Medlem sedan: 2009-04-08

nivvs omdömen

Här visas de omdömen nivv har lämnat på Prisjakt & Minhembio.


1 år sedan

Childstore

 
Beställde en produkt innan tolv dagen innan, hade försändelsen klockan tolv nästa dag. För 10 stjärnor hade jag gärna sett att paypal hade accepterats.
 
1 år sedan

CDON

+1 
Support/kundservice:
Support är som andra säger under all kritik. Hade ett ärende där jag frågade om en tekokare hade värmerören synliga eller ej. Fick svaret (två dagar senare!) "Ja, det finns en behållare för vatten".
Källa: http://i.imgur.com/Qadqvrb.png
Det säger lite om kundservicens nivå.

Leverans:
Tar alltid en dag längre att få grejerna jämfört med konkurrenter. De flesta andra skickar samma dag som ordern kom in (innan 17:00), cdon brukar vänta en eller två dagar.

Priser/Sortiment:...   Läs mer
 
Tycker att denna kyllösning är en bra kompromiss. Nu är det så att min processor (3770K) är svårkyld på grund av tillverkningsprocessen.

Den går lätt att få tyst med programvaran, eller om man hellre vill koppla in fläktarna till moderkortet så går det också. Jag ställde in en egen fläktkurva då "Quiet"-läget lämnade lite att önska.

Själva pumpen har jag inte hört alls.

+ Grym byggkvalité (gängorna i radiatorn verkar ge med sig efter ett tag, mina har hållt hittills).
+ Fläktarna flyttar my...   Läs mer
 
+ Inget coilwhine
+ Fläkten har inte gått igång än (i7 3770K, GTX680 + 3-4 diskar)
+ Trevlig kvalitetskänsla
+ Kvalitetsaggregat från Seasonic
+ Billigare än det sämre presterande AX860i (Bygger på plattform Flextronics som har något sämre renomé)
+ Medgörliga kablar. Lätta att böja som man vill

- Hade varit trevligt om alla kablar hade haft samma utseende. ATX - CPU - samt PCI-kablarna är sleevade, medan resten av kablarna är platta. Sleevingen är dock riktigt snyggt gjord och kablarna inuti ...   Läs mer
1 år sedan

Noctua NH-L9i

 
Kyler ca 5 °C bättre än intels stock fläkt under max belastning. Har en i3 4330. Denna är givetvis mycket tystare är original-fläkten och tar dessutom upp mindre plats. Fint att Noctua äntligen använder sig av PWM-fläktar. Passade fint på mitt Gigabyte H87-WIFI mini-itx.
 
Ett av två minnen har iaf pajat i min burk. Det enda minnet som har gått sönder på ca 10 år av datoranvändande. Kanske bara otur dock. När dom fungerar är dom som alla andra minnen.
2 år sedan

Asus P8H77-I

 
Ett av dessa har gått sönder för mig, det andra jag fick har dock fungerat klanderfritt.
2 år sedan

XTZ 99 W10.16

 
Jag var lite nervös innan jag fick hem dem att finishen inte skulle vara tillräcklig, men tji fick jag. Lacken är riktigt bra, och jag ser absolut inga skavanker.

Jag har två av dessa i ett rätt stort rum. I nuläget låter de helt klart bäst pluggade till musik. Blir fint tryck och de skämmer inte ut sig. Klart nöjd!
 
2 år sedan

Fyndbörsen

 
Köpet gick mycket smidigt. Grymt packat. Otroligt att det kan vara frakfritt för en order som väger 60 kilo, och dessutom hem till dörren!

Minus en stjärna på grund av att det gick två dagar från att ordern lades till att den skickades.
2 år sedan

 XTZ 99.36 vs B&W 683 vs MA RX8

(Donatello)
 
 
2 år sedan

Hembiobutiken

 
Absolut inget att klaga på. Skickade paketet snabbt och gratis frakt är alltid uppskattat. Även billigast på prisjakt på produkten jag köpte.

Extra plus i kanten för att Hembiobutiken återanvänder emballage.
 
Riktigt bra kort, har inte haft några problem under 1 års användning. Spelar upp 1080p helt perfekt. Kan även bitstreama HD-ljud via HDMI till förstärkare. Underbart! XBMC är även rappt.

