Medlem sedan: 2007-08-21

nipes omdömen

Här visas de omdömen nipe har lämnat på Prisjakt & Minhembio.

6 dagar sedan

Netgear GS108E

 
Har haft den i 1,5 år nu och den har alltid funkat klockrent, inte en enda oplanerad omstart. Har 2 arbetsdatorer 1 HTPC och 1 NAS kopplad till den. Liten smidig knäpptyst och avger inte mycket värme. Inget att tveka på till det priset! Har nyss beställt en till.
4 år sedan ( Uppdaterat: 2 mån sedan )

Logitech Illuminated Keyboard (SV)

+2 
Ytterligare nästan 1 års extrem användning sedan förra uppdateringen.
Vill tillägga att drivrutinerna fungerar utmärkt både med Windows 8 och 8.1.
Något hände med fjädringen i vänsta CTRL-tangenten häromdagen. Motståndet är annorlunda och man får trycka lite mer rätt/bestämt för att vara säker på att trycket ska registreras. Försökte skruva isär tangentbordet för att se om jag kunde fixa det men lyckades inte få isär det. Kanske går det med lite mer våld, men då det fungerar klanderfritt i öv...   Läs mer
 
3 mån sedan

Ink66

 
Bara beställt en gång men det gick i alla fall bra.
Använde billigaste fraktsättet som kunde ta upp till 10 dagar men fick leveransen efter 2 dagar. Helt ok pris och rimlig fraktkostnad.
Det som drar av några stjärnor är det begränsade sortimentet, hemsidan och dåliga/obefintliga produktbeskrivningar. Samt att jag ännu inte vet hur de agerar om det skulle uppstå något problem.
Kan i nuläget absolut tänka mig att handla därifrån igen.
7 mån sedan

LG G2 D802 32GB

+1 
Är väl onödigt att skriva allt positivt som alla andra redan nämnt en gång till. Jag tycker kort och gott att den är helt fantastisk och ångrar verkligen inte mitt köp.

Det jag drar av 1 stjärna för är osäkerheten vad gäller framtida uppdateringar från LG, deras trackrecord är inte direkt positivt men får hoppas att de börjar ta det på allvar nu. Med anledning av det tycker jag även LG kunde gjort som t.ex HTC och Samsung och som alternativ erbjudit den med standard Android och uppdateringar ...   Läs mer
 
Jag gav 380kr för ca 7 månader sedan och det har den definitivt varit värd. Idag kanske man kan få något bättre för det priset den ligger på i skrivande stund (554kr). Har inte använt den jättemycket men har aldrig strulat när den behövts. Liten, smidig, stabil konstruktion, tyst och tillräckligt snabb för mig.
8 mån sedan

Samsung SE-S084D

 
Har inte använt den mycket men har funkat felfritt de gånger den behövts. Liten smidig tyst och tillräckligt snabb för mig. Kostade bara 332kr när jag köpte den och det tycker jag definitivt den varit värd.
 
Har 4st i Synology Hybrid RAID (SHR) i en Synology DS413j. Hade en uptime på nästan 7 månader tills ett strömavbrott nyligen satte stopp och har inte upplevt några problem alls. De är inga fartmonster men det tyngsta jag gör med dem är att streama 1080p via Gbit-LAN till min HTPC och det klarar de galant.
Lär nog uppdatera här om något problem skulle inträffa framöver men än så länge väldigt nöjd.
+1 
Min första NAS så är ingen expert på området men hade inga problem att komma igång med denna. Har inte nyttjat alla finesser men att t.ex. sätta upp användarrättigheter, FTP, DynDNS var inga problem.
Jag har 4st 3TB Western Digital Red diskar i den och hade en uptime på nästan 7 månader tills ett strömavbrott satte stopp häromdagen. En klick på powerknappen så var den strax igång igen, inga problem hade uppstått.
Konstruktionen är inte särskilt robust, det är plast och tunn plåt, men jag håll...   Läs mer
 
1 år sedan

NetOnNet

 
Handlat på NetOnNet många gånger både via nätet och direkt i lagershop så detta betyget gäller båda. Tycker de har bra sortiment, bra priser, samma priser överallt och fri frakt gör det tydligt och enkelt och lagerstatus brukar stämma. Dessutom har det aldrig varit något strul de gånger något gått sönder och jag gått till min lokala lagershop och fått varan utbytt mot en ny utan något gnäll, väldigt hjälpsam personal där. Det är när saker går fel man ser vad en butik verkligen går för så det bl...   Läs mer
 
1 år sedan

CDON

 
Har beställt från CDON många gånger. Bra sortiment, helt ok priser, ofta trevlig "bonusstege", alltid väldigt snabb leverans och för det mesta funkar allting bra.

