Medlem sedan: 2007-03-20

ronals omdömen

Här visas de omdömen ronals har lämnat på Prisjakt & Minhembio.

+1 
Till enklare och mindre krävande saker som mat, snören, pyttesmå pinnar etc. funkar kniven bra. Men när man ska ta i bara lite mer så blir det inte lika roligt. "Serreringen" (sågtandningen) gör det svårt att tälja eftersom det gör att bladet fastnar istället för att skära/glida i träet och att såga med går inte alls eftersom det är alldeles för kort. Möjligen skulle det kunna underlätta för att skära av rep o dyl. Men det som blir kvar av bladet, den normala delen, som faktiskt går att använda...   Läs mer
1 år sedan

Sanrenmu ZB-681

 
En liten vardagskniv som passar bra som backupkniv i skog och mark.

Kniven är lite trög att fälla ut med en hand men när behöver man kunna det egentligen? Låsningsmekanismen är robust i utfällt läge och hela kniven känns gedigen att hantera i relation till sin litenhet.

Bladet är något kortare än vad jag skulle önska men det kompenseras av att man får stadigt och bekvämt grepp om handtaget med en normalstor hand. Bladet är förhållande visst smalt i höjdled men även det kan ha sina fördelar, ...   Läs mer

2 år sedan

IT-Shoppen

 
Beställer ett av marknadens minsta USB-minnen, en oerhört liten och lätt produkt, via hemsidan. När jag går till "kassan" står det att kundvagnen har en fraktvikt på 1.1 kg. Således en fraktkostnad på 125:-. Ingenstans går det att ändra detta. Det blir givetvis inget köp. Tråkigt. Jag gick in på några olika slumpmässigt utvalda produkter och samtliga har en vikt på 1.1 kg enligt hemsidans uppgifter och får därför säkerligen motsvarande fraktkostnad i "kassan". Misstag eller generellt förfarande...   Läs mer
 • Butiken svarar:

  Hej Priset på produkten är satt efter denna fraktkostnad 99:- kr vid förskottsbetalning. Posten tar 135kr enligt deras prislista för postpaket. Att skicka det som brev går ej då det ej är försäktat mot förlust och skada.
  Mvh IT-Shoppen / Marie

 
3 år sedan

SpeLLyan

 
Sjukt snabb leverans! beställde 15 och fick varorna i brevlådan 22h senare! Hemsidan enkel, nästan minimalistisk, med tydlig information i kundvagnen samt möjlighet att lämna meddelande till butiken vid beställning. Precis så här smidigt ska det vara att handla på nätet. Verkar generellt ha bra priser. Har inte behövt kontakta kundtjänst, vilket ju är en viktig del av ett företag, och vet därför inte hur väl det fungerar, därför reserverar jag två stjärnor.
3 år sedan

Mini Ninjas

 
Mycket prisvärt och smått unikt spel. Miljöerna är fantastiska och figurerna balla, det är faktiskt främst det visuella som ger spelet högt betyg, trots att grafiken inte håller jättehög kvalitet. Storyn är rätt tunn, hela grejen är egentligen att man tar sig runt i landskap och borgar, men det är ändå i stort sett hela tiden kul att spela. Man möter en begränsad uppsättning fiender och spelar fram karaktärer och besvärjelser. Det är rätt så linjärt men man har okej möjligheter att springa omkr...   Läs mer
+1 
Fantastisk kniv:
Otroligt lätt vikt men ergonomin och materialet i handtaget gör att den är skön att använda.
Perfekt storlek för vardagsbestyren i köket. Varför har jag inte haft en sådan knivstorlek hemma innan jag köpte denna? Den kan i princip ersätta både skalkniv och mindre kockknivar (vad gäller kött så är den helt okej för det mesta utom stekar, ben etc.)
Smalt blad som ger fina snitt.
Så skarp vid köpet! Lätt att skärpa upp och håller skärpan rätt så bra.

Hittar egentligen inget negat...   Läs mer
 
Vid en första anblick tyckte jag att den kändes för lätt och att bladet var för tunt. Nu är det en av favoriterna.

+ Framförallt var eggen überskarp vid köpet! Har också varit lätt att skärpa upp till samma nivå och håller den skärpan rätt så bra vid normal matlagning.
+ Ligger riktigt skönt i handen, i mitt tycke.
+ Smidigt att skära och hacka grönsaker och inte alltför stora köttbitar.
+ Känns som att det smala bladet gör det lättare att göra rena fina snitt.

Kan inte komma på något minus. ...   Läs mer
 
4 år sedan

BaraJakt

 
En hel del info på hemsidan om de flesta produkterna. Okomplicerat att beställa. Något ovanligt betalningsförfarande men likväl inga problem. Varan levererades dagen efter betalning, snabbare kan det inte gå. Instämmer att det är skönt att slippa skapa ett användarkonto för att kunna beställa.

Paketeringen var dock inte så proffsig; ungefär som en julklappsinslagning, med tunt vitt papper och brun tejp virat runt. Detta är helt klart ett förbättringsområde. Att det är fult bryr jag mig inte om...   Läs mer
 • Butiken svarar:

  Tack för bra feedback och ett fint betyg. När det gäller packningen har vi gjort på detta vis när det gäller vissa av våra knivar som redan ligger välpackade. Men vi har tänkt om där och packar allt i kartong nu istället. Du är varmt välkommen att handla av oss igen.

 
Den första termosen släppte ifrån sig någon droppe då och då i liggande läge. Jag gick till butik och bytte till en ny och bad dem testa den. Nu har jag haft muggen i två år och inget läckage överhuvudtaget (har enbart använt den till kaffe).

+ Håller värmen länge. Efter 4-6 h är kaffet fortfarande varmt nog. Det tycker jag är bra.
+ Tillräckligt robust. Inga problem trots ett par fall i marken.
+ Designen. Ser tuff ut. Sträv svart metall (lockdelen är i plast).
+ Inget läckage.
+ Ingen utstic...   Läs mer
 
+ Stora fryslådor, större än hos andra fabrikat med samma höjd på frysdelen. Låg kant på hyllorna i dörren, vilket är smidigt när man ska ta in/ur flaskor o likn. För övrigt inga finesser, maten blir kall som den ska.

- Det enda negativa är ljudet. Inte omöjligt att det kan skifta mellan olika exemplar men det här kylskåpet kvider som ett plågat djur, en blandning mellan dinosaurie och duva, ett antal gånger per dygn. Lätena håller på ½-1 min. Störande. För övrigt skiftar det mellan helt tyst ...   Läs mer
 
8 år sedan

Pixmania

 
Fungerade tillfredsställande. Enkelt att beställa. Varan var några dagar senare än utlovat men det är ingen katastrof. Fick det jag ville ha. Har ej provat deras support dock.
 • Butiken svarar:

  Hej.

  Pixmania vill gärna svara på denna recension.

  Vi ber om ursäkt för den sena leveransen. Vi har två olika leveranssätt, standard 3-4 dagar och express 24-48 timmar. Inget av alternativen levererar under helger. En order kan bli försenad av olika anledningar, endel av betalningsalternativen kan ta ett par dagar innan de är godkända. Vi gör en säkerhetskontroll på alla ordrar som är betalda med kort, detta för att förhindra att stulna kort kan användas. Om inte kunden svarar på säkerhetsmailet kan ordern bli försenad.
  Paketet kan spåras då leverantören har registrerat det i sitt system.


  Med vänliga hälsningar,
  Pixmania Konsument Kontakt/Mediator