Medlem sedan: 2003-03-04

ambushs omdömen

Här visas de omdömen ambush har lämnat på Prisjakt & Minhembio.

6 år sedan ( Uppdaterat: 3 år sedan )

Master Fitness T690

 
Funkar inte riktigt bra men jag anar att detta är mitt exemplar och garantibyte av kretskortet är på G. Bandet stannar ibland och måste stängas av/sättas på för att kunna köras vidare.
Annars funkar det väldigt bra. Pulsmätare medföljer och motorn är tillräckligt stark för att driva bandet utan problem även med en normaltung man på.

Uppdatering: Efter byte av kretskortet (på garantin) så funkar bandet perfekt!
3 år sedan

Benq ML2241

 
Perfekt 22" TV.
 
Bra ljud, mycket bra bas för att vara så små. Inte så kraftfulla dock, får oftast köra dem på max.
3 år sedan

CYP AU-11SA

 
Funkar perfekt att få ut ljudströmmen från HDMI signal till optisk S/PDIF. Klarar att skicka ut både bitstream och LPCM.
 
Enormt stabil. Mycket bättre prestanda än min gamla Netgear router. Nackdelen är att den är så komplex att konfigurera.
 
Funkar mycket bra. Den tidigare boxen klarade inte att stå påslagen hela tiden utan att krascha, det gör denna utan problem.
 
Kraftfullt monosteg, idealt för subbas. Lite irriterande att på/av är en tryck-knapp på baksidan som måste tryckas in för att steget ska gå igång - det går inte att få det att starta automatiskt när strömmen slås på.
3 år sedan

Sony DVP-S7700

 
Använder enbart som CD transport men funkar mycket bra som sådan.
3 år sedan

Marantz SR6004

 
Mycket bra. Två HDMI utgångar gör att jag enkelt kan switcha mellan TV och projektor.
3 år sedan

Dune HD Base 3.0

 
Mycket bra. Har även Popcorn Hour A-110, AC Ryan HD mini och WD TV Live HD och denna vinner stort. Enda som kan matcha är PCH tack vare bra firmware. AC Ryan och WD är bra hårdvarumässigt men har usel firmware. Dune enheten tar allt, funkar med alla undertexter (även komprimerade/okomprimerade PGS) - enda nackdelen är att den inte har så bra jukebox stöd.
 
Fortfarande usel firmware och dåligt gränssnitt. Hanterar undertexter dåligt. Rekommenderar HDI Dune eller Popcorn Hour enheterna istället för A.C Ryan!
 
Mycket bra RAID controller. Kör detta med BBU och WD RE4 diskar. Prestandan är grym. Enda som gör att det inte blir full pott är firmware som verkar lite buggig med powersave funktionen på diskarna. Den vill gärna varva ned diskarna i standby efter ett tag, trots att det är deaktiverat i firmwaren. Ett script som skriver till volymerna med jämna mellanrum funkar som workaround men som sagt, hindrar full pott i poängen. Annars rekommenderas detta kort starkt!
-2 
Bra hårdvara men WD's mjukvara är under all kritik. Den klarar inte alla PGS undertexter och har enorma problem med SMB utdelningar. Tyvärr har WD försökt göra allt så enkelt som möjligt så det blir kontraproduktivt och funkar bara sämre. Har allt media utdelat via SMB från server och WDTV:n hittar ibland servern, ibland inte. Ibland kan den ansluta, ibland inte. Enormt frustrerande så nu blir det en HDI Dune istället som funkar perfekt. Även min PCH funkar bra så jag rekommenderar dessa medias...   Läs mer
6 år sedan

Aspen CS-661

 
En riktigt innovativ produkt! Kopplas via USB mellan två datorer och möjliggör fjärrstyrning av en av datorerna från den andra via USB. I mitt fall ville jag ha detta för att få access till en dator som är uppkopplad till ett fjärrnät via VPN och som inte stödjer split-tunnel.

Dock så är mjukvaran till denna extremt dålig! Den kraschar frekvent och ger ett generellt opålitligt intryck. I mitt fall fanns inget alternativ men annars rekommenderar jag alternativa lösningar om de finns snarare än ...   Läs mer

6 år sedan

Audio Video

 
Bra bemötande. Försäljaren hade lite faktafel om produkterna men inga stora saker. Inte lägsta priset men servicen uppväger detta.
6 år sedan

Samsung PS42B455

 
Bra TV för priset. 100Hz är bra för det priset. 1024x768 i upplösning är samma som min gamla men fördelen med denna TV är att den klarar PC-upplösning via HDMI! Min gamla Samsung klarade bara HDTV-upplösningar via HDMI ingången men nu kan jag köra pixelmappat 1024x768 via HDMI vilket är super!
 
Mycket bra DVBS mottagare. Kör den tillsammans med DVBViewer i min HTPC och det funkar mycket bra.