Men det har hänt att några felaktiga varor levererats som jag fick returnera och då tycker jag de skötte det ganska osmidigt för mig som kund. Inte enbart var det osmidigt och kostade mig tid och pengar för resan till postkontoret, den kompensation som erbjöds var minst sagt pinsam och jag upplevde den nästan som ett hån.

Det verk...   Läs mer
2 år sedan ( Uppdaterat: 1 år sedan )

Philips NoseTrimmer Series 3000 NT9110

 
Uppdatering: Sänker betyget till en 4'a. Tyckte den funkade ok i början men nu tycker jag den klipper ganska dåligt. Det är som om sidoklippkonstruktionen inte riktigt funkar på mjuka näshår så att de viker sig hellre än blir avklippta. Man får rota runt en hel del och blir nästan lite öm i näsan. Så jag tror nog CerwinVega här intill kan ha rätt att "roterande blad" kan vara ett bättre val, blir att testa en sådan istället nästa gång.

Har fortfarande inte förstått vad man ska trimma med de 2...   Läs mer
 
1 år sedan

Ljudfokus

 
Trevlig webshop med bra sortiment, priser, produktinfo och lagerstatus. Har gjort 3 beställningar nu och alla gångerna var det mycket snabb leverans och allt var i sin ordning.
Har även mailat lite frågor till dem och har fått hjälpsamma bra svar inom rimlig tid. Har inte haft anledning att kontakta dem i support/garantiärende så vet inte hur de är då men än så länge kan jag inte ge något annat än 10 i betyg. Rekommenderas varmt!
+4 
Uppdatering: Har nu haft den i ett halvår och är fortfarande lika nöjd. Har justerat/förtydligat lite småsaker i texten nedan.

Har använt vågen varje morgon sedan jag köpte den för ett halvår sedan och kör fortfarande på de batterier som följde med vågen. Tycker fortfarande den är helt fantastisk. Man ställer sig på den ca 10 sekunder så har den vägt, räknat ut BMI, kollat fettprocent och skickat upp all data via det trådlösa hemnätverket över Internet till molntjänsten, så man omedelbart kan ...   Läs mer
1 år sedan

 XTZ 99.36 vs B&W 683 vs MA RX8

(Donatello)
 
 
Väldigt liten, smidig, lätt, tyst och hyfsad byggkvalitet. Kanske inte världens snabbaste (har bara USB2 i datorn) men fullt tillräckligt om man inte har bråttom iväg.
Var väldigt nöjd med den tills den gick sönder idag, med 2 veckor kvar på garantin. Men tror inte det är värt besväret och fraktkostnaden att få den fixad/utbytt. Blir nog att köpa en ny större istället.
 
1 år sedan

Order Music

+1 
Skickade ett mail till dem och frågade en grej innan jag skulle lägga en order, fick aldrig något svar.
Beställde en elgitarr och en del tillbehör, allt levererades felfritt 6 arbetsdagar senare så helt ok men inte toppklass.

Uppdatering: De har faktiskt lagerstatus i form av Ja/Nej, dock ej antal vilket kan vara intressant att veta ibland.

Jag drar av 1 stjärna för "i-landsproblem", kan absolut rekommendera butiken.
 
1 år sedan

Electroworld

 
Beställde ett PC spel som de var billigast på och fick det 2 dagar senare, mao inget att klaga på.
 
