Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
 • Perfekt
  Mycket kylning för pengarna!
  Bytte ut stock-kylaren som låg på 90 grader under load. Det kändes ganska osäkert så jag köpte 212 Evo. Nu ligger temperaturerna på max 60 grader när processorn också är överklockad, samtidigt som den är tyst.
  Super!
  1 mån sedan
 • Bra
  Snålade in på CPU kylare till mitt senaste datorbygge och tänkte ge denna en chans då många talat så varmt om den.
  Har alltid köpt Noctua tidigare och jag ångrar att jag snålade in i efterhand.
  Den är bra för det låga priset men jag tycker det är värt att lägga mer pengar på en kvalitetskylare.
  Osmidig installation.

  Det är orimligt att jämföra en så här billig kylare som faktiskt presterar riktigt bra mot mer än dubbelt så dyra Noctua givetvis, men känns värt att nämna.

  + Bra kylning för väldigt lite pengar.
  + Rimlig kvalitet för så lite pengar.
  - Dålig kvalitet på monteringsdetaljerna.
  - Dålig monteringslösning jämfört mot dyrare och bättre kylare. Noctua spelar i en egen liga där.
  1 mån sedan
 • Perfekt
  Enkel att montera
  3 mån sedan
 • Perfekt
  Håller min 5675C@4,2 1,375V på 55C
  3 mån sedan
 • Mycket bra
  Bytte ut min intel originalkylare mot denna för att överklocka.
  Från 3,5 Ghz till 4,7 Ghz på min i7 2700K och på allra högsta load blir den 73°C. Idle ca 43°C. Tycker faktiskt det är ok med tanke på hur billigt den är och hur högt jag har klockat cpu:n. Notera: efter ca 2 månader började min fläkt ge ifrån sig ett störigt surrande ljud jämfört med dom 3 andra chassifläktarna jag har. Beställde precis 2 st Noctua 120mm PWM fläktar till kylaren, för push-pull kylning istället.
  5 mån sedan ( Uppdaterat: 4 mån sedan )
 • Perfekt
  grymt bra

  Kör 3,8 ghz på en amd phenom x4 965 modellen med denna kylare utan problem.
  5 mån sedan
 • Perfekt
  Använder den med en Core2Quad 9400. Bättre kylning för samma låga penning är svårt att få. Jag har bytt fläktarna mot två Noctuafläktar, vilket gick mycket smidigt att göra. Fläktarna som följer med är dock också hyfsat tysta.
  8 mån sedan
 • Mycket bra
  Lite krångligt att installera den, men det var trots allt mitt första bygge, så jag är oerfaren. Kyler bra, men inte perfekt tycker jag. 38°C idle på en 4690k och ca 50°C i load. Jag ska inte klaga, jag är väldigt nöjd ändå!

  4/5 toast
  8 mån sedan
 • Perfekt
  Verkar hålla cpu kyld på runt 27 grader under ideling... Har dock två skräpfläktar på 36 DB... Så det känns som om den klarar mycket mer. Cpu: Intel core i7 4790
  9 mån sedan
 • Perfekt
  Mycket prisvärd produkt. Tyst och kyler bra. Sänkte CPU temperatur på min i5 4690K från cirka 70 till 50 grader vid spel i FC4. Enkel installation i mitt Corsair 750D chassi.
  10 mån sedan
 • Ganska dålig
  Botten standard Skruvar passar inte ens till på ASus Socket -775, troligtvis en storlek för liten. Var tvungen att skicka tillbaka till NetonNet. Väntar forfarande på svar..2 veckor har gått ingen svar... Fick ringa och fick tillbaka pengarna..
  Storleken var också förvånadsvärt stor. Skulle har kollat upp storlek innan jag beställer den..Även om det finns skruvar som passar vet ej hur länge Moderkortet klarar av vikten..
  1 år sedan ( Uppdaterat: 11 mån sedan )
 • Perfekt
  Billig, bra och tyst!

  Håller min i5 4690k runt 56 grader vid spelande. Har aldrig hört ett pip från den!

  Kanske lite bökig montering för den ovane, men i övrigt en riktigt bra och prisvärd kylare.

  Denna rekommenderas!
  11 mån sedan
 • Perfekt
  Kyler en Intel 4790K och är i princip helt tyst även under spelande.
  + I princip knäpptyst, alltid
  + Kyler tillräckligt bra för processorn ovan
  + Billig!

