Medlem sedan: 2010-10-10

Smörgåsmannens omdömen

Här visas de omdömen Smörgåsmannen har lämnat på Prisjakt & Minhembio.

2 mån sedan

Pioneer X-HM11

 
Egentligen äger jag en X-HM21, men då det är samma stereo bortsett anslutningsmöjligheterna så lägger jag recensionen även här. Denna är dessutom bra mycket billigare (och således ännu mer prisvärd än vad denna recension utgår ifrån), och säljs även av betydligt fler återförsäljare.

Jag bor i en etta och den fyller utan problem hela lägenheten, då har jag dessutom ställt in basen på -3 på en skala som sträcker sig från -5 till +5. Troligtvis fyller den alltså en betydligt större lägenhet då ja...   Läs mer
2 mån sedan

Pioneer X-HM21BT

 
I stort sett identisk till X-HM11 och X-HM21, bortsett Bluetoothen, så levererar denna anläggning långt över förväntan. Jag bor i en etta och den fyller utan problem hela lägenheten, då har jag dessutom ställt in basen på -3 på en skala som sträcker sig från -5 till +5. Troligtvis fyller den alltså en betydligt större lägenhet då jag inte ens behöver kräma i med halva volymen som förstärkaren är kapabel till för att det ska börja höras utanför mina egna väggar.

Många av invändningarna jag såg ...   Läs mer
 
Köpt för 6000 kr på Cyberphoto och för det priset kan man verkligen inte gå fel. Jag har inte hunnit prova den så mycket, men jag vet av andras arbeten att döma att det går att komma upp i väldigt hög videokvalitet med denna kamera, vilket jag också ämnar använda den till.

Äger även en Panasonic GF2, som även den filmar fantastisk video, men saknar tillgång till manuella inställningar, ljudupptagning internt och liknande, varför jag inte kunde låta bli att köpa den här, för ett så bra pris.

...   Läs mer
6 mån sedan

Sony MDR-V55

 
Länge funderat på att köpa dessa lurar. Dels för att de fått så bra omdöme, och dels för att jag har genomgående bra erfarenheter av ljud-prylar från Sony. Nu kände jag att det var dags att skaffa något att ha med mig på resor och dylikt, men som också skulle fungera hemma. Det var inget svårt val.

Har tidigare aldrig haft några on-ear-lurar, utan endast heltäckande och pluggar. Så tyvärr har jag ingen vettig referens, annat än att dessa låter likvärdigt mina trådlösa MDR-RF865 (också Sony). H...   Läs mer
 
Bättre än Verbatim "Store n Go" till byggkvalitet. Låter heller inte speciellt mycket, men den är inte vidare pålitlig heller. Då och då så slutar datorn registrera hårddisken när den är inaktiv en längre stund. Sparar man mot den mycket, så uppstår inte felet. Ingen annan av mina 5 externa hårddiskar beter sig så och huruvida jag har ett måndagsex. eller ej låter jag vara osagt.

Är man beredd att betala lite extra så har jag hittills bäst erfarenhet med Seagate's GoFlex-serie!
 
Kan för allt i världen inte rekommendera denna. När den väl fungerar så gör den det, mellan 10 minuter och ett par timmar. Men för att den ska fungera så måste strömmen pluggas i och ur med jämna mellanrum. Det är heller ingen strömbrytare på den, varken automatisk eller manuell - så den matar alltid ström till hårddiskarna, vare sig datorn är på eller ej. Har aldrig ägt en USB-hubb tidigare, men tvivlar starkt på att det är såhär de ska vara egentligen.
1 år sedan ( Uppdaterat: 11 mån sedan )

Nokia Lumia 520

 
Uppdaterar recensionen med mina intryck nu efter att ha ägt den ett halvår. Läs nedan för att se vad jag tyckte om den i början.