Fläkten hörs inte alls!
 
Billig! Dock är den för mjuk, och texturen har för dåligt glid. Mjukheten gör att musen nästan sjunker ner i musmattan, vilket försämrar glidet. Bra att ha som extramatta.

Vill man ha en bättre mjuk musmatta så kolla in Qpads mattor.
3 år sedan

Mionix Naos 5000

 
Riktigt grym mus. Passformen är enormt bra. Har haft en Qpad 5k sen innan, men den gick tyvärr sönder. Skillnaden mellan dessa möss passformsmässigt är inte stora. Men det finns några. Mionix Naos är aningen plattare, och urgröpningen för ring och lill-finger är inte lika djupa som på Qpad 5k.

Drar av två stjärnor då mjukvaran hänger sig. Har ni problem med detta testa följande:

Ha musen helt stilla efter att ni tryckt på "Apply/OK". Fungerar inte det så stäng webbläsaren. Jag måste ha webblä...   Läs mer
 
För en gångs skull är referenskylaren väldigt kapabel. Hörs inte i idle, och blir inte störande i load.

Uppgraderade från GTX460 sli och är väldigt nöjd med prestandan.

Behöver knappast skriva om vilka spel som kortet maxar eftersom detta kan läsas i diverse recensioner.

Däremot kan jag påpeka att Gigabytes bundling var i det snålaste laget. Inga HDMI-adaptrar eller liknande ingår. Endast Molex->6pin ingår.

Uppdatering:
Nu har grafikkortet lagt av. Har skickat iväg det till återförsälja...   Läs mer
4 år sedan ( Uppdaterat: 3 år sedan )

Corsair HS1 USB

 
Extremt sköna lurar. Jag tycker att mina har klarat sig bra, har haft dom snart ett år och fungerar hur bra som helst. Komforten är på topp!

Uppdatering:
Ljudkortet började brusa så jag fick tyvärr byta ut dem.
 
Vad kan man säga om ett par minnen. Passar grymt bra på de flesta moderkort (eftersom alla tillverkare envisas med att ha ett blått/svart tema).

Drog upp dem i 1600Mhz utan problem och har definitivt mer att ge.
 
Uppgraderade från en 80gb X-25 G2 och det är faktiskt märkbar skillnad i prestanda. Så jag är helnöjd.

Ett minus är att vaggan man får till för att montera i en 3.5" plats har skruvhålen i mitten, vilket leder till att kontakterna för hårddisken inte kommer på samma ställe som en vanlig 3.5" hdd. Därför två stjärnors avdrag.
-1 
Synd att Intel har snålat vid tillverkning (kylpasta i heatspreadern), men det märks inte för min del just nu. Har ett Asus Z77 Deluxe-moderkort och det var inga problem att dra upp den till 4.4ghz, den går inte över 50 grader med en Noctua singeltornkylare.
 
Går direkt på för och nackdelar (resten kan man läsa sig till eller genom att se på bilder)

Fördelar:
-FanXpert2 -Underbar programvara om man har PWM-styrda fläktar. Innehåller en funktion som tillåter att fläktarna stängs av HELT t.ex. när processorn ligger under en viss temperatur. Detta leder givetvis till en knäpptyst dator (endast nätaggets fläkt är igång).

-Automatiskt överklockning: Utan att ha gjort några ändringar i BIOS så är turbo-frekvensen på alla kärnor 4.4Ghz (3770K) vilket kan...   Läs mer
3 år sedan

OCZ ZX 850W

 
Riktigt bra, äkta moduläritet, dvs 24-pinkontakten är även den modulär. Fina kablar, dock hade jag gärna sett en lite längre cpu-kabel. Tyst och har bra verkningsgrad, inget coilwhine eller liknande.
+1 
Riktigt bra dessa lurar. Sitter bra i örat och ljudisolerar superbt. Dessa lurar har ett extremt detaljerat ljud, så du kommer säkert att häpna över detta också.