  Sammanfattningsvis kan det bara bli full pott.
  11 mån sedan
 • Mycket bra
  Köptes för 199:- kronor, kyler min Intel i5 4670K mycket bra trots överclockad @4,4 GHz, idle temperaturer 24-45 C. (Inne i en Fractal Design Refine R4 med två chassifläktar).

  Tyst är den också, fläkten går sällan över 1000 RPM vid vanligt arbete, ofta håller sig runt 700 RPM. Vid extra hårt arbete, som att konvertera högupplöst video med x265 i VidCoder så går den up i 1600 RPM och temperaturerna över 65 C, men långt från farligt varmt.

  + Mycket kylning för pengarna
  + Plats för upp till två st 120 mm fläktar
  + Heatpipes av koppar.
  + Ganska tyst även vid hårt arbete.
  + Kylpasta följer med

  - Krånglig installation (behövde hjälp från min bror för att få den på plats)
  - Otydliga instruktioner, med mycket små bilder i en stor lapp med ett språk på varje flik.
  - Tar en del plats om man inte har lågprofils-minnen.

  Edit: Efter ett antal månader så verkar det som att CPU fläkten har pajat. Visserligen enkelt att byta men den ger ifrån sig ett vinande ljud oavsett varvtal nu.
  1 år sedan
 • Utmärkt
  Monterade denna på en Core i5 4670K (1150 LGA moderkort) efter att Intels stock cooler börjat väsnas med tiden.
  Resultatet blev riktigt bra speciellt med den låga prislappen i åtanken. Syftet var främst att få ner ljudnivån vilket den gjorde, men en oväntad bonus var att jag kunde klocka upp CPU'n från 3,8 GHz till 4,4 GHz utan problem.
  Överklockad under load ligger på drygt 40 grader. Nästan sugen på att testa klocka upp ytterligare, men då detta är en kontorsdator så är tyst & sval trots allt viktigare faktorer än extra speed.
  Själva monteringen krävde lite tålamod, men en snabb sökning på YouTube så gick det relativt smidigt... betydligt lättare än att dekryptera den medföljande manualen! :D
  Det som drar bort sista stjärnan är dels den något krångligare monteringen, vilket troligtvis är en bieffekt av fläktens breda kompatibilitet med olika sockets + CPUs, och att storleken på hela ekipaget var större/klumpigare än väntat (jo, jag vet, dimensionerna stod listade på förhand). Men den fick trots allt plats, om än med nöd och näppe, i min BitFenix Prodigy låda.
  Tumme upp för en väldigt prisvärd produkt!
  1 år sedan
 • Utmärkt
  + Stabil kylning
  + Tyst
  + Billig
  + Fäste för två fläktar medföljer
  - Krånglig installation

  = För priset hittar du inget bättre.
  1 år sedan
 • Usel
  Köpte två av dessa och det utlovas att dom skall göra max 31dB men tyvärr gör dom 44-46dB. Är det industrin som höftar till med en siffra eller är det möjligt att jag har fått tag på två kassa? Jag är mycket missnöjd iaf.
  1 år sedan
 • Perfekt
  Monterad på i7-3770 (ej K).

  10 minuter "small FFT's" i prime95 ger snittemp 64°C, högsta 66°C. Med stockkylaren drog det snabbt upp över 80°C och peakade på obehagliga 92°C. Otroligt imponerande. Idletemp är dock inte lika stor skillnad, inte lyckats nå lägre än 28°C och tror det snittade 33°C med stock.

  Lättare att montera än vad internet (forum/youtube) ger intryck av. Det blir betydligt lättare att montera om moderkortet ej är monterat i chassit.
  1 år sedan
 • Perfekt
  Bra och lättmonterad :)
  1 år sedan
 • Utmärkt
  Fick ner tempen lite på processorn. Stort plus för rejäl och enkel fästanordning med skruvar. Hatar klickvarianten. Kör 2 Scythe Gentle Typhoon i push´n Pull.
  1 år sedan
 • Utmärkt
  Utomordentlig för denna prisklass! Låter i princip ingenting från fläkten, då annat enkelt tar överhand. Kyler bra. Känns riktigt stabil och robust när den är monterad, så man är inte orolig att den ska gå sönder om datorn ska transporteras eller liknande. Kyler bra, och det är väldigt lätt att rengöra, då fläkten är väldigt enkel att ta bort. 9/10 pga monteringen är lite smått jobbig, dock är detta inget problem för de flesta! En soklar 10 annars!
  1 år sedan
 • Ganska dålig
  De fyra mutter/skruven passade inte i understycket på en ASUS M5A97 R2.0 och gick sönder i mitten när jag skruvade ner den, dålig kvalité både i metallen och i dimensionerna.