Mjukvaran har bara blivit bättre. Nokia gör ett hästjobb som uppdaterar en så billig telefon, så mycket. Så det ska de ha eloge för. Å andra sidan ligger WP fortfarande extremt långt efter konkurrensen.
Utöver det, så måste jag gnälla lite på hårdvaran. Efter ett par månader i min ägo så började ena hörnet på telefonen att knarra, vilket berodde på att bakdelen/skale...   Läs mer
 
Köpte boxen för 300 kr på CDON under mellandagsrean. Överlag väldigt prisvärd underhållning med en serie som tycks nästan omöjlig att tröttna på!
1 år sedan

Logitech X-230

 
Tycker inte alls de mullrar lika mycket som så många vill påskina. Nu säljs inte dessa längre, men det finns säkert likadana högtalare i ny förpackning, så försök att applicera det jag har att säga på dem.

De är lite dova och ljudet är knappast "referens". Men jag skulle inte rekommendera att köpa några andra "datorhögtalare" för att få något som är bättre. Vill man ha ett rejält lyft med realistisk ljudbild så skaffa en hifi-anläggning, eller monitorer. Har ägt dessa i 7 år och de är spelade ...   Läs mer
 
Klart bland de bättre filmer jag sett. Minnesvärd, annorlunda.
 
Detta är min första iPad och surfplatta. Och den är inhandlad som komplement till min stationära Mac. Köra lättare anteckningar - synka, ta med sig papper utan att behöva skriva ut dem, använda diverse produktivitetsprogram. Surfa på något som är större än en mobilskärm när man sitter och pluggar i skolan.

Ja, det är väl vad jag tänkt använda den till. Jag sysslar även mycket med musik, film, design mm. så ett krav var att den skulle kunna köra lite tyngre appar också. Och jag är inte besviken...   Läs mer
 
1 år sedan

Bokus

 
Med vissa, få undantag, så har jag bara köpt studentlitteratur från Bokus. Således har det alltid varit av vikt att få böckerna snabbt. Av fyra beställningar, så har tre levererats inom deras egen angivna tid. Den enda kritiken jag egentligen har, är att de aldrig levererar med marginal, utan i stort sett uteslutet håller sig till de 8-10 dagar som de anger att det ska ta (med leverans).

Även om de är bra på det de gör (böcker), så tycker jag att det finns mycket att lära från typ CDON (som oc...   Läs mer
 
Köpte denna för 16-1700 för ca. ett halvår sedan. Har använt den flitigt och har egentligen ingenting att klaga på. Hade tidigare en ungefär lika stor från Aiptek - som var totalt skräp. Har arbetat med Wacom på jobbet länge, och tänkte att det kunde vara väl värt att investera i en sådan, även för fritidsprojekt.

Använd i snitt några gånger i veckan. Jobbar framförallt grafiskt - ritar inte speciellt mycket, och kör fortfarande på det första stiftet, även om den är lite märkligt sliten. För m...   Läs mer
 
En fantastisk serie. Separata fodral för varje säsong. Men inte kartong för varje - så som de vanliga DVD:erna är paketerade. Mycket bra köp. Gillar man Entourage, inte har alla säsonger redan, bör man nästan skämmas om man inte inhandlar denna. Rena rånet.
1 år sedan

Sleeping Dogs

 
Sleeping Dogs > GTA IV. GTA 5 har jag inte provat, men ska väl göra som småningom. Spelet är mycket mer Story-drivet (man engageras att spela den på ett annat sätt) och spännande. Dessutom är Hong Kong oerhört vackert, inte minst på natten.

Soundtracket är till stor del fullkomligt utmärkt. Radiostationerna baseras på diverse skivbolag såsom Warp Records. Kvalitativt elektroniskt, vilket faller mig väldigt mycket i smaken - men kanske inte alla. Den lilla bristen som finns är att många radioka...   Läs mer
2 år sedan ( Uppdaterat: 1 år sedan )

Sony Xperia U

 
Uppdatering 2: Skräpet är nu kasserat. Absolut sämsta telefonen jag ägt. Har aldrig bytt från en telefon till en annan på så kort tid. Och då genomled jag ändå dess många brister. Men då jag inte längre kunde ringa och ta emot samtal, så blev jag tvungen att byta. Två stjärnor tack vare att jag är en musikälskare och ljud-outputen var det absolut bästa jag haft i en telefon. Sony är ett superföretag på många fronter. Men det är den sista telefonen jag köper från dem.

