Medlem sedan: 2004-09-19

Scrappys omdömen

Här visas de omdömen Scrappy har lämnat på Prisjakt & Minhembio.

+1 
Objektivet är i klass med den dyrare modellen Canons EF 50 1.4 USM. Jag har haft flera exemplar av 1.4-versionen genom åren och kan säga att detta i princip är lika bra.

Denna nya version är mycket välbyggd och känns stabil. Metallfattningen inger förtroende. Plastkonstruktionen känns exklusiv och inte knarrig och skör som andra objektiv kan göra.

STM-fokusen är inte helt tyst men klart acceptabel särskilt om man inte filmar. Objektivet fokuserar snabbt och AF känns mer tillförlitlig än på C...   Läs mer
 
För det låga priset en klar tiopoängare. Ljuset är ok för högtalarens ringa storlek. Var förvånad över att den spelar upp basen så bra.

Inget som ersätter stereon men i köket, tvättstugan eller badrummet är den klockren.
 
Köpte mitt kort i USA och det har betett sig konstigt från början. Kameran, 5D Mark II hänger sig ofta med detta kort. Till slut gav jag upp och bestämde mig för att utnyttja Sandisks livstidsgaranti.

Efter lång mailkonversation fram och tillbaka blev jag ombedd att skicka kortet till Sandisk i Tjeckien för utbyte. Bara frakten dit kostar 100kr. Nu är kortet skickat och jag kan se via trackingnummer att Sandisk tagit emot försändelsen, men de påstår trots det att de inte fått något kort. Otro...   Läs mer
 
Fantastisk liten sak till min Canon 5D Mark II. Har nog haft/provat de flesta Canon-objektiven genom åren och detta är en favorit. Liten, lätt och skarp. Perfekt då man vill gå ut och nästan glömma att kameran är med.

Jämförde skärpan mot 24-70/2.8 och 40/2,8 var skarpare. Den fokuserar hyffsat snabbt och tyst. Klart bättre än den gamla 35/2.0 som surrar och har hemsk bokeh (oskärpa).

För 1500:- ny från Proshop är den ett fynd.
 
2 år sedan

Proshop

 
Lägsta pris, lätt att beställa och betala. Leverans på en dag. Superbra!
 
Min första Androidtelefon. Kommer från en Nokia N8. Har även en iPad 2 och frugan har en iPhone 4s. Nokian har fungerat bra med fint flyt, bästa mobilkameran, hdmi, mkv-videostöd, gratis kartor, mm. Skärmen känns dock nu i minsta laget så det var dags för en större.

Är ganska tekniskt lagd och gillar avancerade prylar men tycker att en telefon ska vara enkel och funktionell, precis som tv:n, spisen, diskmaskinen, surfplattan, bland andra prylar som bara ska funka. Vill jag programmera och pula...   Läs mer

2 år sedan
Okänt
 
Köpte en kamera 15% billigare (750kr) än i sverige. Som någon skrev nedan så betalar man full svensk moms, 25% automatiskt. Kameran var av europamodell med full europagaranti.

Orderläggning fungerade bra och jag fick snabbt bekräftelsemail. Mindre bra att säkerhetsdosan på kortet inte behövdes och att kortuppgifterna sparas. Bra att man kan cancellera ordern fram tills att den skeppas.

Jag tog alternativet med fri frakt. Det gick att följa ordern hyffsat, paketet låg och väntade fyra dagar på...   Läs mer
+5 
Sammanfattning:
+ Storleken, vikten
+ Bildkvaliten både i bra och dåligt ljus
+ RAW-alternativ
+ Videokvaliten (1080p/50p), kan filma i nästan totalt mörker (läs testet på digitalcamerainfo.com där RX100 presterar lika bra som dyra videokameror i dåligt ljus)
+ Videoalternativ, alla manuella kontroller som behövs
+ Inställningsmöjligheter, du kan göra allt som på en DSLR
+ USB laddning, skönt att bara plugga in kameran för laddning
+ Sekvenstagning, 10bilder/sekund, perfekt för barn som hoppar,...   Läs mer
 
3 år sedan

Adlibris

-1 
Bra priser men väldigt långsam leverans. De lovade 2-5 dagar och paketet skickades efter 9 dagar, med ytterligare 4 dagars leveranstid till Stockholm city. Hallå? Ska det ta två veckor att skicka tre små böcker som de hade i lager?

Dåligt, kommer inte att handla av Adlibris igen.
 
3 år sedan

Babyhuset

 
Snabb leverans av Brio Race. Enkelt att beställa.
 
