Medlem sedan: 2005-04-24

promasters omdömen

Här visas de omdömen promaster har lämnat på Prisjakt & Minhembio.

1 år sedan ( Uppdaterat: 29 dagar sedan )

Edimax IC-3116W

 
Prisvärd kamera med 720 upplösning, klarar allt man vill av en kamera, gick att ansluta till Milestone systemet. Mycket ljuskänslig i mörker dock gryning bild, har några D-Link DCS-2132L vilka har klart bättre bild i mörker men dock dubbelt så dyr. Kameran har ett bra stativ/väggfäste i metall, dock inte så lång strömkabel som D-Link. Går bra att uppgradera och stänga av alla led lampor på fronten. Går även att justera fokus på linsen. Har även en cloud tjänst som jag inte provat.

Uppdatering...   Läs mer
2 år sedan ( Uppdaterat: 29 dagar sedan )

D-Link DCS-932L

 
Kompetent kamera i relation till vad den kostar, den har ju ändå ir-ljus, mikrofon, wifi för under 600kr, vill man ha bättre bild måste man gå upp till storebror 2132L men då dubblas även priset minst.
Det medföljande serverprogrammet måste givetvis köras på windows, men kan göra allt du vill i en server-client lösning med inspelning till disk baserat på en massa regler, även karta över huset eller liknande, och även webbaccess, dock bara med IE.
Access till kameran direkt fungerar med alla bro...   Läs mer
1 mån sedan

Sonos Play:5 II

 
Är inte värd pengarna om du vi spela soft musik i huset, då skall du lägga pengarna på 3st Play:1. Högtalarens ljud och kvalitet framträder först vid 75% volym. Håller med tidigare användare att den är lite plastig för dessa pengar om man jämför med Bose liknande modeller, max pris för denna borde vara 4000.
På plus sidan ligger att man kan byta låt på denna modell genom att dra fingret över volym kontrollerna åt båda hållen.
Har sedan tidigare 4st Play:1 och 1st Play:3
 
3 mån sedan

Elkatalogen

 
Lägsta priset på Hager normcentral, bra information på sidan och vid beställning, samt hyfsat snabb leverans på några dagar.
 
Bra lampor haft dem i två år nu, den galvade varianten, köpt två till till garaget, finns på Gekås i Ullared för 199:-
5 mån sedan

Denver ACT-5002

 
Helt ok kamera för dessa pengar, funkar till barnen när de vill filma lite action eller på stranden, bra batteri tid. ljudet lite dovt med det vattentäta skalet.
5 mån sedan

Denver ACT-5001

 
Bra kamera för detta priset betalade 399 för min, har haft den när jag och dottern fridyker.
Har inte provat någon mer avancerad modell, men denna är ganska känslig för skakningar.
Det enda som är lite störande är att klick ljudet som blir varje gång man pausar videon när det vattentäta skalet sitter på, även att det inte går att zooma med skalet på.
Batteriet räcker länge, har inte kört slut det även om vi filmat i 1h, så helt ok.
Klarar bara max 32gb microSD kort.
 
Helt ok skrivare med scanner, går att scanna via app i mobilen till tex dropbox, som jpeg eller pdf, allt via wifi.
 
Helt ok tangent bord, en bra känsla i tangenterna, kanske lite små till ytan, går att välja, röd,grön och gul färg på belysningen, och går att dimra i två nivåer och stänga av, köpte mitt på Gekås i Ullared för 349:-
6 mån sedan

AOC I2770VHE

 
Bra prisvärd skärm som även är snygga, köpte tre som jag kör med min dator via hdmi,dvi och vga, alla anslutningar levererar bra bild, bra och enkla menysystem som går att få på svenska.
Medföljer ström,vga och hdmi kabel i kartongen. En fördel är även 3 års garanti.
6 mån sedan

Andersson MRA 2.0

 
Mycket bra och extremt prisvärt fäste för skärmar, finns för en eller två skärmar.
Medföljer lite olika klipps för kablar, det enda som går att anmärka på är att skärmen inte har ett snabbfäste från vesa infästningen.
Har 3st 27" skärmar på en singel och en dubbel arm.
6 mån sedan

Philips 273V5LHS

 
Bra skärm för pengarna.
 