Uppdatering: Har snart ägt...   Läs mer
 
Köpte denna för 950 kr med frakt cirkus, från webhallen för snart två månader sedan. Under denna tid har jag bara laddat den ett par gånger, då är jag en person som rakar mig omkring 2-3 ggr per vecka.
Hade tidigare en Braun Series 1 - 190. Det största problemet där var att jag inte fick tag i stubben på halsen, kring käkbenet och andra svårtillgängliga områden. Denna tar verkligen ALLT. Har aldrig ens behövt använda trimmern, medan den med Braunen var en väldigt vital del i rakningen.

Om det...   Läs mer
 
Kvaliteten på mina två har varit under all kritik. Kontrollen känns plastig, och betydligt klenare i konstruktionen än både DS1 och 2. Knapparna på en av kontrollerna känns stumma och konstiga, på den andra fastnar spaken ibland. Båda felen inträffade någon månad efter inköp, då utan speciellt mycket användning.

Men förutom kvalitetsbristerna så är det en väldesignad kontroll, med suverän batteritid, som står sig bra även 2013!
 
995 kr - det var vad denna kamera kostade mig. Utan objektiv. Köpte snabbt en adapter för M42 (snudd på antik objektivfattning), och slog på lite gamla objektiv som fanns hemma, samt hackade firmware för högre bitrate i video.

Resultatet är oerhört imponerande. En extremt kompetent videokamera värd flera gånger sitt pris.

Följande +/- är satta efter hur JAG använder kameran:

+
Extremt bra byggkvalitet.
Tung, känns bra i handen.
Blixtsko för videolampa - utan att behöva skaffa extra tillbeh...   Läs mer
 
1 år sedan

CDON

 
Jag vet inte hur många ordrar jag gjort på Cdon under de senaste åren. Det är i alla fall många. Filmer mest, men har även köpt TV, kamera-tillbehör, böcker och säkert mer än så dessutom.

I 9 fall av 10 så funkar allting klockrent, man får grejerna snabbare än man någonsin trott var möjligt. Cdon har verkligen satt nya standarder för mig på den punkten. Såhär på rak arm kan jag bara komma på två tillfällen då det tagit längre tid än brukligt utan anledning (storhelger).
Det var dels vid en bo...   Läs mer
1 år sedan

Guild Wars 2

 
En efterlängtad uppföljare till ett av mina favoritspel. Under 7 års tid spelade jag det första spelet. När jag sedan hoppade in i tvåan lagom till release, så var det en besvikelse. Tyvärr.

Spelet är på inget sätt dåligt, förutom möjligen avsaknaden av vettig sPvP (detta ändras förmodligen med tiden - redan nu händer lite). Men för den som spelat ettan så fattas mycket. Den där känslan. Magin. Du vet. Känns helt bortblåst, och framför mig så existerar endast ett MMO av många, utan distinkta k...   Läs mer
2 år sedan ( Uppdaterat: 1 år sedan )

Sony Bravia KDL-32EX653

 
Sony är ett märke som står mig varmt om hjärtat, inte för att de ger mig mest "bang for the buck", eller för att deras produkter snyggast, utan för att helheten ofta är jävligt bra, och för att grejerna håller. Jag hade tidigare en 12 år gammal obrandad CRT-TV (som för övrigt är fullt fungerande fortfarande), jag ville ha liknande kvalitet på nästa TV också, även om jag inte tror att den kommer fungera fullt så länge, men det visar sig.

Något av det kan jag dock inte bedöma i dagsläget. Några ...   Läs mer
 
Inhandlade denna för omkring ett halvår sedan för att köra backuper på. Lite svårt att recensera en hårddisk på så kort varsel, men den är väldigt tyst, snabb och verkligen i fickformat. Köpte den för 800 kr och om den verkligen går för vad den utstrålar, i längden, så står jag för den som ett fantastiskt inköp. Men hur mycket kvalitet den andas, så var åtminstone 800 kr lite i överkant, egentligen.
2 år sedan

Sony MDR-RF865RK

 
Jag brukar dra mig för att recensera hörlurar, högtalare etc. just när jag skaffat dem. Det finns en god anledning till det, de presterar sällan sitt bästa rakt ut ur lådan. Jag har köpt lurar förut, blivit missnöjd vid köp och sedan, efter något års inspelande insett att det inte kan bli mycket bättre.

