Medlem sedan: 2007-01-15

undrets omdömen

Här visas de omdömen undret har lämnat på Prisjakt & Minhembio.

 
Beslöt byta till dessa när mina Fidelio S1 gick sönder i kontakten efter 9 månaders användande. Jag gillar ljudet från Fidelio, så inledningsvis tänkte jag byta till den igen. Men jag fick syn på dessa som verkar sakna svagheter Fidelio har som lur till mobil/handsfree:
+ Lättdrivna (Fidelio krävde att jag hade nästan på max... :-S)
+ Den kevlar-förstärkta sladden hoppas jag ska hålla längre
+ Superfint ljud, väl i klass med Fidelio, men något rundare
+ Snygga och nätta.

Jag lyckas inte få fjä...   Läs mer
1 år sedan ( Uppdaterat: 4 mån sedan )

Philips Fidelio S1

 
När mina Jays one lade av utan förvarning, bestämde jag mig för att prova något nytt. Fastnade för dessa av någon anledning. Och de är många gånger bättre än Jays!

Och jag är supernöjd verkligen.
+ Bästa ljudet i några lurar jag haft.
+ Fin balans mellan bas, mellanregister, diskant.
+ Riktigt sköna i öronen och sitter riktigt fint, stabilt och bekvämt
+ Stänger ute ljud fint
+ Praktiskt fodral

- De läcker ut lite ljud i omgivningen

UPDATE:
Jag vill så här i efterhand dra bort en stjärna då...   Läs mer
 
Jag brukar skaffa mig lite bättre underlag innan jag skriver ett omdöme här, men med tanke på att det inte finns några omdömen skrivna än, så skriver jag lite hur det gått.

Jag bytte ut mina två år gamla Zyxel PLA4201 mot detta kit av följande skäl för att kunna passa min uppdaterade setup för media-strömning: Gigabit kapacitet, förbättrad teknik, switchen i ena dosan för tre portar, och inbyggt eluttag (pass-through).

Före bytet hade jag 40Mb/s i Zyxel, nu fick jag 80Mb/s i samma uttag (mätt...   Läs mer
 
3 år sedan ( Uppdaterat: 1 år sedan )

NetOnNet

 
Handlat på Netonnet i många år, både på web och i varuhus. Bäst kombination av pris, sortiment, och kundservice enl. mig. Vid något problem har jag alltid fått det åtgärdat.

Sant som någon annan skriver att genvägarna i butiken kanske inte är så klockrena, men det är inget som påverkar mitt betyg.

EDIT:

Jag måste få sänka betyget lite, med anledning av leveranstider ut mot kund. Visserligen säger Netonnet tydligt att de skickar fri frakt mellan 3-5 dagar efter beställning, men det håller int...   Läs mer
 
5 år sedan ( Uppdaterat: 1 år sedan )

Komplett.se

-1 
Jag har haft flera bra köpupplevelser med Komplett! Så den gamla bedrövelsen med retur på en GPS är god väg att vara förlåten. Eftersom jag nu "bumpar" mitt betyg så tar jag bort detaljerna om det. Det är ändå flera år sen nu.

Jag fick ett fenomenalt bra kundbemötande när jag skulle köpa en surfplatta. Det hade uppstått en "issue" precis vid beställningen, och kontakten med Kompletts kundtjänst lönade sig bokstavligen.

Beställningen lades på lördag, och paketet var på Hemköp på måndag.

En st...   Läs mer
 
Jag kan bara instämma i andras kommentarer här.

Behövde en ersättare till den gamla VortexBox (en headless variant av Fedora, http://vortexbox.org), i form av en MSI Wind Nettop, som stått och svettats i en klädkammare nu i ett antal år, med något mindre, strömsnålare, med bättre temp i det lilla utrymmet som också delas med router och nätverksdiskar.