Jag har rätt små hörselgångar men originalpluppen satt fint i alla fall. (Jag brukar ha problem med in-ear lurar, men dessa sitter väldigt bra). Iphone-kontrollen fungerar klockrent, och micen sitter ca en decimeter från den högra hörluren, detta gör att man slipper ha micen på bröstet vilket resulterar i att man pratar rakt in i mice...   Läs mer
+1 
Riktigt bra skärm, gick iofs från en TN-panel till denna H-IPS. Fin upplösning och grymma betraktningsvinklar. Dell har även kalibrerat skärmen för AdobeRGB och sRGB, vilket gör att man kan känna sig trygg med färgerna.
Jag stör mig inte alls på anti-glare effekten folk talar om. Visst, du kanske ser den om det är 100% vitt på skärmen, men inget som stör mer än så.

Rekommenderas varmt.
 
4 år sedan

lite-com.de

 
Får säga att detta verkar vara en riktigt seriös butik. Jag beställde en monitor från dem och det hela gick smidigt. Fick paketet 4(!) dagar senare vilket är grymt. Har varit i kontakt med supporten och de svarar på engelska.

Får inte 10/10 eftersom alla mail man får är endast på tyska och att direktbetalningen (banköverföring) tog tre dagar.

Rekommenderas!
 
6 år sedan ( Uppdaterat: 4 år sedan )

NetOnNet

+2 
Har haft ett supportärende hos netonnet under ca 3 veckor. De lyckades skicka produkten till FEL verkstad så att det drog ut på tiden. När väl produkten var lagad skickade dem produkten till FEL stad, så jag själv får åka och hämta den 10 mil bort. (Annars tar det en vecka till att få hem produkten) Ändå var jag tydlig vid första kontakt med Netonnet att jag har bytt adress. . Riktigt dåligt Netonnet, sista gången jag köper något hos er. En annan dålig sak är att dem ALDRIG hör av sig om status...   Läs mer
  • Butiken svarar:

    Hej Nivv och tack för att du uppmärksammade mig på ditt ärende. Får först och främst vill jag be om ursäkt över att logistikhanteringen uppenbarligen inte fungerat som den ska. Självfallet ska vi vara mer uppmärksamma och se till att en försändelse skickas till rätt adress. När det gäller att vi inte återkommit till dig med statusbesked under servicetiden så låter det märkligt och något jag gärna vill se över tillsammans med vår Kundservice. Vi har nämligen en uppföljningsgrupp vars syfte är att återkoppla med status till kund via SMS, mail eller telefon i de fall ärendet drar ut på tiden. Kontakta mig gärna på bjorn.gustavsson@netonnet.com.

    Mvh
    Björn Gustavsson
    Kundombudsman, NetOnNet

6 år sedan ( Uppdaterat: 4 år sedan )

Fujitsu Amilo SL3260W

 
Uppdatering 1.5 år senare.

Skärmen har nu gått i sönder och ska skickas in för felsökning. Sänker betyget till 6/10. (Den har ju ändå hållt i 1.5 år.)

Helnöjd med denna skärmen. Tänkte först köpa denna och sedan lämna tillbaka om jag inte var nöjd. Men så var inte fallet. Antagligen är det mycket smak och tycke, men mitt exemplar har ingen backlight bleeding eller några döda pixlar.

Får inte 10/10 pga av att man inte kan byta fästet. Inget jag har nytta av iofs, men möjligheten borde finnas...   Läs mer
 
4 år sedan

Inet

 
Aldrig haft några problem med inet. Att leveransen tar mindre än 24 timmar är inte fel heller! Finns grejerna i lager köper jag alltid från inet.se
5 år sedan

Corsair HS1

 
Fick hem headsetet idag så jag tänkte jag kunde skriva mina intryck :)

Först och främst är detta headset det skönaste jag någonsin testat. Har testat de flesta innan, sennheiser, siberia, steelseries osv. Ingen av dem kommer i närheten av detta i komfort!

Ljudet är också en riktig upplevelse när man spelar spel som Bad Company 2, allt blev mycket klarare och mycket skönare ljud.

Har verkligen inget att klaga på. Vissa kanske tycker det är lite dåligt att det bara är USB-utgång, men jag har ...   Läs mer
5 år sedan

Sennheiser PC330

 
I mångt och mycket är detta ett väldigt bra headset, man får mycket för pengarna. Ljudet är verkligen bra, bästa jag har hört komma ur ett headset.

Det negativa är att kåporna är för små för mina öron, och klämmer således på öronen, till slut får man ta av sig lurarna.

