Medlem sedan: 2010-11-29

gargamel338s omdömen

Här visas de omdömen gargamel338 har lämnat på Prisjakt & Minhembio.

 
Är man gammal Wii ägare och har NSMB sen tidigare så kan man gott skippa detta, för det kändes inte som så mycket nytt. I såna fall tycker jag pengarna är bättre att spendera på Rayman Legends. Å andra sidan, om man inte har NSMB så är detta nåt som man inte bör missa.
 
Kul som bara den!
1 år sedan

Mario Kart 8

 
Mario Kart 8 är har en given plats i alla Wii U ägares spelsamling. Kanonkul, speciellt om man är några stycken i soffan :) Dessutom funkar on-line spel bra för de tillfällen man är själv och vill ha annat än datormotståndare.
1 år sedan

Pikmin 3

+1 
Kul som bara den! Köpte spelet för fullpris när det kom och det är inget jag ångrar! Grafiken är vacker och gillade man tidigare Pikmin så är detta ett givet köp.

Om det är nåt för dig kan dock bara du svara på...
 
Jag kan inte annat än i stort sett instämma med föregående talare, men jag tycker att belysningen av vattenbehållaren inte bara är snyggt, utan att den också gör det enkelt att se hur mycket vatten man häller i.

Ett plus som inte framkom i föregående talares lista är att det är 5 års garanti på denna bryggare.

Priset under mellandagsrean 2013 var hos några handlare oslagbart, 525:- För 750:- som den går för under den pågående vinterrean hos vissa handlare så är den riktigt prisvärd. För ordin...   Läs mer
 
Jag delar inte åsikterna i föregående omdöme. Jag tycker det är ett riktigt skoj racingbetonat spel när man är ett gäng som bara vill rejsa. Visst finns det banor som är mindre roliga, men det finns också riktigt skoj banor.

Styr gör man helst med plattan, eller med en pro-controller. Att styra med en Wii-mote funkar så länge man inte flyger, men i alla övergångar till flygning så tappar man kontrollen.
1 år sedan

Rayman Legends

+4 
Alltid svårt att skriva omdömen om spel, smaken är ju som baken, delad, men...
Jag tycker att detta spel är grymt kul och dessutom ska det spelas på Wii U eftersom det ursprungligen gjordes med plattan i åtanke.

Ett par tre personer, några öl (eller läsk om man inte har åldern inne) och Rayman Legends - ett säkert recept på en kul kväll!
-1 
Positivt:
Tyst och diskar rent.

Sisådär:
Hanteringen av programval kunde ha varit bättre och det skulle ha varit trevligt om inte "långsamdisk i tre timmar" var standardprogrammet.

Uselt:
Det som är riktigt uselt är inredningen. Den har en konstruktion och planering som gör den extremt oflexibel; glas, tallrikar, skålar, etc är helt enkelt svåra att passa in. Om man sen vill ha in en gryta eller stekpanna eller pajform, ja då blir det extra klurigt...

Resultatet av inredningens utformning le...   Läs mer
 
Känns som att Samsung fått ihop en lur som känns välpolerad och välavvägd vad det gäller prestanda och funktionalitet. Jag hade en Xperia P innan och detta är helt klart ett steg i rätt riktning. Samsung har helt enkelt lyckats betydligt bättre än Sony med att få till en fungerande produkt baserat på U8500.

En trevlig lur helt enkelt och jag är väldigt nöjd med den!
2 år sedan

Sony Xperia P

 
Detta är min sista Sony telefon, blir inga fler nu. Har haft denna i ett halvår typ och är tämligen missnöjd med den. Som telefon betraktat är den riktigt usel. Den bryter ofta samtal. Ibland går det inte att svara eftersom den inte vill registrera fingersvepningen. Ibland går det inte att avsluta ett samtal eftersom den inte vill tända displayen när man tar bort telefonen från örat.
 
3 år sedan

Conrad.se

 
Kan ej rekommendera Conrad.
Kommer själv ej att handla mer av Conrad annat än om det är unika produkter eller väldigt mycket lägre priser än andra butiker.

