Medlem sedan: 2007-01-16

d-mags omdömen

Här visas de omdömen d-mag har lämnat på Prisjakt & Minhembio.

 
Grymt trevlig och snygg tv. Hade tänkt att köpa en billig Samsung men det blev en Sony. Igen. Det här är vår 5:e sony-tv varav de tre senaste är plattv:n.

Superbra bild, särskilt på HD-kanalerna. Använder den också som mediaskärm till Mac mini via hdmi. Kör HD (720p) och inte FullHD på datorn för att inte text och ikoner ska bli för små men det har också med avståndet (och åldern ;) att göra.

Internetaccess via Wifi-uppkoppling fungerade enkelt och bra, även om vi egentligen inte har så mycke...   Läs mer
 
En riktigt bra rörförstärkare från Line6. Två kanaler och många kopplings- och inställningsmöjligheter (emuleringar).
Det märks att det är rör. Bra drag och härlig transientåtergivning. Man kan spela riktigt högt, om man vill. Om inte, så finns det ett sovrumsläge som fungerar förvånansvärt bra.

Jag testade DT25 tillsammans med POD HD500 och en JVT Variax, d v s den kombination som Line6 kallar "dream rig". Jag är beredd att hålla med för det låter otroligt bra. Och det är bra att kunna styra ...   Läs mer
 
Skitsnygg dator med superb bildskärm. Och skit vore väl annars till det priset. Den är svindyr.

Allt funkar bra men Mac är kraftigt överreklamerad då det gäller användarvänlighet och kommunikation.
Om man inte använder mac-pryttlar och -standard är den minst lika krånglig att konfigurera som en pc. Känns som att operativet och programmen är till för nybörjare som precis har laddat in sina första bilder och musikfiler, och därför är supernöjda. För mer komplex användning där man själv vill ha k...   Läs mer
 
Bra, billig mobil. Man kan t o m ringa med den :)
Framförallt en liten mobil som passar i alla fickor. Funkar ändå ganska bra att skriva text på den lilla skärmen. Däremot svår att hålla i som kamera men bildstabilisatorn vid kvällsmotiv är bättre än alla digitalkameror jag provat. Enkelt och snabbt att posta bilder på facebook.
Lätt och snabbt att navigera. Ljudet är också riktigt bra.
(haft den i ett halvår och gillar den fortfarande)
 
Smidig kamera med vettiga funktioner och som tar mycket bra bilder.
4 år sedan

Bosch TDA4630

 
Det här strykjärnet skulle alltså vara bäst i test.

Håller inte alls med. Det är ett medelbra strykjärn i samma klass som vilka andra som helst. Inte bättre än vårt förra Bosch som gick på 395 kr.

- alldeles för kort sladd
- för liten vattenbehållare
- vattenbehållarens lock är opraktisk och läcker

+ stryker ok
+ handtagen är kallare än stryksulan
+ snyggt(?)
4 år sedan

Asus MS238H

 
Otroligt snyggt designad bildskärm med bra bildkvalitet på både HDMI och VGA. Supernöjd.
 
Rejäl dator med läckert chassi. Bra bildskärm och skönt tangentbord. Snabb i det flesta situationer. Många bra inbyggda finesser som exempevis inbyggt modem för mobilt bredband. Slot för SIM-kort sitter tyvärr bakom batteriet som måste demonteras.
Annars fungerar också WiFi och kabel bra. 3 USB och både VGA och HDMI.

Personligen gillar jag egentligen inte storleken. För tung och för liten skärm. Föredrar en ännu mindre dator eftersom man ändå behöver extern skärm. Blir heller sldrig klok på pe...   Läs mer

4 år sedan

JME Data

 
Bästa priset på produkt och låg frakt. Supersnabb leverans. Jättenöjd :D
+1 
Jättebra grill. Superkvalitet på både material och konstruktion. Kallnar relativt snabbt efter grillning, vilket är nödvändigt inför hemfärden.
 
