Medlem sedan: 2006-04-04

Henrik_s omdömen

Här visas de omdömen Henrik_ har lämnat på Prisjakt & Minhembio.

7 dagar sedan

Sony MDR-10RC

 
Jag har haft dessa lurar i ungefär en vecka nu. Jag köpte dem enbart för att använda till datorn, och för detta ändamål fungerar de utmärkt.

Ljudet är väldigt "rent" och ärligt, och jag tycker de låter bra vilken musik jag än spelar. Direkt när jag testade dem tillsammans med min iPhone upptäckte jag en massa oljud (typ vinylknaster och annat) i låtarna som jag inte lagt märke till tidigare med standard-öronsnäckorna.

Bra byggkvalitet, lätta och sköna att ha på sig. Med musik på filtrerar de ...   Läs mer
 
7 mån sedan

DiscAtOnce

 
Bra priser och snabb leverans. Billig frakt dessutom. Rekommenderas!
 
1 år sedan

emusic.se

+2 
Bra priser och snabb leveranstid. Toppen helt enkelt!
 
1 år sedan

Ljudkällarn

 
Bra pris på produkten jag ville ha, jättesnabb leverans, och gratis frakt. Toppen!
 
Ingenting att klaga på så här långt. Jag gick från 4 till 16 GB RAM i min iMac, och nu fattar jag inte varför jag väntade så länge med att göra det. Datorn känns sprillans ny! Inget mer frenetiskt tuggande från hårddisken vid minsta lilla belastning. Rekommenderas varmt.
1 år sedan

Ortofon 2M Blue

 
Helt klart en uppgradering från 2M Red. Upplever att den spelar mycket "renare". Spår med mycket inner groove distortion hanterar den mycket bättre än sin "lillebror".

Heller inga problem som jag hade i början med 2M Red, t.ex. att vissa maxisinglar inte spelade korrekt eller att nålen gled av i början av skivan ibland.

Den blir nog bara ännu bättre efter några fler timmars "inspelning".
 
1 år sedan

Reference Audio

 
Tydlig hemsida, fri frakt, snabb orderhantering och leverans, bra packat. Det kan inte bli annat än toppbetyg.
2 år sedan ( Uppdaterat: 1 år sedan )

Seagate Barracuda ST3000DM001 64MB 3TB

 
VARNING! KÖP INTE!

Jag köpte till en början 5 diskar till ett RAID 5-kabinett.

2014-05-17: Nu har en av de fem diskarna jag köpte gått sönder, och det lär knappast vara den enda som kommer gå sönder...

2014-06-16: Nu gick ytterligare en av diskarna sönder... Nästan exakt en månad efter att den första disken gick sönder, och även nästan exakt på dagen ett år sedan jag köpte diskarna...

2014-07-11: Disk 3/5 har nu pajjat. Börjar bli riktigt tröttsamt att felanmäla och skicka dessa diskar i re...   Läs mer
 
Jag betalade 300 kr för denna kniv, och för det priset finns det absolut ingenting att klaga på. Mina gamla IKEA-knivar kommer inte ens i närheten av denna. Det har aldrig varit så roligt att hacka lök!

Jag hade dock aldrig köpt den till ordinarie pris, mest p.g.a.. ergonomin som definitivt kunde varit bättre.
 
Gör det den ska. Ganska tveksam kvalitetskänsla dock, väldigt plastig. En annan sak som drar ner betyget är att 3,5 tums diskar (i alla fall den jag har) inte sitter "stumt" i lådan, utan kan röra sig lite fram och tillbaka. Inte bra alls, känns som om kontakten i lådan eller på disken kan gå sönder p.g.a. detta. Ström-LED:en på mitt exemplar var dessutom trasig. Priset är lite väl högt också.
2 år sedan ( Uppdaterat: 1 år sedan )

SSI SI-1359RUSI3

+1 
EDIT 2014-07-11. Det började med att all läs/skriv aktivitet bara stannade. Mac OS X säger sen att det är fel på partitionen och att man ska ta backup på allt och sedan göra en ny partition. Jag försöker kopiera över så mycket data som möjligt. Vissa mappar gör att raid:en "dyker" helt plötsligt. Disken "försvinner" helt enkelt. Jag fimpar partitionen och gör en ny. Detta går inte. Testar istället en full rebuild av RAID 5:an ("set"-knappen hålls inne medan man slår på strömmen). Detta går, men...   Läs mer
 
1 år sedan

Dryckesglas.se

 
Supersnabb orderhantering och leverans, vettiga fraktpriser, och bra kvalitet på grejerna. Det kan inte bli annat än toppenbetyg! :)
 
1 år sedan

Lysman

 
Beställde ett lysrör som tyvärr visade sig vara fraktskadat. Mailade direkt och påpekade detta, och fick snabbt veta att ett nytt lysrör var på väg helt utan några extra kostnader. Mycket snabb leverans i båda fallen. Tummen upp!
 