Om dessa lurar hade passat mig hade det varit perfekt, för ljudet är grymt och micen likaså, många bra funktioner osv.

Mitt tips är att ta hem ett par och testa om dom passar just ditt huvud, jag kommer lämna tillbaka mina.   Läs mer
5 år sedan

Denon AH-C560

+1 
Är nog en av de första att testa dessa. Finns inga recensioner på nätet vad jag kunnat hitta än så länge. Jag köpte dessa för att byta ut skräpet man får till iPhone, och jag blev inte besviken.

Har testat ett antal "pluggar" b.la. från Sennheiser, men dessa är överlägsna. Perfekt, rapp bas, inget burkigt ljud. Man får lust att spela igenom hela sitt bibliotek.

Mina öron är rätt små, men dessa passade mycket bättre än Sennheisers i alla fall.

Rekommenderas starkt!

Köp om du hittar dem i ...   Läs mer
 
Haft denna datorn i en vecka nu och är otroligt nöjd. 17" är perfekt om man även vill spela på en laptop, vilket man bör när den kommer med ett mycket bra grafikkort.

Tangenterna känns bra och har ett mellanrum mellan varje tangent vilket ger ett bra intryck och bra precision.

Skärmen tycker jag är väldigt bra, bra betraktningsvinklar och väldigt ljusstark.

Spel flyter förvånansvärt bra, kan spela Heroes of Newerth på högsta grafik vilket är ett mycket bra betyg. Datorn blir inte heller s...   Läs mer
 
Fungerar helt ok. Får inga tigerränder jag inte. Jag är nöjd. Billig!

EDIT: Jag får visst tigerränder haha. Får köpa en braun istället!
6 år sedan

Noctua NH-U12P

+1 
Otroligt nöjd med denna. Sänkte mina temps med 15grader jämfört med orginialkylaren.

Enkel att installera, men det tog lite tid innan man förstod hur stålpinnarna skulle sitta.

Har nu 49grader i load med min Phenom II 940 @ 3.6 ghz
+1 
Klockade lite snabbt upp denna till 3.6Ghz, helt utan problem. Ökade bara multipeln, ska prova med att börja öka FSB'n inom en snar framtid :)

-1 poäng pga av den kassa fläkten som följer med, kyler mediokert och låter mycket. Bytte dock ut denna till en Noctua NH-U12P (http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=256369) och nu ligger den på 49C i max load i 3.6ghz

Rekomenderas varmt!
 
Haft denna låda i 3 veckor nu. Är väldigt nöjd. Finns nog inget att klaga på. Kyler komponenterna väldigt bra, och tyst är den också då fläktarna inte behöver gå på fullvarv tack vare de många ventilationshålen
+2 
En av mina favoritägodelar. Har med mig den överallt.

Föregående talare har dock fel. Den stannar automatsikt efter 24 timmar om man inte rör den överhuvudtaget, men så fort man skakar den ställer den sig rätt direkt.

Den kan däremot hålla tiden i "minnet" i fyra år. Så i praktiken betyder det att du kan lägga den i en byrå i 4 år, sedan ta upp den, och skaka den, så ska den ställa om sig till rätt tid igen.

Supernöjd med denna!
-1 
Satte in detta kort i burken igår.Inget att klaga på. Fungerar utan problem än så länge. Kommer bli ett till så man kör SLI. Vilket blir likvärdigt ett GTX295.

Ljudnivån är helt OK, min processorfläkt till min AMD X4 Phenom II 940 låter mer än grafikkortet.

Ett kort maxar allt jag testat än så länge.
 
Väldigt grym pryl, för det är verkligen en pryl. Visst, ibland spelar man musik på den, men mestadels gör jag andra saker.

Allt är mycket hög klass när det kommer till denna produkt. Dessutom är det många släktingar som blir imponerade av den ;)

Har absolut inget att klaga på.
 
DavidGGG: Du verkar ha grova problem med din uppkoppling. Jag har inte haft några som helst problem med det du beskriver.

Min PCH-A110 har aldrig krånglat. Spelar upp allt klockrent. Kör den ihop med en Western Digital Green 640gb. Verkligen att rekommendera.

Får bara en 9a för att HDD inte slutar spinna när man trycker på av-knappen. Kan dock lösas enligt poster på deras forum, men inte orkat bry mig