Medlem sedan: 2008-03-10

gocgocs omdömen

Här visas de omdömen gocgoc har lämnat på Prisjakt & Minhembio.

+2 
På ett sätt vill jag varna för att köpa skärmen. För efter att ha jobbat med den i några dagar, så ter sig alla andra skärmar som hopplöst suddiga och totalt oanvändbara.
Då är det ändå inga dåliga skärmar jag jämför med. Utan bl.a. en riktigt högkvalitativ IPS-24-tummare med 1920x1200px upplösning, som går på ca 5000 kr - som jag var väldigt nöjd med innan man vant sig vid att jobba med denna skärmen.
Men det är verkligen två helt olika ligor skärmarna spelar i.

Den har rejält med ljusstyrka,...   Läs mer
 
Äntligen ett grafikkort som kombinerar bra prestanda med låg strömförbrukning, och är därmed i det närmaste ljudlöst.
Är supernöjd. Framför allt när min sambo (som fått ärva mitt gamla grafikkort) drar igång ett spel, och man nästan får hålla för öronen p.g.a. vinandet, och rumstemperaturen börjar stiga i rask takt. Då är mitt 750 TI ändå runt 3 ggr snabbare än det gamla kortet, samtidigt som det drar 1/4 av strömmen. Bra jobbat nVidia!
+7 
Har en långhårig katt, två hundar och värmer upp huset genom vedeldning i kaminen. Så man kunde dammsuga och dammsuga ett par timmar i veckan - och ändå fanns där högar med hår som flög omkring bara några timmar senare, blandat med bark och aska från kaminen.
Så man gick där med konstant dåligt samvete medan tussarna virvlade runt fötterna.

Sedan jag skaffade min Neato (för 3 veckor sedan) är golven renare än de någonsin varit, och man kan inte se ett hår någonstans. Varenda dag kommer man hem...   Läs mer
 
Aldrig mer en Stiga! I början fungerade den bra. Den var lättstartad, hyfsat smidig, hade bra kraft, klippte bra, mulchningen fungerade som den skulle. Enda irritationsmomentet var den utåtstickande kanten på kåpan fram, som lätt gör att det blir tvärnit vid minsta lilla svacka, ofta med en smäll i bröstet från handtaget som resultat.
Efter någon månad slutade dock självgående-funktionen att fungera. Så det blev till att putta själv (vilket är tyngre än om den inte hade haft någon egen drivning...   Läs mer
 
Har haft ett RocketRAID 2310 i 4 år nu, med 4 diskar inkopplade via RAID 5-konfiguration.

Första gången en disk kraschade förlorade jag allt. Anledningen? Jag trodde RAID:en byggde upp redundansen av sig själv när jag skapat RAID-volymen i DOS-gränssnittet. Men icke. Man måste installera ett Windowsprogram och låta den bygga upp redundansen därigenom. När det väl är gjort, fungerar det som det ska utan windowsprogrammet. Om man bara hade läst manualen...

Efter att jag förstått den lilla detal...   Läs mer
 
Placeringen av laddnings-kontakten i botten av plattan är som gjord för att laddnings-kabeln ska gå sönder om man laddar samtidigt som man använder den - och en ny sladd går på ca 500 kr (!) (440 kr plus frakt). För en jäkla USB-sladd...
Jag tyckte Apple var sviniga som skulle ha ca 200 kr för en USB-sladd till sina produkter, men de är ingenting mot Asus.

Så länge som de ska ha 500 kr för en USB-sladd, kan jag definitivt inte rekommendera den
-1 
Har en Transformer, och efter lite användande har troligtvis laddningskabeln gått sönder.
Jag tyckte Apple var sviniga när de ville ha ca 200 kr för en vanlig USB-kabel, men Asus är betydligt värre.
Det enda stället som säljer en sådan kabel (Dustin) vill ha 440 kr plus frakt...

Så, jättetrevlig platta, men så länge som de ska ha 440 kr för en jäkla USB-sladd, kan jag definitivt inte rekommendera den. Placeringen av laddnings-kontakten i botten av plattan är dessutom som gjord för att kabeln s...   Läs mer
 
Har haft deras ADSL i 7 år nu, på två olika adresser, och det har över lag fungerat väldigt bra med ytterst få driftstörningar. Även flytten hanterade de galant.

Modemen/filtren man får av dem har gått sönder en 3-4 gånger under tiden, men det har de alltid hanterat snabbt och effektivt, precis som de få felanmälningar jag behövt lägga.
Fast det är kanske inte så konstigt i och med att jag jobbat som bredbandstekniker tidigare, och därmed redan har felsökt allting innan jag ringer :)

Lite syn...   Läs mer
 
5 år sedan

Dustin Home

 
Positivt: Stort utbud, bra priser, och ännu bättre priser samt fri frakt om du är student.

Negativt: Fram till nyligen hade jag inget negativt att säga, eftersom jag aldrig tidigare varit i kontakt med kundtjänsten. Men på denna punkten är det milsvid skillnad mellan Dustin och Dustin Home. Varje gång en disk kraschat på jobb (där vi handlar av Dustin), skickar de direkt ut en ny disk som anländer dagen efter, och sedan får vi returnera den kraschade disken i efterhand. Superbra, och anledning...   Läs mer
5 år sedan

Avant VF-HD15

 
Upplösningen är rent lurendrejeri!
Den sägar att den spelar in i 1080P Full HD, vilket innebär 1080*1920 pixlar. Men i praktiken spelar den in i 1080*1440px. Den säger dessutom sig klara 720P i 60 bilder per sekund, men då spelar den in i ca 320P och smetar sedan ut det, så det blir fruktansvärt pixelerat och blockingt.