Fantastisk allroundkamera med alla finesser man behöver, plus ett dussin till. Den manuella zoomen är ENORM och funkar perfekt. Med bildstabilisering går det att ta bilder med full telezoom på fri hand men ett bra stativ är alltid på sin plats.
Justerbar 3"-display, RAW, filtergänga, möjlighet till extern blixt, vad kan man mer behöva?
Ja, kanske lite bättre bildkvalitet för den som skriver ut på A3 eller större. Annars blir bilderna mycket bra, särskilt efter lite handpåläggning i Photoshop.
K...   Läs mer
 
Låter mycket bra för pengarna. Räcker utmärkt till datorn om man ändå använder ett stadardljudkort och analog utgång. Elementen är påtagligt lika de som sitter i mina Micropod SE (för 1 995 kr utan förstärkare).

+ hyggligt neutrala
+ låter större
+ basen, om man drar ner baskontrollen en aning
+ snygga, särskilt om man gillar/står ut med högblank svart
+ välbyggda
+ prisvärda

- låter plastlåda
- inget som helst tryck i ljudet p g a pyttelitet bas/mellanelement
- långt ifrån hifi   Läs mer
 
Funktionell burk som har de ingångar man behöver. Förvandlar datorer till fullvärdiga musikmaskiner i ett litet kick. Enkel och lättanvänd även om en fjärr hade passat latmasken i mig. Glömmer den ofta påslagen.

Hade nog förväntat mig något bättre ljud efter alla ovationer men den låter ungefär lika bra som de cd-spelare jag redan hade. Men med tanke på det låga priset måste den ändå få klart godkänt.
 
Anslutning och uppstart var busenkel och användargränssnittet likaså. Lade på senaste firmware utan problem. Har dock inte testat ftp och bitorrent utan den kommer i första hand att användas som iTunes-server och backup för PC-datorer.
iTunes fungerar utmärkt även om det var lite trixigt att veta hur man skulle peka om ifrån datorn. Var enklast att låta iTunes-programmet bygga om sökvägar/databas från början när väl filerna var på plats på servern.
Tog alltför lång tid att flytta filer från USB...   Läs mer
6 år sedan

B&W 683

 
683:an är en riktigt bra högtalare. Idag när många högtalare produceras i Kina får man enormt mycket ljud för pengarna och gränsen till high end är starkt hotat underifrån. 683:an är en full range-högtalare för alla sorters musik - populärmusik, jazz och klassiskt. Möjligen kan älskaren av komplexa verk med symfoniorkester liksom orgelfantasten sakna något.
Placerad en bit från vägg (35cm i mitt fall) är basen relativt stram och spelar upp trovärdiga basinstrument, både el och akustiska. Heller...   Läs mer
 
6 år sedan

CyberPhoto

 
Handlade första digitalkameran på Cyberphoto för ca fem år sedan. Jättenöjd då, och är lika nöjd idag. Har handlat flera gånger och rekommenderat min vänskapskrets att göra detsamma. Även de har varit lika belåtna.
Köpte precis en Canon Powershot G10 och leveransen var perfekt. De tog även hem några tillbehör som jag efterfrågade även om de inte fanns i webbshopen. Snacka om service.
Slutligen tycker jag att Cyberphotos hemsida och tester är överlägna och eftersom de bjuder på denna service kom...   Läs mer
6 år sedan

Saeco Aroma Inox

 
En rejäl maskin utan någon som helst automatik. Mer känsla så, kan man tycka.
Min har äldre vippknappar på fronten, a la Opel Ascona 1973. Coolt.
Köpt på NetOnNet för snart två år sedan och har funkat perfekt hela tiden. Lite krånglig att rengöra och att byta vatten i behållaren men det gäller nog de flesta manuella maskiner.
Kaffet blir jättegott och den har fått kanonbetyg i tidigare tester.
+1 
Perfekt porträttobjektiv. Skarpt, med bra ljusstyrka.
Makro "på köpet" för min del. Det få tester jag gjort är till belåtenhet.
Ersätter oftast orginalzoomen som följde med kameran (400D). Enorm kvalitetsskillnad på bilderna. Har svårt för att använda zoomen mer.
7 år sedan

Philips 190TW8FB

 
Recencerar enbart som dataskärm:
Jag var skeptisk men bilden är kanon. Problemfri pixelmappning via HDMI från grafikkortet på datorn och massor av bra inkopplingsmöjligheter, både digitala och analoga. Många intrimmningsmöjligheter av bildkvaliteten. Super-duper!
Googla och hämta hem manual om du är osäker på koppling/funktion.
 
