Medlem sedan: 2009-12-23

strandads omdömen

Här visas de omdömen strandad har lämnat på Prisjakt & Minhembio.

 
Beställde denna skärm till jobbet och efter några månaders användning är jag fortfarande helnöjd. Jag trodde inte att jag skulle tycka min gamla 24" 1920x1200 skulle kännas trång, men har du väl testat den högre upplösningen och mer arbetsyta så vill du inte växla tillbaka.

EcoView Sense känner av IR från kroppen och stänger skärmen när ingen sitter framför. Jag har märkt att om jag har väldigt tjocka tröja så kan den stänga av sig felaktigt pga den tror att ingen sitter framför då det är så l...   Läs mer
 
Har detta tangentbord både på jobbet och hemma. Kräver lite disciplin med fingersättningen för att komma till sin fulla rätt.
+ Skönt med ergonomiskt tangentbord, speciellt handstödet och knapparnas layout uppskattas.
- Enda som jag har som negativt är att spacebar/mellanslag kan vara lite trög på tangentbordet jag har på jobbet. Har blivit bättre efter inkörning. På tangentbordet jag har hemma märker jag inte alls detta.
2 år sedan

Felco nr: 7

 
Väldigt gedigen känsla. Skön att klippa med och ger rena snitt. Även grova grenar klipps utan större ansträngning. Rullhandtaget ger stor kontaktyta mot fingrarna utan att skava. Mikrojustering för spänning av blad mot anhåll. Enkelt att fixa reservblad och fjäder vid behov. Verkar har alla egenskaper för livstids service i trädgården. Rekommenderas, speciellt tillsammans med hölster (Felco 910) och till dem som har lite större händer.
 
2 år sedan

CDON

 
Smidigt att det går att beställa saker från lekmer via CDON. Inte så konstigt, men i mitt fall så kapade det i alla fall 1 fraktkostnad.
 
Bästa stångsågen jag testat. Grymt effektiv då grenar med diameter upp till ca 30 mm sågas av med ett enda drag. Köp den om du har råd.
2 år sedan

Felco nr: 621

 
Smidig och effektiv grensåg som andas kvalitet. Rena snitt trots hög avverkning. Sågen har pull action, dvs sågar när du drar den mot dig. Hölstret är funktionellt och genomtänkt. Jag tycker det är en mycket prisvärd grensåg.
 
+ lätt
+ enkel att låsa och öppna
+ bra för klena grenar
+ passar både höger- och vänsterhänta lika bra
- handtagen i plast flexar när jag klipper lite grövre grenar (typiskt max. 15 mm)
- lätt att klämma fingrarna (jag har normal/stor manshand (stl 10))
- om/när bladet börjar glappa finns ingen justermöjlighet utöver med tvång vrida en stukad mutter. Glapp kan ge orena snitt.

Ibland värdesätter man en liten smidig lätt sekatör och då är denna ett bra val. Har du lite högre krav på kapacitet, ...   Läs mer
3 år sedan ( Uppdaterat: 2 år sedan )

Samsung 830 Series MZ-7PC128 128GB

+3 
Mycket snabb och 100% stabil sedan januari 2012. Jag upplever SSD som det absolut mest effektiva sättet att öka datorns prestanda. I min gamla stationära dator med SATA-2 interface är det inte disken som begränsar. Läs och skriv ligger nära 300 MB/s över SATA-2. Rekommenderas verkligen och speciellt till alla er som inte vill hålla på med firmware update (gäller vissa sandforce controller). Om jag inte köpt denna skulle jag valt Crucial m4, som också får lysande betyg av användarna.   Läs mer
 
Letar du efter en 100% stabil och snabb SSD i kombination med enkelt handhavande? Du behöver inte leta längre. Köp denna och njut.

Jag har haft SSDn i desktopen sedan januari 2013 och väl förbi BIOS tar det ca 15 s för Windows 8 att boota. Detta med ett gammalt moderkort som bara har SATA-II.
 
2 år sedan

WaxDog

 
Jag beställde Kränzle högtryckstvätt och ordern processades inom ett par timmar. Tvätten skickades sedan direkt från svenska generalagenten, Gelins KGK, och levererades inom 3 arbetsdagar. Jag har bara positivt att säga om hanteringen av denna order.
 
3 år sedan

Horto

 
Jag beställde ett par Felco sekatörer och en Felco grensåg och det är trevligt med seriösa handlare som tillhandahåller kvalitetsprodukter till ett konkurrenskraftigt pris. Betalningsalternativ, orderbekräftelse och leveranstid är mycket bra. Varorna fanns i lager och de var även väl packade. Jag har bara positivt att säga om Horto (Trädgårdsgrossisten i Stockholm AB).