+
Snygg (ser plastig ut på bilder, mycket snyggare i verkligheten).
Enkelt att sätta ihop den och komma igång.
Många klagar på motorn. Min är absolut helt knäpptyst. Går väldigt jämt och fint.
Lätt att använda.

-
Ganska dyr.

Ingen knapp för att välja mellan 33 och 45 RPM. Förstår anledningen till detta, men det känns lite "löjligt" på en så pass dyr spelare. När man väl gjort det ett par gånger tar det dock inte mer än 10 sekunder.

Dåligt jordad, verkar det som. Har jordat spelaren till prea...   Läs mer
 
1 år sedan

Svalander Audio

 
Bra utbud och snabb (men något dyr) frakt.
 
+
Liten.
Snygg.
Hög kvalitetskänsla.

-
Ingen volymkontroll. Volymen som den skickar ut är rätt hög, vore trevligt att kunna styra över den.
Lådan den kommer i är på tok för stor innehållet.
 
1 år sedan

Ljudfokus

 
Toppen! Trevligt kontakt via mail, blixtsnabb leverans. Det känns tryggt att handla här.
1 år sedan

 Pro-Ject Debut III Esprit

(mostling)
 
1 år sedan

LaCie d2 3TB

 
+
Snygg.
Hyfsat tyst (passiv kylning).
Snabb (betydligt snabbare än den interna hårddisken i min iMac).

-
Dyr.
Spinner ner efter x antal minuters inaktivitet. Går (mig veterligen) inte att ändra via mjukvara.
+2 
Jag är väldigt imponerad av kvalitén på denna kontroll. Som inbiten PS3-spelare måste jag nog faktiskt säga att jag föredrar denna framför PS3-kontrollen. Perfekt känsla i reglage i knappar (förutom D-pad:en som är rätt kass). Kontrollen verkar vara kompatibel med det mesta, och det är inga problem att få den att fungera med Mac och Linux. Helt klart den bästa PC-handkontrollen jag någonsin haft!

Rekommenderas varmt!
5 år sedan ( Uppdaterat: 1 år sedan )

Logitech MX518

 
Förmodligen den bästa mus jag någonsin ägt. Jag köpte min 2007 och jag har fortfarande ingen anledning att byta ut den. Trots att den varit med om mycket så fungerar den fortfarande klockrent.
 
Värdelöst skräp. Har behövt skicka in den på lagning två gånger. Ena gången på grund av att mjukvaran flippade ur när boxen stått strömlös i ca 45 minuter.
 
2 år sedan

Media Markt

+2 
Media Markt säljer prylar. Det är det enda de gör. Om du skulle få några som helst problem med det som du har köpt så får du räkna med att lägga ut ofantliga mängder tid och energi för att få rätt.

Garantiärenden måste du driva 100% på egen hand genom att hela tiden trycka på med mail och telefonsamtal. De gör absolut ingenting om du inte säger åt dem.

Detta gäller även om du har köpt till en dyr försäkring till produkten. Deras personal är genomgående oengagerade och ointresserade av att hjä...   Läs mer

2 år sedan
Okänt
 
 
Snygg design, enkel att använda, snabb på att koka upp vatten. Vad mer kan man begära?
 
Jag har haft 3 olika iPhones, och varje har varit den absolut bästa telefon jag någonsin ägt. Denna är inget undantag. Supersnabb, snygg, slimmad. Utmärkt kamera. Det enda negativa är att telefonen är lite för lång och lite för tunn. Detta märker man när man försöker använda den med bara en hand. Med t.ex. 3G/3GS:en var detta inget problem alls.

iOS 6 är även ganska trevligt om man bortser från kartorna. Nu finns dock Google Maps att ladda ner separat från App Store, så det är inget problem lä...   Läs mer
 
Det finns väldigt blandade omdömen om detta skal. Vissa hatar det, andra älskar det. Jag hör till de som älskar det.

Sitter perfekt runt iPaden. Bra material som även är lätt att torka av om det blir smutsigt. Sleep/wake fungerar precis som med ett smart cover.

De flesta klagomål brukar vara att "överdraget" till skärmen är svårt att öppna och att kanterna är vassa. Jag håller inte med om detta alls.