Enda nackdelen är att den inte funkade med min SmartWii kortdelare av någon anledning. Detta kan dock ha rättats i en senare firmware för SmartWii.
 
En bra KVM switch med DVI stöd för fyra datorer. Kan switcha ingång via knapp på framsidan, tangent-kombination från tangentbordet eller automatisk autoscan. Klarar USB 2.0. Enda nackdelen är att man måste ha t.ex. ingång 1 aktiv när datorn på ingång 1 startas om. Annars klarar switchen inte av att synka signalen och man får inte någon bild.
 
Helt OK laserskrivare med nätverksanslutning.
 
Använder mottagaren tillsammans med min Logitech Harmony 525 för att styra HTPC:n. Funkar riktigt bra - kräver minst XP SP2 för att drivrutinerna skall funka.
6 år sedan

Netgear WG102

 
Funkar perfekt dag efter dag. Aldrig något strul.
 
Bra stand-by UPS för priset.
 
Riktigt bra steg. Driver mina Kappa 100 med detta och steget klarar dessa rätt krävande lådor med bravur.
Steget är faktiskt THX-klassat även om det inte är märkt. Det finns faktiskt speciella C-modeller (C=Cinema) som har officiell THX-klassning och är avsedda för bio-bruk. Enda som skiljer mellan dessa och det vanliga är att C-modellerna har juster-skruvar istället för rattar så att inställningarna inte ska ändras av misstag.

6 år sedan

Dustin

 
Mycket bra butik. Gick över hit från min förra leverantör då de bytte webbutik och då i mitt tycke försämrade butiken. Dustin har mycket bra service och snabb leverans - har inget att klaga på!
 
Använder denna enbart för att streama ljud från min bärbara till förstärkaren via WLAN. Airporten är kopplad via optisk kabel (ingår ej) till förstärkaren. Fördelen med Airport Express jämfört med andra AP's som har funktion för att strömma ljud är att airporten inte samplar om ljudet till t.ex. 48kHz utan låter det vara oförändrat 44.1kHz. Installationen gick helt smärtfritt och den funkar klockrent.
Enda nackdelen är att ljudkabeln som behövs för att ansluta till stereo inte ingår utan tillk...   Läs mer
 
Kör fyra Seagate Barracuda ES.2 på detta kort och det funkar riktigt bra. Inga problem alls.
 
Kör fyra av dessa i RAID5 konfiguration och de funkar riktigt bra. Diskarna snurrar 24x7 så det blir spännande att se hur länge de håller. Inget man sätter i datorn ute i kontoret då de som sagt låter lite och inte är de snabbaste men som billiga serverdiskar är de oslagbara.
6 år sedan

Canton CD 10

 
Små smidiga högtalare som jag använder som bakre högtalare i mitt 5.1 system i vardagsrummet.
+1 
Enda nackdelen är att den inte stödjer uppspelning av mkv filer. Förhoppningsvis kommer detta i framtida firmware. Skulle även vilja kunna skicka ut bild och ljud samtidigt via HDMI/komponent respektive HDMI/optisk. Det sista kommer i firmware 3.0 men tyvärr inte samtidig bild på HDMI och komponent.
 
Full pott! Mycket trevlig maskin och precis vad jag sökte. Jag spelar musik (mp3+Spotify) från denna trådlöst via WLAN m.h.a av AirFoil (mjukvara) och Apple Airport Express accesspunkt. Använder den även när jag är ute och reser för mail/surf/lite film.
Har även använt den sporadiskt som köks-TV när jag streamat från min DVB-S box eller kört Internet TV. Startar på ett par sekunder (har speciell quickboot), hyffsad batteritid och utomordentligt format för att stå i vardagsrummet utan att ta för...   Läs mer
6 år sedan

Logitech Z-4

 
Helt ok ljud för att vara så litet. Använder det uteslutande till datorn. Mycket bra med den trådanslutna fjärrstyrningsdosan som kan ställa volym, bas och på/av från skrivbordet även om baslådan står undangömd på golvet.
 
Mycket trevlig DVD-spelare. Har dock haft lite strul med att den ena skärmen blir svart, löses dock enkelt genom att ta ur skivan och sätta i den igen. Skulle även vilja se att kardborrebanden som nackstödsfästena sätts fast med kunde gå att dra horisontellt. Som det är nu kan de bara dras vertikalt vilket är mindre bra i vissa bilmodeller. Att tänka på är också att fjärrkontrollerna (följer med 2st) funkar mot båda skärmarna så man får rikta noga och hålla den nära för att inte styra båda skär...   Läs mer
6 år sedan

Denon AVR-1603

 
Helt OK 5.1 förstärkare. Lite begränsat med digitalingångar - bara 1 koax och två optiska. Bra ljud dock.
6 år sedan

Samsung PS42C7H

 
Mycket bra bild men endast 1 HDMI ingång samt att den inte klarar att ta in 1080p signaler gör att den är lite begränsande idag.
 
