Medlem sedan: 2008-10-17

nicmarxps omdömen

Här visas de omdömen nicmarxp har lämnat på Prisjakt & Minhembio.

1 år sedan

Creative EP-630

 
Helt ok ljud, men inte alls bra bas, speciellt om man jämför med Apple Earpods som kostar exakt lika mycket och dessutom har headset.

Dock plus till formen, dom satt fint i mina öron, då jag aldrig kan ha vanliga hörlurar som bara trillar ut.
 
2 år sedan

Spelbutiken se

 
Köpte ett spel på download, fick koden inom 5 minuter. Exemplariskt! Dock hade jag inte pengar på kortet jag använde först, och då försvann hela ordern, (hamnade på "mitt konto" där jag inte kunde göra något) och jag kunde inte bara försöka igen, utan fick fylla i personnummer, telefon, e-post och sen fylla i kortuppgifterna igen. Konstigt nog så var jag inloggad. Varför behöver jag fylla i det då?

Men ni får 9 ändå, för ni har bra priser, och är snabba! :)

2 år sedan

Oneplay

 
Kollade bara på priset, glömde läsa omdöme. Konstig butik, svår att använda. När jag fyllt i mina kortuppgifter och skulle beställa kom jag till en sida att SSL-certifikatet var ogiltigt. Som tur var använde jag e-kort och det drogs inga pengar så jag stängde mitt ekort.
 • Butiken svarar:

  Dear Nicmarxp,

  Please check your browser.
  We support Chrome, Firefox, IE

  Our SSL is working 100% correct.

  Best regards

  OnePlay

2 år sedan

Scythe Kozuti

 
Fläkten hörs för mycket när den går upp och ner i varv. Men nu kom jag på hur jag i Speedfan justerar den så den går jämnt på 30% (ca 1200 rpm), då hörs den inte mycket. Den kyler väl inte helt fantastiskt, men det är en ganska liten fläkt, men det verkar täcka mina behov.

Extremt meckigt montering, speciellt i ett litet chassi (Lian Li PC-Q11A) på ett Asus P8Z77-I Deluxe. Fick använda pincett för att spänna fast den. Men som i omdömet ovan, ja den fick plats fint, 1 mm räcker gott och väl! :)   Läs mer
 
Usch, meckigt chassi att bygga i. Tyckte det verkade vara så många som skrivit om det i forum så det verkade fantastiskt. Men det är 8 miniskruvar för att ta av sidan, jobbigt. Sen är det 4 tumskruvar för att ta av nätdelen. Hur ofta gör man det?

Det var inte precis några smarta lösningar som i en Antec-låda. För att montera DVD'n var man tvungen att ta bort båda sidorna (8+8 skruvar), och då trillade moderkortet ut, eftersom det satt på ena sidan. Och sen fick man ta loss några fler skruvar f...   Läs mer
 
Ljudnivå är inget för dig som bygger en tyst dator, låter MYCKET. Detta åker i retur på direkten. Kraft och så vet jag inget om, men jag har en ganska enkel rigg, så jag ska prova Seasonic G-360 istället, om det passar, vilket verkar vara tyst. (Varför köpte jag detta när det inte fanns några omdömen? Korkat.. gör inte samma misstag :)
2 år sedan

Logitech G400

+1 
Perfekt ersättare till MX518 som nu börjat bli lite skabbig :)
Exakt samma form, mycket stabilt scrollhjul. Gillar inte alls det på Performance MX där det scrollar om man klickar ner hjulet. Funkar perfekt. Inte så mycket knappar, och jag har ännu inte fattat om man kan programmera om plus/minus-knapparna, för jag vill aldrig byta upplösning.

Men jag är mycket nöjd :)
+3 
Grymt snabb! Känns gedigen och bra kvalitet.