Valet föll på denna, och helt klart fixar den att vara vortexbox fullt ut (jag rippar inte CD-skivor längre dock) vilket är mitt baskrav.
Tänk...   Läs mer
 
Nån vecka före jul blev jag uppsnappad av en säljare på mitt lokala Netonnet som ville bjuda på kaffe. Ja, om du har espresso, kontrade jag, julstressad som jag var. På denna maskin satte hon in en kapsel espresso, valde mängd vatten med ett reglage, och startade maskinen. Några sekunder senare var espresson klar.
Och den var verkligen supergod, ni vet där man man ryser när man får kaffet på tungan. Jag brukar till vardags dricka Zoegas skånerost, och det hade just inkommit till sortimentet.
De...   Läs mer
 
1 år sedan

Fyndiq

 
Jag beställde HDMI-kablar via Fyndiq, då elektronik-tillbehör ofta är svindyra att köpa över disk. På Fyndiq visade min sökning att jag kunde få det hela för mindre än en tredjedel av priset jmf med en stor kedja jag har i min hemstad, och en känd tillbehörskedja i södra Sverige.
Så jag testade, och jag tänkte att om något går fel eller varorna har kass kvalitet (man får vad man betalar för) så får jag se det som läropengar.

Efter beställningen kom ett mail om var jag skulle få varorna ifrån....   Läs mer
 • Butiken svarar:

  Hej,

  Tusen tack för dina fina ord! Det glädjer oss verkligen och är så roligt att höra att allt varit till sådan belåtenhet med din beställning hos oss på Fyndiq.

  Gällande att det varit lite tidskrävande att leta fram exakt den produkt du önskar, så kan vi nu även gladeligen meddela att vi fått en helt ny filtrering på sajten som är menad att förenkla sökandet efter nya fynd avsevärt.

  Önskar dig en riktigt fin kväll.

  Vänligaste hälsningar,
  Fyndiq

 
Använder det till en PC-dator med Windows.
Superbra och härliga tangenter. Absolut bästa och snyggaste vita (nåja) tangentbordet.

Funkar direkt efter att man parat samman det med datorns bluetooth, alla vanliga tecken även svenska. Vissa tangenter sitter då fel, och funktionstangenterna är inte fullt up to date. Du behöver lite extra drivrutiner för att få det rätt. Apple har ett program kallat boot camp som används för att kunna köra Windows på mac-datorer. Det innehåller drivisar för en he...   Läs mer
2 år sedan

Logitech T631

 
Valde den för färg, design, trådlöshet, och storlek. Lite frågetecken var ju om den funkar till PC, emedan den svarta systermodellen T630 är tänkt för det.
Den funkar till PC! Inkopplingen utan problem, och ingen manual behövs egentligen. Musen är liten, lika lång som ett kreditkort och ca en halv cm bredare, ca 1,5 cm på det tjockaste stället.
Den verkar ha bra precision, och jag kör den just nu på en bordsduk. Den klarar inte rörelser på en helt blank yta. Men så är det med alla.
Man kan int...   Läs mer
 
2 år sedan

Proshop

 
Jag hade bra upplevelse av Proshop i mitt första köp därifrån, och kommer inte tveka beställa igen bara pris är rätt. Köpte ett grafikkort vid lägsta priset. Varade bara mindre än en dag, så man får verkligen hålla ständig koll. Jag visste att jag kanske skulle behöva vänta. Innan beställningen hade hunnit skickas visade det sig att det RAM-minne jag hade tänkt köpa på annat håll utgått ur sortimentet där. Proshop hade ett alternativ, så jag ringde till Proshops kundtjänst och ville utöka bestä...   Läs mer
2 år sedan

Jays a-Jays One+

+1 
Högsta betyg för underbart bra ljud i min Samsung GT-I9070. Fin balans över hela ljudregistret och klart ljud med bra upplösning.

Lurarna är så små och nätta att det går att somna med dem i utan att något tar emot. Man kan tom ligga på sidan med örat mot kudden utan att det skaver. För den som gillar somna till musik.

Sladden trasslar sig inte, men det bullrar ganska mycket när den skaver mot kläderna. Men det bör gå att lösa. Den vinklade kontakten är till nytta för min mobil iaf.