God mörk och djup smak, skummar fint och förhöjer min morgon.
2 år sedan ( Uppdaterat: 9 mån sedan )

D-Link DCS-2132L

+2 
Uppdatering: Båda min kameror har lagt av på wifi inom två år, har dock fått nya på garantin. Har läst på en del forum att wifi chippet blir för varmt med tiden och lägger av.

Bra och prisvärd kamera, mycket bra bild i dåligt ljus och förvånansvärt bra i totalt mörker då kameran har en ir-lampa, och en fysisk PIR för "motion detection".
Många inställningar i kameran så man kan göra allt och lite till, det medföljande serverprogrammet måste givetvis köras på windows, men kan göra allt du vill i...   Läs mer
 
Har strulat vid firmware uppdateringar, och supporten hjälper inte till om man inte har serviceavtal, skulle nog satsa på något annat i framtiden, dock kräver den nästan ingen kunskap av användare vid installation. Dock smidigt att den hanterar olika storlekar av diskar i sin egen raid hantering.
Har inte många funktioner som andra nasar i denna prisklassen.
10 mån sedan

Panasonic ES-RT33

 
Bra rakapparat med extremt dåliga batteri jämfört med Braun håller knappt en vecka, inte lika bra trimmer på baksidan, men rakar mycket bra.
+1 
Grymt prisvärda har 4st till lite olika projekt, varav en till TVn som kör OpenELEC.
Köpt mina via Inet.se allt man behöver för 599SEK per kit.
 
För 599kr är detta en bra högtalare, med ca 10 timmars speltid, har separata diskanter 2st samt 2st mellanregister och en sub högtalare i botten, spelar riktigt bra, kanske lite svag i mellanregistret, men går ju att fixa i equalizern i Spotify om man vill. Enkelt att para den mot Bluetooth med den inbyggda NFC funktionen, knapprna på ovansidan är touch varianten dock har de samma färg som övriga lådan vilket medför att de är svåra att se, har fyllt i mina med en spritpenna. Har även inbyggd mi...   Läs mer
1 år sedan

Asus RT-AC68U

 
Asus fortsätter att leverera mycket bra routrar, och uppdaterar dem löpande. Grymt bra med OpenVpn stöd i original firmware nu.
2 år sedan ( Uppdaterat: 1 år sedan )

Asus RT-N66U

 
Snabb och signalstark router som även fungerar bra med 3G dongel (E173), fungerar även bra med att köra IPv6 men dock så får man inget brandväggskydd i IPv6 läget, hoppas de löser detta i kommande uppgraderingar, kör nu 3.0.0.4.270.
Den har nu också inbyggt stöd för OPENVPN.
 
Detta är min andra Siemens maskin, har sedan tidigare även en TE503201RW, enda yttre skillnaden är att mjölkskummaren nu är integrerad i den höj och sänkbara delen, största skillnaden är att den är tystare när den maler bönorna, annars känner jag ingen skillnad på smaken. på önskelistan är större vatten tank och sump behållare.
 
