Medlem sedan: 2010-09-29

Fredrik33s omdömen

Här visas de omdömen Fredrik33 har lämnat på Prisjakt & Minhembio.

 
Bra prestanda för pengarna. Spelar man (som jag) mest räcker denna till alla de senaste spelen. Har inte behövt överklocka den heller för det ändamålet. Inte strulat en sekund. Rekommenderas
 
Inget att klaga på. Kört de några veckor nu. Vet inte hur de är att överklocka, men det är inget jag pysslar med. Felfria i memtest. Prisvärda.
 
2 dagar sedan

MP Butiken

 
Beställde två stycken FX-processorer till AMD. Det tog fem arbetsdagar, vilket får räknas som ok då de lovar leverans inom tio. Fraktkostnaden 89kr är kanske aningen hög för ett paket som väger mindre än ett kilo. Men det accepterar man ju i och med beställningen.

På det hela billigt, bra paketerat och relativt snabb leverans.
 
8 mån sedan

Electroworld

 
Perfekt! Beställde sent en tisdagkväll. På torsdagen hämtade jag ut paketet. Billigt och dessutom fraktfritt.

Rekommenderas!
 
Första USB 3.0-stickan jag är nöjd med. De flesta 3.0 minnen läser snabbt men denna går även att skriva snabbt till. Strax under 200 MB/s i läs och ca 50 MB/s skrivhastighet.

Rekommenderas!
 
Mycket bra. Tycker inte det låter särskilt mycket. 80+brons, kompakt -bra till tex HTPC, endast en PCI-E. Andra 500W kan ha två, därav -2, inget annat att anmärka på.
2 år sedan ( Uppdaterat: 1 år sedan )

Corsair GS800 2013 Edition 800W

 
Fungerar perfekt! Snyggt!
 
Har fyra st i två olika datorer i snart ett år. Ingen har krånglat ännu och inga felmeddelanden i HD-Tune. Klart snabbare än mina WDG och WDR-diskar. Nackdelen är värmen, inget för HTPC med andra ord. Återkommer om någon disk börjar krångla.
 
Stort och tungt men ändå stabilt byggt, ingen risk att det tynger ner PCI-E anslutningen som andra tunga kort, då det är förstärkt hela vägen.

Jag kör det oklockat och har ställt fläkten manuellt på minimum 20% och det räcker. Går aldrig över 70c ändå vid normalt spelande, ligger runt 65c för det mesta. Testade Furmark och då maxade det 76c, men hur ofta gör man det? Och vid 20% är fläktarna näst intill ohörbara.

Vet inte om det bara är på mitt kort men körde fläkten via automatik och då fick...   Läs mer
 
Ljudlöst, har försökt höra fläkten men inte lyckats.

Men som FLIFF nedan skrev så tycker jag PCI-E anslutningen till grafikkorten inte är så optimal. Ser riktigt fult ut med kabeln mellan kontakterna, kan dessutom vara i vägen för sidmonterade fläktar.

Annars är jag helnöjd.!
 
Helnöjd med mina. I det närmaste ljudlös upp till ca 1000rpm. Över det låter det en del, men då flyttas också mycket luft. En fläktkontroll är att föredra för vid max 2000rpm låter den högt.

Snygg med ganska "diskret" blå led-belysning
 
1 år sedan

Webhallen

 
Mycket bra. Levererar alltid i tid. Bra att det även går att boka/köpa och sedan hämta i butik.

Drar av en stjärna då de inte skickar bekräftelser mm med vanlig E-post (också). Man måste logga in på sidan hela tiden om man vill se statusen på sina ordrar osv. Det borde lätt gå att ändra på tycker jag.
 
Köpte två av dessa och kör de i crossfire. 1GHz är standard men de går stabilt i 1150MHz överklockade utan volthöjning. Maxtemperaturen oklockade ligger strax under 70c, överklockade ett par grader till. Fläkten går då på drygt 30% och ljudnivån är helt acceptabel. Kanske lite udda med bara en DVI-utgång, men för egen del klarar jag mig med en DVI samt en HDMI. Finns derssutom två mini-DP, en adapter till DP medföljer. Det enda riktiga minuset är att det inte följde med en CF-brygga.   Läs mer
 
Bra lite enklare chassi, tunn plåt, därav priset. Endast en fläkt medföljer men den är å andra sidan riktigt tyst.
 