3 år sedan

CDON

-1 
Jag måste ha blivit bortskämd de senaste åren då jag beställt från Dustinhome, Inet, mfl som alla levererar på EN arbetsdag till mig i centrala Stockholm.

Naivt trodde jag att CDON hade samma snabba leveranser. Jag gjorde min beställning i onsdags kl 11.29 och paketet anlände på fredag eftermiddag.

Många kanske tycker det är löjligt att klaga på två dagars leveranstid men om alla leverantörer har ungeför samma pris och de flesta (förutom CDON) levererar på en dag, varför skall man då handla a...   Läs mer
6 år sedan ( Uppdaterat: 3 år sedan )

Sennheiser CX300-II Precision

-3 
Bra ljud om man inte rör på sig. När man går dunkar stegljuden högre än all musik. Prasslande på sladden mm förstärks också, extremt irriterande då jag köpte dem för att lyssna med då jag går till jobbet. Slängde kartongen så jag kan inte returnera skiten heller...
 
3 år sedan

Belysningsdesign

 
Otydlig leveransinformation men superbra service och snabbt åtgärdande av trasig leverans.

Då jag ångrade köpet av en lampa erbjöds jag behålla den till halva priset, det var ok för mig och besparade mig retur, mm.
 
3 år sedan

Inet

 
Suverän service och snabba leveranser.

Handlar som regel alla mina dataprylar på Inet. Har köpt delar och byggt en egen dator och allt fungerar perfekt.

Har skickat in hårddisk på service och trots att de inte hittade något fel betalade Inet all frakt + retur av goodwill = världsklass!

Alltid bra priser och trevligt bemötande på telefon.
4 år sedan

Nokia N8

-1 
OK, jag kastade in handduken och köpte en N8. Hittade en som var knappt använd på Blocket för 2200:-. Mitt ex lider som tur är inte så mycket av lila-effekten.

Trots allt var jag ute efter en mobiltelefon med bra kamera. Jag fotar normalt med Canon 5D Mark II och 24-70/2.8 så jag har ganska höga krav på kvalitet. Naturligtvis har jag inte alltid med mig min systemkamera och då kommer mobilkameran till användning. Surfa gör jag på mina 30" skärmar hemma eller på jobbet. Film ser jag i 1080p up...   Läs mer
 
4 år sedan

NetOnNet

+1 
Varning! Handla aldrig på NetonNet om du vill kunna använda den lagstadgade ångerrätten för risken är stor att du aldrig får tillbaka dina pengar. Jag börjar undra om NetonNet har ekonomiska eller likviditetsproblem.

Jag ångrade ett köp på NetonNet och meddelade detta inom 14 dagar. NetonNet mottog produkten och godkände returen för 17 dagar sedan mer jag har fortfarande inte fått mina pengar tillbaka. Då man ringer dem kommer man bara till kundtjänst, det finns ingen möjlighet att prata med ...   Läs mer
 • Butiken svarar:

  Hej Scrappy. Här har det uppenbarligen uppstått något fel i hanteringen av din retur och jag ber verkligen om ursäkt över att du blivit drabbad av detta. Vår riktlinje är att en utbetalning skall ske inom 5-10 arbetsdagar från det att vi mottagit och godkänt din returförsändelse. Jag förstår således din frustration eftersom den tiden uppenbarligen passerat. Kontakta mig på bjorn.gustafsson@netonnet.com så löser vi det inträffade.

  Mvh
  Björn Gustafsson
  Kundombudsman, NetOnNet

 
Blev besviken på denna monitor. Skärmen har tydlig IPS-glow vid mörka bilder vilket är extremt irriterande vid filmtittande. Svärtan är inte särskilt imponerande.

Tycker att skärmen har skumma färger. Antar att det beror på wide-gamut. Skall man köra i SRGB vilket jag gör så stämmer inte färgerna mot vad man är van vid. Rött tenderar att skifta mot lila tex. Och ja, jag hade skärmen inställd på SRGB-läge.

Antiglare-filtret ger en gnistrande effekt och samlar smuts.

Det blev en Eizo PVA-skär...   Läs mer
4 år sedan

Benq BL2400PT

 
Sådär. Hade denna hemma och jämförde med Eizo EV2333. Benq är väldigt plastig och ful. Känns som en lågbudgetvariant. Hade problem med att få färgerna korrekta. Svärtan ok, men färgerna något ojämna.

På ljusa/grå bilder ser man tydligt edge-LED lysa från kanterna vilket är störande.

Ingen aning om responstid.

Jag skickade tillbaka denna och köpte Eizon.
 
