•  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
 • Utmärkt
  Fick ner tempen lite på processorn. Stort plus för rejäl och enkel fästanordning med skruvar. Hatar klickvarianten. Kör 2 Scythe Gentle Typhoon i push´n Pull.
  14 dagar sedan
 • Utmärkt
  Utomordentlig för denna prisklass! Låter i princip ingenting från fläkten, då annat enkelt tar överhand. Kyler bra. Känns riktigt stabil och robust när den är monterad, så man är inte orolig att den ska gå sönder om datorn ska transporteras eller liknande. Kyler bra, och det är väldigt lätt att rengöra, då fläkten är väldigt enkel att ta bort. 9/10 pga monteringen är lite smått jobbig, dock är detta inget problem för de flesta! En soklar 10 annars!
  1 mån sedan
 • Ganska dålig
  De fyra mutter/skruven passade inte i understycket på en ASUS M5A97 R2.0 och gick sönder i mitten när jag skruvade ner den, dålig kvalité både i metallen och i dimensionerna.

  Annars är väl priset gott, tillgången att använda på flera CPU:er bra och den övriga kvalitén god....
  1 mån sedan
 • Perfekt
  Om du behöver en CPU kylare är det denna du ska ha.

  Billig är den. Sänkte CPU temp under tung belastning med 20-40 grader och ~15 grader idle jämfört med Intels originalskräp. Låter inte märkvärt.

  Använd Arctic Silver 5 kylpasta till den också.
  1 mån sedan
 • Perfekt
  Billig, kall och tyst. Vad mer kan man begära?
  2 mån sedan
 • Perfekt
  Tre datorer, tre 212. Riktigt bra.
  3 mån sedan
 • Perfekt
  Köpte denna pga penga brist och andra kylaren började göra ljud och tänkte bara ha den tillfäligt men den är så bra så tror jag stanna med den kör med i7-4930k (2011 socket) och idle är runt 40 och max 80! men klart värt pengarna!
  + enkel installation!
  + billig och bra
  inga -
  4 mån sedan
 • Utmärkt
  Standardkylaren jag hade tidigare hade en 90 mm fläkt som varvade upp vid minsta lilla processoransträngning och som vrålade ut sitt högfrekventa irriterande ljud i tid och otid.

  Med denna enorma kylfläns och dess 120mm fläkt så hör jag inte ens att fläkten snurrar vid normal användning. Chassifläktar, grafikkort och nätaggregat hörs mer. När den kör på max (1600 rpm) kan man höra den, men det är ett lågt och lågfrekvent svischande ljud som är betydligt behagligare än de mindre, ettriga fläktarna. Och även på max är den såklart otroligt mycket tystare än Intels standardkylare.

  Jag köpte den bara för att få ned ljudnivån och är inte så intresserad av temperaturförbättringar men om jag minns de gamla temperaturerna rätt så verkar jag ligga runt 15 grader lägre nu än tidigare.

  Kolla i din chassimanual att du får plats med den på höjden innan du köper den. Den är 158,5 mm hög. Mitt moderkort är Asus p6x58d-e, chassit är Fractal Design Define R2 och jag har en Intel i7 950-processor. Det är precis att den får plats.

  Fläktkvalitén kan jag inte uttala mig om eftersom jag precis installerat den.

  Litet minus för att en mutter var fel storlek vilket innebar en extra sväng till Clas Ohlsson men det påverkar ju inte direkt funktionen.
  6 mån sedan
 • Perfekt
  Köpte min för ungefär en vecka sedan till en AMD FX8120 som körs i 3.8GHz i ett Antec Sonata III chassi. Är väldigt nöjd.

  Fördelar:
  + Den kyler väldigt bra och låter knappt något, förmodligen tack vare sin storlek och den stora fläkten som går i väldigt låg RPM.
  + Det går att köpa till en extra fläkt och sätta den på andra sidan, man kan alltså få den att kyla betydligt bättre för en liten peng.
  + Den är otroligt prisvärd. Riktigt fin kvalite för ca 300kr med frakt inräknat. Konkurenter tar ungefär det dubbla.