Första smarta telefonen för mig, och sista. Kul och surfa med kanske för de som inte vill sitta bekvämt framför en stor skärm. Att ringa med är den värdelös, stor och otymplig. SMS är en plåga att skriva när man som mig har stora fingrar och hela tiden trycker in flera bokstäver. Sålde den på blocket och gjorde förlust med 1200kr på en månad. Men det var det värt och bli av med skiten. Har min fyra år gamla Nokia (osmart) nu är det roligt att ringa/SMS:a igen.
2 år sedan

Noctua NH-U12S

 
Kompakt och kyler bra. Känns välbyggd. Priset kanske i överkant men kvalitet kostar.
 
Första intrycket: Jävlar vad tunga!

Andra intrycket: ?? De lyser ju...?

Tredje intrycket efter Memtest och Prime95: 100% stabila i hastigheten 1866MHz
 
Har haft en i ett par dagar nu. Kört en del tester i HD-tune.

Jag är "tvungen" att byta ut mina tre Seagate 3Tb 7200rpm som jag har i min HTPC då dessa går aldeles för varma. Den här verkar mycket svalare. Går att ta på efter ett par timmars överföring. De gamla brände man sig på.

Det negativa är att den inte är något prestandamonster, men det hade jag heller inte väntat mig med en 5400-varvare. ca 5-10Mb/s snabbare än min WD Green 1Tb som jag haft några år nu. Men det spelar mindre roll då...   Läs mer
+1 
Jag älskar chassit. God ventilation och tysta fläktar som t.ex går att styra via moderkortets fläktkontroll. Relativt enkelt att bygga i. Går att byta två av hårddiskarna utan montering via hot-swap. Har USB 3.0 på fronten. Går att stänga fronten och passar bra under TV:n. Valde just detta chassit för att det inte var så djupt och passar till de flesta TV-bänkar. Plus för att det går att ha en 5.25" optisk enhet om man så önskar. Själv har jag valt en slimline-DVD för att få plats med 4st 3TB-d...   Läs mer

2 år sedan

Net2World

 
Bästa web-handlaren jag haft och göra med (hittils). Snabb leverans. Bra priser. Fraktfritt. Trevlig och snabb kund-kontakt. Beställ tre gånger och inte minsta strul. Rekommenderas!

Uppdaterat 2013-03-02

Fick en vara fellevererad. De hade förväxlat min order med en annans. Drar av en stjärna för det. Dock så ordnade det sig inom ett par dagar. Snabb support och jag behövde inte stå för några extra kostnader.
 
2 år sedan

CDON

+5 
Har beställt varor i många år härifrån. Bara under 2012 har jag lagt 14 ordrar på totalt över 32.000kr

Men nu har jag tröttnat. Det verkar ha hänt något med deras order-system. De senaste månaderna har det varit mycket strul och det tar för mycket tid att maila om paket som aldrig kommer, fakturor som inte stämmer, varor som fattas. Supporten verkar dessutom inte läsa mailen innan de svarar. De verkar ha en färdig mall de använder rakt av, vilket är mycket dålig och oseriöst. Dessutom drar de ...   Läs mer
+2 
Perfekt till en HTPC tack vare sin låga höjd. Och den är verkligen ljudlös om man inte överklockar. Den var inte krånglig att montera, men det tog lite tid. Kyler en I5 3570K utan problem. Provade överklocka +0.8GHz för jag var nyfiken, då låter den, men inte mer än typ intells stock-kylare vid idle. Nu kör jag den +0.35GHz och fortfarande helt ljudlös. Inget för de som vill överklocka till max. Men perfekt till de som nöjer sig med en moderat överklockning, eller kör oklockat.
 
Detta håller med råge måttet i en HTPC. Driver en I5 3570K smat ett GTX 650-Ti utan att bli varmt, näst intill ljudlöst vid full belastning. Det finns kraft att ta utav. Läste i en review här ovan att den kan leverera 440W stabilt utan att bli allt för varmt. Mitt första Seasonic-agg, ska bli spännande att se hur det håller i längden. Men det har fått mkt bra recensioner så det känns bra.
2 år sedan

Asus P8Z77-M Pro

 
Har detta i en HTPC med en I5 3570K. Har alla funktioner jag behöver. Det enda som sakna är inbyggd WiFi. Men det går ju att lösa med PCI-E trådlöst nätverkskort. Startade upp direkt. Uppdaterade BIOS:et till det senaste. Otroligt många bra inställningar i BIOS, men ändå lätt för nybörjaren att överklocka med endast ett knapptryck +400MHz. Inge strul alls med kortet än så länge. Gott om tillbehör följde också med.
 