Nu ville jag prova ett par trådlösa. Hade inte direkt några förväntningar efter allt jag läs om brus osv. men för 600 kr, kunde jag inte riktigt låta bli. Allrahelst inte då de SÅG rejäla ut. F...   Läs mer
 
2 år sedan

CyberPhoto

 
Billigt, snabb leverans och Twix i paketet, vad mer kan man begära?
 
Har ägt denna i omkring ett halvår nu och förutom att den, för några veckor sedan krånglade med anslutning ut mot internet över trådlösa (och jag således fick återställa och installera upp), så har den fungerat alldeles utmärkt.

Jag har aldrig provat den under några speciella omständigheter - dvs. har aldrig behövt öppnat portar och så än så länge, men menyer är logiska och allt sånt, så det ska nog inte vara några problem.

Mycket prisvärd!
2 år sedan

Tintin Box

 
Trevlig box som jag ännu inte sett klart på, men gud så nostalgiskt, räcker länge gör det ju också! :)
 
Jag har nu ägt denna kamera i snart en månad. Jag ville dra ut på en recension så länge som möjligt, men samtidigt inte vänta tills den blev helt inaktuell iom. att uppföljaren, HX200 har släppts. Jag ska nu dela med mig av mina intryck, och en video (kan komma att uppdatera med foton framöver)

Jag stod länge i vägskälet mellan om jag skulle köpa en DSLR eller den här typen av kamera. Alternativen var många; Nikon D5100, Canon 550/600D, Nikon D3100, Sony A55/A35/A33, Panasonic GH2, Sony HX100v...   Läs mer
 
2 år sedan

Webhallen

 
Jag har, utan överdrift gjort närmare 50-talet beställningar hos Webhallen genom åren. De har inte svikit mig en enda gång. 9/10 gånger så har produkterna fungerat felfritt, inget att anmärka alls, det har gått snabbt, det har varit lätt att få tag i supporten, båda angående frågor och vid de där 1/10 gångerna, reklamera trasiga produkter.

De förtjänar inget annat än full pott och jag hoppas de kan fortsätta detta arbete som en av, åtminstone mina, topp-10 butiker, "alla kategorier", där ute.
 
Har haft denna ritplatta i snart två år. Initialt så kändes det som ett fantastiskt köp (precis som med så många andra produkter), men det visade sig ganska snart att det kanske inte var lika mycket "bang for the buck" som man kunde tänkas hoppas på.

Redan efter någon månad började jag märka hur pennan "laggade" runt över ytan. Detta har ökat enda sedan dess och nu är den så när på obrukbar. Byter man batterier så händer inget och kompatibiliteten med mac är väl sådär, den fungerar exempelvis ...   Läs mer
 
Det råder inga tvivel om att Driver: San Francisco är ett bra spel, dock så dras det med ett buggigt och allmänt dåligt fungerande online-spel, där man endast kan ansluta sig två spelare med/mot varandra. Detta medför i sin tur att spela inte är så bra som det kunde ha varit, då det egentligen bygger på en drös med spellägen som hade varit klockrena i ett fullt friskt online-läge.

enspelar-kampanjen är inte dålig, nej tvärtom, den är faktiskt riktigt rolig att spela. Dock var det inte av det s...   Läs mer
3 år sedan

WipEout HD Fury

 
Det absolut bästa racing-spelet jag spelat. Jag vet inte riktigt varför jag tycker det är kul, det är bara genuint underhållande helt enkelt. Det är inget avancerat spel, du bläddrar dig fram till det du vill spela, sedan kör du bara. Inga konstigheter.

Det är väldigt skarp inlärningskurva dock, så det är inte mycket att spela med vänner som själv inte äger spelet, tyvärr. Men som vanligt online- eller slö-lir så kommer det nog tillfredsställa de flesta racingfanatiker där ute. Inte minst de s...   Läs mer
 
 
Var snart ett år sedan jag beställde där nu men jag skulle inte säga att butiken är mer än medelmåttig oavsett. Köpte Sony vegas där då, som stod under fel produktbeskrivning (paketet skulle innehålla mer än vad det innehöll), jag var dock medveten om att det var fel, hyfsat åtminstone. Sedan när jag fått det bekräftat efter leverans slängde jag iväg ett mejl till deras "snabba" 24-timmars service, och jag har inte fått svar än idag, nu nästan 12 månader senare.