  Nackdelar:
  - Med AM3+ så måste man rycka ut hela moderkortet för att sätta dit en backplate som medföljer för att kunna sätta fast fläkten. Dock kräver de flesta bra fläktarna det.
  10 mån sedan
 • Utmärkt
  kyler bra, väldigt billig och ganska lätt att installera. ett solklart köp.
  11 mån sedan
 • Perfekt
  En helt underbar kylare.
  + Bra pris
  + Utklassar dyrare kylare
  + Bra instruktioner.

  - Vissa måndagsexemplar bland fläktarna. (Jag hade tur, polaren hade missljud.)

  * Något hög, så den kan vara för hög för vissa chassin, men också tillräckligt hög för att komma över Ram-minnena. (Beror så klart på minnen, och hur moderkortet ser ut etc..)
  Kontrollera att den går in i ditt chassi innan du köper.
  1 år sedan
 • Perfekt
  Med en överklockad CPU från 3.4GHZ till 4.5GHZ så ligger maxtempen på ca 60 grader.

  Använder den i Bitfenix Prodigy mTIX lådan. Trångt men funkar.

  KÖP
  1 år sedan
 • Perfekt
  Mycket bra och tyst och stabil processorkylare! Den gör sitt jobb och jag har precis monterat den i mitt Cooler Master 430 elite chassi:), och den passade precis;) Rekommenderas starkt!
  1 år sedan
 • Utmärkt
  Stabil och fungerar som det skall! (dock stor!)
  1 år sedan
 • Knappt godkänd
  Köpte denna för att få ner ljudnivån i chassit jämfört med intels kylare, ljudnivån är relativt låg MEN den ger ifrån sig ett störande vinande ljud (oavsett varvtal) vilket är väldigt störande.
  Mina övriga 3 chassifläktar lider ingen av detta oljud.
  Såg också att en tidigare skribent hade samma problem.

  Iallafall det gjorde mig tvungen att köpa ny fläkt till den, valde quiet! SilentWings 2, 120mm PWM och nu blev jag riktigt nöjd.

  I övrigt så kyler den väldigt bra, jämfört med intels kylare är det stor skillnad.
  1 år sedan
 • Utmärkt
  Monteringen var trixig och det finns bättre fläktar. Hade väntat mig att den skulle vara tystare. Men den kyler bra och är mycket prisvärd.

  Jag vill dock varna för att den är jättestor. Ja, helt enorm. :O

  I mitt fall blev jag tvungen att vrida den 90 grader jämfört med tänkt montering för att få den att passa (den kyler ändå bra mycket bättre än stockkylaren). Givetvis 100% mitt fel att inte kolla upp detta på förhand, så jag vill råda andra att tänka på denna bit redan innan ni köper.
  1 år sedan
 • Mycket bra
  Cooler Master Hyper 212 Evo är väldigt bra och kör 36C i idle på 8350!
  1 år sedan
 • Mycket bra
  Gör det den ska. Böt fläkten mot en Noctua dock, för att få den ännu tystare.

  (använder Asus Maximus V med G.skill Ares minnen)

  //Lasse
  1 år sedan
 • Mycket bra
  Kyler mycket bra, aningen hög bara.
  1 år sedan
 • Perfekt
  Kyler AMD FX-8350 som en gud. Trodde man inte kunde få så mycket för pengen! Överklockad 600mhz och aldrig över 52 grader. Fint att man även får med en tub med kylpasta!

  Tycker inte kylaren var allt för svår att montera. Har varit med om betydligt värre! Se bara till att ha lite framförhållning och inte stressa så går det bra. Jag upplevde då inte några problem att backplaten glappade eller liknande. Kanske passar bättre till AMD än Intel?

  Om du känner dig osäker vid montering. Kolla efter en monteringsguide på youtube.