Testade den på Macbook Pro Retina med USB 3.0, att kopiera 2 filer på 1Gb styck:
Skriva 2Gb till stickan tog 9 sekunder (222 Mb/s)
Läsa 2Gb från stickan tog 9 sekunder (222 Mb/s)

Testade även på Macbook 2010 med USB 2.0, att kopiera 2 filer på 1Gb styck:
Skriva 2Gb till stickan tog 45 sekunder (44 Mb/s)
Läsa 2Gb från stickan tog 45 sekunder (44 Mb/s)

Underbart, om den bara hade varit lika liten som sin långsamma sega lillebror Cruzer Fit (Läs/Skr...   Läs mer
 
Ja hastigheten stämmer, men den läste jag inte innan jag köpte det. Köpte det för det var så litet. Extremt slött att kopiera en fil till minnet, med 5Mb/s. 3 minuter att kopiera en GB. Köpte även en Sandisk extreme 3.0, och den var det fart i! :)

Men den är iallfall sjukt liten, så när det väl ligger på disken är det ju smidigt att bara ha sittande i den bärbara datorn. Men den är som sagt seeeg.
 
Hur bra som helst, smidigt att man lätt kan ta ut iPaden om man behöver. Men faktiskt behöver jag nästan aldrig göra det. Den funkar ju även i stående läge, vilket är perfekt för de appar som inte funkar i liggande.

Dock är den lite instabil i stående läge på max lutning, med iPaden närmats mig. Men det är mest om man rör eller skakar den, vilket man inte brukar göra ;)

Det känns också som den är rejält skyddad om jag skulle tappa den.

Det enda som saknas är magnet som tänder o släcker iPad:...   Läs mer
 
Väldigt rejäl, men den funkar inte speciellt bra om man nån gång vill hålla ipaden i porträttläge, baksidan går inte att fälla bak riktigt.

Svår att ta ut och in ipaden, men annars bra vinklingsmöjligheter, och magnet som tänder/släcker ipaden automatiskt.
 
Bättre än Apple smart cover, men lite för mjukt, vilket gör det instabilt. Bra motstånd i bottenplattan så den inte glider. Många vinklingsmöjligheter.
3 år sedan

LG 55LW450N

 
UPDATE:
Ändrar från 8 till 10, nu när jag upptäckte att man skulle gå till Home > Ingång > Blå knapp > Välj PC istället för HDMI1. Nu är input lag bara 30 ms. Fantastiskt. Nu älskar jag allt med denna TV'n :)

Valde mellan denna och Sony KDL-55EX723 som låg lika i pris. Jag valde denna främst för att jag fick veta att den har betydligt starkare ljus, vilket gynnar mig i mitt ljusa vardagsrum. Jag är också grymt glad att jag valde en TV med matt skärm, och inte blank. Båda jag kollade på har mat...   Läs mer
 
Hade tidigare en annan Sony-kamera med skjutlock, som var jättebra och lätt att öppna. Denna har ett för tunt lock, så den är svår att öppna med en hand.

Jag hade kameran under cirka ett år, nu gick den sönder pga fuktskada. FUKTSKADA? :P

Sony vill inte reparera den, utan menar att det kommit in damm, hårstrå eller annat i tätningen. Får nu betala 350 kr för att de ska skrota den, eller 1850 kr för att laga den. Låter som mer än inköpspriset, då den just nu kostar 2190 kr.

I övrigt tycker ja...   Läs mer
3 år sedan

Blur

 
Skitkul multiplayer med split screen 4 personer. Som mario kart fast med riktiga bilar, och mer explosioner :) Jag önskar det hade kommit Blur 2!
 
Hmm.. är inte speciell nöjd. Har redan ett diNovo edge, och nu förstår jag varför det är så mycket dyrare. Har haft mycket problem med att diNovo Edge tappar kopplingen och man måste starta om det hela tiden, och har aldrig älskat den lilla runda touchplattan på det.

Så jag köpte ett k400, det var billigt och på pappret såg det bra ut. Tangentbordet känns väldigt ihoptryckt. Det är bara cirka 2cm smalare än diNovo, men det är svårare att hitta knapparna. Kanske är för att jag är ovan. Piltang...   Läs mer
 
+ WOW! Superbra!
+ Ännu bättre grafik
+ Massor av roliga o bra låtar och finns fler att köpa
+ Du kan importera alla låtar från Dance Central 1 med koden som finns på baksidan av manualen (har inte provat detta än)

Och ÄNTLIGEN kan man spela två samtidigt! Mycket bättre än tidigare när en dansade och övriga fick titta på.