  Annars är väl priset gott, tillgången att använda på flera CPU:er bra och den övriga kvalitén god....
  1 år sedan
 • Perfekt
  Om du behöver en CPU kylare är det denna du ska ha.

  Billig är den. Sänkte CPU temp under tung belastning med 20-40 grader och ~15 grader idle jämfört med Intels originalskräp. Låter inte märkvärt.

  Använd Arctic Silver 5 kylpasta till den också.
  1 år sedan
 • Perfekt
  Billig, kall och tyst. Vad mer kan man begära?
  1 år sedan
 • Perfekt
  Tre datorer, tre 212. Riktigt bra.
  1 år sedan
 • Perfekt
  Köpte denna pga penga brist och andra kylaren började göra ljud och tänkte bara ha den tillfäligt men den är så bra så tror jag stanna med den kör med i7-4930k (2011 socket) och idle är runt 40 och max 80! men klart värt pengarna!
  + enkel installation!
  + billig och bra
  inga -
  1 år sedan
 • Utmärkt
  Standardkylaren jag hade tidigare hade en 90 mm fläkt som varvade upp vid minsta lilla processoransträngning och som vrålade ut sitt högfrekventa irriterande ljud i tid och otid.

  Med denna enorma kylfläns och dess 120mm fläkt så hör jag inte ens att fläkten snurrar vid normal användning. Chassifläktar, grafikkort och nätaggregat hörs mer. När den kör på max (1600 rpm) kan man höra den, men det är ett lågt och lågfrekvent svischande ljud som är betydligt behagligare än de mindre, ettriga fläktarna. Och även på max är den såklart otroligt mycket tystare än Intels standardkylare.

  Jag köpte den bara för att få ned ljudnivån och är inte så intresserad av temperaturförbättringar men om jag minns de gamla temperaturerna rätt så verkar jag ligga runt 15 grader lägre nu än tidigare.

  Kolla i din chassimanual att du får plats med den på höjden innan du köper den. Den är 158,5 mm hög. Mitt moderkort är Asus p6x58d-e, chassit är Fractal Design Define R2 och jag har en Intel i7 950-processor. Det är precis att den får plats.

  Fläktkvalitén kan jag inte uttala mig om eftersom jag precis installerat den.

  Litet minus för att en mutter var fel storlek vilket innebar en extra sväng till Clas Ohlsson men det påverkar ju inte direkt funktionen.
  1 år sedan
 • Perfekt
  Köpte min för ungefär en vecka sedan till en AMD FX8120 som körs i 3.8GHz i ett Antec Sonata III chassi. Är väldigt nöjd.

  Fördelar:
  + Den kyler väldigt bra och låter knappt något, förmodligen tack vare sin storlek och den stora fläkten som går i väldigt låg RPM.
  + Det går att köpa till en extra fläkt och sätta den på andra sidan, man kan alltså få den att kyla betydligt bättre för en liten peng.
  + Den är otroligt prisvärd. Riktigt fin kvalite för ca 300kr med frakt inräknat. Konkurenter tar ungefär det dubbla.

  Nackdelar:
  - Med AM3+ så måste man rycka ut hela moderkortet för att sätta dit en backplate som medföljer för att kunna sätta fast fläkten. Dock kräver de flesta bra fläktarna det.
  2 år sedan
 • Utmärkt
  kyler bra, väldigt billig och ganska lätt att installera. ett solklart köp.
  2 år sedan
 • Perfekt
  En helt underbar kylare.
  + Bra pris
  + Utklassar dyrare kylare
  + Bra instruktioner.

  - Vissa måndagsexemplar bland fläktarna. (Jag hade tur, polaren hade missljud.)

  * Något hög, så den kan vara för hög för vissa chassin, men också tillräckligt hög för att komma över Ram-minnena. (Beror så klart på minnen, och hur moderkortet ser ut etc..)
  Kontrollera att den går in i ditt chassi innan du köper.
  2 år sedan
 • Perfekt
  Med en överklockad CPU från 3.4GHZ till 4.5GHZ så ligger maxtempen på ca 60 grader.

  Använder den i Bitfenix Prodigy mTIX lådan. Trångt men funkar.