Jag använder den för att förstärka USB signalerna mellan datorn i utrustningsracket och USB-hubben ute på skrivbordet. Utan denna förstärkare så hade jag problem att koppla in t.ex spelkontrollers och USB-diskar. Funkar nu klockrent. Har även provat att seriekoppla två UE-250 för att ha en USB-hub 10 meter från datorn men det funkade inte - en DVD-ROM gick att koppla in men styrenheter som mus/tangentbord funkade inte alls.
6 år sedan

Samsung LE32A558

 
Använder den som monitor till datorn. Kör 1920x1080p60 via HDMI och det funkar mycket bra. Enda kruxet var att mitt grafikkort inte klarade att köra ut audio via HDMI och trots att TV:n skall klara att länka en analog ljudingång till HDMI-ingången så funkade aldrig detta för mig. Kör därför med ett separat 2.1 system till datorn.

6 år sedan

Motionsexperten

 
Har gett mycket bra support hittills när jag varit i kontakt med dem gällande mina problem med bandet.
 
Köpte denna enbart för att den har radiosändare med IR-extender. Kan därmed ställa all utrustning i ett skåp utan insyn och ändå styra dem med IR-kommandon via RF-extendern.

Dock lider den något av att den använder samma program som billigare Harmony kontroller då detta program inte är gjort för 100% kontroll för användaren utan fokuserar mer på enkelhet. Därmed blir komplexa makron svårare att genomför än på min gamla Pronto fjärr.
 
Mycket bra HDMI kabel. Inga bildproblem trots dragning längs med starkströmskablar.
6 år sedan

Yamaha DSP-A2

 
Mycket bra AV-förstärkare som håller gott än idag. Klarar ju inte varken DPL II eller de senaste 7.1 formaten och har inte heller HDMI och komponent-ingångar för video men är i övrigt en mycket kompetent enhet. Yamahas DSP med främre effekthögtalare är en trevlig upplevelse som nu lanseras på nytt av Dolby Laboratories i form av Dolby Pro Logic IIz.
 
Mycket bra mediaspelare. Kör enbart från extern NAS men den klarar allt som man skickar till den. Något seg i GUI:t dock.
 
Mycket bra högtalarkabel. Med skärmen kopplad så kan jag köra antenn- och signalkablar precis bredvid utan störningar alls.
6 år sedan

JVC DLA-G10E

 
Med tanke på att denna projektor har ett par år på nacken så är den väldigt bra - en kalibrerad G10:a slår bildmässigt en ny LCD eller DLP utan problem. Nackdelen är ljudnivån - maskinen kräver i stort sett en ljudlåda för att inte störa filmupplevelsen. Andra nackdelen är värmen från Xenon-lampan vilket gör det svårt att uppnå ordentlig ljudisolering utan att överhetta projektorn.
6 år sedan

Sony VPL-HW10

 
Mycket bra projektor. Screendoor är så gott som obefintlig med SXRD tekniken. Ljudnivån är mycket låg - har projektorn precis ovanför lyssnarposition och den hörs inte alls även om ljudet från filmen är lågt.

6 år sedan

Hembiocenter

 
Mycket bra butik. Tyvärr så har den stängt igen.
 
Mycket trevligt 5.1 system. Subbasen 262 PBM är något svag med sina 150W för att ha tillräcklig kontroll för musik. Resten av systemet ger dock en mycket homogen ljudbild och surround-dipolerna sveper in lyssnaren i en utmärkt ljudsfär. Centerhögtalaren har möjlighet att justera klangen för att matcha högtalare som inte ingår i paketet.
6 år sedan

Panamorph 752

 
Mycket bra kvalité på optiken ger en skarp bild förutom i kanterna där det blir lite suddigare - dock inget som märks vid film utan enbart när man visar en datorbild, t.ex. skrivbordet på Windows. Ljusstyrkan i bilden höjs markant med linsen då projektorns hela optik kan användas för att visa bild.
Mycket lätt att installera och ställa in.
 
Bastant center som väl matchar mina Kappa 100.
 
Mycket trevliga högtalare. Driver dem med ett 1000-steg från svenska LABgruppen (2x550W) och det ger ordentligt tryck i basen. Använder dem i min hemmabio och de ger ett mycket jämnt ljud med bra kontroll över hela registret. Enda nackdelen (för vissa) är storleken.
 
Mycket smidig multifjärr. Logitechs program har stöd för alla enheter jag velat använda fjärren med. Enda nackdelen är att programmet är lite för enkelt - göra mer komplexa makron där man exakt kan ställa in hur koderna skall skickas inte stöds utan kräver lite pyssel för att komma runt.