  Edit: Smällt på en Noctua F12 fläkt på kylaren istället för den medföljande fläkten. Kör en 800mhz överklockning 24/7 utan några som helst problem.
  1 år sedan
 • Bra
  Kyler extremt bra ca 28 grader i idle och är mycket tyst men installationen var jobbig och den är ganska stor (Sitter i ett NZXT Vulcan mATX dock)
  2 år sedan
 • Mycket bra
  Behaglig ljudnivå och kyler bra. Inget att klaga på!
  Tänk på att kolla så att den passar i ditt chassi innan köp. Har ett Define R3-chassi och där är det inga problem.
  2 år sedan
 • Utmärkt
  Väldigt effektiv, den drog ned min FX 8350 med stock kylare från ca 45 grader till knappt 35 grader i idle + att den låter mycket mindre! Den går på mycket lägre rpm så fick varning från bios i början men drog ned minim nivån till 500rpm och då startar den utan problem. Fläkten verkar hålla sig under 1000rpm i idle och load.

  Lätt att montera fast jag hade färdigmonterat moderkort på chassit. Kollade ej på instruktionerna utan gick efter en youtube video
  ( http://www.youtube.com/watch?v=OrnWVHdhGJ0 ) som gjorde att det tog ca 10-20min att montera, lite tight var det med skruvarna till baksidan av fästena men det gick med en tång att dra fast dem.
  2 år sedan
 • Ganska bra
  POSITIVT
  + Lagom stor, gediget bygge, koppar med stor anläggningsyta.
  + Fläkten mycket enkel att montera av/på valfri sida med snabbfästen.
  + Verkar kyla ypperligt! CPU ligger konstant 0/1 grad varmare än MB. CPU på 24 grader i skrivande stund. :)
  + Kylpasta ingår.
  + Lågt pris!

  NEGATIVT
  - Får lov att instämma vad gäller montering, att de medföljande instruktionerna var knapphändiga. Bilderna var okej, men för små.
  - När jag skruvat fast kylaren i botten (så hårt det går) på moderkortet (socket 1155) så tycker jag att det fattas lite. Borde kunna dras fast ännu hårdare!
  - En av muttrarna till bakstycket var för stor, så den greppade inte. Alternativt kan gängan på skruven fått sig en omgång när jag tryckte den genom bakstycket. Dålig kvalitet i vilket fall! Jag fick åka till byggaffärn och köpa mutter (M4) som passade perfekt och greppar mycket bättre än de som följer med!
  - Jag har aldrig gillat montering som ger märken i moderkortet, även om man är försiktig och följer anvisningarna till punkt och pricka!

  Priset lyfter upp med en stjärna.
  2 år sedan
 • Perfekt
  Väldigt bra! Spelar BF3 på högsta och har massor med program i bakgrunden och den ligger på 20-40 grader! Har en AMD FX 4100.
  2 år sedan
 • Mycket bra
  Mja..en riktigt bra kylare helt klart för detta pris. Några irritationsmoment dock...den medföljande fläkten dog efter knappt 2månader. Ingen installationsguide följde med min förpackning vilket vore bra när monteringen är såpass dryg. Men som sagt..det är en riktigt bra fläkt för detta pris och kyler faktiskt minst lika bra som fläktar långt över dess prisklass.
  2 år sedan
 • Utmärkt
  Ej hör bar vid mindre än 1050RPM (= 50% pwm). Vid över ~1050RPM börjar man höra den svagt.

  + bra instruktioner
  + billig

  - lite svårt att montera för en nybörjare, men var bra instruktioner så gick bra
  2 år sedan
 • Perfekt
  Bra kylning till fantastiskt pris!
  Har installerat denna i två system (AMD o Intel) och den funkar klockrent.

  Kylaren är hög, så kolla först att chassit är tillräckligt brett så att du får dit sidoplåten (helt ok i Fractal Design Define R3 t.ex.). På mitt moderkort krävdes RAM-minnen utan kylfläns för att kylaren skulle passa.

  Bruxen är inget mästerverk när det gäller hjälp med monteringen, men den funkar. Om du provar dig fram lite innan du kör skarpt, ska det inte vara något problem.