Blev rekommenderad detta av min frisör och det fungerar verkligen bra. Löser mjällproblemen och jag får inte klåda om man skulle hoppa över någon tvätt som jag ofta fått med andra shampoo av välkända märken. Ändå¨känns det väldigt skonsamt och svider inte om man får i ögonen. Kommer absolut att köpa det igen.

Tyckte först det verkade dyrt men det är väldigt drygt så det är nog inte så farligt ändå, men drar ändå av 2 stjärnor för priset.
 
Den ser trevlig ut och gör vad den ska. Har relativt små yttermått i förhållande till hur rymlig den är. Den rundade baksidan bidrar till detta och gör att den är lättplacerad på små utrymmen gärna i ett hörn.

Den rundade insidan gör den lättare att torka rent än en med hörn.

Den har en extrafunktioner som grill m.m. men vem orkar släpa fram tillbehören som ska användas för de funktionerna? Det är som med stavmixern som har vispar iskrossar o gud vet allt, den blir ändå bara använd som stavm...   Läs mer
2 år sedan

Philips AJ3121

 
Håller inte riktigt med föregående omdöme. Det är såklart ingen hi-fi produkt men jag tycker inte ljudet är så dåligt. Kanske om man drar upp volymen rejält men det brukar nog inte de flesta göra med en klockradio. Jag tycker man får vad man betalar för. En helt ok produkt med helt ok design för priset.

Jag tycker dessutom i motsats till crouz att det är just de vita sidorna som gör den lite snygg. :)
2 år sedan

Philips HQ8270

 
Gör det den ska och gör det helt ok. Man kan alltid önska sig att den ska raka perfekt på ett svep vilket den alltså inte gör så därför inte full pott.

+ Bra form, lätt att hålla stadigt.

+ Lätt att rengöra under vattenkranen (har faktiskt aldrig använt rengöringsstationen)

+ Laddar snabbt och batteriet varar länge.

- Trimmern har en vinkel som gör att den lätt viker sig om man inte för apparaten i exakt rätt vinkel.

- Skärbladen är svindyra att köpa lösa, så det är lika bra att köpa en ny...   Läs mer
+1 
Funkar utmärkt till att streama film från nätverket vilket var det primära syftet för min del.

Allt annat med appar och Internettjänster tycker jag mest är klumpigt och översållat med skräp varav en del inte ens funkar i Sverige.

Den failar lite på samma sätt som Spotify och alla andra liknande försök till nättjänster, på inkompetenta GUI utvecklare som inte klarar lösa hur man organiserar saker på ett personligt smidigt sätt.

Fjärrkontrollen är helt ok. Smart utformad, bra respons och pra...   Läs mer
 
Instämmer i allt positivt andra har skrivit.
Det enda negativa jag kommer på är att munstycket känns lite onödigt klumpigt samt att röret är av en egen oval standard så det är nog svårt att hitta andrs smidigare ersättningsmunstycken som passar på det.
5 år sedan ( Uppdaterat: 2 år sedan )

Func Surface 1030

 
Efter flera års flitigt användande är både själva mattan och gummiramen fortfarande som nya och glidet perfekt!

Kanske beror på att jag behandlar den med några droppar func's teflonvätska 2-3 ggr om året och byter skates på musen 1-2 ggr om året.

Den hade fått en 10'a om den varit ett par cm större.

EDIT: Ytterligare 2 år har gått och den är fortfarande som ny! Har lätt använts 20000 timmar och inte ens gummit i nederkant där man släpar i med handloven visar några som helst tecken på slitag...   Läs mer
3 år sedan

HTC Desire

 
Har haft den sedan den kom så jag har nog hunnit upptäcka det mesta och är extremt nöjd med den. Den har så många bra egenskaper att jag inte orkar nämna alla, men jag kan lova att de lätt överväger nackdelarna jag nämner här.

- Batteritiden duger men kunde gärna fått vara lite bättre speciellt då man fördriver tågresor med spel och multimedia. Batteritricket 2 steg nedan gjorde ingen skillnad för mig men om man finlirar lite med inställningar för autosync, ljusstyrka, wifi, gps osv kan man fö...   Läs mer
 
4 år sedan

Kabelgiganten

 
Brett sortiment, helt ok priser och blixtsnabb leverans!