3 år sedan

SweBurn

 
Jag beställde Sanyo eneloop AAA uppladdningsbara batterier och fraktalternativ brev. Jag tycker priset på batteriet var mycket humant och likaså frakten. Jag tycker också att det tydligt framgick att brevfrakt kan komma bort om man har extrem otur och fraktalternativ är något som köparen själv får ta ställning till - lågt pris, större osäkerhet eller högre pris och mer trygghet. För mig fungerade brevfrakten utmärkt. Låg i brevlådan 3 vardagar efter beställning. Uppskattar företag som detta som...   Läs mer
 
Fungerar utan problem både i dator med W7 och i inspelningsbar digitalbox. Uppmätt skrivhastighet ca 15 MB/s. Stabilt och tillräckligt snabbt för mina behov. Locket är nog lätt att slarva bort då det inte sitter i något snöre med stickan.
 
En mycket effektiv kylare som med 1 fläkt nervarvad med ULNA motståndet (runt 700 rpm) håller min E8400 processor ca 10 grader över rumstemperatur vid normal användning.

Jag har de höga minnena Corsair Dominator och utformningen på denna kylare är sådan att den inte går över minnena på mitt ASUS P5Q Pro moderkort. Dessutom finns viss flexibilitet på vilken höjd fläkten monteras.

Då kylaren packas med 2 fläktar och jag bara använde den ena som CPU-kylare använde jag den andra som chassifläkt. ...   Läs mer
 
5 år sedan

Rajala Pro Shop

 
Priset på nätet samma som i butik. Lagerstatus stämde också. En rak och smidig affär när jag köpte min blixt.
 
Drar bara 1.6W i avstängt läge och 2.6W i standby. Dock är den skenbara effekten runt 20VA, men det är inget du betalar för på elräkningen.

Tycker att det är ett bra chassi för alla som inte är inne och rotar varje vecka. Prisvärt och tyst med fläkten på Low.
+1 
Efter en hel del jämförande mellan olika modeller med i3 processor valde jag denna. Jag kommer nämna de saker som speciellt utmärker sig (positivt/negativt)

+ snabb i3-330M processor, bra grafikkort GeForce 330M, tillräckligt med internminne och hårddisk.
+ tyst vid normal användning (office, surf), fläkten snurrar dock men hörs bara svagt.
+ multi-touch styrplatta
+ bra känsla i tangentbordet och knapparna sitter där de ska.

- 32-bitars OS gör att bara 3GB av de 4GB syns för OS (drar en stjä...   Läs mer
 
Det var lite trög att trycka in i Antec Sonata III chassiet. Den fick plats med handkraft. I XP 64bit var det PnP (plug and play) och kortläsaren gör sitt jobb. Jag hade önskat att den inte mappat 4 nya network drives i utforskaren. Sammanfattningsvis blir det ett medelbetyg. Man får vad man betalar för.
 
Här helnöjd med både kylningen och avsaknaden av fläktljud efter montage på min Netgear ReadyNAS Duo.
 
Sammanfattningsvis tycker jag att Duon är en mycket bra NAS i denna prisklass och att byggkvaliteten och inbyggda funktioner är bra.

Denna NAS har god byggkvalitet och flera hjälpprogram är förinstallerade, exempelvis SqueezeCenter, BitTorrent och ReadyNAS Photos. Det är enkelt att konfigurera NASen via webgränssnitt och data lagras säkert vid användande av RAID (konfigureras automatiskt om 2 diskar installeras).

En svaghet är att kombinationen med denna NAS och Western Digital Green power hå...   Läs mer
5 år sedan

Linksys WMP600N

 
Jag är mycket nöjd med denna produkt. Den ger bra prestanda och fungerar stabilt även med multipla strömmar. Det enda jag har att anmärka är att på medföljande CD-skiva finns inte någon drivrutin för XP 64bit. Jag drar en stjärna för det. Drivrutiner är enkelt att ladda ner från http://www.linksysbycisco.com/US/en/support/WMP600N/download och installera på vanligt vis via Windows (i mitt fall).
5 år sedan

Linksys WRT320N

 
Jag har haft produkten ca 1 månad och är mycket nöjd. Den ger bra täckning med n-standarden i 3-rummaren med en hel del betongväggar. Web-interfacet är rätt bra och det går enkelt att ställa in det man behöver med port forward och så.

Jag vill varna för att stoppa i medföljande CD-skiva och starta wizard då den utan att förvarna installerar "network magic", vilket bara ställer till en massa skit. Den tar kontrollen över hanteringen av trådlösa nätverk från Windows i mitt fall. Det resulterade...   Läs mer