Skitbra ...   Läs mer
 
2 år sedan

Dustin Home

+1 
Gjorde en beställning av några produkter som inte än fanns i lager och förskottsbetalade allt för enkelhets skull. Några dagar senare plockade jag bort en av produkterna via kundtjänsten, och fick de pengarna åter nästa dag på kontot. Efter ytterligare en tid blev det så att en annan av produkterna inte längre gick att få tag på och utgick ur sortimentet. Eftersom det inte fanns något alternativ till vad jag ville ha, bestämde jag mig för att avboka hela ordern då det inte var meningsfullt att ...   Läs mer

2 år sedan

Net2World

 
Jag kan inte göra annat än att instämma i hyllningskören här. Betalade i förskott, och passade på att hämta ut i Malmö-butiken som ursäkt för ett besök. Och det var hur trevligt som helst, med spännande produkter på hyllorna bakom disken, genomgående personligt och vänligt bemötande. Net2world har hamnat bland mina favoritbutiker.
+1 
Jag valde detta kort inte för ROG, utanför att jag verkligen gillade specen. Jag får mer här än i systermodellen Z87I Pro; på bekostnad av två SATA, får jag en eSATA, plus combi-PCIe II som har dels snabb WiFi (ac), och dels plats för ett M.2 NGFF SSD-kort. Något oklart om man *verkligen* kommer märka att det skulle gå snabbare än en SSD-disk då standarden där bara nyttjas till hälften, men tanken på en SSD på moderkortet känns rätt.
+1 för displayport! Kortet saknar DVI-utgång, men med en ada...   Läs mer
+1 
Enkel att montera, och verkar riktigt effektiv även med bara en chassifläkt satt i pull.

Jag drar dock av två stjärnor pga pumpens ljudnivå. Såklart visste jag den såklart har ljud, men jag trodde det skulle drunkna i fläktljuden i övrigt. Det är ju ett annat slags dovare pulserande ljud som man kan urskilja. Det är säkert inte sämre än nåt annat, dock.

Har bara kört i några timmar än. Glad att kunna slippa monstruösa luftkylare i mitt itx chassi.
EDIT:
Jag får lägga till en stjärna trots lj...   Läs mer
 
Superfint! Litet, modulärt, tyst, och andas kvalitet.
Utan att väga in pris blir det full pott än så länge, men med pris så får jag ta ned det till 8. Jag hade inte mycket annat att välja på: ett fullt modulärt i den storleken är svårt hitta.

Jag tycker fler borde sälja det (och andra i serien), och att det förtjänar ligga högre rankat. :)
+6 
Precis fått hem mitt vita. Underbar! Aldrig byggt en dator förr, men chassit andas verkligen kvalitet. Finishen är ypperlig... fronten är i plast men ändå smälter superfint in i höljet.
Tyvärr är ventilationsgallren svarta, obegripligt varför. :-S Jag kan inte dra ned betyg för det, då det är något jag visste plus att det är upp till tycke och smak.
Men visst är det underbart att äntligen kunna ta farväl av CD/DVD-driven.

Jag har ännu inte påbörjat mitt bygge, första datorn jag sätter ihop. M...   Läs mer

2 år sedan

Parvelito

-1 
Köpte en HDMI-adapter. 300kr på Kjell & Co över disk, 70kr på Parvelito fraktfritt. Beslöt att testa Parvelito mot faktura. Två dagar senare får jag ett vadderat frankerat kuvert med adaptern i. Klarna fakturan emailad. Superenkelt, supersnabbt, superbilligt! Inga dolda avgifter, eller nåt. Vad som var lite sådär är väl att jag bums erbjöds klarna-fakturan per default. Men ok, bara det inte kostar mer.

Min beställning var bara den lilla adaptern. Vet inte alls hur det funkar med mer komplicera...   Läs mer

2 år sedan

Bazula

 
Bara en liiten glitch i min beställning. Faktureringsföretaget sade sig ha försökt nå mig för att få det extra bekräftat att jag verkligen var jag. Dock fick jag aldrig något samtal av dem och min order försenades därför två dagar innan jag själv kontaktade Bazula för status. Då ringde jag upp faktureringsföretaget och redde ut den detaljen. Fast det är ändå helt onödigt... eftersom de inte kan verifiera att jag är jag ändå bara av att höra min röst?? Aldrig varit med om nåt liknande.
Dessutom ...   Läs mer
 
2 år sedan

Parfym.se

 
Jag gjorde ett större inköp och kunde utnyttja deras prisgaranti mha prisjakt såklart. Utfalllet av garantin reglerades direkt mot fakturan så jag slapp ligga ute med det överskjutande beloppet. Beställningen skedde tidigt på eftermiddagen, och beställningen sändes samma dag, och jag hade det hemma dagen därpå.