  Är absolut tillräckligt tyst, särskilt om du har fläktar i övrigt (på grafikkort etc).
  2 år sedan
 • Perfekt
  helt perfekt,
  min i5-3570k pa en P8Z77-I Deluxe, men vara försiktig problem montering på baksidan.
  Testade samma dag, resultat:

  ---- intel fläkt ------
  idle(3.8) 3.8 4.0 4.2
  35 78 78 82
  30 83 85 90
  29 84 85 91
  24 83 85 88

  --------------------- 212 Evo ---------------
  idle(3.8) 3.8 4.0 4.2
  32 62 65 68
  27 66 71 73
  26 66 70 74
  21 63 70 72
  2 år sedan
 • Perfekt
  Har överklockat mitt i5 3570 till 1.4 och lagt på 1.225 i Vcore, och den snittar 60-70 grader i full load. Du behöver inte alls bekymra dig om att processorn blir för varm. Ljudnivån är inte särskilt irriterande heller, tror inte att det är den som låter mest i chassit heller.

  Den är dock mycket större än vad jag trodde, så mina minnen med kylflänsar fick inte plats i den första "sloten". Om man köper minnen utan kylflänsar så bör problemet inte existera.

  För mig så hade jag problem att förstå manualen. Hade aldrig installerat en extern kylare innan, så detta var helt nytt för mig. Förstod tillslut hur man skulle göra, men jag fick fundera länge på hur det skulle gå till. Därav så blev fläkten den komponent som tog längst tid för mig att montera bland alla andra datordelarna.
  2 år sedan
 • Perfekt
  En utmärkt produkt till ett vansinnigt lågt pris!

  Att det går att tillverka en sådan produkt för det priset är verkligen anmärkningsvärt.

  Visst, ljudnivån kanske inte riktigt kan mäta sig med kylare som kostar mångdubbelt mer, men å andra sidan - kostar dom mångdubbelt mer ;)

  Är pris/prestanda viktigast för dig, look no further.

  "Crazy": Du tycker inte du har lite väl höga förhoppningar på en produkt som inte kostar mer än en fläskfilé?

  Har du så höga krav, köp en dyrare modell istället.
  2 år sedan
 • Perfekt
  Köpte den till min IvyBridge i5 3570k och jag är mer än nöjd med den. Det var lite pilligt att installera den och fläkten går precis över en av minnesplatserna på ASUS- Maximum Gene V med några milimeter. Med vanliga minnen utan höga kylflänsar är det inget problem.

  Jag har inte kört processorn genom några program som är gjorde för att stresstesta den utan det som belastat den hittils är några timmars spelande i GW2. Vid den belastningen så håller den sig runt 57 grader och i idle är det strax över 30. Så kylningen är i min mening helt OK.

  När det kommer till ljudnivån kan jag bara säga att jag aldrig hört fläkten. Jag har legat med örat mot den med öppet chassi och hör då bara ett svagt sus från luften som flyttas (datorn idlade då). Helt klart den tystate cpu-kylare jag ägt och då har jag haft några Noctua tidigare.

  Med tanke på priset och mina intryck så kan jag inte annat än ge full pott!
  2 år sedan
 • Ganska bra
  Min största prioritering för att köpa denna kylare var att den skulle vara tyst med duglig kylning, jag blev dock inte helt nöjd.

  Installation:
  Ganska enkelt att installera, gick bra i min GA-P55-UD4 men den täcker ändå en minnes plats så se till att ha låga minnen för detta kort. Fläkten går av och på mycket enkelt. Inga avdrag här.

  Ljudet:
  Jag har haft burken öppen och lyssnat på samtliga fläktar och även kopplat ur och in för att säkerställa vad som låter och hur mycket. Denna fläkt har låg ljudnivå men tyvärr ger den ifrån sig ett något distinkt ljud som bara kan beskrivas som ett ojämnt surr. Det är klart att det kan vara något med just min fläkt men jag har läst tidigare recensioner här på Prisjakt och det verkar som iallafall en mer har tyckt att den har ett visst surr. Detta ljudet är dock så pass påtagligt då resten är relativt tyst i min burk att jag nog kommer att byta ut den till något annat. Detta måste jag då dra av fyra stjärnor för.

  Kylningen:
  Den kylar min Intel Core i5 750 (Gen 1) utan problem, ligger runt 37 C i en Fractal Design Arc med flätkning på låg volt. Går inte över 50 vid hårdkörning. Inga avdrag här men hade väl hoppats på lite bättre resultat.