Min erfarenheter efter flera köp:

+ Bra utbud.
+ Bra produkter.
+ Bra priser.
+/- Långsam leverans, men dom påstår inte heller att den ska var snabb
- Packar dåligt.
- Riktigt usel RMA hantering.

Dålig packning och RMA hanteringen drar ner betyget rejält!
3 år sedan

Nokia HF-210

 
Har haft min i ett par veckor och tycker den funkar bra. Har kört den med en Sony Ericsson C902 och en Sony Xperia P och den funkar bra ihop med bådadera.

Ljudet är inte perfekt utan lite skränigt om man kör på hög volym och dom jag pratat med tycker att jag låter burkigt. Min bil (typ skåpbil) är rätt bullrig, men trots det så går det att göra sig förstådd i motorvägsfart.

Batteritiden är i mitt tycke utmärkt och för mig räcker det om jag laddar den varannan vecka.

Lite synd att det är Noki...   Läs mer
 
+ 80+ Guld
+ Bra pris
- Korta kablar
- Lite väl högljutt.

Bra köp om du vill ha ett 650W 80+ Guld nätagg till ett bra pris, men undvik om du vill ha ett tyst nätagg.
 
3 år sedan

Däckonline

 
Köpte sommardäck i veckan som gick. Snabb och smidig leverans samt ett bra pris. Baserat enbart på detta skulle dom fått nästan full pott, men sen kommer vi till det negativa.

Omdömena om deras monteringspartners är selektiv, dvs vi kan endast läsa de goda omdömena. De dåliga, inklusive mitt eget syns ej.

Har också haft en del kontakt med Däckonlines kundtjänst om ett annat problem i samband med köpet, men antingen forstod dom inte vad jag frågade om eller så ville dom inte förstå. I vilket f...   Läs mer
 • Butiken svarar:

  Vi är ledsna över att ditt inköp hos oss inte varit till din tillfredställelse.
  Vi ber om ursäkt för de problem som har uppst?tt.
  Eftersom vi är m?na om att du ska vara nöjd vill vi gärna klara upp situationen s? snabbt som möjligt till din tillfredställelse.
  Var vänlig ta kontakt med oss p? följande emailadress eller telefonnummer:
  email: klagomål@delti.com, telefon: 0046 852 500 608
  Tack för hjälpen!


3 år sedan

NordenDäck.se

 
Köpte vinterdäck. Snabb leverans, bra pris och färska däck. Inget att klaga på :)
 
Stoppade in en sån här i sambons laptop (Acer 5930G). Funkar kanon och hon är toknöjd! Detta är den andra Crucial M4 ssd:n jag installerat och noll strul kombinerat med bra prestanda gör att jag är riktigt nöjd :)
 
Har en sån här som systemdisk i min budgetburk och den fungerar utmärkt. Kör Windows 7 x64 med krypterad systempartition (Truecrypt).

Har uppgraderat till firmware 009 och läshastigheten mätt med hdtune är 193-230MB/s och accesstiden är 0,3ms. Lägre än i föregående omdöme (kanske pga krypterad partition?), men fortfarande bra i mina ögon.

Uppdatering: Har kört en månad nu. Den funkar kanon och jag har haft noll strul, så betyget åker upp en stjärna till :)
 
Utmärkt cpu för en budgetmaskin. Som extra bonus går det ibland att låsa upp den 4:e kärnan. Överklockade stabilt upp till 3,8 GHz på mitt moderkort. Se dock upp med överklockning på moderkort som inte stöder mer än 95W TDP!
 
Funkar bra i ett MSI 880GMA-E55 moderkort. Har haft prylarna för kort tid för att kunna avgöra om dom är värda fullt betyg, men såhär långt ser det bra ut :)
4 år sedan

MSI 880GMA-E55

 
Köpte ett MSI 880GMA-E55 och en Athlon II X3 som en budgetuppgradering till en maskin. Har haft prylarna i en vecka nu och kortet funkar bra. Moderkortet lyckades låsa upp den 4:e kärnan utan problem. Vid ett test överklockade jag min 3,3 GHz CPU till ~3,8GHz. Det verkade stabilt under den tid jag provade, men jag kör normalt inte överklockat.

