma den i fickan och du går från stereo till mono (ljud i endast ena örat). En tröst är ju livstids garanti.

  Jag skulle absolut rekommendera dessa, iallafall om man är försiktig. Men att köpa nya hela tiden eller reklamera dem blir rätt tradigt.
  6 år sedan ( Uppdaterat: 2 år sedan )
 • Ganska bra
  Har haft Koss Porta Pro i några år och upptäckt att användningsområdena har blivit allt färre ju mer jag använder dem. Den dåliga ljudisoleringen gör de oanvändbara för bussen och den korta sladden och svaga panning-spektrumet gör de inte till någon höjdare för film och musik i hemmet.

  Ljudkvalitén är dock mycket god till ett förmånligt pris. Betyget sänks dock avsevärt på grund av att sladden går sönder efter två månader och de få användningsområdena.

  + Fylligt ljud
  + Bra ljud för pengarna
  + Mycket bas
  + Lång garanti
  + Sitter bra och samtidigt bekväma

  - Sladden glappar lätt vilket leder till byten ofta
  - Håret fastnar i bygeln vilket stundtals för ont
  - Basfrekvenserna överröstar övriga frekvenser något
  - Något svag konstruktion
  - Få användningsområden

  För dig om:
  ¤ Du vet att de passar för ditt användningsområde (inte någonstans med mycket bakgrundsljud)
  ¤ Är okej med att byta dem ganska ofta
  2 år sedan
 • Mycket bra
  Har haft dessa nu i några veckor. Komforten är bra och dom fälls ihop smidigt. Känns som en någorlunda stadig konstruktion, men inget man ska vålda runt med hur som helst. Väldigt lätta är dom också. Kabeln känns lite i vekaste laget, kanske för att jag är van med bättre...

  Ljudet är helt okej, med tanke på att man kan få lurarna för ~150kr när dom är på rea lite då och då. Okej tryck i mellan och övre bas, lågbasen existerar dock inte. Men det duger till nästan all musik. Mellanregistret finns där, det är tur, men det är inget speciellt med det direkt och ljudbilden är ganska platt och tråkig. Diskanten känns lite väl avrullad, men det är nog bara bra om man ska spela högt.

  Kan få tag på dessa för ~150-200kr så är det helt klart ett bra köp. Perfekt för träning, promenader osv. Men om dom kostar fullpris på typ 349kr som dom kan göra på en del ställen så är det nog lika bra att avstå och kika på AKG K518 istället.
  2 år sedan
 • Acceptabel
  Beställde ett par porta pro för en månad sen, igår gick de sönder helt. Kabeln är askass! I övrigt är lurarna ok, bra ljud. Släpper ut en hel del och när man har dom runt nacken river det i håret.
  2 år sedan
 • Acceptabel
  Hittade mina gamla Porta Pro igen i en låda där de säkert legat en fem-sex år. Har av ren lathet använt medföljande Apple lurar senaste tiden. Men jäklar vilken skillnad det blir med dessa. Ger det mesta man spelar en väldigt smickrande ljudbild med mycket botten en hel del rymd och mjuk diskant. Tyvärr är den största nackdelen just portabiliteten paradoxalt nog. In-ear lurar är mycket enklare att ta med sig så därför åker de nog tillbaka i lådan igen.
  9 år sedan ( Uppdaterat: 2 år sedan )
 • Perfekt
  Går att vika ihop och knöla ner i medföljande påse vilket är lite pilligt, men gör att man kan slänga ner dem i en väska med väsentligt minskad risk för att något ska knäckas, och man slipper sladdtrassel och de tar mindre plats.

  För sin storlek och sitt pris har de ett riktigt habilt ljud.

  Har haft mitt par i flera år och de har inte den minsta glapp eller annan defekt än så länge.
  2 år sedan
 • Ganska dålig
  Bra ljud men usel kvalitet.
  Jag är klart nöjd med ljudet. Förvånansvärt fyllig bas i ett par hörlurar som sitter "utanpå" öronen. Spelar man högt så hörs det naturligtvis utanför. Det syns ju på dem.
  Tyvärr verkar inte kvalitén vara den bästa (milt sagt).

  Mitt första par höll nog ett par år innan kontakten började glappa. När jag reklamerade dem fick jag ett par nya (utan bygeln) hemskickade. Kanonservice!
  Tyvärr har jag tappat bort dem, så jag köpte ett par nya i god tro.
  Upptäckte att nu är sladden tygklädd. Jag visste inte om detta var bra eller dåligt, men efter bara någon vecka började de glappa. Trots att jag bara haft dem vid datorn!
  Kanske använt dem max 10 timmar! Det blir ett högt pris per timme.