1 år sedan

Headspot

 
Bra priser på parfymer och snabb leverans.
1 år sedan

Plexgear L99s

 
Mycket prisvärd mus, funderade först på Logitech M705 men lite dyr och efter att ha provat den på jobbet bestämde jag mig för denna, är nästan 100% identisk i storlek dock lite lättare, skrollhjulet går inte att växla till fri spinn som på M705 och spelar ingen roll för min del, denna har en skönt och distinkt motstånd med tydlig känsla med mitten klick, Känsligheten på musen går att växla mellan 100/1250/1750 dpi med knappen ovan på musen, den har även två knappar på sidan där den bakre är map...   Läs mer
+1 
Grymt nöjd med denna, förstår inte varför folk klagar på kameran, fungerar hur bra som helst, panorama funktionen tar superbra kort. ligger på ca 40-50% batteri efter en normal arbetsdag och då har jag egen fast telefon på jobbet bara mobilen. synkar tre gmail konton och ett Exchange med push, samt kör runkeeper till och från jobbet ca 25 min om dagen, valde 32gb versionen men hustrun kör 16gb, hade nog fungerat lika bra med den till mig med, då telefonen inte har massa bloatware, skönt med de ...   Läs mer
+2 
Grymt nöjd med denna, förstår inte varför folk klagar på kameran, fungerar hur bra som helst, panorama funktionen tar superbra kort. ligger på ca 40-50% batteri efter en normal arbetsdag och då har jag egen fast telefon på jobbet bara mobilen. synkar tre gmail konton och ett Exchange med push, samt kör runkeeper till och från jobbet ca 25 min om dagen, valde 32gb versionen men hustrun kör 16gb, hade nog fungerat lika bra med den till mig med, då telefonen inte har massa bloatware, skönt med de ...   Läs mer
1 år sedan

Asus RT-N10E

 
Helt ok router för 99 kr, kör min som extra AP i garaget för att få bättre täckning på tomten, har de flesta funktioner man behöver, kan dock inte byta antenn på den till en med längre räckvidd.
Uppdaterat: svag räckvidd på signalen, mot tex TL-MR3420
1 år sedan

Samsung CLP-365W

+1 
Prisvärd skrivare, får väll se hur länge tonerna räcker. börja med att uppdatera till senaste firmware, detta fixar en del egenheter.
Smidigt med att koppla skrivaren till google cloudprint så kan man skriva ut via mobilen.
Var lite struligt att få igång drivrutinen på mina Ubuntu 14.04 datorer, men till slut hittade jag denna sida som löste allt http://bchemnet.com/suldr/
+1 
Mycket bra telefon för detta priset, grym skärm klar och bra färger, snabb dock inte som min S3a men inte mycket skillnad, tunn och behaglig i handen, kanske lite för blank och hal. Kameran är helt ok och GPSen är snabb att starta, har nog lite sämre signalmottagning på wifi än S3an. bra batteri tid ca 40% kvar efter en normal arbetsdag med denna som min enda telefon, provkörde Android kitkat 4.4 med cyanogenmod flyter på hur bra som helst, och om den bara ligger på bordet håller batteriet i 4...   Läs mer
 
Mycket kompetent NAS med 4 gigabit portar som går att bundla till en länk.
Kör min med 6st 4TB SATA3 diskar i Raid6 samt två 120GB SSD i Raid1 som läs och skriv cache.
WebGuit är det snyggaste och mest dynamiska jag har sett någonsin, mycket enkelt att lägga till plugin för div funktioner, tex videoövervakning (ingår en kamera licens).
Bra stöd för iscsi och vmware5 finns också i enheten.
Enheten kyls med två stora fläktar som inte låter mycket, hör diskarna mer när de jobbar.
Vaggorna är av pl...   Läs mer
1 år sedan

Sonos Play:3

 
Helt ok enhet, men kommer köpa mer av Play1 då de har lika bra ljud och är billigare.
1 år sedan

Sonos Play:1

 
Mycket nöjd med denna enhet, har den i köket, bra ljud och distinkt bas. Har redan beställt två till.
Stilren design, känns gedigen och tung.
Ett stort plus är att man kan spela olika låtar från Spotify i varje enhet med ett konto.
+2 
+ Skärmen är underbar, färger och upplösning.
+ Snabb som attan.
+ Lätt och tunn, ligger skönt i handen.
+ IR sändare
+ Batteritiden, jämfört med min Nexus 7
+ Minnesplats
+ Priset, gav 2200:-

- Ingen kamera blixt.

KÖP.
2 år sedan

Huawei E353

 
Helt ok modem skapar ett nytt nätverkskort som man kan surfa till typ 192.168.1.1 och göra alla sina inställningar, fungerar bra i windows 7 och Ubuntu 13.10, mycket snabbt att koppla upp sig när det väl är konfigurerat.
2 år sedan

Bosch PDO 6

 
Funkar hyfsat, jag har dock tjocka träväggar med plåtrör som elen går i och här detekterar den sådär, har man gips och plaströr fungerar den bra, även metall i gips funkar bra.
 