Dessutom kan det inte kan fokusera korrekt om man zoomat mer än 2x.
Zoomar man mer än 3x så hittar den i princip aldrig rätt fokus utan jagar och jagar, och ger sedan upp med e...   Läs mer
 
En stabil och bra NAS med många funktioner - men guuuud vad långsam den är!

Vi kör den som backupserver på jobb, och för det ändamålet är ju stabilitet det absolut viktigaste - och stabil är den definitivt. Har inte haft en sekunds nertid under de månaderna vi haft den, och den funkar perfekt med användarkontona i Active Directory.

Enda nackdelen är att den är så fruktansvärt långsam. Den tar ett par minuter att boota, och webbgränssnittet känns hur segt som helst. Men framför allt kommer den...   Läs mer
 
Vi köpte in 3 kabinett till företaget för att ha som backuplösning för några år sedan, och det har strulat sedan dag 1.
Kabinetten är instabila, och tappar ofta kontakten, vilket gör att backuperna skiter sig.
Ofta kan de inte leverera tillräckligt med spänning till diskarna, vilket gör att de misslyckas lyckas starta upp. Diskarna kraschar till höger och vänster - troligtvis p.g.a. spänningsfall.
Kabinetten går dessutom ofta sönder.
I början antog vi att det helt enkelt var defekta kabinett, m...   Läs mer
 
En superbra mobil, om man bortser från en sak - Apples inlåsning.

Jag fyllde mobilen med musik, och sedan kopplade jag in den i datorn på jobb och tänkte lyssna på musiken. Men se, det gick inte, för det går bara att spela upp musiken på den datorn där du lagt in musiken...

Jag har fri mobilsurf på mitt abonnemang, och iPhonen har bluetooth, så jag tänkte koppla in den i datorn och använda den som 3G-modem. Men se, det gick inte, för den funktionen hade Apple låst.

Jag ville koppla upp mig t...   Läs mer
 
Jag blev faktiskt förvånad över hur bra prestanda maskinen hade trots sin klena processor och lilla mängd minne. Köpte in den som kassadator i en butik, och det räcker prestandan utan problem för, precis som för vardagssysslor som surfning eller arbetande i Office.

Vi köpte den för 3200 exkl. moms (4000 kr), och man får sanslöst mycket för pengarna. Faktum är att bara en skärm med pekfunktion brukar kosta ungefär vad hela denna datorn kostar... Dessutom drar datorn ca 30-35 watt vid full bela...   Läs mer

6 år sedan

Datagrottan

+12 
Beställde en kamera av dem, men efter 1,5 månad tog de bort beställningen utan att jag höde ett pip från dem.
Visade sig att de lagt ut produkten med fel pris och därmed makulerade beställningen - utan att berätta det för mig, och utan att betala tillbaka de över 3500 kr jag betalat in i förskott.
Det var bara ren tur att jag gick in på deras sida för att kolla hur det gick med beställningen, som gjorde att jag upptäckte det, och ännu mer tur att jag kollade mina kontoutdrag för att se om jag f...   Läs mer
 
Bra ljusstyrka, bra kontrast, jämn bakgrunsbelysning som inte skiner igenom mer någonstans, bra ergonomiska möjligheter, många olika ingångar, Picture-in-Picture, och ett användarvänligt interface för inställningar.
Faktum är att jag har otroligt svårt att hitta en enda negativ sak med denna skärmen - förutom priset.
6 år sedan

Logitech MX518

 
Skön att använda, kållbar, hög upplösning och därmned bra precision - men framför allt så är möjligheten att höja och sänka känsligheten ("Utväxlingen") på musen kanon när man ska jobba med bildredigering
 
Jag har ett antal olika optiker, såväl fasta som zoomobjektiv (inklusive L-optik som kostar runt 20 000), men ingen av dem kan mäta sig med detta objektivet i skärpa vid f/3.2 eller mer. Detta är det enda objektiv jag testat som lyckas ge perfekt per-pixel-skärpa på min 450D.

Vid f/1.8 är objektivet ganska mjukt, framför allt runt kanterna, men det är ofta väldigt bra. 1.8 ger ju ett väldigt kort skärpedjup, och mjukheten rundar av kanten till skärpan på ett väldigt vackert sätt, så man inte f...   Läs mer
 
Fungerar bra så länge som musen är inom en halv meter från mottagaren - vilket är under all kritik. Hur många har inte sin mus mer än en halv meter från datorn? Och glöm att ha exempelvis mottagaren inkopplad i den stationära datorn under skrivbordet - signalen orkar inte gå igenom bordet.

Jag hade tänkt att ha den till att styra mitt mediacenter, och då funkar det inte att ligga och kräla på golvet en halvmeter bort.

Om man bortser från räckvidden, så fungerar den klockrent, och det var bara...   Läs mer
 
Efter en dags pillande med datorn:
Den fungerar bra, och har bra prestanda för pengarna. Pekplattan är bland de bästa jag testat, och det trådlösa nätverkskortet har bra räckvidd. Tangentbordet är skönt att skriva på.

Där finns en del backlight-bleeding både uppe och nere på skärmen, och den vertikala betraktningsvinkeln är ganska dålig. Men så länge som man itne ser på film i ett mörkt rum, är det inget man märker.

Ljudnivån från fläkten är ok, men hade kunnat vara lägre.

Minuspoäng för att...   Läs mer
6 år sedan

D-Link DIR-655

 
Jättestabil och väl fungerande på alla sätt.

Enda anledningen till att den får en 9:a istället för en 10:a, är att det är lite svårt att hitta det man vill i de avancerade inställningarna. Menysystemet känns helt enkelt inte 100% logiskt.