  Innan jag hann fundera över garanti ramlade de dock i golvet och gick av. Plasten gick sönder, så nu har jag ett par nya hörlurar som är av och som glappar.
  Provar något annat nästa gång, med lite sorg i sinnet.
  Köp om du törs, men spara kvittot!
  2 år sedan
 • Bra
  Fördelar

  ¤Bra ljud
  ¤Bra bas
  ¤Bra byggkvalitet
  ¤Passar bra för en löparrunda

  Nackdelar

  ¤Öron kuddarna blir slitna eller går sönder
  ¤Glapp i kabeln uppstår lätt
  ¤Fästena där hörlurarna sitter blir slitna som gör att det inte sitter
  ¤Läcker jätte mycket ljud man kan nästan använda dom som högtalare lite jobbigt på ex bussen

  Allt är relevant till priset, så jag måste säga i helhet att jag är nöjd speciellt efter 4 år. Nu finns det säkert mycket mer prisvärda hörlurar ute där utan retro stilen. Nu går såklart saker sönder med tiden men det faller tillbaks på livsstilsgarantin.
  2 år sedan
 • Utmärkt
  valuta för pengarna!
  2 år sedan
 • Usel
  Bra hörlurar om man vill att alla inom 10 meters avstånd skall tvingas höra vad man lyssnar på.
  2 år sedan
 • Perfekt
  Otrolig ljudkvalitet för priset (99 kr på Ica Maxi! 99!!!)
  2 år sedan
 • Mycket bra
  Jag har haft tre olika par och jag måste säga att ljudet är suveränt! För 300 spänn hittar du inte några lurar med bättre ljud. Dock dras betyget ner på grund av att de går sönder väldigt lätt. Jag har själv gjort sönder 3 par, glapp, glapp och glapp.

  Men om du har en tight budget och vill ha bra ljud, köp!
  2 år sedan
 • Knappt godkänd
  Haft mitt par i ca 6år, användes förut i ca 1,5år men som numera ligger och skräpar.

  Enligt min uppfattning så är basen väldigt "burkig" och resterande ljud väldigt färgat. Lyssnat främst på electronic/punk/hardcore/post-rock i .flac format via ett helt ok ljudkort. Har använt ett par Sennheiser HD515 den senaste tiden och Koss lurarna kommer inte i närheten av klarheten som Sennheisern ger.
  Nu kanske jag var lite rå med tanke på att de kostar 600kr+ mer än Koss Porta Pro men å andra sidan får man ett par in-ear lurar med bättre ljud för samma pris. Ja, till och med bättre bas.

  Så för en "audiophile" är dessa inget att rekommendera men som första hörlur kanske köpet inte är så illa trots allt. Finns betydligt sämre lurar på marknaden men också lika många bättre.

  Edit: Lägg på en hundralapp så kan du hitta bra mycket bättre lurar
  2 år sedan
 • Bra
  Bra ljud men de håller inte så länge har avverkat två par. Har nu gått över till Klipsch Image One.
  2 år sedan
 • Utmärkt
  Kanonljud, speciellt för priset!
  2 år sedan
 • Ganska bra
  Tyvärr sämre kvalitet idag än när de ursprungligen kom ut! Det är säkert därför många delar ut låga betyg. Tidigare var de robusta och tåliga, idag har de en fladdrigare känsla.
  1. Metallbågarna är tunnare med vassa kanter istället för de gamla något tjockare med trevligt rundade kanter. Det medför också att de inte är lika stadiga som tidigare.
  2. Plastramarna som håller lurarna verkar vara av annan typ av plast och ha annan struktur än de tidigare.
  3. Sladden är utbytt från den tjocka tåliga varianten till en mycket tunnare plastsladd som har lätt för att trassla sig eller gå sönder.
  4. Skumkuddarna är känns strävare än de gamla som var rätt mjuka.
  5. Det följder inte längre med en adapter-plugg mellan stor och liten hörlurskontakt. Men det är antagligen helt oviktigt för de flesta.

  Det är alltså helt uppenbart att Koss idag sparar in på ALLT när det gäller tillverkningen av dessa klassiska lurar. Jag har några gamla att jämföra med så skillnaden är tydlig!

  Ljudet är fortfarande ok och de kostar ofta en bit under 300 kr om man handlar på rätt ställe, så de är fortfarande köpvärda i mitt tycke.
  Dessutom verkar det som att de har bytt ut sladden igen mot en tygklädd variant. Om det är bättre eller inte återstår att se.
  2 år sedan
 • Usel
  Dessa hörlurar har ett fantastiskt inflytande på mig och säkert dig. Det ljupa ljudet räkte för att jag skulle införskaffa två stycken koss.
  Idag är båda sönder och kasserade p.g.a. glapp i kabeln.

  KÖP NÅGOT ANNAT !
  2 år sedan
 • Ganska dålig
  Hade detta varit versionen som släpptes för 10 år sedan hade jag givit den en 9:a, men kvalitén idag är urusel! Mina hörlurar har börjat glappa i kontakten 2 gånger redan, har bytt ut elementen via myportapro.se men jag ångrar mig djupt efter att ha bytt bort mina gamla lurar som än idag fungerar felfritt. Den nya kontakten är mera anpassad att passa till Ipod, vilket har gjort den helt värdelös!

  Dåligt koss!
  2 år sedan
 • Mycket bra
  Bra kvalité för pengarna men de är ömtåliga mina gick sönder efter 2mån men fick nya delar snabbt så det gjorde inte mycket :)
  2 år sedan
 • Mycket bra
  Mycket bra ljud och skön bas! Förstärker ljudbilden på ett bra sätt, bra komfort osv! Grymma lurar för ett fantastiskt pris helt enkelt!
  2 år sedan
 • Ganska bra
  Bra ljud, men usel kvalité. Haft tre hörlurar nu och det börjar först knastra i hörlurarna när man rör på huvudet och sedan lägger den ena hörluren av om man inte hittar "rätt" läge med huvudet och sladden. Sedan är det att sitta blixtstilla som gäller om man vill lyssna på något.. Kass kvalité - de är bra så länge de fungerar - men de går sönder alldeles (!) för fort. Bättre investera i ett par bra hörlurar som håller mer än ett år...
  5 år sedan ( Uppdaterat: 2 år sedan )