22 år Medlem sedan: 2008-07-16

Johanwws omdömen

Här visas de omdömen Johanww har lämnat på Prisjakt & Minhembio.

 
1 år sedan

MyTrendyPhone

 
Beställde ett headset på torsdag eftermiddag som skickades dagen efter beställning och kom i brevlådan på tisdag.

Jag kan inte betygsätta kundservice då jag ej behövt vara i kontakt med dem.

Det som dock drar ned betyget en stjärna är att jag fick ett mail där det stod att betalningen ej gick igenom fast dem dragit pengar från kortet. Jag läste hela texten i mailet och då var det olika ordernr vilket gjorde att betalningen då gått igenom enl deras text, varför skicka ut ett sådant mail och or...   Läs mer
 
Köpte datorn för 16.000kr och är helt klart värt pengarna men om jag skulle betala 21.000kr för den är tveksamt, men man får det bästa vilket som.
Jag la in en snabbare 120GB SSD samt en extra 750GB HDD så totalt 3 hårddiskar med totalt 1620GB vilket räcker gott o väl och den startar på under 10sek.

Endast testat WoW men spelar på ultra utan problem men fläktarna låter en hel del som på dem flesta laptops när man spelar. Den väger ca 5kg så den är inte speciellt portabel men..prestanda tar p...   Läs mer
2 år sedan ( Uppdaterat: 1 år sedan )

MS-Tech MS-N750VAL 750W

 
Gör det den ska och + för kabelstrumpor.
 
Haft mobilen några månader och bytte från en Iphone 5 och kunde inte va mer nöjd!
Visst kunde batteriet hålla längre men att ladda den varannan dag gentemot Iphone som jag var tvungen att ladda varje dag vinner S4an med hästlängder.

2 år sedan

PointDeal.se

 
Kan inte mer än hålla med #Imanovich. De luras inte då de skrivit på ett flertal ställen vad som gäller om man kryssar i 5 dagars VIP.

Jag hade lite strul med frakten då jag beställde spelet tisdag kl 12:00 och det skickades dagen därpå ons kl 19 vilket är längre än utlovat! Dock fick jag spelet i brevlådan på fredag, ska tillägga att jag bor i Kiruna.
Svarar även snabbt på mail!
+2 
Riktigt snabb HDD som jag använt ca 2 veckor. När jag för över tex en stor film på ca 10gb genom USB 3.0 till extern HDD så går det ca 200-300mb/s men då är det den externa HDDn som sölar ned då det ej är en SSD. Med hårddisk test får jag ca 300-400mb/s vilket är helt acceptabelt tycker jag.

I Windows 7 får jag 7.9 av 7.9 i prestandaindex för hårddisken om nu någon undrar, installerat den såklart i AHCI mode.

Edit: Haft den i 6 mån nu och funkar galant.

2 år sedan

Now Clothing

 
Leverans dagen efter beställning samt mycket trevligt bemötande!

Rekommenderas varmt!
 
2 år sedan

Proshop

+1 
Snabb leverans upp till Kiruna. Beställde ett antal produkter(alla i lager)på måndag kväll och paketet skickades på tisdag, jag hade paketet på fredag förmiddag.

Edit: Beställde en intern Blu-ray brännare/spelade till datorn och väntade ganska exakt 1 vecka på den. När jag fått paketet var det en extern DVD-RW spelare som inte ens kan läsa blu-ray och kollade på prisjakt och det var t.o.m en billigare spelare än det jag betalt för blu-ray spelaren. Otroligt besviken då man såklart förväntar si...   Läs mer
 
300kr och funkar galant, och tyst är den med.

OBS: har endast ström för 2st enheter som tex HDD och ODD. En kabel har alla de kontakterna så tajt blir det så dvd-spelaren kan ej vara högst upp då kabeln ej når.
Den har heller inga kabelstrumpor men den funkar, än så länge efter 1 vecka.
+1 
För drygt 500kr är detta chassi riktigt prisvärt och man känner kvalitet men något stort för ett m-ATX. Den har en fläkt fram och en bak men även en liten på var sida så totalt 4st fläktar. Dock är de två på sidorna väldigt dåligt placerade så jag har dem ej inkopplade.