  KÖP
  2 år sedan
 • Perfekt
  Mycket bra och tyst och stabil processorkylare! Den gör sitt jobb och jag har precis monterat den i mitt Cooler Master 430 elite chassi:), och den passade precis;) Rekommenderas starkt!
  2 år sedan
 • Utmärkt
  Stabil och fungerar som det skall! (dock stor!)
  2 år sedan
 • Knappt godkänd
  Köpte denna för att få ner ljudnivån i chassit jämfört med intels kylare, ljudnivån är relativt låg MEN den ger ifrån sig ett störande vinande ljud (oavsett varvtal) vilket är väldigt störande.
  Mina övriga 3 chassifläktar lider ingen av detta oljud.
  Såg också att en tidigare skribent hade samma problem.

  Iallafall det gjorde mig tvungen att köpa ny fläkt till den, valde quiet! SilentWings 2, 120mm PWM och nu blev jag riktigt nöjd.

  I övrigt så kyler den väldigt bra, jämfört med intels kylare är det stor skillnad.
  2 år sedan
 • Utmärkt
  Monteringen var trixig och det finns bättre fläktar. Hade väntat mig att den skulle vara tystare. Men den kyler bra och är mycket prisvärd.

  Jag vill dock varna för att den är jättestor. Ja, helt enorm. :O

  I mitt fall blev jag tvungen att vrida den 90 grader jämfört med tänkt montering för att få den att passa (den kyler ändå bra mycket bättre än stockkylaren). Givetvis 100% mitt fel att inte kolla upp detta på förhand, så jag vill råda andra att tänka på denna bit redan innan ni köper.
  2 år sedan
 • Mycket bra
  Cooler Master Hyper 212 Evo är väldigt bra och kör 36C i idle på 8350!
  3 år sedan
 • Mycket bra
  Gör det den ska. Böt fläkten mot en Noctua dock, för att få den ännu tystare.

  (använder Asus Maximus V med G.skill Ares minnen)

  //Lasse
  3 år sedan
 • Mycket bra
  Kyler mycket bra, aningen hög bara.
  3 år sedan
 • Perfekt
  Kyler AMD FX-8350 som en gud. Trodde man inte kunde få så mycket för pengen! Överklockad 600mhz och aldrig över 52 grader. Fint att man även får med en tub med kylpasta!

  Tycker inte kylaren var allt för svår att montera. Har varit med om betydligt värre! Se bara till att ha lite framförhållning och inte stressa så går det bra. Jag upplevde då inte några problem att backplaten glappade eller liknande. Kanske passar bättre till AMD än Intel?

  Om du känner dig osäker vid montering. Kolla efter en monteringsguide på youtube.

  Edit: Smällt på en Noctua F12 fläkt på kylaren istället för den medföljande fläkten. Kör en 800mhz överklockning 24/7 utan några som helst problem.
  3 år sedan
 • Bra
  Kyler extremt bra ca 28 grader i idle och är mycket tyst men installationen var jobbig och den är ganska stor (Sitter i ett NZXT Vulcan mATX dock)
  3 år sedan
 • Mycket bra
  Behaglig ljudnivå och kyler bra. Inget att klaga på!
  Tänk på att kolla så att den passar i ditt chassi innan köp. Har ett Define R3-chassi och där är det inga problem.
  3 år sedan
 • Utmärkt
  Väldigt effektiv, den drog ned min FX 8350 med stock kylare från ca 45 grader till knappt 35 grader i idle + att den låter mycket mindre! Den går på mycket lägre rpm så fick varning från bios i början men drog ned minim nivån till 500rpm och då startar den utan problem. Fläkten verkar hålla sig under 1000rpm i idle och load.

  Lätt att montera fast jag hade färdigmonterat moderkort på chassit. Kollade ej på instruktionerna utan gick efter en youtube video
  ( http://www.youtube.com/watch?v=OrnWVHdhGJ0 ) som gjorde att det tog ca 10-20min att montera, lite tight var det med skruvarna till baksidan av fästena men det gick med en tång att dra fast dem.
  3 år sedan
 • Ganska bra
  POSITIVT
  + Lagom stor, gediget bygge, koppar med stor anläggningsyta.
  + Fläkten mycket enkel att montera av/på valfri sida med snabbfästen.
  + Verkar kyla ypperligt! CPU ligger konstant 0/1 grad varmare än MB. CPU på 24 grader i skrivande stund. :)
  + Kylpasta ingår.
  + Lågt pris!