Det enda negativa är att det krävs en hård platt yta för att kunna använda skalet som ett s...   Läs mer
 
Har sneglat på iPad ända sen den släpptes, men har aldrig kunnat riktigt motivera varför jag ska behöver en. Köpte denna när jag var i USA nyligen. Nu undrar jag varför jag inte köpte en tidigare.

Supersnabb, underbar skärm, jättebra respons överallt. Perfekt för att surfa på. Utmärkt batteritid. Väldigt bra byggkvalitet, känns robust.

Lite smågrejer som drar ner betyget lite:

- Känns ganska "låst" (till och med för en van Apple-användare som mig). Finns ingen jailbreak ännu.
- Det finns in...   Läs mer
 
Högt "replay value" eftersom det finns massa olika svårighetsgrader samt sätt att klara varje uppdrag på. Det går fort att komma in i spelet och lära sig kontrollen. Spelet kändes dock något kort, spelade igenom det på ca en vecka. Efter att man har klarat hela spelet kan man gå tillbaka och spela om varje uppdrag för att få bättre rating. Online-läget (contracts) är ett bra försök till att ge spelaren lite mer efter att ha klarat spelet, men hela upplägget känns lite platt och tråkigt. Alla up...   Läs mer
2 år sedan

Yamaha HS80M

+1 
Har haft dessa i ca två månader nu.

Positivt:
- Extremt "ärliga". Dvs, är din mix dålig så hörs det klart och tydligt. Sen är det bara att åtgärda det som behövs tills det låter bra. Låter det bra på dessa högtalare låter det bra överallt.

- Snygga. Bra byggkvalitet, känns robusta.

- Går att spelas riktigt högt om det skulle behövas.

- Väldigt prisvärda. Det går förmodlingen inte att hitta något bättre för samma pengar.

Negativt:
- Extremt ärliga. Musik som lät OK på tidigare högtalare l...   Läs mer
+1 
Hjälper mig alltid att somna. Man blir inte trött eller dåsig, utan somnar bara helt enkelt. Inga som helst biverkningar dagen efter. Drar av en stjärna för smaken som är helt vidrig.
 
3 år sedan

Apotea

 
Näthandel när den är som bäst. La en beställning och hade paketet i handen dagen därpå. Frakten kostade ingenting (Posten varubrev). Mycket bra betalningsalternativ. Kommer absolut att handla här igen!
 
Supernöjd. Snygg och välbyggd. Bra respons i reglage och knappar. Känns väldigt robust. Utmärkt ljud tillsammans med mina Yamaha HS80M högtalare. Jag var lite orolig för att Firewire:n skulle strula med min iMac (2011), men det var inga problem alls. Observera att kabeln som medföljer är en Firewire 400 till 400. Alla nyare macar har endast Firewire 800 portar, så jag var alltså tvungen att köpa en 400 till 800 kabel. Fungerar utmärkt tillsammans med t.ex. Logic 9. Jag har ännu inte använt den ...   Läs mer
 
3 år sedan

Ginza

 
Bra priser, billig frakt, bra paketerat, bra leveranstid. Vad mer kan man begära?
 
Lite repetitivt och aningen för lätt. Annars tycker jag faktiskt att detta är ett helt okej skjuta-springa-spel. Det kunde dock ha varit lite längre.
3 år sedan

Rayman Origins

 
Väldigt fin grafik, bra kontroll och mycket roligt att spela. Svårt att lägga ifrån sig kontrollen när man väl har börjat. Det görs alldeles för få plattformsspel nuförtiden...
3 år sedan

Max Payne 3

 
Inte lika bra som de första två spelen, men ändå väldigt bra. Roliga eldstrider och välgjorda miljöer. Det som drar ner betyget för mig är att det är lite väl mycket cutscenes och ställen där spelet bara "går på räls". Jag hade velat ha lite mer kontroll över spelet och handlingen. Spelet var betydligt längre än jag hade förväntat mig, vilket är positivt.
 
Vi är väldigt nöjda med TV:n så här långt.

Positiva saker:

- Bra bild både när man tittar på TV och kollar på film genom datorn.
- Filmer i 1080p ser toppen ut.
- Bra fjärrkontroll. Ganska liten och lätt att använda.
- Bra respons i menyerna.
- Väger inte så mycket, lätt att flytta etc.
- Helt okej ljud från de inbyggda högtalarna.
- Bra kartong. Lite "Apple"-tänk tror jag, dvs att göra kartongen precis lagom stor för innehållet.