Kan inte bli bättre.
2 år sedan

Suunto Ambit HR

+1 
Haft klockan med pulsbälte i några månader nu. Jag gillar aktiviteter utomhus, typ vandra/promenera längre sträckor, cykla, inlines. För det har jag i över 10 år haft handhållna GPS-er från Garmin (med och utan inbyggd karta) och navigerat med dem, mäta sträcka, tider, hastighet etc.
På senare tid har jag intresserat mig för ren träning, men där har jag ingen erfarenhet av sådana klockor.

Så när jag såg Ambit tänkte jag att äntligen har det kommit en liten smidig sak på handleden som fungerar ...   Läs mer
 
3 år sedan

Conrad.se

 
Köpet funkar ok, men leveranser är rätt illa. Det tog flera dagar att få ett kolli-nr, medan det för deras konkurrenter oftast finns tillgängligt dagen efter beställning, om inte samma dag.
Sedan när kolli-nr är tillgängligt skeppas inte produkten förrän efter ytterligare flera dagar. På posten visades mitt nr som "Förhandinformation mottagen - vi har ännu inte mottagit paketet" eller något sådant.

Samma dag jag beställde från Conrad, köpte jag från butiken X en fredag. På måndagen hade jag sa...   Läs mer
+2 
Jag köpte detta par för att kunna streama HD video mellan en server och mediaspelaren, och det tycks faktiskt fungera. En plugg ansluten till routern, en vid mediaspelaren. Servern sitter med nätverkskabel på routern.
Jag har ett 100Mbit nät hemma (Telias Thomson router för VDSL) och jag får ut 80Mbit (mätt med iperf) om pluggarna sitter på två olika säkringar och samma fas. Vilket är fallet i mitt usecase. För uttag i samma säkring får jag ut 95Mbit.
Tidigare på mitt trådlösa nät pausades upps...   Läs mer
 
3 år sedan

Pixmania

 
Beställde på faktura och fick varor helt enl vad som utlovats och på utsatt tid. Jag har ännu inte hunnit testa grejerna fullt ut. Det är bara småsaker jag kan slå ned på:
1. Konstiga och förvirrande svenska formuleringar på hemsidan och i de mail som skickas ut. Översättningen från franska är stundtals märklig.
2. Paketeringen för transport var för dålig. Min vara räddas här av tillverkarens ganska generösa emballage. Vidare fanns en markering "denna sida upp" på paketet, men varan hade placer...   Läs mer
 • Butiken svarar:

  Hej,
  Vi tar gärna emot feedback. Du får gärna kontakta mig per mejl: anna@pixmania.com om du vill utveckla eller om du har övriga frågor.
  Vänliga hälsningar
  Anna

 
Fenomenal. Precis som föregående skribent köpte jag den svarta på Kjell & Co idag.

Jag kan dock inte se några tänkbara förbättringar för egen del. Den ger alla funktioner jag vill ha. Och prylnördsfaktorn är hög! Webb-integrationen är super. Väg dig och vips finns dina data på webben. Jag ska skaffa en träningsklocka sedermera (Suunto Ambit) och det vore guld om det gick att kombinera datat härifrån med den på något vis.

Och den är snygg.

Dock är priset kanske lite väl högt, det får jag säg...   Läs mer
 
Jag har ingen erfarenhet av SSD tidigare. Jag bytte till en sån i en netbook Asus eee.
Jag valde denna pga priset, lagom storlek, bra omdömen och att jag hade nära till en återförsäljare över disk med bra pris.

Det är stor och prisvärd effekt, kan jag säga... :-) Datorn fick en helt nytt liv. Effekten vid boot (tiden har iallafall halverats, minst!) och när man startar applikationer, är det klart märkbart. Likaså filkopiering. Jag hanterar ofta filmer på datorn och det är härligt att märka att...   Läs mer
 
Jag har haft denna i över ett år, och kan instämma i många andras bedömningar.
+ Priset, du får otroligt mycket för pengarna här nu. :)
+ Batteritiden. Jag kan lyssna på musik i flera timmar utan att batteriet sjunkit. Med radio rasar den dock snabbare ned. Och har du ingen uppkoppling, så tycks den dra minimalt.
+ Funkar bra till många telefoner.
+ Ljudkvalitet för musiklyssnande.
+ Ljudvolymen räcker och blir över.

