Medlem sedan: 2007-08-31

sqvox omdömen

Här visas de omdömen sqvox har lämnat på Prisjakt & Minhembio.

7 mån sedan

Ryobi RBC30SBT

 
När man i tidigare recensioner skriver formuleriningar i stil med 'västa dyngan jag nånsin köpt' eller 'hur kan nånting suga mer?', så borde det inte kunna bli värre. Jag förväntar mig ingenting av den här grästrimmern som farsan köpte på rea, men jag blir ändå besviken. Hur är det möjligt?

Jo därför Ryobi har aldrigt varit, och kommer aldrig att vara, ett kvalitetsmärke. Varenda skruv är underdimensionerad och designen skulle ge en civilingenjör migrän. Allt är byggt för att gå sönder, inget ...   Läs mer
2 år sedan ( Uppdaterat: 9 mån sedan )

Panasonic Viera TX-P50VT30Y

+1 
Bra bild i den här klassen. Värdelöst gränssnitt, värdelös fjärrkontroll med en miljard knappar.
Apparna till teven är skit, som allt annat. USB-ström i viloläge funkar inte, trots mjukvaru-uppdatering. MKV funkar från USB-minne, 1080p och 720p i AC3, ej DTS. RAR funkar inte från USB. DLNA-spelare funkar, men är som allt annat i DLNA-världen bara skit. Men bra bild som sagt. Kör 1080p60 för allt, även bluray. Strömsparfunktionerna är skit, den stänger inte av sig när en signal försvinner, det b...   Läs mer
 
Jättebra tangentbord med bruna MX-brytare. Det stod mellan detta tangentbord och Corsairs K70. DK4U är precis som ett mekaniskt tangentbord ska vara. Stilrent utan massa extra makrotangenter, sånär som på mediakontrollerna då. Dessa fungerar utmärkt på min Windowsburk. Volymkontrollen gör sitt jobb, den är inte steglös, utan har ett kännbart klick.

Hela tangentbordet har en gedigen kvalitetskänsla och känns inte alls plastigt. Jag har haft det i cirka sex månader nu, och det lever än. Dessvärr...   Läs mer
 
Bra dammsugare, den suger bra och är tyst. Lång sladd och ett smart kombimunstycke som fungerar riktigt bra. Två handtag på enheten är också bra. Ingen av hjulen har lossnat när jag stormat lägenhetens trösklar och hörn, de verkar sitta på bra. Huvudmunstycket är i största laget och det är svårt att komma under byråer och dylikt, men jag tror det finns mindre munstycken att köpa. Nu till listan över saker som Electrolux ska förbättra.

1. Kombimunstycket, som normalt är tre munstycken på vanlig...   Läs mer
2 år sedan

Coline 34-3004

+3 
Och så var vi där igen, massproducerat skräp för 299 spänn. "Lätt att rengöra", jo tjena. Det bästa är att den läcker vatten, även om du har så pass lite i att du knappt kan skala potatisen. Typ en deciliter räcker för att stänka ner hela köket, bra jobbat Clas Ohlson. Det blir ju inte bättre av att ljudnivån är så pass hög att Arbetsmiljöverket bör ingripa. Jag mätte det till 85 dB(A) på en meters avstånd. Men dansen som den gör på diskbänken är rolig att titta på, för en potatisskalare som st...   Läs mer
 
Kalasbra DAC, inga konstigheter, bara bra saker. Jag kör via USB från windows, och det fungerar utan problem. Inga drivrutiner behövs, allting går via UAC utan några problem. Jag hade gärna sett en gain-kontroll, men det funkar bra via volumkontrollen. Det finns en gain-switch till hörlursutgången, men inte till de balanserade, vilket drar ner betyget en del. Den går ner i standby när den inte får någon signal och det är bra och så, dock så drar den fortfarande lika mycket ström då, typ 13 W.   Läs mer
2 år sedan