Förinstallerade distanser så man behöver endast sätta dit upp till 4 skruvar beroende på moderkort. Den har även ett stort hål bakom moderkortet för att lätt byta cpu fläkt när man redan satt på moderkortet. Mycket lätta instru...   Läs mer
 
Köpt för 1000kr och vilken bild! För vardagligt användande och kolla film funkar den utmärkt. Har även en Samsung 1080p 3D 120Hz LED skärm för 2500kr och ser ingen skillnad på bilden fören jag börjar spela, då ser man stor skillnad och denna hänger helt enkelt inte med riktigt.

Ska man ej spela så varför lägga pengarna på en dyrare skärm som mest troligt inte har bättre bild iaf.
 
Funkar bra och för sitt pris är den helt klart värt pengarna. Ingen kylning på den så överklocka den inte. Annars är det en av de billigaste 1600MHz 4GB och funkar gör den.
-2 
Som nedstående skriver, den har väldigt bra grafik och man kan köra vissa spel på någorlunda grafik, men har ej testat att spela på den dess mer. För endast 1000kr är detta ett kap då tex AMD processorer inte kommer med grafikkort och här får man både processor och grafikkort i ett, vilket också gör att dator håller sig svalare.
 
Går stabilt med en intel i3a med inbyggd grafik. Något få utgångar men i denna prisklass kan man inte ha för höga krav. Lätt bios och moderkortet levererades med den nya rev. 1.1. Jag skulle själv inte vilja överklocka med detta kort då det knappt har några kyl flänsar. Men för vardagligt användande funkar det kanon. Stort + för extern USB 3.0 för chassi.
 
För 300kr från ljudfokus var det inte mycket att snacka om då största delen av pengarna gick på fronthögtalare. Använder dessa som surroundhögtalare samt center och funkar kanon. De hade gärna fått ha lite bättre diskant men har annars väldigt bra ljud.
 
Vilket ljud! Riktigt bra mellanregister om man jämför med andra i denna prisklass. Basen var som sagt en ganska besvikelse då jag trodde 4st 10"s basar skulle räcka utan att ha en subwoofer men icke.
2 år sedan

Ace Edge SX400

 
Inte alls värt 400kr. Köpte dem då mitt Sony Headset DR-GA200 gick sönder och dem är endast 200kr dyrare och mycket skönare än dessa. Dem här klämmer vid öronen så efter ca 20-30min vill man ta av dem.
+1 
Riktigt bra minneskort i class 10 och funkar bra att spela WoW från den på min macbook. Lite segare i loadingscreens men förutom det funkar det utmärkt. Drar av 2 stjärnor då man inte får 30mb/s läshastighet och ännu mindre skrivhastighet. När jag flyttar en film på ca 10gb flyttar den i ca 18-23mb/s.
 
Använd för att flytta stora filer och fyllt minnet flera gånger osv. Gjort den bootbar och ändrat den tillbaka till NTFS flera gånger. Den är även använd flera gånger i veckan i ca 3-4år nu och den funkar utan problem.

Otroligt nöjd, dock har den börjat sega ned flytthastigheten till ca 30mb/s max, oftast ligger den på 20mb/s men efter intensivt användande i 3-4år får man räkna med det, minnet funkar fortfarande!
-1 
Mycket prestanda för pengarna. Jag har den ej klockad(men hade kunnat klocka den utan problem).
Spelar endast WoW och med grafik på ultra(men med shadow på high) får jag minst 35 fps i raid och BGs och det går utmärkt att spela i, utan lagg.

Detta kort är också väldigt tyst och överröstar inte mina chassifläktar eller CPUn vilket är väldigt bra. Håller bra temperaturer och efter några timmars spelande är temperaturen stadiga 45-50 grader vilket är väldigt bra med tanke på att vissa grafikkort...   Läs mer
2 år sedan

Yamaha RX-V771

 
Min första receiver men haft flera olika hemmabiopaket i olika prisklasser innan. Har denna med Proson stadium 10 paketet och den orkar driva dessa stora högtalare bra. Ljudkvaliten är 100 gånger bättre än färdiga paket.

Varför jag ej ger den en 10a är för att den automatiska kalibreringen inte funkar speciellt bra, fast jag har högtalarna exakt samma avstånd så visar den 0,5-2m fel...