Helt OK kort för HD-film och multimedia. Men glöm allt vad spel är med det här kortet. Perfekt till en HTPC
 
Mycket bra. Passade på att köpa på NetOnNets mellandagsrea för under 10.000kr. Har bara haft den ett par dagar och alla fin-justeringar är ännu inte gjorda. Men är mer än nöjd. Ljudet är inte det bästa, men duger gott till nyheterna. Till film/underhållning/spel har jag ändå sep ljudanläggning. Trodde det skulle vara sämre bild pga det låga priset. 3D kommer jag inte att använda, men bra att det finns ifall jag ändrar mig. Multimediafunktionerna kommer jag heller inte att använda då jag använde...   Läs mer
 
Mycket bra kort. Köpte till min HTPC. ca 17.500p i 3DMark Vantage. Ungefär som mitt "gamla" HD6870 som jag hade innan. Detta är dock mycket tystare och strömsnålare. Blir inte så varmt i chassit heller. Fick ner temperaturen på processorn -5c under spelande på köpet. Skulle fått en tia om det gick att få ner fläktarna under 40% (har inte lyckats med det i.a.f.) Men det är mycket tyst ändå.
+1 
Köpte två av dessa för att köra i SLI, blev mer än nöjd.

Kör korten överklockade (+120MHz) med lätt ökad Volt. Trots det går de inte över 67c med endast två lågt inställda chassifläktar.

Dessa två tilllasammans låter dessutom mindre än mitt gamla ASUS GTX580 DCII som de ersatte. Fläktarna ligger normalt på 10% och går bara upp under spelande (till runt 30%) och även då överröstade av nätagg/hårddiskar

Plus även för att de endast behöver en PCI-E 6-pins ström kontakt.

Enda negativa jag kan ...   Läs mer
 
3 år sedan ( Uppdaterat: 2 år sedan )

Conrad.se

 
Har gjort ett tiotal köp av Conrad. Bra priser och låg frakt, normal leveranstid. Dessvärre har de dålig koll på betalningar/leveranser. De har fakturerat felaktiga belopp osv. Fått ringa till kundtjäns ett antal gånger för att få det justerat. Köp gärna härifrån men håll koll på kontot när de drar pengar.
 
Perfekt för mina behov. Mycket kamera för pengarna.

Enda minuset jag kan hitta är att den inte går att ladda via USB-porten
 
Bra standard chassi-fläkt. Behagligt blått sken. Kanske något högljudd i full fart (12V) men går enkelt att styra hastigheten via mobo/kontroller
 
Mycket bra moderkort. Inte haft något strul med det. Mycket prisvärt. Går att överklocka hyfsat med om inga rekord-resultat.
 
Fungerar bra, inga problem efter 4 månader. Trim-funktionen ska tydligen gå via automatik i Win7 det är ju skönt att slippa tänka på det.
 
Ett utmärkt kort som har de funktionerna jag behöver. Väldigt enkelt att överklocka med också. Stabilt. Har inte funnit något negativt ännu.
 
Gör sitt jobb. Kyler en AMD-six core, lätt överklockad. Ca 10c svalare än original-kylaren. Låter ungefär som andra kylare med 92mm-fläkt. Dvs acceptabelt. Den var relativt enkel att montera. Dock måste moderkortet tas bort om man inte har hål för montering i chassit. Men när den sitter på plats så kan den omöjligtvis lossna. Ett plus för att det är enkelt att montera en extra fläkt i push/pull. Tillbehör för det medföljer.
3 år sedan

Divoom Omo

 
Beställde de här mest för de såg lite läckra annorlunda ut som extra-högtalare till min laptop. Blev förvånad över hur så små billiga högtalare ändå levererar ett så pass bra ljud. Bra bas och tydlig diskant. Det enda som drar ner betyget något är att det brusar lite lätt i bakgrunden, men det vet jag inte om det kanske beror på datorn heller.
3 år sedan

Zalman VF3000A

 
Mycket effektiv, tyst och snygg kylare.

Bytte på ett XFX HD5870 och tempsen sjönk med 20c samt att den blev näst intill ljudlös.

Var uppmärksam på att den ska tydligen inte vara kompatibel med alla typer av 5870. Men med en enkel liten justering vid monteringen så undviker man att kortet kortsluts och inte ger post. Googla på det så finner du hur man går till väga i fall det uppstår.

I stort en toppen-kylare.!
 