För övrigt så levererade de pro...   Läs mer
3 år sedan

Guild Wars

 
Har haft spelet i min ägo i över 5 år nu, detta innebär inte att jag spelat det frenetiskt, dag och natt under hela tiden, utan snarare som en ganska inaktiv och "vanlig" spelare.

Som en sådan så har jag liksom aldrig gått ned på djupet i spelet, aldrig gjort de allra svåraste instancerna, inte heller grindat efter de mest värdefulla objekten, utan jag har spelat det lite som vilket rollspel som helst (tänk final fantasy). Som ett sådant med en implementerad chatt och guildfunktion, samt djupe...   Läs mer
 
Entourage tågar på utan att göra en besviken, det kanske inte är den bästa säsongen, men har du följt hela, som en annan, så rekommenderas även denna del skarpt.
3 år sedan

Radio

 
Fantastisk film om en färgad, lätt handikappad grabb (Cuba Gooding Jr.) i 50-60 talets Amerika, där han stöter på den stränge fotbollscoachen (Ed harris), och blir värvad för att hjälpa det lokala fotbollslaget.

Det kanske inte låter som någon höjdare, men detta är en fantastiskt stark och känslosam film! Rekommenderas starkt!
 
Otroligt underskattad film som ger en otroligt inlevelse-känsla och man känner verkligen med karaktärerna i filmen.

Värt att nämna bör också vara att detta hör till en av mina absoluta favoritfilmer och därför är det inte allt för konstigt att jag ger den just en tia!
 
Sålde min Xbox 360 och köpte den här för ett par dagar sedan för 2,4 på media markt, ångrar inte bytet för en sekund såhär långt.

Det första man reagerar på är hur tyst den är, samt hur korta laddningstider den har, rena fröjden helt enkelt.

Spelen är enligt mig mycket bättre till den här konsolen, därav bytet, just skjutspel, vilket det finns mängder av till xboxen, kanske inte riktigt är min grej, så att byta kändes bara naturligt, allrahelst då jag alltid ägt Sony konsolerna tidigare. Dom ...   Läs mer
 
Allvarsam, men med rolig underton. Överlag väldigt bra, det finns ett "omseende värde" i den så att säga.
 
Prisvärd liten jäkel som jag köpte från Webhallen för 349 kr, den känn stadig i handen, om än lite väl gummiaktig kanske, dock lär man ju knappast tappa den.

Kvaliteten är helt reko och för en kamera i det här prissegmentet så är det oerhört bra, slänger upp en liten länk längst ner där jag filmat lite från balkongen.

Skulle kunna ge ca 1500 för den här kameran rent videomässigt, med tanke på att det faktiskt är en pocketkamera, enda negativa kan vara att den är lite större än konkurrenterna,...   Läs mer
4 år sedan

Sony PlayStation

 
Helt prisvärd, bra konsoll som håller förvånansvärt länge, ägt min i ca. 12 år och har aldrig haft några problem, kontra min 360 som åkte in på sjukan redan efter ett år.

Spelen är roliga och kreativa på något sätt, även om de inte ser ut som några estetiska monster så kan jag säga att det ligger mycket mer där bakom.

Möjligen är det inte lika kul att köpa en nu, åtminstone inte om man inte haft en förut, då det är ett väldigt stramt spelutbud, får du tag i ett chip till den, så kanske det bl...   Läs mer
 
En överlag bra telefon som man skulle kunna kalla för en mellanbrygga mellan smartphone och en vanlig touch mobil, du har inte alla appar och smarta funktioner som i en smartphone och du får nöja dig med ett halvtaskigt multi-tasking utan grafiskt interface. Samtidigt har du dock lite mer än vad en vanlig telefon kan erbjuda (Wifi, GPS t ex.).

Plus:
Snabb kamera, Bra Wifi, Snygg, mestadels lätt att hantera.

Minus:
Den kan haka upp sig lite lätt ibland, men inte för mer än någon sekund. Vissa ...   Läs mer