Frakten är inräknad i priserna vilket är bra om man bara ska beställa någon enstaka vara, men kan bli ofördelaktigt om man beställer många.
4 år sedan

 Starway Cinema

(masse70)
 
4 år sedan

Logitech MX1100

 
Hade en MX1000 som jag älskade men batteriet sjöng på sista versen så MX1100 kändes som en själkvklar ersättare och det var det också.

Denna gång valde jag därför modellen med vanliga utbytbara batterier för att undvika det ödet igen. Verkar som de kommer vara ca ett halvår för mig som använder musen väldigt mycket.

Edit: Kan nu konstatera att jag räknade lite optimistiskt. Jag kommer att ha förbrukat ganska exakt 3 par batterier under mitt första år med musen. Och jag använder den MYCKET.
...   Läs mer
 
Detta omdöme gäller samtliga versioner utom Starter som är ett kapitel för sig.

Jag har provat samtliga Windows (ej servrar) sedan 1990 och detta är tveklöst det bästa. Det är stabilt, snabbt, snyggt och intuitivt.

Det hittade direkt drivrutiner för all min hårdvara utan problem. Jag valde dock ändå att installera egna manuellt för grafikkort, ljudkort och mus för utökad funktionalitet och prestanda.

En 9'a för det finns alltid utrymme för förbättring.

Rekommenderar starkt att man gör en s....   Läs mer
4 år sedan

Logitech Z-5500

 
Har haft dem till datorn i några månader och är väldigt nöjd. Har dock inte haft något liknande att jämföra med i datorhögtalarväg tidigare. Jag tycker dock inte basen är så värst snärtig som någon nämnt men den är absolut inte dålig, dessutom bor jag i lägenhet och måste ha den nästan på det lägsta för att inte störa grannarna så då lider jag inte av det. Snyggt och stilrent är det också. Helt klart prisvärt, speciellt om man som jag hittar det bättre begagnat till en bråkdel av nypriset.
 
4 år sedan

Webhallen

 
Har aldrig gjort mig besviken. Helt ok priser, bra lager, snabba leveranser och i de få fall jag behövt nyttja support/garanti så har det aldrig varit något krångel.

Att de inte får en 10'a beror enbart på att de kunde varit ännu billigare.
5 år sedan

Zalman ZM-MIC 1

+1 
Instämmer med Lakristomte. Klart och behagligt ljud utan massa brus och bakgrundsljud. Alla jag vet som har denna låter som änglar på Ventrilo/Teamspeak. :) Och priset kan ju knappt bli lägre!

Köp hellre denna och ett par riktigt sköna och bra hifi-lurar än något plastigt gaming headset trams.
 
Inte bästa köp idag men var det solklart när jag köpte min.

Snabb, prisvärd, stabil, grym överklockningspotential.
 
Har jobbat på felfritt och ljudlöst nära nog dygnet runt i ca ett år.

Smidigt att jobba med de modulära kontakterna.

Missade planeringen med fläkten på undersidan och blev lite orolig att det skulle bli problem i min P182 låda men den får alldeles tillräckligt med luft ändå.

Den röda texten ser tuff ut i lådan ;)
 
Kanske inte så lönt att ge betyg på en så gammal produkt men vafasen, JAG använder ju fortfarande den...

Allt igenom stabil och trevlig och hållbar, inte minsta glapp eller fel på den efter ett par års slit. Bra batteritid (även om den blivit märkbart sämre med tiden). Logiska snabba menyer, bra mottagning/ljud, stilren form i snygga färger.

Kunde inte önska mig mycket mer när jag köpte den så den får en 10'a med den tidens mått.
5 år sedan

Benq FP241W

 
Köpte en direkt efter prissänkningen på DustinHome. Betalade 3793Kr inkl allt och det var den verkligen värd!

+ Instämmer med övriga positiva omdömen.

- Enda negativa jag kommit på är en struntsak som att det är lite klurigt med knapparna på sidan av skärmen, kunde varit lite tydligare mellanrum så man kunde känna sig fram lättare. Men jag känner ändå att jag redan börjar lära mig var de sitter utan att se dem. Och man ska väl inte pilla på dem så ofta ändå.