Braun BNC009

 
Snygg och nätt liten väckarklocka som är lite för plastig. Den har ett okej alarm, inte jättepipigt men det kunde vara mer harmoniskt. Det finns värre. Klockan är radiostyrd och den klarar av frekvensbanden från Tyskland, England, Japan och landet på andra sidan pölen. Men den hade lite problem när sommartid gick igång, jag var tvungen att flytta den för att den skulle få mottagning och sparka igång DST. Betraktningsvinklarna är inte de bästa men den har en bakgrundsbelysning som lyser i tre se...   Läs mer
+2 
Funkar, enkel att installera och den funkar. Den funkar också, vilket är bra. Bara att para ihop och spela. Både RCA och 3,5 mm med tanke på priset är väl godkänt. Sa jag att den funkar också? Inte som allt annat blåtandsskit som inte funkar; denna funkar. Fast det bästa är nog att den funkar.
2 år sedan

Logitech G400

 
Funkar bra, prisvärd och allt det där. Doch hade jag gärna sett en variant som inte var svart.
SetPoint kunde också vara mindre flashight och mer pedagogiskt.
 
Bra chassi, lätt att arbeta i. Allting sitter fast ordentligt och det är riktigt tyst. Stilrent och enkelt, preics som det ska vara. Enda negativa är att gummipluggarna där kablarna ska gå och dylikt, lossnar stup i kvarten. Det är lika bra att ta bort dem, för de fyller ingen funktion i lådan som det är nu. Annars är det ett helt okej chassi.
 
Snabbt minne, men skjutfunktionen som ska skydda minnet är kasst. Fin färg.
2 år sedan

Shure SE535

 
Mycket bra isolering ger ett riktigt bra ljud. Dock är sladden lite väl styv varför det inte blir full pott. Jag kör med iPhone-kablarna för att få fjärrkontroll och annat, de är inte lika styva men lossnar lätt från öronen. Drivs med min iPhone 4s, vilket ger ett okej ljud för att vara bärbart.
Dålig markering för vad som är höger och vänster, syns riktigt dåligt. Men va fan, det är trendigt med oläsliga bokstäver.
 
Snygg radio som även finns i blått. Ganska pedagogiskt gränssnitt, det finns vissa svåra moment, men presets för FM och DAB funkar bra. Lite svårt att se knapparna och vad de gör, men när man väl memorerat vart de går så är det ingen konst. Internetradio och UPnP funkar bra, kanske lite segt och även här kunde man jobbat på gränssnittet, men med tanke på skärmens storlek får det klassas som godkänt. Mindre godkänt blir ljudet dock, för 1500 kr som jag plockade den för från Danmark bör det låta ...   Läs mer
5 år sedan ( Uppdaterat: 3 år sedan )

TP-Link TL-ANT2424B

+1 
Stor och robust antenn, som funkar utmärkt. Jag hittade ca 10 fler nät, jämfört med min gamla DIY-antenn. Den är inte allt för svårt att montera, trots att manualen som följer mer är ganska bristfällig. Antennen har en N-kontakt och jag kör med en 8m rp-sma till n-hane, och jag får ca 16dBi jämfört med 11dBi på den gamla. Och då har jag inte ens kalibrerat den. Antennfäste medföljer. Dock sitter reflektorn lite dåligt, min har lossnat, vilket drar ner betyget.
 
När jag köpte min DVB-T-box från Xoro, trodde jag att måttet var rågat; inte fan kan man göra en instabilare box än denna. Men ack så fel jag hade och in kommer Strong i bilden. Jag behövde en DVB-S-box att leka med och experimentera med, men det var ju knappt att detta gick. Skitbox, skitfjärr, skitgränssnitt, skitallt. Den tappar kontakten med cam-modulen allt som oftast och flimrar med bilden. Detta fortsatte trots en firmware-uppdatering. Men du kan använda den utan cam, då verkar den inte ...   Läs mer
-1 
Ganska bra moderkort, jag har haft moderkort med snabbare POST än detta. 2012 borde booten gå lite snabbare än så här. Har haft det i ca 1 år nu, funkar typ stabilt. BIOS/UEFI-gränsnittet är inte mycket att hänga i julgranen. Annars mycket extraskit från gigabyte. meh.
 
Bra skärm, har haft den i ca ett år nu, den funkar bra.