Välutrustad och prisvärd förstärkare med bra inkopplingsmöjligheter. Plus för subutgång. Ganska snygg apparat men skitful fjärr. Saknar kanske digitala ingångar, men jag gissar att respektive apparat klarar D/A-omvandlingen bättre än en tretusenkronorsreciever. Uppgraderade istället till Monster signalkablar (200 kr/st) och skillnaden var uppenbar!
Låter som andra HK, Nad m fl. Fläskigt amerikanskt och knappast subtilt. Räcker till, liksom. Skönt med enkla och rejäla grejor. Jag är nöjd.


  Läs mer
7 år sedan

AKG K 412 P

+1 
Extremt prisvärda lurar. Neutrala, till skillnad från PortaPro som har en insmickrande (på mig, en avskräckande) bashöjning.
Funkar inte bara till iPod/Mp3 utan duger även för Hifi-lyssning.
 
En fräck och snygg högtalare som låter förvånansvärt bra för sin ringa storlek.

Är det hifi? Knappast, snarare en bra datorhögtalare eller till ministereon i pojk/flickrummet på 8 kvm.

Ljudet är riktigt bra om man bortser från djupbas och ljudtryck. Hårdrocksbaskaggen finns knappt och virveln låter papper. Under 100 Hz finns det ingenting. En subba löser delvis basen men inte ljudtrycket, inte ens med en oversized förstärkare (2 x 100W/4 ohm, 42 Ampere) som jag själv använder.
Annars rik...   Läs mer
7 år sedan

Sony KV-29X5E

 
Känns lite lustigt att ge omdöme om på en gammal, utgående teknik, men tjocktv-n har fortfarande ett liv i många hem. Om inte annat som 2-a eller 3-e tv.

Det här har kanon-bild. Om man enbart ska titta på analog tv via kabelnätet är Sony KV29 många gånger ett minst lika bra alternativ som en platt-tv. Till skillnad från moderna tv-n är analogmottagaren av hög kvalitet och dessutom är bildröret (Trinitron) det allra bästa på marknaden. Kopplar man sen ljudet till en hygglig stereoanläggning f...   Läs mer
7 år sedan

Sennheiser HD650

-1 
Äntligen! Har haft minst tio lurar men nu är jag verkligen nöjd. Härlig närvaro och upplösning. Neutrala.
Tyvärr öppna. Funkar alltså inte alltid i hemmastudion. Annars helt underbara till musiklyssning.
 
Står du ut med en fanerad låda (fejk-trä)är nog denna sub ett av det bästa köp du någonsin kan göra. För knappa 2 000 kr får man en pytteliten rackare som kan fylla ett 30 kvm rum med ett rejält bastryck. Acebass och 400watt får gardinerna att fladdra (skojar inte).
 
Tung och gedigen. Otroligt bra anslutningsmöjligheter. Har verkligen allt man man behöver. Förvånansvärt kompetent autoinställning av flerkanalsljud. Imponerande.
Fast och stabil ljudbild. Även vid stereo och särskilt med bi-amping av frontar. Även jag har reagerat på att man tvingas dra på volymen, men har hittills inte märkt några tendenser till klippning eller hörbar distortion vid "tillräckligt höga" ljudstyrkor. Kanske dB-graderingen är missvisande?
Jag köpte ett demoex för 4 295 kr och ...   Läs mer
 