  Slutsats:
  Köpte denna då jag ville testa något annat än Noctua men även då priset är riktigt bra kan jag inte rekommendera denna fläkt om du är ljudallergiker.
  2 år sedan
 • Utmärkt
  den är bra tyst, den gör det den ska helt enkelt.
  2 år sedan
 • Utmärkt
  Bra produkt men för hög för vissa µATX chassin. Minsta chassibredd är 180 mm.

  Den passar därför ej i t.ex. Fractal Design Core 1000 som är 175 mm bred. Det går att stänga chassiluckan men den buktar ut 5 mm som mest. Dessutom kopplar man på så sätt ihop chassit med IHS eftersom kopparstängerna som leder värmen har kontakt med chassit. Detta kan potentiellt ha en nackdel.
  2 år sedan
 • Bra
  Körs med en i3-2120T och ligger på ca 500rpm och processorn ligger runt 30° vid normal användning.

  + Enkel att installera om man har bra kunskaper
  + Ljudlös vid lägre rpm
  - Måste dras åt väldigt hårt för att inte glida iväg från processorn.
  (Kan bättras när kylpastan stelnat.)
  2 år sedan
 • Perfekt
  Har installerat denna i ett TJ08B-E chassi, tillsammans med en Intel Core i5 750, och ett HD6950 g-k, cpu´n idlar runt 30c, fläkten rör sig knappt. Kan inte hitta något negativt för tillfället.

  Är grymt nöjd med kylaren för det priset.
  2 år sedan
 • Perfekt
  Fick nyss hem den.. och vad kan jag säga?

  --BRA--

  * lagom tyst ( är lite kräsen men den surrar lite )
  * kyler bra.. den sänkte tempen från 50c till 20-29 !
  * bra instruktioner om hur den ska installeras
  * PRISET!

  --DÅLIGT--

  - Sjukt mycket större än du tror att den är.. det är nästan samma klass som noctuan
  - inte många installations möjligheter ( du kan liksom inte sätta den så att den tar in luft i från höger / vänstern ) om inte jag gjort fel vilket jag inte tror.

  överlag så är detta en sjukt bra kylare

  ett tips är att kolla om du har plats... jag beställde denna och 2st vengeance RAM-minnen och jag kan säga... det är ½mm mellanrum... vilket jag är lite orolig för... så ni med höga ramminnen.. akta er ;)
  2 år sedan
 • Omdömen från andra länder

 • Perfekt
  Du behöver inte få en bättre CPU-kylare än denna. Gör sedan upp i så fall 1000 + kronor belopp.

  Min i5 4670K på 4.4 GHz har aldrig nått 70 grader med denna kylare. Så länge som en processor är under 80 grader, anses det säkert. Det innebär att jag har mycket på gång!
 • Ganska bra
  lätt att installera. bultar genom moderkortet till en konsol som du passar på ryggen så du kommer antagligen behöva dra moderkort ut för att installera.
  MYCKET effektiv vid kylning.
  Det är en stor enhet. Kontrollera måtten på ditt fall innan du köper.
  lite besviken över bullret. Långt ifrån tyst. Jag hoppades och väntade sätt mindre buller. vid låg fläkthastighet dess ok-ish. När det avslutade sin högt.
 • Ganska bra
  Utmärkt CPU-kylare för nybörjare! Definitivt ett bra ställe att börja om du är osäker (som jag var). Det enda lilla problemet med denna kylare är fästet som monteras den till moderkortet, gör det svalare att vrida väldigt lätt när du försöker att hålla ner och dra åt skruvarna på baksidan av mobo. . . hur allt detta är en mindre detalj.
 • Bra
  Den är lite stor, men definitivt en stor kylare, som körs i push-pull på en överklockad 3570K. Temps går aldrig över 60C.
 • Perfekt
  detta är en stor kylfläns, det är som 5mil ifrån min bagge och gpu, så det bara passar, det kommer med en andra fläkt addon för att göra det extra lugnt och temps är lite som jag någonsin haft det på en icke vattenkyld dator.