Har problem med att om jag har både min TV och projektor inkopplade så blinkar skärmen var 5e sekund...Fixad...   Läs mer
 
Väldigt effektiv, den drog ned min FX 8350 med stock kylare från ca 45 grader till knappt 35 grader i idle + att den låter mycket mindre! Den går på mycket lägre rpm så fick varning från bios i början men drog ned minim nivån till 500rpm och då startar den utan problem. Fläkten verkar hålla sig under 1000rpm i idle och load.

Lätt att montera fast jag hade färdigmonterat moderkort på chassit. Kollade ej på instruktionerna utan gick efter en youtube video
( http://www.youtube.com/watch?v=OrnWVHd...   Läs mer
 
Bra hårddisk som håller det den lovar. Skulle önska att den lät mindre och att när den sätter igång så hör man den tydligt.
 
Kult ett tag som med det flesta xbox spel..Funkar som det ska gör det dock och den ser en fast det är väldigt mörkt i rummet. Röstfunktionen kunde funkat bättre och den finns bara på engelska, vilket gör att du måste ändra land på xbox profile.

3 år sedan ( Uppdaterat: 2 år sedan )

Net2World

 
Lägsta priset! Beställde på söndag och levererades på måndag, dock med DHL som är otroligt sega och fick vänta ca 4-5 dagar på en hårddisk, skulle önska ett alternativ med posten. Annars har mina beställningar gått felfritt och snabbt lämnat deras lager.

Edit: Gjort ett antal beställningar efter omdömet ovan och verkligen snabb leverans och bra lagerstatus. Funkat felfritt varje gång.
+5 
Mycket prisvärd och går stabilt på 4,3Ghz med stock kylaren. Dock tycker jag den går ganska varm, idle ca 45-50 grader och stock fläkten låter rassligt ibland och börjar låta en hel del när man börjar spela. Jag har inte byggt något tyst system men det är CPUn som hörs vid spelande, inte grafikkortet och för detta drar jag av 1 stjärna. Har nu beställt en ny cpu kylare.
 
Helt ok minnen men förvänta dig inte att överklocka dessa, de blir extremt varma. Har asus sabertooth 990fx och dessa funkar bra med den men går automatiskt på 1400mhz. Dock kan man dra upp den till 1600 men kan klara mig på 1400 där de är mest stabil.
 
Väldigt få moderkort som stödjer dessa minnen, de fick både ASrock 990fx samt asus sabertooth att få blåskärm och krascha. Bytte minnen och nu funkar allt galant. Om ditt moderkort mot all förmodan stödjer dessa så slå till, annars köp annat.

2 år sedan

Importgrossisten

 
Beställde 2st ramminnen kl 09.00 på fredag och de skickades 30min senare från deras lager. Jag hade paketet i brevlådan på måndag(bor i Kiruna). Mycket snabb leverans + de var billigast.
 
Mycket simpel dator men för ca 2000kr är den helt klart värt pengarna. Man bör ta bort lite av de onödiga programmen som installeras första gången man startar datorn. Annars kan jag använda utorrent och surfa och kolla youtube samtidigt utan problem, dock kan den vara ganska seg och små hacka i vissa videoklipp på youtube.

Mycket dator för pengarna.
2 år sedan

LG BP125N

 
väldigt prisvärd och man får mycket för endast 500kr. Har testat denna med 2TB extern HDD och den fixar det galant med tex .mkv osv. På 47"s TVn ser man tydligt att den skalar upp filmerna till högre format än om man jämför med en vanligt dvd-spelare. Ser ut att vara HD filmer fast det endast är dvd.
 
Otroligt prisvärd!

Stort + för USB 3.0 för inkoppling på chassit vilket mitt andra moderkort som åkte tillbaka ASrock 990FX extreme3 inte hade.

Mycket enkelt att använda och koppla in då det följde med tex adapter för alla småkablar till chassit så det blir lättare att koppla in i moderkortet.