4 år sedan ( Uppdaterat: 3 år sedan )

Proshop

+1 
Uppdaterar mitt betyg efter att ha beställt totalt åtta gånger så har jag en klar bild av detta förtag.

Det positiva: Väldigt låga priser på nästan allt. Brett sortiment. Bra betalningsalternativ. Man kan avbeställa en order ända tills den är skickad (t.ex om det tar för lång tid)

Det negativa: Förväntar sig att man ska stå för returfrakten själv om man får defekta varor (kan bli flera 100kr). Först efter samtal med deras kundtjänst har jag fått en returfraktsedel hemskickad.
Ett par gånger h...   Läs mer
 
Mycket prisvärd. Tycker datorn blivit piggare sen jag bytte från en I5 750. Hyfsat lätt att överklocka också.
3 år sedan

OCZ ZS 550W

 
Gör vad det ska. Driver an AMD-quad samt ett GTX570. Ganska tyst. Kan gå upp lite i varv vid en längre tids spelande. Men det är normalt om man jämför med andra PSU jag haft. Kablarna räcker till för en normal bra speldator. För de ca 500kr det kostar nu så får man ett agg väl värt pengarna, tycker jag!
 
Mycket bra kvalitetschassi från Corsair. Lätt att bygga i. Mycket bra kylning. Fläktarna som man får med går tyst. Många platser för extra fläktar. Lätt att gömma kablar. Välbyggt. Känns "dyrare" än vad det är.

Det negativa är att det inte finns USB 2.0 på fronten. Och de två USB 3.0-portarna går bara att ansluta till moderkort med intern USB 3.0-anslutning, vilket bara de dyraste moderkorten idag har. Själv var jag tvungen att köpa adapter för att kunna koppla till USB 3.0 på moderkortets I/...   Läs mer
 
Svalt och presterar i toppklass.

Det enda negativa är att efter man installerat det retar sig på hur mycket nätagget och chassifläktarna egentligen låter. För detta är i princip ljudlöst.
 
Jag är helnöjd med mitt. Driver ett GTX580 + AMD 6-core utan att svettas det minsta. LED-funktionen är väl ett plus, men har min bottenmonterad (fläkten nedåt) så inget jag har nytta av. Drar en stjärna för det finns tystare agg, men svårt att se ett mer prisvärt.
 
Nu när den rasat i pris, antar att den utförsäljs, så går det inte att hitta en mer prisvärd processor. Går 100% stabilt i 3.8GHz utan att höja volten. Går även svalt i den hastigheten. Perfekt till de spelen jag spelat med den, tex BF3.
 
Otroligt prisvärt (nästan gratis) chassi..

Ser elegant stilrent ut. Plåten är tunn, men det gör ju också chassit lättare. Alla skruvar som behövdes för montering följde med och allt passade också. 2xUSB 1xUSB3 1x E-SATA + hörl och mic i fronten. Fläkten som följer med är ganska tyst, går att sätta ytterligare två i sidan. Utrymme för kabeldragning existerar knappt men det var ganska väntat. Ett bra basic-chassi till mycket bra pris.
 
Mkt stabila. Kör mina i 1710MHz på 1.5v.

Svala och "snygga" om man nu bryr sig om sånt..
 
Helt OK. Lite dyr men kyler bra.

Tog lite tid att få fast, men det gör det ju med alla andra tyngre kylare också.

Passar alla vanliga sockets, bra om ska uppgradera.

3 år sedan

Mr PC Computers

 
Snabb leverans. En vara var dessvärre feaktig. Men det löste sig smidigt. Bra mail-kontakt. Billigt.!
4 år sedan ( Uppdaterat: 3 år sedan )

Xigmatek Pantheon (Svart)

 
Helt OK chassi. Fläktstyrningen är dock kass, den har pajat helt nu så jag har satt dit en egen. Om man bortser från det så är det rymligt, bra ventilation. Ganska stilrent snyggt. Lätt att montera HDD. plats för fläktar i botten av chassit. Kanske lite plastigt, men på det hela nöjd ändå.

Har haft det ett tag nu och tycker det har vuxit i mina ögon. Fick till och med fläktstyrningen att fungera +2 för det
 
Bra kort i 400-serien. Gillar framförallt att det kommer med full-size HDMI och inte mini som de andra 400-korten. Har dessutom VGA också. Går bra och stabilt även överklockat. Låter inte mer än liknande kort i serien. Inte så långt kort så det får plats i mer kompakta chassin. På det hela mkt nöjd.!