Köp det nu och håll värmen uppe i vinter! :)
 
Jag är jättenöjd med slutresultatet, men den har några nackdelar också.

+ Batteriet varade i 2 tim 10 minuter när jag lät den stå och spela in oavbrutet med skärmen på medium styrka, som är tillräckligt.
+ Mycket bra zoom, 16x, skakar så klart lite om man håller den i handen, men fixas lätt med ett bra redigeringsprogram som FCPX.
+ Bra bildstabilisering (bra om man zoomar)
+ Kul med slowmotion, tyvärr jättedålig upplösning så det går inte att använda till nåt praktiskt
+ Skönt grepp
+ Mikrofo...   Läs mer
4 år sedan

D-Link DHP-501AV

 
Jag bor i ett hus som är byggt 2001, så det får väl anses som nytt.

Internet via elnätet funkar faktiskt rätt bra, om man kan leva med något sämre ping/respons. Har testat både med comhem 100 Mbit och Bahnhof fiber 100 Mbit. Med direkt koppling så kan jag tanka i 11.5 MB/s på båda.

När jag drog nätverket från sovrum till köket, cirka 8 meter, så kan jag tanka i 7.5 MB/s.

Från sovrum till vardagsrum, cirka 15 meter, längst bort i en stor trea, så fick jag 5.5 MB/s.

På det korta avståndet u...   Läs mer

4 år sedan

inWarehouse

 
Har handlat här tidigare och dom brukar vara bra på att leverera, men informationen på prisjakt är ju helt fel!
En hårddisk kostar 540:-, med frakt 579:-, så står det.

Men när man kommer till inwarehouse så blir priset 681,50 då frakten är 89 och postförskott 52 tillkommer.

Så det blev mer än 100 kr dyrare än vad det först stod. Så därför får dom dåligt betyg. Alla andra butiker på prisjakt brukar kunna visa ett ärligt pris.

UPDATE: Frakt 39 kr fick man om man valde att skicka det med brev (...   Läs mer
 
Snygg och med en bra lång sladd som sitter bra fast och inte kan hoppa ut. Ser inget negativt med den, finns även i 1TB som då är något tjockare, men ändå smidig!

5 år sedan

Pchallen

 
Beställde på söndag, fick det på tisdagen, otroligt snabbt. De hade lite speciella MacBook-kablar som jag behövde och till ett mycket bra pris. Hemsidan och mailen som skickas ut är väldigt dåligt skrivna, men eftersom jag fick vad jag ville ha får dom ändå en 10:a!

En sak kan vara bra att veta, när det skickas ut via Schenker så är avsändaren "Deltaco", och inte PCHallen, vilket gjorde mig lite förvirrad först.. :)
 
Den är väldigt fet typ 35 mm, som en liten tegelsten, får inte riktigt plats med den i fickan. Skulle hellre haft uppdelat i 2 mindre böcker kanske.

Annars är den ju mycket bra som vanligt när det gäller norstedts böcker. :)

5 år sedan

Kulturbutik

 
Snabb leverans, fraktfritt, 30 dagars faktura utan avgift. Kan inte ge annat än toppbetyg! :)
5 år sedan

Epson EH-TW3500

 
Grym bild i tex Bioshock på Xbox 360 eller bluray och superbra svärta. Nästan helt svart. Hade jag haft ett rum med helt svarta väggar och en Stewart Firehawk duk hade det nog blivit näst intill 100% svart.

Jag har inte försökt kalibrera den för jag tycker det ser helt perfekt ut redan.

9/10 på grund av att den är extremt stor och min flickvän tycker den är ful, så jag har fått bygga in den i en låda i taket :)

Sen att jag fick den för 14.000 kr när webhallen hade nåt plötsligt prisryck är j...   Läs mer
 
Superbra duk, mycket slät och fin yta. Har monterat den i snedtak, sitter bra med de medföljande fästena, är dock lite krånglig att få av och på.