+Bra pris för denna klass.
+Snygg formgivning
+Den går bra att spela på
+Pivot, tilt, höjdjustering i toppklass
+Stabil fot
+Bra strömknapp, lätt att hitta i mörker

-Går inte att snabbväxla mellan två bildingångar
-ej 8 bitars adressering (6-bit+AFRC)
-Det går ej att ge ström till usb-kontakterna när skärmen är av
-Långsam start
3 år sedan

Clarion CZ201

 
Värsta skitdyngan jag någonsin använt, och då har jag använt Blaupunkt.
Vi har denna typ i våra bussar i Stockholm, och de är skit. Preset-knapparna är för små och man trycker fel hela tiden. Gränssnittet är opedagogiskt och tar långt tid att navigera igenom. Det går bra att spela musik från USB-minnen, men det är krångligt att byta låt och dyl.

CD-spelaren verkar inte klara av varken MP3-CD eller vanligt brännda CD:s (De skivor jag provat är no-name cmc magnetics).

Ipoden funkar bra att kopp...   Läs mer

3 år sedan

Net2World

 
Snabbt och enkelt, paket hem i lådan två dagar senare.
 
3 år sedan

CDON

-1 
Snabbt och enkelt, paket i lådan två dagar senare. :D
 
Kanonsnabb ssd, testet på anand talar för sig själv.
Köpte min i slutet av juli och jag har inte märkt av alla felen som folk har råkat ut för. Det verkar som ocz har fixat firmwaren nu. :D

4 år sedan

Heppo

+1 
Skitbra hemsida, många och HÖGUPPLÖSTA bilder gör det enkelt att skaffa sig en uppfattning om produkten. Äntligen ett företag som har fattat det här med stora bilder. Hemsidan är lätt att överskåda och man tappar inte bort sig, allting är snyggt och praktiskt strukturerat. Att beställa går som en dans, och skorna som jag köpte kom med posten 2 dagar senare, avin kom i ett sms. Fri returfrakt gör inte saken sämre heller. Bra skit helt enkelt.
 
Bra vätska men flarran är inge vidare, den är svår att öppna.
 
4 år sedan

Electroworld

 
Mycket bra betalningssida, lättanvänd och snabb. Inget onödigt lulllull, utan bara relevant information. Att man ser hur mycket frakten blir, innan man har registrerat ett konto är riktigt bra. Sen får man sms när varan kan hämtas. Bra skit.

Fick produkten idag (onsdag), beställde det i söndags.
Det är snabbt. :D
 
Hade den här i två år innan den gav upp. Mycket bra mus, som klarar av att man klockar upp usb-bussen till 1000hz via drivrutinerna; detta går ej med 518. Den presterar likadant som 518 men den har ett förjävligt scrollhjul, det funkar inte att mittenklicka med, därför bytte jag till 518 när jag lämnade tillbaka den.
Den är färgglad också vilket jag uppskattar, finns inte många spelmöss som är det nuförtiden. Sladden är stabil och robust då den har ett extra tyghölje. Knapparna för att öka och ...   Läs mer
 
Helt ok musmatta. Den ligger bra på bordet och är lagom stor. Den är dock ganska sträv vilket gör att musen går trögt. Smuts och smulor är inte något problem som på plast- och metallmattor, den verkar inte heller slita ner musens tassar, vilket är positivt.
4 år sedan

Sennheiser CX980

 
Mycket bra ljud med snabb bas, ljudmässigt ligger de nära Silver Bullet från Fischer Audio. Det följer med bra hörlurskuddar i fyra olika storlekar samt att dessa finns i två utföranden, en tjock och en tunn variant.

Designen helkass, man ser inte vilken sida som är höger eller vänster, mikroskop krävs för att se vilken som är vilken. Dessutom är volymreglaget omöjligt att greppa innanför tröjan och är idiotiskt positionerat på kabeln; det sitter alldeles för långt ner. Även sladdklämman är a...   Läs mer
+1 
Tyst och stabilt nätaggregat, lätt att installera och väl isolerade strömkablar. Dock gör isoleringen på kablarna att de blir väldigt styva och svårhanterliga, detta förbättras inte av att det är väldigt kort mellan sata-kontakterna, man får pilla ganska länge för att få allt på plats. Eftersom det är ett modulärt nätagg så blir det lite längre än normalt, vilket även i ett stort chassi blir ett problem. Det är inte heller byggt för att sitta i botten av chassit, så man får böja kablarna väldig...   Läs mer
4 år sedan