Kör denna med processorn AMD FX 8350. Var tvungen att uppdatera bios men det gjorde man enkelt genom USB. Instruktioner finns här och även i manualen: http://support.asus.com/documents/detail.aspx?SL...   Läs mer
2 år sedan

Logitech Z-5500

 
Haft denna i över 2år och bra ljud för musik och spel men att kolla film är inte samma upplevelse som ett sk "riktigt" hemmabiopaket men det kanske man förväntar sig då detta är datorhögtalare. Annars är det ett riktigt bra 5.1 ljud för musik och spel.
 
Underbar sak och gör det den ska utan problem. Köpte denna i usa för 2500kr och helt klart värt pengarna och skulle kunna betala mer för den också.

Kristallklar bild och oslagbar i upplösning på surfplattor förutom de nyare ipadsen såklart. Du kan lätt göra flera saker samtidigt på den som t ex spela,surfa använda olika appar osv.

Jag tycker 9,7" är en utmärkt storlek på en surfplatta då jag inte skulle idas gå runt med tex en 12" platta, skulle kännas klumpigt.

Batteritiden! Är fortfarande...   Läs mer
+1 
Tog det stora steget från windows till mac för ca 2 veckor sedan med denna MBP. Första intrycket är att den är sjukt mycket snyggare,tunnare och stilrenare än alla andra laptops jag haft vilket är en del.
Tycker inte skillnade mellan windows och mac os är helt olika utan mycket är uppbyggt på liknande sätt vilket gör allt lättare enl mig och mac os känns helt klart mer stilrent och snyggare samt mer lättnavigerat i program och filer m.m.

+
Den startar på under 10 sekunder och är allmänt väldi...   Läs mer
 
Jag köpte den endast för att spela musik via airplay från ipad/macbook/iphone:en och eventuellt kolla film och visa bilder. Den funkar helt ok för detta fast att kolla en full HD film var inge vidare och laggar ganska mycket, samt lyckas jag ej fylla ut bilden på 55"s TVn utan är svarta kanter även fast jag använder 2012ans macbook med inbyggd HDMI.

Därför drar jag ned betyget då jag hoppades på att slippa HDMI kabel från datorn men eftersom det laggar i full HD och lämnar svarta kanter på TVn...   Läs mer
 
Bra moderkort i överlag men saknar vissa saker på den. Använder Amd FX 8350 till denna och funkar kanon.

För det första passade den inte speciellt bra i ett ATX chassi(Aerocool Strike-x Adcance), denna var för liten så 2 hål i chassit fick vara oanvända. Detta medförde i att kortet vart ganska böjligt och jag fick hålla fast i kanten när jag skulle trycka dit ramminnena och kablar i det. Den har ingen extra USB 3.0 ingång för att koppla in en USB 3.0 framme på datorn.

Annars har den funkat br...   Läs mer
-1 
Bytte från Samsung galaxy S3 så det blir en sk jämförelse recension.

Första upplevelsen var inte speciellt positiv då den har avsevärt mindre skärm, måste flytta bilder/musik osv genom itunes, har mindre möjlighet att förändra hemskärmarna och göra mobilen till ens egen så att säga och flytta kontakterna från S3an var hemskt jobbigt och man kan ej ha minneskort i den för att utöka minnesmängden.

Skärmen ska vara bättre än S3an men när jag sätter dem bredvid varandra ser jag ingen större skill...   Läs mer
 
Gör det den ska och jag upplever ingen fördröjning alls. Väldigt simpel att installera på min mac, använder den i garageband och funkar kanon. Man kan även koppla in förutom en mic, ett till instrument. Den är dock väldigt simpel och inget extra så tycker 900kr är ett ganska kraftigt pris för den, dock köpte jag den hos thomann.de för ca 600 vilket är ett mer logiskt pris.
2 år sedan

Noctua NH-D14

 
Mycket effektiv kylare! klockade min i7 2600k från 3,4Ghz till 4,5Ghz utan problem och den gick stabilt i ca 30-35 grader i idle och load ca 40-50 grader. Tänk på att ha låga minnen då denna mest troligt kommer gå över 1 ramminnesplats beroende på moderkort.
+1 
Haft denna underbara mus i över 1år och spelat med den och den funkar helt prefekt, som ny fortfarande! Själv tog jag bort alla vikter i den och då vart den perfekt.