Jättenöjd, särskilt som videoersättare.
Bra bild på komposit (scart), klart bättre på RGB (med scart) och överaskande bra via komponent. Bättre bild än mina förra DVD-n (Pioneer, Kiss) och ljudet helt i klass med min Pioneer DVD och NAD CD (från 1999) i stereo via de analog utgångarna. Har ej testat digitalt eftersom åskan tagit min sourroundreciver. Ny på gång.
Minus: Så gott som alla DVD-recordrar är sega i uppstarten. Så också denna, vilket är särskilt irriterande när man kör musik CD. Jag...   Läs mer
 
Otroligt nöjd (haft den i 3 mån). Snyggaste tv-n och kanonbild. Kör både analogt och digitalt samt komponent från DVD-n.
Se till att skruva lite för bästa bild. Kalibrerings DVD eller gratis testbilder på Sonys websajt.
Testade mailsupporten och fick ett korrekt svar tillbaka bara på någon timme. Snyggt jobbat, Sony!
 
8 år sedan

NetOnNet

 
Handlade tv, hembioreciever, cd och 5 högtalare redan i slutet av 1999. Det fungerade bra då och det fungerar ännu bättre nu. Senast köpet var en espressomaskin som var ca 25% billigare än hos andra webshoppar. Leveransbeskedet var strålande, full kontroll från lagerhyllan och ända hem. Rekommenderas.
 
Har haft ljudkortet i ca 1 år. Tanken var att använda det till flerkanalsinspelning men det har inte blivit av än. Skärpning.
Funkar bra som vanligt ljudkort. Ljudkvaliteten spöar standardkort med en hästlängd, även om jag inte gjort någon seriös jämförelse. Kör enbart med hyggliga standardlurar än så länge. Låter riktigt bra.
Programvaran Gearbox som följer med är värd pengarna bara den. Använder den till Stratan och det finns massor av förstärkarsimuleringar och digitala effekter av hög kla...   Läs mer
 
Precis vad jag behövde!
Skulle rensa en dator och bävade inför att bränna CD/DVD. Istället gick det som en dans!
Har nu backupat fyra datorer. En av dem hade bara USB 1.0 och det tog över 15 tim att läsa över 50Gb. Med USB 2.0 går det förvånansvärt fort.
Snygg, tyst, enkelt och billig. Jag hade SIBA-poäng och gav 702 kr. Ett klipp!
8 år sedan

Koss Porta Pro

 
Har haft mina i 10-15 år och man kan i alla fall påstå att de är lätta och sitter bra på huvudet.
Ljudet är däremot inte det allra bästa, särskilt inte i jämförelse med moderna lurar (ex. AKG K24P som både sitter och låter bra).
Porta Pro har en överdimensionerad loudnessbas som möjligen passar klena MP3-spelare. Övriga frekvenser är hyggliga men som helhet är de är inte värda 300 kr (jag gav 700 kr för mina när det begav sig).
8 år sedan

B&W LCR60 S3

 
Låter bra ihop med 601-an som sidosystem. Tveksam om den är prisvärd. Det finns av nyare och billigare högtalare som ger lika bra slutresultat.
8 år sedan

B&W DM601 S3

 
Jag har egentligen inte S3 utan en äldre variant av 601-an. Högtalaren är helt ok för hemmabio. Bra detaljskärpa och ganska lättplacerad för bra stereobild. Däremot är den alldeles för tunn för HiFi. Hygglig med subwoofer men det finns massor av mer moderna stativhögtalare som ger mer för pengarna.
+1 
Låter relativt bra i mellanregister och övre frekvenser men basen är extremt överdimentionerad. Funkar möjligen till mp3/iPod men absolut inte till HiFi och studio. Jag säljer gärna mina för 300 kr.
 
Perfekt kamera för dig som verkligen vill fotografera och samtidigt ha tillgång till massor av finesser och prestanda. Har haft kameran sedan juni 2006 och tog ca 5 000 bilder bara över sommaren.
Ruggig zoom som är snabb och enkel med superbra ljusstyrka och fungerande bildstabilisering. Bra hantering och suverän batterilivslängd. Hyggligt snabb på alla punkter och framförallt - den tar riktigt bra bilder.

Minus - färgförskjutning vid full zoom vid vissa kontrastrika motiv. Men vad ska man...   Läs mer