- Knapparna och knapparnas placering
- Radiomottagning
- Hopplöst osmidigt at...   Läs mer
 
Haft den i några dagar nu och passade på köpa när priset sjönk. Mest prisvärda TV jag köpt, helt klart. Förutom USB har den inget lullull (nätverk, internet, appar, dlna, etc), men det var inget jag efterfrågade eftersom jag inte tycker detta är moget ännu, utan jag kör med en separat Boxee Box.
TV-n är riktigt snygg i vitt! Jag tycker det är märkligt att inte fler modeller finns som vit... Det känns som om det var rena turen att denna fanns.

Det sägs vara en Samsung-panel inuti. Bilden är rik...   Läs mer
 
3 år sedan

Electroworld

 
Nu har jag bara erfarenhet från en beställning hos Electroworld, inte returer eller andra problem. Vid beställning kunde jag ange datum och ca-tid på dagen jag ville ha leverans. Sen fick jag SMS-bekräftelser, och på leveransdagen kom ett extra påminnelse-mess.
Jag fick info om att budfirman skulle ringa upp mig på mobilen innan de kom för slutlig avstämning, vilket skedde! Alltid haft problem med detta innan från andra beställningar över webben förr... så jag har sedermera fått hämta själv på ...   Läs mer
+1 
Haft den i ca tre veckor nu. Och den är verkligen ljuvlig! Jag köpte den för att ha på resor: Surfa, kolla på medhavd film på extern TV, och dela ut nätverk trådlöst till mobiler.

Den hade lätt fått max-betyg om jag sluppit följande:

1. Minnet *måste* upp till 2Gb annars ligger maskinen och page-ar ständigt. Jag kör med ett Kingston-minne Webhallens art nr 116177 (CL6) och det funkar. Eftersom datorn kör minnesbussen på 667MHz så borde inte ett CL9 krävas...
2. Sen kan man ju inte sitta med W...   Läs mer
4 år sedan

Yamaha YHT-S400

 
Underbar! Har under en tid lurat på denna bara för att den skulle passa perfekt i sovrummet till den lite äldre Samsung-tvn med bara en HDMI. Just att systemet har tre HDMI-ingångar gör att jag kan koppla in telia-dekoder, Boxee Boxen och blu ray-spelaren. Plus också Squeezebox Touch till optiska ingången. Jag behöver inte den för TV-ljudet då jag aldrig använder den inbyggda tv-tunern.

Jag var rädd för att den inbyggda basen skulle vara lite för klen, men icke! Den ger ett fint tryck. Ljudet ...   Läs mer
 
5 år sedan

Lensme

 
Testade att ringa kundtjänst innan jag beställde mest för att se hur de är att göra med. Tjejen som svarade var trevlig och hjälpsam. Då beslöt jag att beställa. På webben hade beställningen delats upp i tre separata delar, och jag ringde kundtjänst sen för att fråga om jag skulle få tre brev (lensme skickar som brev utan kollinr) och därmed tre fakturor. Jo, så var det... och jag fick en förklaring. Man kunde, om man ville, fick jag veta betala allt på en faktura. Fick mina tre försändelser in...   Läs mer
 
5 år sedan

Inet

 
Beställde en Canon 500d kit + en del tillbehör. Flera av tillbehören var slutsålda, men trots det så skaffade man fram det som behövdes före utsatt tid. Hade svar på mitt email samma dag jag skickade det.
6 år sedan

Koss Spark Plug

 
Jag har använt denna under flera år och varit helnöjd. Men de jag köpte nu (ny upplaga med passande kontakt för iPod) var hur kassa som helst... inte alls denna punch i basen längre. Det var som att lyssna på musik i en gammal telefon.
Jag är helt chockad över denna försämring.

7 år sedan

Prispress com

-1 
Köpte en SE-mobil och fick den dagen därpå. Hade letat efter den under några dagar och fann den listad för rimligt pris hos nät-butiker som inte kändes pålitliga. Frågade prispress, och de hade den i sin fyndhörna till nedsatt pris då den var en retur från tidigare köp. Jag var då intresserad av skicket (en present) så jag bad dem kolla. En del skyddsplast var borttagen, men annars var mobilen utan en skråma sade de. Jag beslöt ta chans och beställa. Men just då strulade förskottsbetalningen på...   Läs mer