En sak att se upp med är att kortet är designat för CPUer med 95W TDP. Stoppa inte i en CPU som drar mer än 95W och se även upp vid överklockning så att...   Läs mer
 
4 år sedan

CDON

 
I grund och botten är jag positivt inställd till CDON. Priset var rätt, leveransen var snabb och när det krånglade så var första kontakten med deras kundtjänst förvånansvärt snabb.

Skulle jag bara bedöma dom på dessa grunder så hade det blivit full pott.

Men fortsättningen med deras kundtjänst gör att betyget sjunker. Det är inte det att dom inte gjorde rätt för sig, för det gjorde dom. Men jäklar vad omständigt det är att ha med den att göra!

Dels så verkar dom inte har full kontroll på log...   Läs mer
 • Butiken svarar:

  Hej.
  Tack för din feedback angående detta. Om du önskar snabbare behandlingstid (vilket flera av våra kunder efterfrågat) så har vi nu en chatt som är öppen vardagar: 9-22 och lördagar 8-19.
  Vi erbjuder även call-back; där vi ringer upp de kunder som önskar detta.

 
Efter att ha köpt en 4820TG som jag tycker är riktigt trevlig så slog jag till på en 4830TG när jag såg att CDON hade den för 5990:-

Tyvärr får jag seriösa "EPA"-vibbar vad det gäller byggkvalitén. Överlag känns konstruktionen "ricklig", speciellt tangentbordet som sviktar ett par mm när man trycker på en tangent (och nej, jag trycker inte hårt då). Helt klart sämre än den äldre 4820TG. Om jag hade klämt och känt på en 4830TG i en affär först så hade den gått bort direkt.

Även om hårdvaruspec...   Läs mer
 
Har haft min i drygt ett år nu och är mycket nöjd med den! Bra bild och ljudet är helt ok för att komma från en TV (även om jag mest kör ljudet via receivern).
 
Skaffade ett sånt här till HTPC för någon månad sen. Det funkar utmärkt och det enda negativa hittills är väl snurra-runt scroll manövern på musplattan som jag upplever som svår att få till.

Dock ska det sägas att jag mest använder det som en "fjärrkontroll" till XBMC, så det används inte mycket till att skriva med.
4 år sedan

D-Link DIR-655

-1 
Min router är hårdvaruversion A5 och för mig funkar den riktigt dåligt.

Viss typ av trafik leder till frekventa omstarter, dvs alltifrån några per dag till >30/timme. I routerloggen syns helt enkelt massor med "wireless restart" utskrifter.

Det verkar som att vissa typer av trafik/ip-paket framkallar omstart, se http://dlinkedrouter.org/router-issues/wireless-restarts/ samt http://forums.dlink.com/index.php?topic=8272.0

Dom lösningar som föreslås att prova är att avinstallera SEP (Symantec E...   Läs mer
 
Köpte detta kit för att prova om detta är en möjligt lösning för att koppla min HTPC till nätverket.

Dock är hastigheten långt ifrån den teoretiska maxhastigheten på 500 Mbit/s. Den fysiska länkhastigheten jag får ner till min HTPC är 127 Mbit/s och 152 Mbit/s ut från den. Allt enligt Netgears applikation.

Den uppmätta throughput jag ser ner till min HTPC är ca 48-50 Mbit/s, dvs straxt under 40% av den fysiska länkens hastighet.

Med tanke på att Netgear pratar om "Gigabit speed" i sin markna...   Läs mer
 
Jag köpte ett sånt här nätagg till min HTPC.

Sweclockers test säger att detta är ett bra budgetnätagg. Rent tekniskt sett så kan jag inte motsäga eller verifiera detta, utan litar på deras test.

Dock vill jag avråda från att använda detta i en HTPC om man inte är ljudtålig, eftersom det "flåsar" ganska mycket då fläktens tempraturstyrning kör fläkten på alldeles för högt varvtal.

Jag moddade mitt nätagg och ersatte tempraturstyrningen med en Zalman Fanmate och tog bort fläktgallret.

Med fl...   Läs mer