Noctua NH-U12P

+1 
Stor och tyst kylare som kyler riktigt bra. Den sitter ordentligt på processorn och fläkten likaså på kylblocket. En aningen svår att montera om man är nybörjare, den medföljande backplaten fästes med lätthet, men när kylaren ska på plats behövs en extra hand. Fläktarna spännes fast med ett tunt metallspänne, detta hade kunnat gjorts bättre då det är lite knepigt att få loss dem när kylaren väl är på plats. De följer även med små gummilister som ska sitta mellan fläkten och kylarblocket för att...   Läs mer
5 år sedan

Logitech MX518

 
Bäst
 
Sjukt bra tangentbord. Det funkar även i rummet brevid och det går att spela med det. Det laggar inte överdrivet mycket, det presterar som man kan förvänta sig av blåtand. Diverse multimediaknappar som play/pause etc. För övrigt stilrent utan en massa jox och den har handledsstöd. Dock är volymkontrollen inte steglös. En snygg liten bluetooth-ikon blinkar när man parar ihop den när man klickar på knappen på baksidan. Där finns även en strömbrytare. Den ligger stabilt på skrivbordet utan att var...   Läs mer
 
Bra lurar, men en aningen långsam bas. Fick returnera mina efter ett halvår, då kontakten börja glappa. De följer dock med en massa trevliga extragrejer, vilket är nice. Klädnypan för sladden är av medioker kvalité, den pajade ganska snabbt samt att den lossna hela tiden. Jag tycker dock att de är ganska skrikiga vid hög volym men ljudkvalitén är helt ok med tanke på priset.
5 år sedan

Sagemcom ITD-52

-1 
Värdelös skitbox med luddiga menyer. Fjärren är segare än sirap.
Köp inte.
5 år sedan

Xoro HRT-4000

 
Definitivt inte den snabbaste boxen. Inte heller den användarvänligaste eller pedagogiska. Men det är den billigaste med hdmi, pvr och usb.
Kortläsaren är ju ett plus, priset likaså. Men här slutar komplimangerna. Seg som sirap när man byter kanal eller bläddrar bland bilder på usb-minnet. Fjärrkontrollen kräver ordentlig fingerfärdighet och knapparna är inte logisk positionerade. OSD och övriga menyer ökar förvirringen och är inte mycket till hjälp. Inspelningsfunktionen är okej, men funkar ba...   Läs mer
 
Gediget tangentbord utan onödigt tjafs. Det är robust och har en bra byggkvalité. Alla knappar sitter där de ska och de är lagom mycket motstånd i knapparna, det är inget ultraflat, men de känns att de är där. Det hade blivit 10p om mitt exemplar inte hade gått sönder efter sex månader, men jag ringde Komplett och de skickade ett nytt som funkade utmärkt.
Homerow har ordentliga upphöjningar, så de är lätta att hitta; även windows-knappen är tydligt utmärkt. Köp.
 
Ett av de bästa usb-minnen jag nånsin haft. Kunde lungt skriva i 22MB/s och läsa i 30MB/s för filer >5MB. Hade firefox portable och lite annat på det samtidigt som man kopierade filer, riktigt multitasking alltså. Han gå igenom 3 st pga att med tiden som börjar usb-porten att vicka och till slut så dör stickan. Locket försvinner snabbare än kvickt och sitter sämre med tiden.
 
Inte jättesnabtt minne, men dock robust. Jag har lyckas böja sönder USB-porten x antal gånger, så nu är den helt sned, men den sitter kvar och fungerar felfritt. USB-porten sitter i vanliga fall mycket bra skyddad inuti stickan.
Får ca 5-8MB/s med filer >100MB.
5 år sedan

Nokia BH-104

 
Sitter lite dåligt i örat, och man kan inte justera örsnäckan särskilt mycket.
Lossnar lätt om man vickar huvet. Stora knappar som är bra positionerade, vilket är bekvämt, men man måste trycka ganska hårt, vilket gör ont. Laddar relativt snabbt, men batteriet håller inte jättelänge.
Väldigt dålig ljudkvalitet också.
Rekommenderas inte.
 
Bra kort som funkar utan problem.
Helt godkänd programvara medföljer i en mini-cd. Finns väl inte så mycket att säga om den förutom att den funkar. Den medföljande gummistickan är inget att ha, men den kan tas bort, så det gör inget. Funkar inte i Windows 7 dock.
 