  NEGATIVT
  - Får lov att instämma vad gäller montering, att de medföljande instruktionerna var knapphändiga. Bilderna var okej, men för små.
  - När jag skruvat fast kylaren i botten (så hårt det går) på moderkortet (socket 1155) så tycker jag att det fattas lite. Borde kunna dras fast ännu hårdare!
  - En av muttrarna till bakstycket var för stor, så den greppade inte. Alternativt kan gängan på skruven fått sig en omgång när jag tryckte den genom bakstycket. Dålig kvalitet i vilket fall! Jag fick åka till byggaffärn och köpa mutter (M4) som passade perfekt och greppar mycket bättre än de som följer med!
  - Jag har aldrig gillat montering som ger märken i moderkortet, även om man är försiktig och följer anvisningarna till punkt och pricka!

  Priset lyfter upp med en stjärna.
  3 år sedan
 • Perfekt
  Väldigt bra! Spelar BF3 på högsta och har massor med program i bakgrunden och den ligger på 20-40 grader! Har en AMD FX 4100.
  3 år sedan
 • Mycket bra
  Mja..en riktigt bra kylare helt klart för detta pris. Några irritationsmoment dock...den medföljande fläkten dog efter knappt 2månader. Ingen installationsguide följde med min förpackning vilket vore bra när monteringen är såpass dryg. Men som sagt..det är en riktigt bra fläkt för detta pris och kyler faktiskt minst lika bra som fläktar långt över dess prisklass.
  3 år sedan
 • Utmärkt
  Ej hör bar vid mindre än 1050RPM (= 50% pwm). Vid över ~1050RPM börjar man höra den svagt.

  + bra instruktioner
  + billig

  - lite svårt att montera för en nybörjare, men var bra instruktioner så gick bra
  3 år sedan
 • Perfekt
  Bra kylning till fantastiskt pris!
  Har installerat denna i två system (AMD o Intel) och den funkar klockrent.

  Kylaren är hög, så kolla först att chassit är tillräckligt brett så att du får dit sidoplåten (helt ok i Fractal Design Define R3 t.ex.). På mitt moderkort krävdes RAM-minnen utan kylfläns för att kylaren skulle passa.

  Bruxen är inget mästerverk när det gäller hjälp med monteringen, men den funkar. Om du provar dig fram lite innan du kör skarpt, ska det inte vara något problem.

  Är absolut tillräckligt tyst, särskilt om du har fläktar i övrigt (på grafikkort etc).
  3 år sedan
 • Perfekt
  helt perfekt,
  min i5-3570k pa en P8Z77-I Deluxe, men vara försiktig problem montering på baksidan.
  Testade samma dag, resultat:

  ---- intel fläkt ------
  idle(3.8) 3.8 4.0 4.2
  35 78 78 82
  30 83 85 90
  29 84 85 91
  24 83 85 88

  --------------------- 212 Evo ---------------
  idle(3.8) 3.8 4.0 4.2
  32 62 65 68
  27 66 71 73
  26 66 70 74
  21 63 70 72
  3 år sedan
 • Perfekt
  Har överklockat mitt i5 3570 till 1.4 och lagt på 1.225 i Vcore, och den snittar 60-70 grader i full load. Du behöver inte alls bekymra dig om att processorn blir för varm. Ljudnivån är inte särskilt irriterande heller, tror inte att det är den som låter mest i chassit heller.

  Den är dock mycket större än vad jag trodde, så mina minnen med kylflänsar fick inte plats i den första "sloten". Om man köper minnen utan kylflänsar så bör problemet inte existera.

  För mig så hade jag problem att förstå manualen. Hade aldrig installerat en extern kylare innan, så detta var helt nytt för mig. Förstod tillslut hur man skulle göra, men jag fick fundera länge på hur det skulle gå till. Därav så blev fläkten den komponent som tog längst tid för mig att montera bland alla andra datordelarna.
  3 år sedan
 • Perfekt
  En utmärkt produkt till ett vansinnigt lågt pris!

  Att det går att tillverka en sådan produkt för det priset är verkligen anmärkningsvärt.

  Visst, ljudnivån kanske inte riktigt kan mäta sig med kylare som kostar mångdubbelt mer, men å andra sidan - kostar dom mångdubbelt mer ;)

  Är pris/prestanda viktigast för dig, look no further.

  "Crazy": Du tycker inte du har lite väl höga förhoppningar på en produkt som inte kostar mer än en fläskfilé?

  Har du så höga krav, köp en dyrare modell istället.
  3 år sedan