Fantastisk skärm med underbara färger och kolsvart svärta. Flatpanelshd skriver: "The very low black level is a small revolution when it comes to PC monitors and the black level on Eizo EV2333W is actually on par with some of the best LCD-TVs and plasma-TVs out there."

Har ingen aning om hur skärmen är till spel då jag bara har den tilll foto- och videoredigering.

Lugn och skarp bild, perfekt om du skriver långa dokument eller jobbar med bilder. Inget störande anti-glare filter, trots det ma...   Läs mer
4 år sedan

HP ZR24w

 
Tänkte det var dags för en ny större skärm. Har läst så mycket gott om IPS-skärmar att jag slog till på denna. Bra pris och 16:10 format passade mig perfekt till foto- och videoredigering.

Bilden är skarp och färgerna fina. Skärmen är dock alldeles för ljus! Även om man sätter brightness till 0 så är det för ljust. Svärtan är usel!

Blev grymt besviken på IPS-glow. Sitter 70cm från skärmen och ser en stor ljus sol i vänstra nedre hörnet när jag har svart bakgrund. Har googlat och förstått att ...   Läs mer
5 år sedan ( Uppdaterat: 4 år sedan )

Samsung LE40C535

 
Suverän tv till klockrent pris (4222:- på Expert med prisgaranti och 5% medmera check). Bra och jämn svärta utan clouding till skillnad från LED-varianterna. Skärmen är matt så man slipper reflektioner. Mediaspelaren tar de flesta format jag testat inkl mkv, divx och avi. Många inställningsmöjlighter.

Saknar inte 100Hz då det inte behövs för filmtittande. Så här skriver HDTVtest om 100Hz:
If you watch a lot of films and play a lot of games, 100hz is actually one of the last things you want. Y...   Läs mer
 
Har en i5 2500K och med den medföljande stock-kylaren hade jag först load-temp på 85gr. Efter ny kylpasta, Arctic Silver 5, fick jag ner load-tempen till 69gr. Tyckte fortfarande det var för mycket och satsade därför på Arctic Cooling Freezer 7. Såg efter demontering av stock-kylaren att pastan täckte perfekt så det var inte den det var fel på.

Med Arctic Cooling Freezer 7 har jag load temp på 48gr! Använder den färdigmonterade kylpastan. Otroligt effektiv. Dags att överklocka!
+1 
Snygg design och fina färger men cloudingen som många rapporterat om gör att tv:n går bort. Välj en vanlig LCD-tv istället, du får bättre bild och utan clouding.
 
5 år sedan

Dustin Home

 
Snabbt och rätt. 100% nöjd!

5 år sedan

JME Data

 
Bra priser och ok hemsida. Jag lade en beställning och när jag skulle betala kom det upp mottagare: Dataklippet i Malmö. Vilka är de? Då de inte är samma namn som JME avbröt jag köpet och handlade på Dustin istället. Dustin = Dustin vid betalning. Något dyrare men då vet jag att det funkar. Dustin levererade felfritt på 1 dag.
 • Butiken svarar:

  Hej ”Scrappy”,  Tack för att du gjorde oss uppmärksam på detta. Vårt juridiska namn är Datorklippet i Malmö AB och vårt namn ut mot marknaden är JME Data. Vi har försökt upplysa om detta så gott vi kan på vår hemsida under fliken ”om oss” men givetvis kan jag förstå att man kan bli konfunderad när man ser att namnen inte stämmer överens, men det är absolut inget konstigt. Ett samtal eller mail så hade vi kunnat besvara denna fråga direkt åt dig.  Vi håller nu på att åtgärda detta problem så att det ska se korrekt ut i framtiden. När det kommer till leverans så har vi alltid leverans dagen efter om vi har varan på lager.  Har lagt ett PM till dig också med ytterligare ett litet tack. Det är väldigt viktigt att vi får sådan feedback så att vi kan åtgärda eventuella problem som uppstår.  Med vänliga hälsningar,

  Martin Björk

  JME Data

 
5 år sedan

Rajala Pro Shop

 
Köpte en Canon 5DII i höstas, frågade uttryckligen om det var någon prisändring på gång och blev lovad att så inte var fallet. En vecka senare sänker de priset med 2500:- och de vägrar ersätta mig med mellanskillnaden när jag gick dit och klagade.

Generellt dålig service och otrevlig personal.
 
 
Beställde ett Canon-objektiv vilket skulle levereras efter 2-7 dagar, det kom på dag 18. Bra pris och oskadad kartong men den långa leveranstiden drar ner betyget.