Billigt chassi som håller måttet, antar jag. Det är väldigt lätt och plåten är tunn, framför allt vid expansionskorten, vilket inte är så bra. Man måste böja bort bakplåten, vilket får resten av plåten att vika sig lite. Ganska plastigt här och där. USB- och ljudutgångarna på toppen är robusta, men när det gäller fästningsanordningen för 3.5, så är den under all kritik. Man fäster bara 3.5"-diskarna på en sida, så de sitter jättelöst och inte alls särskilt bra. Fläktmonteringen är dock en fröjd...   Läs mer

6 år sedan

iSupply

-1 
Köpte ett demoex av ett moderkort och fick kortet nästa dag. Helt OK förpackat och inget strul. Bra betalsystem, lättöverskådligt och enkelt.
+1 
Robust fm-sändare som sitter bra i cigguttaget, den har en ring som gör att den klämmer fast bra. Sitter för övrigt bra, halsen är tillräckligt styv för att den ska hålla iPoden på plats. Dock är den lite buggig när det gäller frekvenserna. Den reagerar inte alltid när man försöker byta frekvens och den tar sin tid på sig att börja sända. Det är ganska mycket brus, satt att använda den inne i stan är inte att rekommendera; ute på landet verkar det dock gå bra. Det följer med en upsjö av hållare...   Läs mer
6 år sedan

SteelSeries 4D

 
Har använt den i några veckor nu och den har blivit ganska repig; likaså mina nya tassar till musen. Ganska glatt men lämnar en hel del att önska. Anti-halkmattan under är bra, men det vore bättre om den satt fast på musmattan; det hade underlättat transporten om man flyttar den fram och tillbaka. Jag tycker inte att två sidor med olika glid är nödvändigt. Bra storlek och snygg design. Ligger stabilt.
6 år sedan

iZound FMT-350

 
Bra FM-sändare om man ute efter nån med mycket funktioner; dock funkar det lite sådär.
Att byta mapp när man kör från usb-minne kan vara lite knepigt, särskilt om man har få låtar i den; den fastnar nämligen lätt i en mapp. Ljudkvaliteten är ok, den kommer ihåg vilken låt man spelade när man stängde av motorn. Däremot funkar inte spol - och bokmärksfunktionen så bra, låten spelas upp fel. Jag har inte heller fått igång artist- och titelvisning med rullande remsa; utan bara hoppande text.
Funkar...   Läs mer
 
Funkar skitbra. Jättelätt att installera, tydliga instruktioner. Bra manual och information på hemsidan. Kollade först med en pappersmall från hemsidan, för att se om den passade, vilket den gjorde. Känns robust. Enbart positivt.
 
6 år sedan

Webbshoppen.se

+1 
Lite bökigt att få varorna.
Tog två och en halv vecka innan jag fick dem. Står att det ska ta 3-5 arbetsdagar om varan inte är på lager, då de skickar den från centrallagret.
Snabba mailkontakt dock, vilket är positivt.
 
Slits ganska snabbt, är tröga efter en vecka, om man rakar sig varje dag.
Gummilisten längs ner slits också bort snabbt.
Annars lätta att rengöra.
 
Helt ok hdtv för den icke så kräsne. Saknar dock automatisk växling till korrekt bildförhållande, vilket är lite störande när man zappar mellan kanalerna. Ljudkvaliteten är inte heller något att skryta med.
Provade att mata 720p från datorn via hdmi, funkade helt okej, mycket bättre bildprocessor på de digitala ingångarna, än på scart och dyl. Den har lite roliga bildförbättringsfilter för sdtv, vilket är trevligt; även gain-kontroll för ljudet, dock fann jag att den inte fungerade särskilt bra...   Läs mer

7 år sedan

Megapart

+1 
Försökte beställa via kortbetalning, men den funka inte; varken i IE eller FF. Provade på en annan dator, dock utan framgång. Dåligt menysystem.
 
Har haft tangentbordet i nån månad nu och det funkar ganska dåligt att surfa och skriva med. Man kommer åt touchpaden hela tiden när man skriver vilket är mycket irriterande; touchpaden sitter för ockkså för långt till höger.
Den funkar acceptabelt på längre avstånd men har ingen bra batteritid. Touchpaden har en annan sensitivity än andra möss på systemet vilket är lite obekvämt. Tangentbordet funkar inte alls i spel då den inte klarar av flera tangenttryckningar samtidigt. Rekomenderas inte.   Läs mer