Det enda jag jag skulle önskat är fler än bara 2 extra knappar, kommer inte speciellt långt med endast 5 knappar(ink scrollen). Hade även önskar fast lysande ljus istället för pulserande ljus hela tiden.

Annars en väldigt prisvärd gamingmus om man kan klara sig på 5 knappar.
 
2 år sedan

DiscAtOnce

 
Beställde några kablar på torsdag och de skickades på fredag. Jag hade paketet i brevlådan på måndag(i Kiruna). Snabb leverans och bra priser!

2 år sedan

SmartGuy.se

 
Mycket bra priser på kläder och de kläder som ej passade skickade jag tillbaka vilket gick väldigt smidigt och fick återbetalning snabbt på kontot.
Det enda som drar av en stjärna i mitt betyg är att leveransen gärna hade fått vara lite snabbare, beställde på söndag och skickades på tisdag em.
  • Butiken svarar:

    Hej,

    Trevligt att höra att du är nöjd och vi tackar för din recension. Vi försöker alltid på att förbättra oss och vi hoppas vi kan leverera fortare nästa gång.

    Mvh,

    Kundservice, Smartguy


2 år sedan

Dataparadiset

 
Beställde en datorlåda på måndag och den skickades med DHL dagen efter och fanns hos mitt postombud på torsdag(jag bor i kiruna) så mycket snabb leverans av ett sådant stort paket.
 
Helt ok speltangentbord och har använt den ca 1år och funkar utan problem än idag.
Bra med en USB port på den men hade varit bättre om den inte hade tagit upp en extra USB plats på datorn, alltså så man får en extra USB port istället får man bara en lite mer tillgänglig USB port.
Efter mindre än 6 mån började "speltangenterna W,A,S,D" nötas bort och är i dagsläget väldigt utsuddade, tycker de hade kunnat förstärkt eller något liknande just dessa tangenter då det är ett speltangentbord.

Som må...   Läs mer
 
Använt i ca 3 månader och flyttar filmer till den från PCn via USB 3.0 från en SSD och får överföringshastigheter på ca 60-130mb/s, om jag dock flyttar flera filer samtidigt går hastigheten ned mot ca 50mb/s. Jag har den kopplad till TVn efter jag flyttat filmer osv klart så den får starta och stängas av väldigt ofta vilket den gör galant och den är igång för användning på under 5 sec.

USB 3.0, 7200rpm och 2TB HDD för under 1000kr är riktigt bra pris så jag rekommenderar såklart denna HDD.   Läs mer
 
2 år sedan

NetOnNet

 
Torsdag efterm: Beställde en vara som ej fanns i lager utan förväntades i lager på måndag.
Fredag: Varan skickades kl 17. Mycket bra leveranstid av netonnet och bra lagerstatus med resonliga priser.
2 år sedan

Samsung S23A750D

 
Skarp och bra bild även i 3D men jag verkar ej finnas någonstans där du kan ställa in hur mycket/lite 3D du vill ha utan den verkar vara förinställd vilket är såklart tråkigt.
Jag föredrar passiv 3D då man inte blir lika trött i ögonen som aktiv fast det är ju en smaksak.

Förutom 3D är det annars en bra skärm med 120Hz, LED och helt ok ms.

Rekommenderar denna om du är ute efter en datorskärm(spelskärm i mitt fall) men är 3D något du prioriterar och själv vill bestämma 3D djup/vinkel osv på s...   Läs mer
 
Mycket prisvärda aktiva högtalare med tryck i bas och klar diskant. Bytte upp mig från vanliga datorhögtalare då jag har börjat göra musik och behöver då högtalare som ger ett så sanningsenligt ljud som möjligt och inte rensa ens plånbok och dessa ger precis det.

Dock skulle jag lätt kunnat klara mig med 5"are då dessa är väldigt stora och jag sitter ganska nära dem, de ger trots det ändå ett väldigt bra ljud. Jag valde 8" för har ett ganska stort rum men eftersom jag sitter nära högtalarna kä...   Läs mer
 
2 år sedan

ITsajten

 
Beställde HDMI kabel och några andra smågrejer och fick dem dagen efter i brevlådan och jag bor i Kiruna. Mycket snabb leverans och bäst pris på de produkter jag sökte efter.