Hänger mycket stadigt och stilla, även i tvärdrag. Motorn är snabb och tillräckligt tyst.

Ger grym svärta med min Epson EH-TW3500. Luktar äckligt, men bara när den är nerrullad. Lukten har börjat avta nu, men jag gissar på 2-3 veckor innan det försvinner.

På alla dukar tillverkade efter november 2009 (enligt kingpin själva) ingår även en KP200 kon...   Läs mer
+1 
Jättebra på att rosta, men det är lite sjukt att det känns som den ska boota upp innan man kan börja rosta, då lamporna tänds och släcks två gånger. Så man får vänta i 5-6 sekuner. Så trycker man på "rosta fryst bröd"-knappen så måste man vänta tills den startat, och sen trycka igen.

Sen piper den väldigt oromantiskt när den är färdig. Inte bra om någon annan ligger och sover...

Men i övrigt är jag helnöjd, har den vita och den är snygg, men ganska stor! Den rostar mycket bra varje gång, och ...   Läs mer
5 år sedan

Koss Porta Pro

 
Jättebra ljud, men konstruktionen är lite jobbig. Jag köpte dom för att ha på flyget och varje gång man tar av dom så fälls dom ihop så man måste justera dom.

Så hade jag köpt något nu hade jag nog hellre köpt några andra med fasta bågar. Dom blir dock små när man fäller ihop dom och lägger dom i den medföljande påsen, som är väldigt tajt.

Sen knappen på sidan med firm/light tog mig lång tid att fatta. Det är så enkelt att man har hörlurarna på sig och för knappen mot light, så blir dom lite...   Läs mer
 
Jag trodde den skulle vara mindre och lättare, men så långt jag använt den så är den finemang. Finns massor att lära för att mixtra med linux Debian som är på den, men den har mycket potential!

Dock är den inte helt tyst, utan susar lite och klickar lite när hårddisken söker, så jag vill inte ha den i sovrummet, men det behöver jag inte heller, så jag är nöjd!

5 år sedan

JME Data

 
Extremt snabb och billig leverans, beställde 22 dec, samma dag gick det iväg med posten, så jag skulle fått den den 23:e.
Dock så verkar posten ha klantat sig och på kollisök stod det "Mottagaren ej anträffbar vid leverans. Försändelsen aviseras", fast att jag var hemma hela dagen. Sedan stod det "Aviserat, levereras enligt särskild överenskommelse" och posten visste inte vad det betydde eller var paketet fanns. Men jag skyller allt detta på Julhelgen, och är glad att JME data är tillbaka igen...   Läs mer
 
5 år sedan

Lensme

 
Extremt billigt, köpte Focus Dailies Toric för 153 kr för 30 stycken. Kostar typ 180 nu på billigaste (också Lensme). Beställde 2009-12-15, fick det 2009-12-30, så lite seg leverans, men det har ju varit jul så det är ok. När jag skulle betala kom det upp ett annat namn på bankgirot, men jag hoppas de får min betalning och inte skickar inkasso på mig. Hur som helst är jag nöjd :)
 
6 år sedan

YourLenses

 
Dessa var bra innan då de hade det lägsta priset och snabb leverans, men när jag skulle köpa linser nyligen så skulle jag använda deras prisgaranti för att få samma pris som den billigaste på prisjakt, och efter 3 veckor har de ännu inte svarat på mitt mail. Så tydligen vill de inte sälja till det lägsta priset..

Varför krångla med att utnyttja rabatten när nåt annat företag är billigare redan från början?

Så det blev Lensstore.se istället som var billigast just nu.
 
Mycket bra telefon. Har tidigare haft en K800i, och blixten från den kameran klarar jag mig utan, däremot insåg jag nu att jag använde Autofokus mycket, vilket saknas i denna, så jag kan inte längre ta närbilder av tex en liten text på ett papper etc.

Bilderna blir också väldigt lätt suddiga om det inte är ljust.

Den är snabb, så länge man tar bort temat som är standard, det är helt onödigt animerat och slött.

Det är en del nya grafiska saker som är snygga, tex när man skriver MMS, och inte...   Läs mer