Negativa saker:
- Bara 2 st HDMI ingångar. Det är snålt.
- Stä...   Läs mer
 
Helt okej hårddisk som gör vad den ska utan några problem. Det första jag gjorde var att partitionera den med HFS+ (filsystem för Mac OS X), och på så sätt bli av med programmet som följer med. Det enda negativa jag kan komma på är att den är ganska högljudd, faktiskt mer högljudd än mina äldre externa WD-diskar.
4 år sedan

Logitech S715i

 
Supernöjd så här långt. Snygg, låter bra och jätteenkel att använda.

Stort plus för att man slipper använda någon speciell app och för den medföljande fjärrkontrollen.

Jag hade lite problem med den i början dock. Den ville inte ladda min iPhone 3GS. iPhonen sa helt enkelt "Charging is not supported with this accessory", trots att batterimätaren faktiskt ökade när den var inkopplad.

Jag testade att koppla in min gamla första generationens iPhone, som den började ladda direkt utan några som he...   Läs mer

4 år sedan

DreamBox-Sweden

 
Snabbt och smidigt. Det tog bara en arbetsdag att få det jag hade beställt. Det enda negativa är den höga fraktkostnaden (95 kr).
4 år sedan

Philips RQ1160

 
+
Snygg design.
Enkel att rengöra.
Skön att hålla i.
Mycket bra batteritid.
Bra laddare.
Ett snyggt fodral + extra munstycke för att raka polisonger medföljer.

-
Kommer inte alltid åt så bra på en del ställen. Upplever ofta att den har missat lite här och där, och får ta om.
 
4 år sedan

Elbutik se

 
Jag mailade och frågade en sak innan mitt köp, men mailet besvarades aldrig, inte ens efter påtryckningar. Helt oacceptabelt när man bedriver e-handel. Nu kommer jag att handla hos en annan butik istället.
 
4 år sedan

Ellos

 
Det här är faktiskt första gången jag handlar av Ellos, trots att jag varit registrerad som kund i ett antal år nu.

Först till det positiva:

Bra hemsida, lätt att hitta det man letar efter. Bra betalningsalternativ.

Jag är väldigt imponerad av deras leveranstid. La beställningen ungefär kl 19 en vardagskväll, kl 04 samma natt fick jag ett mail om att ordern var skickad. Det är till och med snabbare än Dustin.
De har ofta väldigt bra priser och generösa rabatter som gör att det blir väldigt...   Läs mer
4 år sedan

Sony MDR-E818LP

 
Helt okej kvalitet för pengarna. Känns välbyggda och sitter skönt i öronen.
 
+
Gör hyfsat gott kaffe. Går att få många olika sorter.
Enkelt att fylla på vatten och kaffebönor.
Lätt att använda.
LED-display som bland annat talar om när maskinen behöver underhållas, och ger instruktioner för detta.
Kaffestyrka kan ställas in manuellt.
-
Blir sämre och sämre ju mer den används.
Kräver mycket underhåll, med väldigt täta intervaller.
Väldigt varierande smak på kaffet beroende på hur ren maskinen är.
Allmänt långsam.
Dyr i drift.
Kontakten till brickan börjar glappa för elle...   Läs mer
 
Enkel att använda, blir varm fort och värmer jämnt. Snygg design också. Drar av en stjärna pga avsaknad av av/på knapp.
5 år sedan

F1 2010

 
Väldigt utmanande, så nära riktig Formel 1 man kan komma. Karriär-läget är riktigt kul. Ett måste för alla F1 fans :)

Måste sänka mitt betyg lite. Spelet har just nu en del väldigt irriterande buggar som påverkar spelupplevelsen. http://community.codemasters.com/forum/f1-2010-game-1316/429298-unofficial-f1-2010-bugs-errors-list.html

Hoppas att dessa problem åtgärdas snart.
5 år sedan

Mafia II

 
Väldigt lätt att "komma in" i spelet. Du behöver inte ha spelat ettan. Bra story och karaktärer, och väldigt välgjorda och fina miljöer. Väldigt svårt att lägga ifrån sig handkontrollen när man väl börjat.

VÄLDIGT kul att köra bil som en galning och sladda, händer lätt att man fastnar och bara sladdar runt hur länge som helst :)

Lite saker som drar ner betyget:

- AI:n är rent sagt skitdum och beter sig väldigt "random".

- Väldigt linjärt. Du kan bara spela spelet på ett sätt. Går knappt att...   Läs mer
+1 
Mycket bra spel, hög känsla av realism. Om man är van PC-spelare som jag är kan man ha lite problem med kontrollen i början, men efter 2-3 timmar spelande börjar det kännas naturligt :)