Grymt smidig produkt, enkel att utöka med mer diskar och de behöver inte vara av samma storlek, har dock inte något flashigt gui, kör men med cifs/smb share, bra hastighet både läs och skriv. tydlig indikering på fronten ang status på diskar och total fyllnadsgrad. hade fått 10/10 om den inte varit så dyr.
 
2 år sedan

Wesellcd

 
Bra priser på just det jag skulle ha, men frakten är dyr med tanke på att leveranstiden som var minst en vecka.
+1 
Mycket prisvärd produkt, köpte den primärt för att den har blåtand och lineout så att jag kan mata min köksradio med ljud från min android telefon, för att vara en så liten högtalare spelar den riktigt bra ljud, utan att ha laddat den spelade vi en hel kväll med soft musik via spotify, den har två lysdioder på fronten en blå som lyser när man kör blåtand och en röd som lyser när man laddar den, och sloclnar när den är färdigladdad.
Den har även mikrofon så man kan ha den som handsfree, har dock...   Läs mer
 
Denna telefon hade fungerat som en bra budget telefon, men den faller hårt på det extremt snåla internminnet, efter 5-6 appar är du rökt. Har dock inte provat med extern minneskort.
 
Denna telefon hade fungerat som en bra budget telefon, men den faller hårt på det extremt snåla internminnet, efter 5-6 appar är du rökt. Har dock inte provat med extern minneskort.
2 år sedan

Gigaset A220 Duo

 
Helt okey telefoner, köpte den vita modellen. Ligger skönt i handen och helt ok display (orange / svart). Hade varit snyggt med vita trafos och inte svarta.
Har lite färre platser till kontakter max 80 så kunde inte kopiera över alla kantakter från mina andra Gigaset telefoner, sedan finns det en bugg som gör att dessa telefoner inte kan ringa till de andra Gigaset telefonerna internt, men från de gamla till dessa går bra !
 
Fungerar direkt på min Raspberry med Debian, har inte kontrollerat räckvidden ännu, men löser mina behov just nu.
-3 
Snygg design, smidigt stöd och bra med portar, och att skärmskyddet också är tangentbord dock utan åäö, MEN extremt långsam 17 uppdateringar på windowsupdate tog 1.5h, kan inte köra java funktioner på weben, lyckades inte med någon typ av installation av java, när man surfar och kör back på en websida skall den hämta hem den igen och då laggar det extremt mycket. Kanske kan bli bättre när alla dessa saker är fixade men just nu lämnar jag tillbaka den till Dustin.
 
Bra stekpanna, hyfsat snabb på induktionshäll, mycket lätt att göra ren, skönt handtag. Har en mycket gedigen känsla.
 
blir inte varm snabbt på induktionshäll, samt att handtaget gör att den lutar på hällen.
3 år sedan

Nexa WST-512

 
Grymt lång batteritid, har inte bytt på minst 4-5år, lite äldre varianten som inte är självlärande, annars helt ok, brukar köpa LWST-605 istället, har dubbla knappar och självlärande koder.
3 år sedan

Nexa LWMR-210

 
Smidig då den inte behöver fas & nolla, utan är bara att koppla in bakom befintlig brytare, och få dimmer funktion och fjärrstyrning.
+1 
Fungerar bra, kör den ihop med Switchking på en vmware maskin, som styr det mesta i huset, baserat på rörelsedetektorer, tid och temperatur, funderade på Net varianten först men då har man inte alla smarta funktioner som Switchking har att styra med.
 
Klart den bästa stekpannan som jag använt, super snabb på induktionshällen och billig, köp.
 
Mycket nöjd med denna tv, gick från en 3år gammal Samsung 46", och denna känns skarpare och ljusare i färgerna. Har inte testat alla funktioner ännu, men känns klart som en modernare tv, gick att använda samma fäste som jag hade till den tidigare tvn.