= Har inte märkt något brummand...   Läs mer
 
5 år sedan

Dustin Home

 
Har aldrig gjort mig besviken. Helt ok priser, bra lager, snabba leveranser och i de få fall jag behövt nyttja support/garanti så har det aldrig varit något krångel.

Att de inte får en 10'a beror enbart på att de kunde varit ännu billigare.
 
5 år sedan

Komplett.se

 
Har aldrig gjort mig besviken. Helt ok priser, bra lager, snabba leveranser och i de få fall jag behövt nyttja support/garanti så har det aldrig varit något krångel.

Att de inte får en 10'a beror enbart på att de kunde varit ännu billigare.
 
Hade tidigare gett en 3'a i betyg men då Telia uppdaterade firmwaren och fixade de största problemen, framför allt responsen i menyerna, så omvärderar jag det till en 6'a då jag tyckte den funkade bra på slutet. Valde dock att hoppa av Telias digital-TV efter gratisåret.

GAMLA OMDÖMET:

Som tidigare nämnts är menyerna sega som sirap och det är väldigt begränsat med in/ut gångar medans snabbväxling mellan kanaler faktiskt går godkännt snabbt. Boxen är ganska liten, lättplacerad och ser väl ok u...   Läs mer
 
Helnöjd!

Har den silvriga SE modellen men utgår från att det bara är färgen som skiljer.

Har inte orkat byta så kör med fläktarna som följer med och de kyler tillräckligt och jag tycker ljudnivån är helt ok. Men ger ändå 9 i betyg för att den såklart kunde varit ännu tystare.

Instämmer med tidigare positiva omdömen. Genomtänkt, kvalitet, stilig, osv.

Förstår inte hur man kan tycka att det är ett jättechassi? Jag tycker det är ganska litet och smidigt med sin stilrena design.

Jo föresten s...   Läs mer
5 år sedan

Logitech MX1000

 
Utan tvekan den bästa musen någonsin!

Har använt den i snitt minst 8h/dag i flera år och den har aldrig svikit. Använder den både i arbete och till att spela FPS spel (framgångsrikt vill jag påstå) och det är inga problem.

Visst tillhör man top100 i världen kanske man är duktig nog att påstå att man lider av att det inte är en renodlad gamermus men annars är det mest wannabe skitsnack. Men det är ändå pga detta jag bara ger den 9 i betyg, den kunde ju tydligen haft ännu bättre respons om man...   Läs mer
6 år sedan

 pi60

(plamahe)
 

6 år sedan

Elgiganten

 
En torsdag köpte jag en plasma-TV som de inte hade hemma men den skulle kommit dagen innan så den borde komma på fredagen eller senast veckan efter.

Jag ringde kundtjänst dagen efter och de sa den hade kommit och glad i hågen åker jag 5 mil till butiken för att få reda på att det var fel! Jag fick körersättning men det kändes ändå trist då jag hade släpat en bekant med mig som ställde upp med större bil och bärhjälp. Efter att ha kontaktat dem varannan dag i ytterligare 3 veckor tröttnade jag...   Läs mer
 
6 år sedan

Ullared Digital

 
Efter att Elgiganten inte kunde leverera min TV på 3 veckor tröttnade jag och kontaktade UD efter att ha läst alla positiva omdömen här. De hade verkligen en personlig och trevlig service, det var som att prata med en kunnig kompis!
På fredag kvällen beställde jag TV'n och betalade i förskott, måndag morgon fick jag mail att de skickat TV'n och ett kollinr så jag kunde följa paketet.
På tisdag såg jag att paketet fanns på DHL's central så jag ringde dem och bestämde leverans på onsdag.
Onsda...   Läs mer
 
Efter 1,5 års flitigt användande visar mina inga som helst tecken på att något ska gå sönder. Är väldigt nöjd med såväl konstruktion, kvalitet och ljud. Stora, mjuka och sitter skönt, har ofta haft på mig dem 8-10 timmar i sträck utan problem. Jag gav 1100kr för mina, för 675kr inkl frakt är det ett klockrent köp!